Best Geteste Cirkelzaag met Geleiderail

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail

Wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van 2024? In onze uitgebreide cirkelzaag test van 2024 gingen we hier naar op zoek door een handjevol producten uitgebreid te testen, en als beste uit de test gekomen is de Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail! Deze cirkelzaag heeft een hele krachtige motor van 1600 watt en bereikt een zaagdiepte van 66 millimeter in houten elementen. Dit Bosch apparaat beschikt over een aantal handige functies die hem onderscheiden van de concurrenten, namelijk het CleanSystem Box systeem om een schone werkplaats te garanderen en CutControl waarmee je met de vrije hand hele gecontroleerde sneden kan maken. 

Als je een echte vakman bent, dan hoeven we je niet te vertellen wat het voordeel is van een cirkelzaag met geleiderail. Je kan daarmee gemakkelijk allerlei klusjes voldoen, zoals onder andere het zagen van houten plinten en planken met hoge precisie. Ook kan je met een goede cirkelzaag met geleiderail keukenbladen inpassen op de millimeter nauwkeurig, en bijvoorbeeld de balken voor het uitbouwen van je balkon met veel precisie zagen. 

Maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten cirkelzagen met geleiderails, in allerlei verschillende vormen en maten en vooral van een heleboel andere merken. En als je een echte hobbyist bent, weet je er vast wel wat van af – maar alsnog moet je vaak nog behoorlijk wat onderzoek doen voor je je een definitieve keuze maakt voor je een goede cirkelzaag met geleiderail gaat kopen. Om je een deel van dat onderzoek te besparen, hebben wij een ultieme test gedaan onder tientallen producten om er achter te komen wat jouw volgende cirkelzaag met geleiderail wordt. Deze test hebben we afgenomen door te kijken naar een aantal belangrijke specificaties.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

9

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Cirkelzagen met Geleiderail

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

Beste koop
1.  Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail

Makita SP6000J1X X

Beste voor professionals
2.  Makita SP6000J1X

Beste parallelle invalszaag
3. Scheppach Invalzaag 160mm PL55

Beste premium model
4. Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag - incl. geleiderail

Beste betaalbare cirkzelaag
5.   Powerplus POWX0562 Invalzaag

Top 10 beste cirkelzagen met geleiderails

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste cirkelzagen met geleiderails!


Waar op letten bij het kopen van een Cirkelzaag met geleiderail?

Maar welke specificaties zijn dat dan, die zo belangrijk zijn bij het uitkiezen van de beste cirkelzaag met geleiderail 2024 voor jouw situatie? Waar moet je op letten bij het kopen van een cirkelzaag met geleiderail?

Een cirkelzaag met geleiderail heeft een aantal belangrijke kenmerken die van hoge kwaliteit moeten zijn, om de kwaliteit van de zaagwerken, de veiligheid, en het algemene gebruiksgemak te kunnen garanderen. Een aantal van de belangrijkste aspecten van cirkelzagen met geleiderails hebben we voor je op een rijtje gezet in het overzicht hieronder.

Check ook websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste cirkelzaag met geleiderail volgens de consumentenbond is.

Vermogen van de zaag motor

Uiteraard moet een cirkelzaag krachtig genoeg zijn om door dik hout en andere materialen heen te kunnen zagen. Het vermogen van de motor wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het zaagvermogen, hoe makkelijker je door dikke materialen heen komt met de cirkelzaag.

Zaagdiepte

Bij de meeste cirkelzagen met geleiderails zie je de zaagdiepte in hout er bij staan, altijd in millimeters. Dat is een belangrijke specificatie voor cirkelzagen, zeker als je van plan bent om bijvoorbeeld deuren of keukenbladen op maat te gaan zagen.

Veiligheid

Een goede cirkelzaag met geleiderail zal beschikken over een aantal veiligheidsopties die het gebruik van de cirkelzaag iets comfortabeler maken tijdens het klussen. Een bekende veiligheidsoptie die veel cirkelzagen hebben is de dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering, die er voor zorgt dat je de zaag met twee handen aan moet zetten – zo voorkom je dat je de zaag per ongeluk aan zet terwijl het niet de bedoeling is. De veiligheid is net als bij een slijptol enorm belangrijk. 

Geleiderail

Een geleiderail zorgt er voor dat je perfect rechte snedes kunt maken, om bijvoorbeeld tafelbladen, keukenoppervlaktes en nog veel meer makkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Een geleiderail kan verschillen in materiaal, en rubber slijt over het algemeen iets sneller.


Wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van 2024? 

Nu je weet wat voor dingen er zoal belangrijk zijn bij het kopen van een cirkelzaag met geleiderail, weet u ook hoe we de volgende top 5 van de beste cirkelzagen met geleiderails hebben samengesteld.

Niet alleen bovenstaande specificaties zijn van belang, maar ook hebben we gekeken naar reviews van gebruikers en de algemene waarderingen van het product. Ben je er klaar voor? Hier zijn de 5 beste cirkelzagen met geleiderail van 2024, verdeeld in verschillende categorieën en prijsniveaus!

1. Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze cirkelzaag heeft een hele krachtige motor van 1600 watt en bereikt een zaagdiepte van 66 millimeter in houten elementen. Dit Bosch apparaat beschikt over een aantal handige functies die hem onderscheiden van de concurrenten, namelijk het CleanSystem Box systeem om een schone werkplaats te garanderen en CutControl waarmee je met de vrije hand hele gecontroleerde sneden kan maken. 

Voordelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail

 • Veel handige features zoals CutControl en CleanSystem, waardoor je altijd een schoon zaagsysteem hebt en je veilig met je handen hele precieze sneden kunt maken
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Geleiderail is van hoge kwaliteit
 • Hele krachtige motor van 1600 Watt

Nadelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail

 • Dankzij het clean air filter heb je weinig stof, maar deze moet je wel vaak leeg maken

2.  Makita SP6000J1X

Makita SP6000J1X X

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Makita SP6000J1X is een hele geschikte cirkelzaag voor mensen die hun vak echt serieus nemen. Het zaagvermogen is erg krachtig en door de voorritsfunctie op deze zaag krijg je haast nooit splinters in het materiaal dat je bewerkt. 

Je kan zelf het toerental kiezen met deze zaag, waardoor je voor iedere toepassing een geschikte instelling kunt vinden. Al met al zaag je met de Makita SP6000J1X iedere keer weer kaarsrecht en op de millimeter nauwkeurig!

Voordelen Makita SP6000J1X

 • Vermogen is heel sterk met 1300 Watt
 • Voorrits functie waardoor je materiaal niet versplintert
 • Het toerental kun je zelf kiezen
 • Handige opberg box waardoor je de zaag zelfs mee kunt nemen in de auto

Nadelen Makita SP6000J1X

 • Geleiderail is wat aan de korte kant

3. Scheppach Invalzaag 160mm PL55

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze Scheppach Invalzaag 160mm PL55 is zeer geschikt om met een constante handpositie te blijven zagen zonder dat het hout splintert of ruw wordt. Een glad resultaat is op deze manier gegarandeerd bij al je zaagwerk. 

Daarnaast kan deze zaag in een hoek van 45 graden ook gewoon zagen tot 45 mm diep en rechtop (dus een hoek van nul graden) kan deze cirkelzaag tot 55 mm diep zagen, dankzij het vermogen van 1200 Watt en een sterk zaagblad met 24 tanden.

Voordelen Scheppach Invalzaag 160mm PL55

 • Vermogen is vrij sterk met 1200 Watt
 • Het ingebouwde veiligheidssysteem geeft de mogelijkheid om 90% van het stof af te zuigen
 • Zagen tot wel 55 mm diep bij een hoek van 0 graden, 45 mm bij een hoek van 45 graden
 • Uitgerust met een zaagblad met 24 tanden, wat een fijne en accurate afwerking geeft en weinig splintering veroorzaakt

Nadelen Scheppach Invalzaag 160mm PL55

 • De geleiderail verspringt soms een millimeter of 2 doordat hij op maar 1 plek vast zit

4.  Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag - incl. geleiderail

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Voor het perfect recht zagen van onder andere interieur deuren, keukenbladen en kozijnen kun je maar al te goed gebruik maken van de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag incl. geleiderail

Deze cirkelzaag heeft een sterke en lange geleiderail waardoor je zelfs enorme houten objecten, zoals deuren en keuken oppervlaktes, gewoon met ontzettend veel precisie kunt zagen, zonder dat er iets versplintert of scheurt.

Door het vlakke en verschuifbare zichtvenster kun je het lijntje wat je hebt getekend op het hout nog perfect zien, en de afzuiging van de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS is ook beter dan ooit.

Voordelen Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag - incl. geleiderail

 • Sterke en lange geleiderail waardoor je zelfs de grootste voorwerpen tot op de millimeter precies snijdt
 • Splinterbescherming, zodat je materiaal nooit beschadigd raakt tijdens het zagen
 • De spelingsinstelling kun je aanpassen zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt
 • Zaag vermogen van 1200W en een toerental van max 5200 RPM

Nadelen Festool TS 55 REBQ-Plus-FS Invalzaag - incl. geleiderail

 • Voor de meeste kleinere klussen is zo’n grote geleiderail niet zo handig

5. Powerplus POWX0562 Invalzaag

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Voor de klusser op een budget, of te wel een sporadische hobbyist, is er de Powerplus POWX0562 Invalzaag, een sterke cirkelzaag waarmee je vanuit meerdere invalshoeken hele precieze sneden kunt maken in je materialen. Een krachtige zaag van 1200 Watt en een krachtige geleiderail die je erg precies kunt afstellen, zorgen voor een hele gebruiksvriendelijke en handige manier van werken. En dat allemaal voor een heel erg lage prijs!

Voordelen Powerplus POWX0562 Invalzaag

 • Geweldige prestaties voor deze prijsklasse
 • 56 mm diep snijden met een invalshoek van 0 gradenKantelbare zaag zodat je ook schuine sneden kunt maken
 • Kantelbare zaag zodat je ook schuine sneden kunt maken
 • Een goede stofafzuiging

Nadelen Powerplus POWX0562 Invalzaag

 • De stofafzuigbak moet je helaas wel vaak vervangen
 • Er zit soms een klein verschil in hoogte bij koppelingen door het drukverschil

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cirkelzagen met geleiderails hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 9 cirkelzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de cirkelzagen met geleiderails op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cirkelzagen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>