Best Geteste BBQ Mat

Coninx Bakmat - BBQ Mat

Ben jij op zoek naar de beste BBQ mat 2024? Na lang testen en meer dan tientallen BBQ matten met elkaar vergeleken te hebben zijn wij er achter gekomen dat de Coninx Bakmat - BBQ Mat de beste koop BBQ mat van 2024 is. Maar waarom is deze BBQ mat nou verkozen als beste koop BBQ mat? Dit heeft verschillende redenen.

Ten eerste beschikt de Coninx Bakmat - BBQ Mat over een groot formaat, namelijk 40 x 33 cm. Daarnaast krijg je bij aanschaf van deze BBQ mat niet één mat maar zelfs 3 stuks. Ook zijn deze BBQ matten herbruikbaar en beschikken zij over een antikleef laag waardoor jij niet meer hoeft te klooien met vastzittende restjes.

Wil je meer weten over deze BBQ mat? Klik dan op de onderstaande button!

Hou jij ook zo van een lekker avondje barbecueën, maar word jij al chagrijnig bij de gedachten dat je achteraf alles weer schoon kan gaan maken? Dan biedt een BBQ mat de ideale oplossing! Met een BBQ mat grill jij namelijk je favoriete vlees en groente zonder dat je de boel vies maakt.

Met zo'n BBQ mat vang jij namelijk alle etensresten, vet en dergelijke op waardoor jij niet de volledige BBQ, oven of grill hoeft schoon te maken na het barbecueën. Dit is ideaal en bespaart jou flink wat moeite. Vaak kun je een BBQ mat namelijk na gebruik gewoon weggooien, maar ook zijn er BBQ matten welke je gemakkelijk kunt hergebruiken door hem in de vaatwasser te doen.

Maar wat is dan een goede BBQ mat en welke BBQ mat is het beste? In dit artikel vind je de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede BBQ mat. Daarnaast hebben wij aan de hand van onze test een top 5 beste BBQ matten van 2024 opgesteld. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste BBQ Matten

Beste koop BBQ mat
1. Coninx Bakmat - BBQ Mat

Grill Mat Voor Oven en BBQ

Beste grill mat
2. Grill Mat Voor Oven en BBQ

BBQ Grill Mat – Set van 2

Beste herbruikbare BBQ mat
3. BBQ Grill Mat – Set van 2 

COLLIE BBQ mat

Beste grill mat oven
4. COLLIE BBQ mat

Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

Beste ovenbeschermer
5. Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

Top 10 beste BBQ matten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste BBQ matten. 


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ mat?

Er zijn meerdere factoren om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een BBQ mat. Zo zijn er verschillende soorten BBQ matten met verschillende voor- en nadelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een herbruikbare BBQ mat, vaatwasser bestendige BBQ mat of een wegwerp BBQ mat.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste BBQ matten test voor je op een rijtje gezet. Ook zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste BBQ mat volgens de consumentenbond test. Door rekening met deze criteria te houden haal jij dus zeker een goede BBQ mat in huis en voorkom jij hiermee dus een miskoop!

Milieu- en onderhoudsvriendelijk

Allereerst hechten sommige mensen veel waarde aan de milieu- en onderhoudsvriendelijkheid van producten en dus ook van een BBQ mat. Om die reden zijn er meerdere soorten BBQ matten. Sommige gooi je na slechts één keer gebruiken weg, deze optie is uiteraard niet erg milieuvriendelijk.

Om die reden zijn er tegenwoordig kwalitatieve barbecue matten welke herbruikbaar zijn. Dit maakt ze een stuk milieuvriendelijker. Om deze ook onderhoudsvriendelijk te maken zijn de meeste BBQ matten tegenwoordig vaatwasser bestendig. Hierdoor hoef jij dus niet alsnog intensief te boenen om de boel schoon te krijgen.

