• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste aanmaakblokjes voor de BBQ [Test 2024]

Best Geteste aanmaakblokjes voor de bbq

Fire-Up Aanmaakblokjes

De beste aanmaakblokjes voor de BBQ vind je in de Fire-Up aanmaakblokjes. Deze blokjes komen in een enorme voordeelverpakking waar je nog jaren mee kunt doen (tenzij je echt een hele fanatieke barbecueër bent!).

Voor een zeer schappelijk prijsje krijg je liefst 1750 aanmaakblokjes voor de BBQ opgestuurd. Deze zijn allemaal gemaakt van onbewerkt naaldhout en hoogwaardige plantaardige olie. Als resultaat krijg je een milieuvriendelijke manier om je barbecue lekker aan te steken, zonder giftige stoffen of vieze geurtjes.

Zo natuurlijk als deze aanmaakblokjes voor de BBQ wordt het nergens. Check de button hieronder voor de beste prijs aanmaakblokjes 2023!

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor velen in Nederland maar één ding: barbecueën! De barbecue kan weer uit de schuur gehaald worden om de hele avond door lekker vlees te braden. Maar hoe steek je de barbecue het beste aan?

Om goede aanmaakblokjes voor de BBQ te vinden, hebben we bij 2024 een test gedaan. We onderzochten tientallen producten en keken naar reviews, prijs-kwaliteitverhouding en nog veel meer. Hierdoor kunnen we jou met zekerheid vertellen welke aanmaakblokjes voor de BBQ je moet kopen, en welke producten je misschien beter kunt vermijden.

Op zoek naar de beste aanmaakblokjes voor de BBQ 2024? Dan zit je hier helemaal goed! Lees onze top 5 beste aanmaakblokjes voor de BBQ even door en je weet in no-time waar je aan toe bent!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste aanmaakblokjes voor de bbq

Beste koop aanmaakblokjes
1.  Fire-Up Aanmaakblokjes

Beste bruine aanmaakblokjes
2. 24 pakjes bruine aanmaakblokjes

Beste houtwol aanmaakkrullen 
3. Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox

Beste kleine verpakking houtwol aanmaakkrullen
4. Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen

Beste voordeelpack aanmaakblokjes
5. Milieuvriendelijk aanmaakhout - 2400 stuks aanmaakblokjes

Top 10 beste aanmaakblokjes voor de BBQ

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste aanmaakblokjes voor de BBQ.


Waar moet je op letten bij het kopen van aanmaakblokjes voor de BBQ?

Bij het kopen van aanmaakblokjes voor de BBQ is het belangrijk dat je op een paar dingen let. Niet alleen op de prijs, maar ook op belangrijke dingen zoals veiligheid. Aanmaakblokjes zijn logischerwijs erg vlambaar - dat is immers de bedoeling - maar juist daarom is het belangrijk dat je voor een veilige optie gaat. Zo voorkom je barbecue-perikelen in de achtertuin deze zomer!

Brandduur

Hoe lang branden je aanmaakblokjes voor de BBQ in totaal? De beste aanmaakblokjes gaan meerdere minuten mee om te garanderen dat je barbecue ook echt aan blijft.

Veiligheid

Goede aanmaakblokjes voor de BBQ zijn veilig te gebruiken, daarom hebben we in onze top 5 beste aanmaakblokjes voor de BBQ alleen maar gecertificeerde producten gebruikt die dus bekend staan als veilig. Zo voorkomen we dat je per ongeluk je schuur in de fik zet. Ook een goede barbecue hoes kan je hierbij helpen. 

Hoeveelheid

Hoeveel aanmaakblokjes je koopt, hangt af van hoe vaak je ze wil gaan gebruiken. Een enorm voordeelpack biedt alleen 'voordeel' als het op komt. Ga je eenmalig barbecueën met wat maten, koop dan vooral een kleinere verpakking om verspilling tegen te gaan!

Geur

Naast dat aanmaakblokjes voor de BBQ veilig moeten zijn, is een geurloos product ook fijn. Een stinkende steak, daar heeft immers niemand zin in.


Wat zijn de beste aanmaakblokjes voor de BBQ van 2024? 

Welke aanmaakblokjes zijn het beste voor op de barbecue? Hieronder hebben we onze top 5 beste aanmaakblokjes voor de BBQ op een rijtje gezet. We hebben de producten geselecteerd op basis van kwaliteit, maar ook de prijs en duurzaamheid is van belang. De beste aanmaakblokjes volgens de consumentenbond kunnen immers minder goed bij jou passen omdat ze bijvoorbeeld niet duurzaam zijn. Veel plezier met het barbecueën en eet smakelijk!

1. Fire-Up Aanmaakblokjes

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste aanmaakblokjes voor de BBQ vind je in de Fire-Up aanmaakblokjes. Deze blokjes komen in een enorme voordeelverpakking waar je nog jaren mee kunt doen (tenzij je echt een hele fanatieke barbecueër bent!).

Voor een zeer schappelijk prijsje krijg je liefst 1750 gram aanmaakblokjes voor de BBQ opgestuurd. Deze zijn allemaal gemaakt van onbewerkt naaldhout en hoogwaardige plantaardige olie. Als resultaat krijg je een milieuvriendelijke manier om je barbecue lekker aan te steken, zonder giftige stoffen of vieze geurtjes.

Zo natuurlijk als deze aanmaakblokjes voor de BBQ wordt het nergens. Check de button hieronder voor de beste prijs aanmaakblokjes 2024!

