Best Geteste Accu Heggenschaar

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar - 18V - 45cm - incl. accu en lader

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

De BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar heeft een compact en ergonomisch ontwerp waardoor deze heel handig is in gebruik. Door de comfortabele handgrepen ligt deze heggenschaar perfect in balans en geniet je van een betere wendbaarheid en een maximale controle tijdens het snoeien. Dankzij de krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij en de 45cm zwaardlengte is deze heggenschaar zeer geschikt voor kleinere heggen. Ook wanneer je de heggenschaar voor lange tijd niet meer gebruikt, zal de accu niet zelfontladen dankzij de duurzame Lithium-ion accutechnologie.

De accu heggenschaar is enorm in opkomst. Zowel ter vervanging van heggenscharen met een benzinemotor als apparaten met een snoer. Door een accu heggenschaar te kopen combineer je namelijk een onderhoudsarme motor met alle vrijheid die je nodig hebt qua beweging. Je wordt namelijk niet door een snoer gehinderd. Over het algemeen gebruik je een accu heggenschaar voor kleine en middelgrote klussen. 

Wat de beste koop accu heggenschaar voor jou is, hangt af van een aantal elementen. Allereerst blijkt bijvoorbeeld uit de beste accu heggenschaar consumentenbond test dat accutuingereedschap veelal een voltage van 18V of 36V heeft. Apparaten van 36V beschikken over aanzienlijk meer kracht dan machines van 18V. De beste accu heggenschaar heeft dan ook een accu van 36V.

Merken als Stihl en Gardena maken gebruik van 36V accu's die je kunt hergebruiken. In dat geval is het hergebruik wel tot het tuingereedschap beperkt. Ook is het mogelijk om een accu heggenschaar aan te schaffen met een 36V motor die werkt op twee accu's van 18V. In dat geval maak je zowel gebruik van een sterke motor voor je tuinwerkzaamheden, en kun je de accu's ook plaatsen in ander gereedschap voor doe-het-zelfklussen. Hieronder bespreken we de top vijf beste accu heggenschaar 2020 aanbiedingen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Accu Heggenscharen

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar - 18V - 45cm - incl. accu en lader

Beste koop Accu heggenschaar
1. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW
Zeer geschikt voor het snoeien van kleinere heggen


Beste Professionele Accu heggenschaar
2. Bosch AHS 50-20 Heggenschaar
Geschikt voor het snoeien van heggen met dunne takken (tot Ø 20 mm) tot 2 meter hoog.

Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

Beste Lichte accu heggenschaar
3. GARDENA ComfortCut Li-18/50
Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een licht gewicht accu heggenschaar.

Stihl HSA 45

Beste prijs / kwaliteit
4. Stihl – Heggenschaar – HSA 45 – Geïntegreerde accu
Geschikt voor professioneel en privé gebruik

DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

Beste accu heggenschaar zonder accu
5. DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

Top 10 Beste Accu heggenscharen

Wil je direct weten hoe de top 10 accu heggenscharen eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een accu heggenschaar?

Welke accu heggenschaar is het beste? Waar moet je op letten bij het kopen van een goede accu heggenschaar? Het zijn zomaar twee vragen die we op onze redactie veel voorbij zien komen.

Ook zien we veel mensen vragen naar de beste accu heggenschaar volgens de consumenten bond.

Het kopen van een accu heggenschaar is moeilijker dan je op voorhand zou denken. Om die reden hebben wij een overzicht gemaakt met de belangrijkste criteria die wij in ons achterhoofd houden bij deze accu heggenschaar test. Door deze factoren in je achterhoofd te houden voorkom je de kans op een miskoop.

Lengte van het snoeizwaard

Bij het kopen van de beste accu heggenschaar is het van belang dat je rekening houdt met de lemmetlengte ( ook wel zwaardlengte genoemd). Zoals het woord al doet vermoeden geeft deze lengt aan hoe lang het zwaard van de heggenschaar is.

Gemiddeld gezien hebben de meeste accu heggenscharen een lengte van 55 centimeter. Hoe groet de heg is die je moet snoeien, des te groter moet je heggenschaar zijn. Heb je juist een kleine heg? Kies dan voor een kleinere accu heggenschaar.

Veiligheid

Een heggenschaar op accu kan ontzettend gevaarlijk zijn. Om die reden raden we je ten alle tijden aan om goed te kijken naar de veiligheidsopties van de betreffende accu heggenschaar. 

Tegenwoordig worden de meeste accu heggenscharen gelukkig geproduceerd met verschillende veiligheidsfeatures die ervoor zorgen dat je veilig en met een gerust hart aan het werk kan.

Denk bijvoorbeeld aan een transparante beschermkap. Ook bestaan er tegenwoordig heggenscharen met automatische remmen. Dit zorgt ervoor dat de schaar automatisch stopt op het moment dat een van de schakelaars los laat.

Accu heggenschaar merken

Uiteraard speelt het merk van de accu heggenschaar een belangrijke rol in je aankoopbeslissing. De bekendste en meeste populaire accu heggenschaar merken zijn: Makita, Bosch, Einhell en Black&Decker.

Over het algemeen zit dit merken die onder vele consumenten populair zijn en vaak gebruikt worden. Onze ervaringen met deze merken is dan ook zeer positief.

Accu

Uiteraard koop je een accu heggenschaar voornamelijk voor zijn accu maar hoe goed is deze accu eigenlijk? Er zijn vele verschillende accu heggenscharen en niet alle accu's zijn even goed. Om deze reden zouden we je willen aanraden om altijd goed te kijken naar de accu die meegeleverd wordt bij de heggenschaar.

Overigens zijn er ook accu heggenscharen die geleverd worden zonder meegeleverde accu. Let hier altijd goed op om teleurstellingen te voorkomen.