Extra voordelen

Naast herbruikbaarheid en vaatwasser bestendigheid zijn er ook nog andere mogelijke voordelen waarover een BBQ mat kan beschikken. Denk bijvoorbeeld aan een anti-kleef laag of het gemak om de BBQ mat op maat te kunnen knippen. Hierdoor kan jij de BBQ mat perfect op jouw oven of BBQ afstemmen.

Verder zijn veel BBQ matten gemaakt van siliconen waardoor zij gemakkelijk te reinigen zijn en zijn zij ook erg flexibel. Dit is ook erg fijn als je de BBQ mat wilt opbergen, je krijgt hem namelijk overal kwijt!

Hittebestendigheid

Een derde punt is de hittebestendigheid van de BBQ mat. Je BBQ mat wordt namelijk blootgesteld aan ontzettend hoge temperaturen. Om die reden zijn BBQ matten ook tegen hele hoge temperaturen bestand. 

Veel BBQ matten zijn hittebestendig tot temperaturen die oplopen tot wel 260 graden. Toch zijn niet alle matten bestand tegen dezelfde hoge temperaturen. Om die reden hebben wij in onze top 5 alleen modellen opgenomen die bestand zijn tegen zulke hoge temperaturen.


Wat is de beste BBQ mat van 2024? 

Je vraagt je vast af: Welke BBQ mat is het beste? of welke BBQ mat past het beste bij mijn BBQ/oven? Om die reden hebben wij een top 5 opgesteld met BBQ matten uit verschillende categorieën en prijsklassen. Hieronder hebben wij voor elke BBQ mat uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke BBQ mat voor je op een rijtje gezet. Zo kom je er makkelijk achter of de BBQ mat geschikt is voor jou of niet. Verder hebben wij elke BBQ mat voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze beste BBQ matten test en reviews van andere consumenten.

1. Coninx Bakmat - BBQ Mat

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop BBQ mat van 2024? Wij van Gardini zijn er achter gekomen dat de Coninx Bakmat - BBQ Mat de beste optie van dit moment is. Dit heeft verschillende redenen, bijvoorbeeld dat je bij aanschaf van deze BBQ mat niet één maar wel 3 stuks ontvangt.

Verder zijn de Coninx Bakmat - BBQ Mat herbruikbaar en beschikken zij over een handige Antikleef laag. Het formaat van deze BBQ mat is 40 x 33 cm wat hem geschikt maakt voor bijna elke BBQ en oven. Geen zin om deze BBQ mat schoon te moeten maken na gebruik? Geen zorgen, je hoeft ze niet meteen weg te gooien.

De Coninx Bakmat - BBQ Mat zijn namelijk vaatwasser bestendig en hittebestendig tot wel 260 graden. Verder zijn deze BBQ matten PFOA-vrij en zijn zij geschikt voor zowel oven, grill en BBQ. Meer weten over deze handige BBQ matten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Coninx Bakmat - BBQ Mat

 • Niet klevend
 • Extra groot formaat
 • Herbruikbaar en vaatwasser bestendig

Nadelen Coninx Bakmat - BBQ Mat

 • Geen extreem groot formaat

2. Grill Mat Voor Oven en BBQ

Grill Mat Voor Oven en BBQ

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Grill Mat Voor Oven en BBQ geplaatst. Ook deze BBQ mat beschikt over vrijwel alles wat jij nodig hebt. Zo ontvang je ook bij deze BBQ mat niet één maar wel twee stuks. Verder is deze BBQ mat hittebestendig tot wel 290 graden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze BBQ mat de warmte niet aankan.

De Grill Mat Voor Oven en BBQ is herbruikbaar en doordat hij ook nog eens vaatwasser bestendig is, hoef jij je geen zorgen te maken om het schoonmaak werk. De anti kleef laag waarover deze BBQ mat beschikt zorgt er voor dat etensresten niet hardnekkig vast blijven zitten.

Een keer de Grill Mat Voor Oven en BBQ in de vaatwasser en hij is weer ready om opnieuw gebruikt te worden. Dankzij de flexibiliteit is ook deze BBQ mat gemakkelijk op te bergen. Met deze BBQ mat heb jij dus nooit meer een vieze oven, grill of BBQ!

