Best Geteste Afkortzaag

Metabo KGS 254 M!

Het was een ontzettend spannende wedstrijd. Vele zagen gingen nek aan nek: maar uiteindelijk moest er toch een winnaar gekozen worden. En die winnaar is er: de Metabo KGS 254 M! Deze is verkozen tot de beste afkortzaag van 2024. Deze afkortzaag is te koop in maar liefst 8 (!) verschillende soorten zaagbladen. Voor ieder wat wils dus! Daarnaast heeft deze afkortzaag een speciale tafelverbreding waardoor ook grote werkstukken stabiel liggen. Je zaagbereik is hierdoor dus groter!

En dat is niet alles. De lasergeleider en de ingebouwde verlichting zijn handige hulpmiddelen bij het maken van extreem rechte zaagsneden. En last but not least: de maximale zaagdiepte is 92 millimeter, wat hem geschikt maakt voor verschillende soorten zaagklussen.

Wat is de beste afkortzaag? Zagen is iets van alle tijden. Vroeger ging dit natuurlijk nog een stuk ingewikkelder dan tegenwoordig. Naarmate de technologie zich vordert, worden er steeds meer soorten zagen op de markt gebracht. Zagen met allerlei handige extra’s en snufjes waar de gemiddelde klusjesman of vrouw u tegen zegt. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede afkortzaag in huis haalt. Een zaag is namelijk vaak een langetermijnaankoop, dus is het wel belangrijk dat deze goed werkt!

Daarom hebben wij gekeken naar veel verschillende factoren bij een afkortzaag. Denk hierbij aan de garantie, het aantal opties, formaat en de prijs-kwaliteitverhouding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Afkortzagen

Beste koop
1.  Metabo KGS 254 M

Beste afkortzaag voor beginners
2. Black + Decker Bes700- QS

Beste betaalbare afkortzaag
3. Metabo KS 216 m Lasercut 

Beste afkortzaag voor brede oppervlaktes
4. Einhell TC- SM 254

Beste luxe afkortzaag
5. DeWalt DWS774- QS 

Top 10 beste Afkortzagen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Afkortzagen!

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een afkortzaag?

Zoals eerder benoemd in dit artikel is een afkortzaag een must-have voor iedere vrouw of man die zich bezighoudt met zagen en hier ook wat handigheid in heeft (zodat je niet nog een vinger kwijt raakt in het proces). 

De afkortzaag is multifunctioneel doordat deze te gebruiken valt op verschillende soorten materialen. Ook komt de zaag altijd in verschillende formaten, zodat je het specifiek kan aanpassen op jouw voorkeuren.

Er zijn dan ook ontzettend veel afkortzagen te koop. Dat is natuurlijk fijn, maar dit kan voor jou het aankoopproces natuurlijk ook moeilijker maken. Want waar let je dan op bij het kopen van zo’n afkortzaag? Je wil natuurlijk wel een goede afkortzaag in huis halen!

Om het leven voor jou nét wat makkelijker te maken, hebben wij de belangrijkste criteria om rekening mee te houden op een rijtje gezet.

Ook is het belangrijk om te kijken naar advies van externe websites als de consumentenbond. Check bijvoorbeeld wat de beste afkortzaag van 2024 volgens de consumentenbond is.

Diameter van het zaagblad

Allereerst is de diameter van het zaagblad erg belangrijk. Eerder in dit artikel is al benoemd dat het zaagblad van de afkortzagen te verkrijgen zijn in verschillende formaten. Hierbij geldt de regel: hoe groter de diameter van het zaagblad, hoe hoger de maximale zaaghoogte.

Ga dus eerst bij jezelf na wat je van plan bent te gaan zagen. Dit zodat je dan rekening kan houden met de juiste dikte voor je afkortzaag. Om het dan nóg iets makkelijker te maken, hebben we voor het juiste beeld drie voorbeelden van zaagbladen en diktes opgezocht:

Zaagblad 216 mm: dikte tussen de 65 mm en 70 mm

Zaagblad 254 mm: dikte tussen de 85 mm en 95 mm

Zaagblad 305 mm: dikte tussen de 100 mm en 120 mm

Verstek mogelijkheid

De meeste afkortzagen hebben één of twee mogelijkheden voor het zagen van verstek. We horen je misschien al denken: wat is verstekzagen? 

Het houdt in dat je bijvoorbeeld twee plinten die je tegen elkaar aan wilt zetten in een hoek van 90 graden, je bij beide plinten een hoek afzaagt van 45 graden. Zo ontstaat er een hoek van 90 graden wanneer je deze tegen elkaar aanzet. 

Echter hebben niet alle zagen dezelfde verstek mogelijkheden. Nieuwere afkortzagen kunnen hoeken zagen tot wel 60 graden. Echter is dit bij de wat oudere varianten niet zo, en kan je dan niet veel verder zagen dan 45 graden. 

Als je dus van plan bent hoeken te zagen van meer dan 45 graden, is het handig om even in de omschrijving van de zaag te kijken of dit ook mogelijk is.

Schaduwlijn of laserlijn

Afkortzagen komen meestal met een laser, die precies een lijn tekent op de plek waar het zaagblad op komt. Superhandig. Toch zijn er ook een aantal merken bij die gebruiken maken van een schaduwlijn systeem, ook wel XPS genoemd. 

Er zit dan een lampje in de afkortzaag die op het zaagblad schijnt. Op die manier wordt er een schaduw gecreëerd die laat zien waar het zaagblad terechtkomt. Het is dus maar net waar je voorkeur aan hebt, beide werken goed!

Mocht je nu echt een duidelijke voorkeur hebben is het dus handig om dit wel even te controleren.