Voordelen Fire-Up Aanmaakblokjes

 • maar liefst 1750 gram in voordeelverpakking 
 • Erg goedkoop
 • Milieuvriendelijk
 • Veilig en geurloos

Nadelen Fire-Up Aanmaakblokjes

 • Kan alleen buiten veilig gebruikt worden

2.  24 pakjes bruine aanmaakblokjes

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je fanatiek met het barbecueën of heb je de aanmaakblokjes ook nodig om de open haard aan te steken? Dan wil je natuurlijk liever te veel dan te weinig aanmaakblokjes in huis hebben. In dat geval raden we je sterk aan om deze 24 pakjes bruine aanmaakblokjes van THM te kopen!

THM heeft deze aanmaakblokjes allemaal individueel verpakt zodat het makkelijker is om ze onafhankelijk van elkaar droog en gebruiksklaar te bewaren. Iedere verpakking bevat 32 blokjes, wat zorgt voor een totaal aantal van 768 stuks. Hiermee kun je de hele zomer door barbecueën. Ook kun je de 24 pakjes bruine aanmaakblokjes prima gebruiken voor andere doeleinden, zoals de open haard.

Doordat deze blokjes gemaakt zijn van houtvezel is het een zeer milieuvriendelijke optie. Bij het verbranden van deze stof komen veel minder giftige stoffen vrij in de lucht waardoor je dus kunt genieten van je vlees zonder je omgeving te schaden.

Voordelen 24 pakjes bruine aanmaakblokjes

 • Milieuvriendelijk
 • 768 stuks
 • Los verpakt, dus makkelijker om droog te bewaren
 • FSC gecertificeerd

Nadelen 24 pakjes bruine aanmaakblokjes

 • Branden minder snel dan witte blokjes

3. Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dankzij deze Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox kun je voortaan je vuurtje, barbecue of open haard aansteken zonder gedoe!

Doordat de Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox wordt opgestuurd in een enorme doos, kun je die rustig in de kast zetten als je ze niet gebruikt. In totaal zijn de blokjes goed voor zo'n 2 kilo aan houtwol - een zeer droge en brandbare stof die het aansteken van een barbecue echt een fluitje van een cent maakt.

Maak je je wel eens zorgen over de veiligheid van zulke brandbare aanmaakblokjes? Natuurlijk begrijpen we dat, en daarom hebben we juist dit product gekozen in onze top 5. De Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox hebben geen explosiegevaar. Doordat ze gemaakt zijn van plantaardige olie en onbewerkt naaldhout is het branden volledig natuurlijk, en niet giftig. Perfect dus voor de barbecue!

Voordelen Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox

 • Niet giftig
 • Veilig
 • Zeer brandbaar
 • 150 stuks inbegrepen (2kg)

Nadelen Fire Up Houtwol Aanmaakkrullen Voordeelbox

 • Verpakking niet heel praktisch in kleine ruimtes

4. Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je bij het barbecueën iets minder gepassioneerd, en heb je dus geen honderden aanmaakblokjes nodig? De mooie hoeveelheid van 130 stuks is één van de voordelen van deze Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen van Grill Theater

Met 1500 gram aan brandbaar materiaal kom je alsnog een heel eind, maar gelukkig neemt deze verpakking niet zo veel ruimte op zodat je makkelijk een paar jaar kunt doen met deze 130 aanmaakblokjes voor de BBQ.

De Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen zijn eenvoudig te gebruiken en vliegen in no-time in de fik. Door de plantaardige olie branden ze lekker lang, maar zonder ook maar enige giftige stoffen vrij te maken. Dit alles gebeurt zonder dat je er iets van ruikt - zo kun je optimaal genieten van het lekkere stukje vlees op je barbecue grill!

Voordelen Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen

 • Geurloos
 • Praktische hoeveelheid (130)
 • Veilig te gebruiken

Nadelen Voordeeldoos Houtwol Aanmaakkrullen

 • Verpakking niet waterdicht

5. Milieuvriendelijk aanmaakhout - 2400 stuks aanmaakblokjes

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot zijn er natuurlijk mensen die iedere dag aanmaakblokjes nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als je je huis nog verwarmt met een ouderwetse open haard. Lekker sfeervol, maar hoe zorg je dat je niet om de week naar de winkel hoeft om het vuur aan te steken?

Nou, door deze Milieuvriendelijk aanmaakhout - 2400 stuks aanmaakblokjes te kopen! Dit product bevat een enorme hoeveelheid brandbare aanmaakblokjes, waar je nog jaren mee kunt doen. Zo bespaar je jezelf enorm veel moeite qua logistiek, maar ook is het aanzienlijk goedkoper dan kleine losse verpakkingen kopen.

Maar liefst 2400 aanmaakblokjes gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, dat is wat je krijgt opgestuurd. De blokjes zijn van hoge kwaliteit en hebben een brandduur van tot wel 10 minuten. 

Voordelen Milieuvriendelijk aanmaakhout - 2400 stuks aanmaakblokjes

 • Lange brandduur
 • Voordeelpakket van 5,5 kg
 • Milieuvriendelijk en veilig

Nadelen Milieuvriendelijk aanmaakhout - 2400 stuks aanmaakblokjes

 • Lastiger om 100% droog te bewaren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel aanmaakblokjes voor de BBQ hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten aanmaakblokjes voor de BBQ getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de aanmaakblokjes voor de BBQ op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste aanmaakblokjes voor de BBQ op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>