Best Geteste Bovenfrees

Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees review

Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees

Met Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees kan je prachtig en precies werken op hout. Door de precisie kan je ook creatief te werk gaan. Aan de zijkanten beschikt het over 2 handvaten met goede grip. Hierdoor is het ook een veilig product en dat is het aller belangrijkste. Verder maakt het strakke snedes en is het ook geschikt voor mensen die weinig ervaring ermee hebben.

Met een goede bovenfrees kun je ontzettend veel precisiewerk verrichten, zoals het met vaste steun frezen van groeven, randen, profielen en lang gaten in hout, kunststof en lichte bouwmaterialen en kopieerfrezen.

Dit is natuurlijk een absolute must have voor iedere klusser. Maar hoe vind je de beste bovenfrees voor jouw situatie, en waar op letten bij het kopen van een bovenfrees? Allemaal lastige vragen die we in dit artikel van Gardini voor je gaan beantwoorden!

We hebben de beste 5 bovenfrezen voor je op een rijtje gezet, en gaan je ook uitleggen waar je zo al op moet letten als je van plan bent om de beste koop bovenfrees te scoren.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Bovenfrezen

Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees review

Beste koop bovenfrees
1.  Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees

Beste premium bovenfrees
2. Makita Boven- en kantenfrees met diverse voeten

Beste bovenfrees met instelbare groefdiepte
3. MAKITA Freesmachine RT0700CX2J

Beste betaalbare bovenfrees met  instelbare groefdiepte
4. Makita RP0900 Bovenfrees

Beste budget bovenfrees
5. Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees

Top 10 beste bovenfrezen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste bovenfrezen.


Waar op letten bij het kopen van een Bovenfrees?

Een bovenfrees is natuurlijk een complex en krachtig product. Daarom is het juist zo belangrijk om de beste bovenfrees uit te kiezen die echt bij jou past. Wil je graag de beste bovenfrees volgens de consumentenbond?

Dat kan natuurlijk. Maar het is voor de meeste klussers het leukste om zelf de beste bovenfrees uit te zoeken, zodat ze een product krijgen die echt past bij wat ze nodig hebben. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een bovenfrees? Lees dan de kopjes hieronder!

Vermogen

Het vermogen van een bovenfrees bepaalt hoe hard je kan frezen met je nieuwe apparaat. Daarom is het ook belangrijk dat je een bovenfrees neemt die genoeg vermogen heeft voor de klussen die je uit wil gaan voeren. Met een hoog vermogen maak je ook makkelijker snedes. 

Meegeleverde frezen

Voor ieder materiaal is er een andere frees die het meest geschikt is. Zo heeft kunststof natuurlijk niet dezelfde textuur en stevigheid als dun hout of andere materialen. Het is dus belangrijk dat je, net als bij een multitool, zorgt dat je een bovenfrees koopt die de juiste frezen meegeleverd krijgt bij bestelling, of koop ze zelf nog bij! 

Formaat

Ook het formaat van je bovenfrees is belangrijk, omdat een bovenfrees met het verkeerde formaat mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van je freeswerk! Daarnaast moet je het gemakkelijk op kunnen bergen zodat het weinig ruimte in beslag neemt.

Kwaliteit

Bovenfrezen zijn er in allerlei soorten en maten, en de kwaliteit van de individuele producten kan enorm verschillen. Een goedkope bovenfrees klinkt natuurlijk aantrekkelijker, maar zal ook minder lang mee gaan. Daarnaast kan het zijn dat er minder veiligheidsopties in de bovenfrees zitten ingebouwd.


Wat is de Beste Bovenfrees van 2024? 

Wat is de beste bovenfrees van dit moment? Als jij je dit afvraagt dan zit je hier goed. In onderstaande sectie hebben wij namelijk een top 5 gemaakt van de beste bovenfrezen van dit moment.

Alle frezen hieronder zijn getest op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Alleen de allerbeste opties zijn in deze top 5 opgenomen. Door voor een van onderstaande opties te kiezen weet je dus zeker dat je geen miskoop doet.


1. Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees

Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je niets anders dan de beste kwaliteit bovenfrees als toevoeging voor jouw klus collectie? Dan raden we de Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees sterk aan!

De Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees heeft een groefdiepte van 55 mm en een vermogen van liefst 1200 Watt. Dat is meer dan genoeg om al je freeswerkzaamheden in no-time te verrichten!

De Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees beschikt over een ergonomisch design dat speciaal gemaakt is om creatief te kunnen werken met hout en vergelijkbare materialen.  

Ook heb je met de Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees een aansluiting voor stofafzuiging, wat het werken net weer wat extra prettig maakt.