Telescopische steel

Moet je een hoge struik of heg snoeien? Geen zorgen! Tegenwoordig zijn accu heggenscharen uitgerust met een zogenaamde 'telescopische steel'. Dit kun je zien als een verlengstuk van je heggenschaar waardoor je gemakkelijk bij de bovenkant van je heg kunt komen.


Wat is de beste accu heggenschaar van 2023? 

Welke accu heggenschaar is het beste? In onderstaande alinea ga je antwoord krijgen op deze vraag. We hebben een uitgebreide heggenscharen test gedaan en gekeken naar de beste modellen van dit moment.

In totaal hebben we meer dan 10 verschillende heggenscharen getest en hier een ultieme top 5 van samengesteld. Wat ons betreft zijn dit de best geteste opties van dit moment.

1. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar - 18V - 45cm - incl. accu en lader

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Deze BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar biedt een ergonomisch en compact design waardoor hij heel handig om te gebruiken tijdens de tuinwerkzaamheden. 

De krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu en zwaardlengte van 45 cm maken de heggenschaar ideaal voor kleinere heggen. Dankzij de innovatieve Lithium-ion technologie, zal de accu niet zelfontladen als je hem voor lange tijd niet gebruikt. 

Verder maakt de accu heggenschaar gebruikt van speciale E-Drive Technologie, waardoor het toerental constant blijft en geen kracht verliest als het dikkere takken snijdt. De zaagbladen van de heggenschaar zijn van zeer scherp en robuust duurzaam metaal. 

De voorste handgreep met meerdere posities maakt gemakkelijk en comfortabel werken in elke positie mogelijk. Een mes van 55 cm met een tandafstand van 20 mm en het Bosch 'Anti-Blocking'-systeem maken krachtig en continu snoeien mogelijk zonder het risico van blokkades. 

Benieuwd naar de beste prijs voor dit model? Klik hier om direct de beste prijs te zien!

Voordelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • Ideaal voor het snoeien van kleine tot middelgrote heggen
 • Comfortabele en ergonomische grip
 • Zeer goede accuduur

Nadelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • Geen

2. Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Uit de accu heggenschaar test komt de Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar als een van de beste apparaten. De lichtgewicht heggenschaar beschikt over een unieke Quick-cut technologie waardoor je in één beweging iedere tak kan doorsnoeien. 

De heggenschaar heeft verder een 18V 2,5 Ah Lithium-Ion-accu en een snellader, zodat je meteen kunt beginnen met snoeien. Bovendien heb je dankzij deze accu nooit meer gedoe met lange kabels.

Ook aan de veiligheid is gedacht bij dit model: hij beschikt namelijk over een anti-blocking systeem waardoor je altijd ervan uit kan gaan dat het apparaat stopt wanneer de zekering los schiet.

Deze accu heggenschaar is ideaal voor grotere heggen en kan takken snoeien tot een diameter van wel 22 mm.

Enige nadeel van dit model? Hij heeft geen draaibare kop of zwaard.

Voordelen Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

 • Snoeit met geen enkel probleem takken tot en diameter van wel 25 mm
 • Beschikt over een anti-blocking systeem voor permanent snoeien

Nadelen Bosch AHS 55-20 LI Accu Heggenschaar

 • Geen draaibare kop of zwaard

3. Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze lichtgewicht accu heggenschaar is er volledig op gericht om zo comfortabele mogelijk je tuinwerkzaamheden te verrichten. Als jij op zoek bent naar de beste licht gewicht accu heggenschaar is dit je beste optie.

Dankzij het handige LED display weet je in één oogopslag hoe vol de 18V 2,6 Ah Li-Ion accu is. De accu kan op ieder moment worden opgeladen, zonder geheugeneffect. Verder beschikt de heggenschaar over een draaibaar handvat voor iedere snoeipositie.

Voordelen Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

 • Tweehandige veiligheidsschakelaar
 • Compacte lichtgewicht accu heggenschaar
 • Aluminium mesbescherming

Nadelen Einhell Accu Heggenschaar 18V Kit

 • Minder vermogen dan andere heggenscharen

4. Stihl HSA 45

Stihl HSA 45

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vraag "Wat is een goede accu heggenschaar?", mag de Stihl HSA 45 niet ontbreken. Deze Stihl heggenschaar beschikt over een geïntegreerde accu van 18 V en een zwaardlengte van 50 cm, waarmee je de mooiste heggen creëert. 

De messen zijn eenzijdig geslepen en beschikken voer een tand afstand van 24 mm voor een optimaal resultaat. Wat daarnaast een groot voordeel van deze heggenschaar is, is dat het een geluidniveau van 71 db heeft. Zo is de heggenschaar ideaal om te gebruiken in woonwijken.

Voordelen Stihl HSA 45

 • Comfortabele lichte heggenschaar die eenvoudig in gebruik is
 • Geïntegreerde accu die inzicht geeft in het laadniveau
 • Weinig geluid, slechts 71 db

Nadelen Stihl HSA 45

 • Relatief hoge prijs

5. DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een accu heggenschaar zonder accu? Dat kan! Kies voor de Makita DUH483Z 18V. Deze heggenschaar wordt geleverd zonder accu en lader.

Ideaal als je nog een lader of accu hebt liggen aangezien je normaal gesproken ook betaalt voor de accu of heggenschaar wanneer je een nieuwe heggenschaar koopt.

Voordelen DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

 • Goede kwaliteit
 • Makita staat bekend als zeer goed merk

Nadelen DUH483Z 18V Accu heggenschaar 48cm

 • Prijs aan de hoge kant

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel accu heggenscharen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten accu heggenscharen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de accu heggenscharen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste accu heggenscharen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>