Best Geteste Cirkelzaag

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail - 1.600W 

Op zoek naar de beste cirkelzaag van dit moment? Uit onze ultieme beste cirkelzagen test is duidelijk gebleken dat deze cirkelzaag type PKS 66 AF van het merk Bosch de beste cirkelzaag van het moment is. Niet alleen is deze cirkelzaag krachtige en precies voor het zagen van rechte snedes. 

Ook is hij geschikt voor het zagen van lange, precieze verstek- en rechte zaagsneden in voornamelijk hout. De motor beschikt over 1.600 watt en kan tot een zaagdiepte van 66 millimeter in hout. Ook wordt er een compacte geleidingsrail voor bijzonder rechte snedes meegeleverd. Benieuwd naar de beste prijs? Klik op onderstaande button!

Wie klust er tegenwoordig niet zelf in huis? Het is een activiteit die steeds populairder wordt en zorgt voor lange rijen in de bouwmarkt. Begrijpelijk, want zelf klussen in huis is een fijne ontspanning en bespaart kosten. Het hebben van het juiste gereedschap is daarbij fundamenteel. Je kunt immers niet zelf meubels maken zonder bijvoorbeeld een goede zaag.

Als je van plan bent een nieuwe cirkelzaag aan te schaffen, die overigens uitermate geschikt is voor het recht afzagen van plaatmateriaal, lees dan vooral verder. Wij hebben namelijk een ultieme beste cirkelzaag test uitgevoerd om jou van alle informatie te voorzien. Daarnaast hebben wij aan de hand van deze test een top 5 met beste cirkelzagen opgesteld.

Hieronder beantwoorden we alle vragen over de beste cirkelzaag van 2024. Ook geven we je tips over waar je op moet letten als je deze belangrijke aankoop wilt doen. Hoe weet je precies welke de best geteste cirkelzaag is en welke cirkelzaag de beste koop? Alle antwoorden vind je hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

27

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Cirkelzagen

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

Beste koop cirkelzaag
1. Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail - 1.600W - Ø 190 mm

beste cirkelzaag

Beste cirkelzaag Makita
2. Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer

beste cirkelzaag

Beste cirkelzaag met geleiderrail 
3. Powerplus POWX0562 Invalzaag - Incl. geleiderails - 1200 W -165 mm

beste cirkelzaag

Beste handcirkelzaag 
4. BLACK+DECKER CS1250L-QS Cirkelzaag - 1250W - diepte instelling - geïntegreerde laser

beste cirkelzaag

Beste goedkope cirkelzaag
5. Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm - met laser en parallelgeleider - incl. 24T zaagblad


Top 10 beste cirkelzagen 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste cirkelzagen. Bij deze twee partijen ben jij verzekert van goede kwaliteit cirkelzagen voor een goede prijs.


Waar op letten bij het kopen van een cirkelzaag?

Voordat je een nieuwe cirkelzaag koopt, is het handig jezelf af te vragen waarvoor je deze precies nodig hebt en naar welk type je op zoek bent. Wat wil je precies gaan zagen met de cirkelzaag? Heb je de zaag nodig voor kunststof, metaal, hout of zelfs aluminium? Ook zijn er cirkelzagen op accu's en op snoer. Wat voor model past beter bij jou?

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste criteria hieronder in een overzicht opgenomen. Daarnaast hebben wij deze criteria in onze beste cirkelzagen test getest. Hierbij hebben wij dezelfde criteria getest als de beste cirkelzaag volgens de consumentenbond test. Zo ben jij verzekert van de beste zagen.

Bewerkingsmateriaal

Allereerst is het belangrijk om na te gaan voor welk doel je de cirkelzaag gebruikt. Kijk daarom eerst goed naar wat voor materiaal je wilt bewerken met de zaag. Zo zijn er cirkelzagen voor verschillende type materiaal. Ga jij hout bewerken? Dan heb je misschien een heel andere zaag nodig dan wanneer je metaal wilt bewerken, net als bij een decoupeerzaag het geval is. 

Zaagdiepte en zaagsnede

Daarnaast is het in ieder geval belangrijk dat je goed nakijkt of de zaag dieper kan zagen dan het materiaal dat je wilt bewerken. Zo weet je zeker dat de zaag dienst gaat doen. Kijk daarnaast ook goed naar de zaagsnedes. Vooral wanneer je gedetailleerd werk wilt verrichten, zul je een zaagsnede onder de 100 millimeter nodig hebben.

Accu of snoer

Ook zijn er modellen die beschikken over een accu en modellen die werken op snoer. Dit is een groot verschil omdat de zagen op accu veel handzamer zijn maar wel weer een korte accuduur hebben terwijl cirkelzagen op snoer juist oneindig lang door kunnen gaan en vaak meer vermogen hebben. Beslis dus vooraf goed wat voor soort cirkelzaag jij nodig hebt!

Accessoires

Als laatste moet je jezelf afvragen of je accessoires nodig hebt voor de zaag. Vaak is een cirkelzaag met geleiderail erg handig om zo recht mogelijk te zagen. Andere zagen hebben bijvoorbeeld een laser als hulp. Daarnaast is een aansluitstuk om het stof en zaagsel af te zuigen zeer aan te raden.