Voordelen Grill Mat Voor Oven en BBQ

 • Vaatwasser bestendig
 • Niet één maar wel twee stuks geleverd
 • Hittebestendig tot wel 290 graden

Nadelen Grill Mat Voor Oven en BBQ

 • Kleiner formaat

3. BBQ Grill Mat – Set van 2 

BBQ Grill Mat – Set van 2

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zijn de BBQ matten van plaats 1 en 2 toch niet helemaal wat jij zoekt? Dan is misschien de BBQ Grill Mat – Set van 2  een goede optie voor jou. Deze BBQ mat wordt ook geleverd in twee stuks in plaats van een stuk. Hierdoor is het zelfs mogelijk om er eentje te gebruiken voor de BBQ en eentje te gebruiken voor de oven tegelijkertijd.

Verder beschikt de BBQ Grill Mat – Set van 2  over een formaat van 30 cm bij 40 cm. Hierdoor hoef jij je dus geen zorgen te maken dat deze BBQ mat om wat voor reden te groot of te klein is voor jouw BBQ, grill of oven.

De BBQ Grill Mat – Set van 2 is herbruikbaar en vaatwasser bestendig. Hierdoor heb je deze BBQ mat dus binnen no time schoon en ready voor een volgend gebruik. Verder is hij hittebestendig tot wel 260 graden en kan hij worden bijgesneden op het perfecte formaat van jouw BBQ, grill of oven.

Voordelen BBQ Grill Mat – Set van 2 

 • Kan bijgesneden worden
 • Hittebestendig tot wel 260 graden
 • PFOA-vrij

Nadelen BBQ Grill Mat – Set van 2 

 • Misschien wat aan de kleine kant

4. COLLIE BBQ mat

COLLIE BBQ mat

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij een echte fanatieke BBQ'er? Dan is de COLLIE BBQ mat misschien de beste optie voor jou. Bij deze BBQ mat ontvang je bij aanschaf niet één exemplaar maar wel vier stuks. Daarnaast beschikt hij over een ideaal formaat van 33 cm bij 40 cm en is hij dus geschikt voor de meeste ovens, grillen en barbecues. 

De COLLIE BBQ mat beschikt over een handige antikleef laag en is herbruikbaar. Doordat hij vaatwasser bestendig is bespaar jij jezelf een hoop schoonmaakwerk. Daarnaast is ook deze BBQ maat gemakkelijk op het gewenste formaat te knippen.

De hittebestendigheid van deze BBQ mat is 260 graden waardoor hij voor vrijwel elk oven, grill of BBQ geschikt is. Wil je meer weten over deze BBQ mat of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen COLLIE BBQ mat

 • Kan op maat geknipt worden
 • Vaatwasser bestendig
 • Hittebestendig tot wel 260 graden

Nadelen COLLIE BBQ mat

 • Minder makkelijk te reinigen

5. Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA® geëindigd. Dit is zeker niet de slechtste BBQ mat uit onze rijtje maar scoort weer goed in een andere categorie. Zo is deze BBQ mat ook perfect om te gebruiken als ovenbeschermer/ovenmat dankzij de twee formaten waarin hij te verkrijgen is.

De Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA® is namelijk te verkrijgen met een afmeting van 33 cm bij 44 cm en 27,5 cm bij 27,5 cm. Dit maakt hem naast geschikt voor een oven ook geschikt voor een ronde barbecue. Ook deze BBQ mat is herbruikbaar en vaatwasser bestendig dankzij het siliconen materiaal.

De Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA® beschikt over een antikleef laag en ook bij deze BBQ mat ontvang je niet één stuk maar wel 3 stuks. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek meer informatie over de Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®.

Voordelen Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

 • Met 3 stuks geleverd
 • Inclusief bakkwast en e-book
 • In twee formaten verkrijgbaar

Nadelen Bakmat Incl. Bakkwast - FURNA®

 • Formaat misschien wat aan de kleine kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel BBQ matten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bbq matten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de BBQ matten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste BBQ matten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>