Voordelen Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees

 • Groefdiepte van 55 mm
 • Vermogen van liefst 1200 Watt, output van 650 watt
 • Stofafzuiging aansluiting maakt het werken prettiger
 • Erg nauwkeurig werken

Nadelen Bosch - POF 1200 AE Bovenfrees

 • Niet veel frezen mee geleverd

2.  Makita Boven- en kantenfrees met diverse voeten

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Makita Boven- en kantenfrees is voorzien van een instelbare constante toerental, waardoor je altijd hetzelfde toerental hebt ongeacht de druk op de frees. 

Daarnaast is de Makita Boven- en kantenfrees te gebruiken als trimmer, en dus ook als bovenfrees en kantenfrees. Dit maakt dat de Makita Boven- en kantenfrees een echt all-round product is.

Je kan er makkelijk mee groeven en andere soorten inkepingen mee verwerken! Standaard meegeleverd is een spantang voor 6 en 8 mm frezen, waardoor je gelijk aan de slag kunt met meerdere freesmaten.

 Klik hier voor de beste opties van dit moment!

Voordelen Makita Boven- en kantenfrees met diverse voeten

 • Instelbaar toerental die constant blijft ondanks de druk op de frees
 • Duurzame oplossing
 • All-round product waar je alles mee kunt doen

Nadelen Makita Boven- en kantenfrees met diverse voeten

 • Iets minder vermogen

3. MAKITA Freesmachine RT0700CX2J

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een instelbare groefdiepte wilt kunnen gebruiken, is de MAKITA Freesmachine RT0700CX2J een geschikte optie voor jou!

Met de MAKITA Freesmachine RT0700CX2J kun je namelijk zelf de groefdiepte instellen naar wens, zodat je precies kunt frezen hoe je zelf wil.

Je kan de MAKITA Freesmachine RT0700CX2J gebruiken als trimmer, maar ook als boven- en kantenfrees. De MAKITA Freesmachine RT0700CX2J wordt standaard geleverd met een spantang voor 6mm en 8 mm frezen.

Wil je profielranden bewerken, sleuven of groeven maken of diverse materialen met precisie kunnen bewerken? Dan is de MAKITA Freesmachine RT0700CX2J dus echt een aanrader voor jou!

Voordelen MAKITA Freesmachine RT0700CX2J

 • Standaard geleverd met een spantang voor 6mm en 8 mm frezen
 • Zelf de groefdiepte instellen naar wens
 • 710 Watt opgenomen vermogen

Nadelen MAKITA Freesmachine RT0700CX2J

 • Meegeleverde geleider mist nog wat finesse

4. Makita RP0900 Bovenfrees

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je een bovenfrees met instelbare groefdiepte, maar liever niet al te veel geld aan uitgeven? De Makita RP0900 Bovenfrees is een betaalbare optie voor iedereen, waarbij prijs-kwaliteit verhouding op nummer 1 staat.

De Makita RP0900 Bovenfrees is voorzien van een aantal hoge kwaliteit kenmerken, zoals een afzuigadapter, en een diepte-instelling van tot 3 verschillende standen.

Het onbelaste toerental van de Makita RP0900 Bovenfrees zit rond de 27 duizend per minuut, en deze goede bovenfrees is makkelijk in gebruik.

Voordelen Makita RP0900 Bovenfrees

 • Licht en simpel ontwerp
 • Afzuigadapter is meegeleverd
 • Opgenomen vermogen van liefst 900 Watt
 • Asblokkering

Nadelen Makita RP0900 Bovenfrees

 • Geen geleider meegeleverd

5. Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees is lekker krachtig, waardoor je zelfs de meest veeleisende freeswerkzaamheden op een nauwkeurige manier uit kan voeren. 

Je kan met de Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees onder andere massief hout, multiplex en vezelplaten tot in de grootste nauwkeurigheid afwerken, en dat allemaal voor een best lage prijs!

De Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees heeft een motor van zo'n 1200 Watt die het mogelijk maakt om krachtige, maar tevens zeer precieze werkzaamheden uit te voeren met het grootste gemak.

Voordelen Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees

 • Motor van zo'n 1200 Watt
 • Elektronisch regelbaar toerental voor nog meer precisie
 • Handige kabelclip om de machine makkelijk weer op te bergen als je klaar bent met frezen

Nadelen Einhell TE-RO 1255 E Bovenfrees

 • Voor heel erg klein werk kun je misschien beter een kleinere en lichtere bovenfrees kiezen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel bovenfrezen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten bovenfrezen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de bovenfrezen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste bovenfrezen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>