Best Geteste Blusdeken

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m review

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

De ELRO FB1800 Blusdeken heeft een afmeting van 1.80m x 1.20m en is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vlammen. Een van de belangrijkste voordelen is de eenvoudige en snelle bediening. Het blusdeken is gemaakt van hoogwaardige en hittebestendige materialen die bestand zijn tegen temperaturen tot wel 500 graden Celsius.

Een blusdeken is een essentieel veiligheidsinstrument dat kan worden gebruikt om beginnende branden te blussen. Het is een platte, niet-brandbare doek die is ontworpen om over een brandend object te worden gelegd om de zuurstoftoevoer af te sluiten en het vuur te doven.

Wij van Gardini hebben naar verschillende blusdekens gekeken. Zo hebben wij ze vergeleken en de beste producten in een Top 5 lijst verwerkt. Dit zijn dus de beste blusdekens van 2024! Elk product heeft een eigen categorie gekregen en een eindcijfer. In dit artikel vind je ook een overzichtelijke weergave van waar je op moet letten bij het kopen van een Blusdeken. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Blusdekens

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m review

Beste Koop Blusdeken
1. ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

Beste Blusdeken

Beste kleine Blusdeken
2. Alecto SB-11 - Blusdeken 100x100 cm

Beste Blusdeken

Beste grote Blusdeken
3. Smartwares FEX-15900 Blusdeken - 1.6 x 1.8 meter

Beste Blusdeken

Beste goedkope Blusdeken
4. Pro Plus Blusdeken in Nylon Zak 

Beste Blusdeken

Beste stijlvolle Blusdeken 
5. Naaais Design Blusdeken 

Top 10 Beste Blusdekens

Wil je direct weten hoe de Top 10 beste blusdekens eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de Top 10 meest verkochte blusdeken op Bol.com. Deze zijn ook van goede kwaliteit! Een aantal van deze producten zijn dan ook in de blusdeken test 20243 gekomen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Blusdeken?

Het kopen van een blusdeken lijkt vrij eenvoudig, maar schijn bedriegt! Er zijn veel verschillende opties en er is veel onderscheid in deze categorie.

Om deze reden hebben we ook dit artikel geschreven. Met onze Top 5 willen we jullie op weg helpen naar het maken van de juiste keuze. Daarom raden we ook aan om dit gedeelte nog goed door te lezen voordat je verder gaat.

Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is slim om dit door te nemen om zo het aankoopproces makkelijker te maken en een miskoop te voorkomen!

Certificering

Controleer of de blusdeken is gecertificeerd door een erkende instantie, zoals de Europese norm EN 1869:1997 of de Amerikaanse norm ASTM F1989-05. Een gecertificeerde blusdeken voldoet aan de veiligheidsnormen en -voorschriften van de overheid en garandeert dat het product van goede kwaliteit is.

Materiaalkwaliteit:

Kies een blusdeken die is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vlammen, zoals glasvezel, kevlar of Nomex. Vermijd blusdekens die zijn gemaakt van inferieure materialen zoals nylon, omdat deze niet zo effectief zijn in het doven van vuur.

Grootte

Kies een blusdeken die groot genoeg is voor de toepassing waarvoor je het wilt gebruiken. De meeste blusdekens hebben een afmeting van 1,2 x 1,8 meter, maar er zijn ook andere maten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

Brandklassen

Controleer welke brandklassen het blusdeken kan blussen. Sommige blusdekens zijn geschikt voor het blussen van vetbranden, terwijl andere geschikt zijn voor het blussen van elektrische branden. Kies een blusdeken dat geschikt is voor de specifieke toepassing en die alle brandklassen dekt die je mogelijk nodig hebt om te blussen.


Wat is het beste Blusdeken van 2024? 

Hieronder ontdek je de vijf beste Blusdekens van dit moment. Na tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben, kunnen we namelijk concluderen dat deze vijf Blusdekens de beste opties zijn van dit moment.

Maar welke past het beste bij jouw situatie? Dat ontdek je gemakkelijk door de productomschrijvingen, die we geschreven hebben, goed door te lezen. Ook hebben we van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet!

1. ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het ELRO FB1800 Blusdeken is een hoogwaardige blusdeken die ideaal is voor het blussen van kleine branden in huis, op het werk of in de auto. Het blusdeken heeft een afmeting van 1.80m x 1.20m en is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vlammen. 

Het materiaal van het blusdeken is gemaakt van een dubbele laag glasvezel, wat zorgt voor een uitstekende brandbestendigheid. De deken is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1869:1997, wat garandeert dat het product aan de veiligheidsnormen en -voorschriften voldoet. Het ELRO FB1800 Blusdeken is geschikt voor het blussen van vetbranden en branden in de keuken, maar ook voor het blussen van elektrische branden. 

Het blusdeken wordt geleverd in een compacte houder die aan de muur kan worden bevestigd, waardoor deze snel toegankelijk is in geval van nood. De houder heeft een duidelijke instructie voor het gebruik van de blusdeken, wat de hanteerbaarheid en bruikbaarheid vergroot.