Garantie

Last but not least: de garantie. Waarom? Garantie is een indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze garantieperiode dan iets niet goed zijn met de afkortzaag, zijn zij verplicht jou hiermee verder te helpen.

Zeker omdat een afkortzaag een aankoop is op de lange termijn, is het fijn om hier dan een stukje rust én zekerheid over te hebben. Wanneer een fabrikant geen garantie biedt op zo’n langetermijnaankoop als een afkortzaag, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. 

Hoe betrouwbaar is dat dan? Zorg er dan ook voor dat de afkortzaag een garantietermijn heeft van ten minste twee jaar. Zo kan je met een gerust hart gaan klussen!


Wat is de beste afkortzaag van 2024? 

Aan de hand van bovenstaande factoren, en nog vele anderen, hebben wij een uitgebreide test gedaan onder tientallen afkortzagen. Dit hebben wij gedaan om er zo honderd procent zeker van te kunnen zijn dat de resultaten het beste zijn.

Na het uitvoeren van deze uitgebreide test hebben wij een ultieme top vijf samengesteld van beste afkortzagen. Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden, en wil je weten welke zagen er in deze top vijf beland zijn?

Dan presenteren we je bij deze vol trots de top vijf beste afkortzagen van 2024!

1. Metabo KGS 254 M

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn. En dat is overduidelijk de Metabo KGS afkortzaag! Deze zaag heeft namelijk een speciale tafelverbreding waardoor zelfs de grotere werkstukken goed en stabiel liggen. Daarnaast is het zaagbereik ook nog eens groter!

En ook niet te vergeten: een handige lasergeleider voor specifiek zagen is ook inbegrepen bij deze afkortzaag. Ideaal dus.

Voordelen Metabo KGS 254 M

 • Handige laser voor specifiek werken
 • Materiaal ligt stabiel voor het zagen door tafelverbreding
 • Is qua prijs- kwaliteit verhouding zeker niet de duurste

Nadelen Metabo KGS 254 M

 • Als je een grote zaagklus hebt is de stofzak niet groot genoeg

2.  Black + Decker Bes700- QS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij nou helemaal gek op DIY’s (Do It Yourselves) en flans jij de mooiste werken in elkaar? Maar heb je minder verstand van de bouwtechnische wereld en dus ook afkortzagen? Dan is deze afkortzaag veruit de beste! 

Handig in gebruik, geen ingewikkelde instructies en te koop voor een prima scherp prijsje. Ook al heb je nog nooit een zaag vastgehouden, dan kan je alsnog goed met deze overweg. Vertrouw ons maar!

Voordelen Black + Decker Bes700- QS

 • Aanrader voor elke DIY- er
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Je kan snel en precies zagen

Nadelen Black + Decker Bes700- QS

 • Wordt geleverd zonder een onderstel

3. Metabo KS 216 m Lasercut

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je ongelooflijk van klussen houdt, maar een minder groot budget hebt kan het nog best een uitdaging zijn om een goede zaag te vinden. De prijzen van afkortzagen beginnen namelijk pas rond de € 170 euro. Maar wij hebben de perfecte budget afkortzaag gevonden, voor een prijs zelfs onder de € 140 euro! 

Deze zaag doet wat je ervan verwacht, werkt stofvrij en heeft een handige lasergeleider voor specifieke zaag sessies. Ook is deze zaag qua gewicht erg licht, waardoor je deze makkelijk kan vervoeren. 

Voordelen  Metabo KS 216 m Lasercut

 • Heel handig toestel om snel door te kunnen werken
 • Te koop voor een goede prijs in verhouding tot andere afkortzagen
 • Compact in formaat

Nadelen  Metabo KS 216 m Lasercut

 • Vereist wel wat afstelling voor je goed kunt zagen

4.   Einhell TC- SM 254

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Sommige afkortzagen zijn handiger voor smallere oppervlaktes, en sommige voor brede. En omdat deze afkortzaag zó goed presteerde op de brede oppervlaktes, hebben wij besloten om deze ook mee te nemen in de top vijf! 

Deze zaag werkt dus perfect voor bredere oppervlaktes, door een maximale zaagbreedte van maar liefst 205 millimeter. Daarnaast is de maximale zaagdiepte van 85 millimeter ideaal geschikt voor het doorzagen van dikke balken. Win-win dus!

Voordelen Einhell TC- SM 254

 • Door grotere zaagdiepte ook geschikt voor dikkere balken
 • Zaagkap ontgrendeling is ingebouwd, handig in plaats van een losse hendel
 • Handig om ook brede planken mee af te kunnen korten

Nadelen Einhell TC- SM 254

 • Tafelverbreding is niet mogelijk

5. DeWalt DWS774- QS

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Mocht je nou wel een groter budget hebben om te besteden, kan je investeren in een goede langetermijnafkortzaag. En dan is dit wel de aangewezen zaag: namelijk die van DeWalt

De zaag heeft een speciaal schaduwlijn systeem dat ervoor zorgt dat je een duidelijke weergave hebt van de schaduwlijn, zodat je lekker specifiek kan zagen. Daarnaast kan de zaagkop tot 48 graden kantelen, lekker breed dus! 

Daarnaast heeft de zaag ook nog twee handige handvatten, om deze zo handig mee te kunnen nemen van klus naar klus.

Voordelen DeWalt DWS774- QS

 • Is het geld dubbel en dwars waard
 • Heel groot vermogen
 • Ontzettend makkelijk te vervoeren en ook licht in gewicht

Nadelen DeWalt DWS774- QS

 • Zaagdiepte is niet instelbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel afkortzagen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten afkortzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de afkortzagen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste afkortzaag op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>