Voordelen ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Voldoet aan de Europese norm
 • Snel toegankelijk door houder

Nadelen ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

 • Geen

2. Alecto SB-11 - Blusdeken 100x100 cm

Beste Blusdeken

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

De Alecto SB-11 Blusdeken is een zeer handig en compact product dat een perfecte aanvulling is op de veiligheidsuitrusting van iedereen. Dit blusdeken heeft een afmeting van 100x100 cm en is gemaakt van glasvezel, wat het zeer geschikt maakt voor het blussen van kleine branden in de keuken. 

Het is een goedkope oplossing voor het voorkomen van onnodige schade door brand. De blusdeken is voorzien van een handige houder die eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd, zodat je deze altijd bij de hand heb in geval van nood. het blusdeken is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1869:1997, wat betekent dat deze ook aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.

Het is belangrijk om te weten dat de Alecto SB-11 Blusdeken niet geschikt is voor het blussen van branden veroorzaakt door brandende olie of frituurvet. Dit blusdeken is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft een duidelijke instructie op de houder, zodat u weet hoe u deze in geval van nood kunt gebruiken.

Voordelen Alecto SB-11 - Blusdeken 100x100 cm

 • Zeer compact
 • Voldoet aan Europese normen
 • Goedkoop

Nadelen Alecto SB-11 - Blusdeken 100x100 cm

 • Niet geschikt voor olie of frituurvet!

3. Smartwares FEX-15900 Blusdeken - 1.6 x 1.8 meter

Beste Blusdeken

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het Smartwares FEX-15900 Blusdeken is een zeer groot blusdeken met een afmeting van 1.6 x 1.8 meter. Hierdoor is Dit blusdeken geschikt voor het blussen van middelgrote tot grote branden in bijvoorbeeld werkplaatsen en kantoren. 

Het gebruik van een blusdeken is zeer eenvoudig en er is geen speciale training vereist om deze te gebruiken. De Smartwares FEX-15900 Blusdeken kan worden gebruikt om branden te blussen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld textiel, papier en hout.

Het is echter belangrijk om te weten dat dit blusdeken niet geschikt is voor het blussen van branden veroorzaakt door olie of frituurvet. De Smartwares FEX-15900 Blusdeken is een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van werkplaatsen en kantoren, omdat het kan helpen om onnodige schade en letsel te voorkomen.

Voordelen Smartwares FEX-15900 Blusdeken - 1.6 x 1.8 meter

 • Groot deken
 • Geschikt voor middelgrote branden
 • Geschikt voor hout, papier en textiel branden

Nadelen Smartwares FEX-15900 Blusdeken - 1.6 x 1.8 meter

 • Niet geschikt voor olie of frituurvet!

4. Pro Plus Blusdeken in Nylon Zak 

Beste Blusdeken

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Pro Plus Blusdeken in Nylon Zak is een compact en handig hulpmiddel om branden te blussen en schade te voorkomen. Dit blusdeken wordt geleverd in een handige nylon zak die eenvoudig kan worden opgehangen of opgeborgen. Hierdoor is dit blusdeken zeer geschikt voor gebruik in kleine ruimtes of op plekken waar weinig opslagruimte is. 

De blusdeken heeft een afmeting van 1 x 1 meter en is gemaakt van glasvezel. Het is belangrijk om te weten dat het Pro Plus Blusdeken niet geschikt is voor het blussen van branden veroorzaakt door olie of frituurvet.  

Het is een goedkope oplossing om onnodige schade te voorkomen en daarom een aanrader voor elk huishouden. De compacte afmetingen en de handige nylon zak maken de Pro Plus Blusdeken ook geschikt voor gebruik in auto's, caravans en boten.

Voordelen Pro Plus Blusdeken in Nylon Zak 

 • Compact
 • Goedkoopste optie uit deze lijst
 • Geschikt voor auto's, caravans en boten

Nadelen Pro Plus Blusdeken in Nylon Zak 

 • Alleen voor kleine branden

5. Naaais Design Blusdeken 

Beste Blusdeken

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Design blusdeken van naaais is een leuke toevoeging voor in je keuken. Het Blusdeken heeft een speels design van een kreeft. Het blusdeken is geschikt voor het blussen van middelgrote brandjes en voorkomt waterschade en bluspoeder in huis. 

De Afmeting is: 120 x 180 centimeter wat het geschikt maakt voor middelgrote branden. Het blusdeken is met verschillende designs te krijgen. Wanneer je meerdere dekens koopt krijg je stapelkorting, dus als je er een besteld doe dat gelijk voor je vrienden als bijvoorbeeld leuk verjaardagscadeau! Houd er rekening meer dat dit wel de duurste optie is in deze lijst. 

Voordelen Naaais Design Blusdeken 

 • Fraai design
 • Geschikt voor middelgrote branden
 • Beschikbaar in verschillende designs

Nadelen Naaais Design Blusdeken 

 • Duurste optie in de lijst

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Blusdekens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Blusdekens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Blusdekens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste blusdekens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>