Wat is de beste cirkelzaag van 2024? 

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "Wat is de beste cirkelzaag?". Na meer dan 10 verschillende cirkelzagen getest te hebben kunnen we niet anders dan concluderen dat dit de beste opties van dit moment zijn. Bij het opstellen van de top 5 aan de hand van onze beste cirkelzagen test, hebben wij de zagen in verschillende prijsklassen en categorieën opgedeeld. Zo ziet er voor iedereen een perfecte cirkelzaag tussen.

Wij kregen vaak de vraag: Welke cirkelzaag past het beste bij mij? Speciaal daarom hebben wij de onderstaande sectie uitgebreid uitgewerkt om jou te voorzien van reviews over de beste kwaliteit cirkelzagen. Elke cirkelzaag beschikt over zijn eigen unieke voordelen. Benieuwd naar de cirkelzagen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail - 1.600W - Ø 190 mm

Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - Met geleiderrail review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We beginnen met de beste cirkelzaag met geleider. Deze Bosch PKS 55 AF is ideaal als je een zaag nodig hebt die zeer precies en krachtig is. 

Door de compacte geleider zaag je gegarandeerd de meest precieze en rechte lijnen. Hierdoor is de zaag geschikt voor het zagen van onder andere deuren, keukenbladen, en plinten. De motor van dit model heeft een vermogen van 1600 watt. De zaagdiepte is 6.6 centimeter, waarmee je dus hout tot die dikte kunt zagen.

Een ander voordeel is dat de zaag is voorzien van een CleanSystem Box waarmee er minder stof vrij komt. Verder is de zaagdiepte te verstellen door middel van een snelspanner.

Zo kun je de zaag exact naar je wensen aanpassen. Een ander belangrijk detail is dat de cirkelzaag beschikt over een veiligheidsschakelaar dat voorkomt dat de zaag ongecontroleerd aangaat. 

Voordelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail - 1.600W - Ø 190 mm

 • Ideaal voor zagen van deuren, keukenbladen en plinten
 • Beschikt over cleansystem box waardoor er minder stof vrij komt
 • Zaagdiepte gemakkelijk te verstellen

Nadelen Bosch PKS 66 AF Cirkelzaag - incl. Geleiderrail - 1.600W - Ø 190 mm

 • Ruber, dus slijt sneller

2. Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer

beste cirkelzaag

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een ander model in de lijst van beste cirkelzaag is deze Makita. Deze cirkelzaag heeft erg veel voordelen. Het compacte ontwerp en het lichte gewicht maken dat de zaag zeer gemakkelijk in gebruik is. 

Hiermee is het ook zeer aan te raden aan mensen die regelmatig een zaag nodig hebben. Ook beschikt de Makita over een stof afzuigaansluiting die universeel in gebruik is. Verder beschikt de zaag over een geleiderail waarmee je zeer precies en recht kunt zagen.

De diameter van het zaagblad is bij dit model wat groter dan bij de vorige zaag. De zaagdikte is 19 centimeter. De zaag beschikt over een vermogen van 1200 watt wat voldoende kracht met zich meebrengt. Een extra voordeel is dat de zaag wordt geleverd met een opbergkoffer, waarin je de zaag netjes kunt bewaren.

Voordelen Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer

 • Ontzettend compact en licht in gewicht
 • Beschikt over stof afzuigaansluiting
 • Opbergkoffer meegeleverd

Nadelen Makita HS7601J Cirkelzaag - 230 V - 190 mm - In Mbox Opbergkoffer

 • Werkt niet op accu

3. Powerplus POWX0562 Invalzaag - Incl. geleiderails - 1200 W -165 mm

beste cirkelzaag

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze Powerplus is ideaal voor mensen die plastic, hout of gipsplaten moeten zagen. Bij een cirkelzaag test komt dit exemplaar naar voren als zeer veelzijdig. Als je er de juiste zaagbladen op installeert, kun je er namelijk zelfs aluminium mee zagen. Ook kun je de zaag prima gebruiken om stukken uit het midden van het materiaal te zagen. 

Daarnaast is ook dit model voorzien van een geleiderail wat het nauwkeurig werken bevordert. De zaagdiepte is 5.6 centimeter en stel je gemakkelijk zelf in. 

Handig is ook dat je de zaag kunt kantelen om schuin te zagen. Verder is de zaag voorzien van handige adapter die je gemakkelijk kunt aansluiten op stofafzuiging. Overal zaagsel is daarmee verleden tijd. Het vermogen van de zaag is 1200 watt. Verder wordt de Powerplus geleverd met onder andere vier geleiders. 

Voordelen Powerplus POWX0562 Invalzaag - Incl. geleiderails - 1200 W -165 mm 

 • Ideaal voor hout, plastic of gipsplaten
 • Zaagdiepte is gemakkelijk aan te passen
 • Mogelijk om schuin te kantelen
 • Wordt geleverd inclusief vier geleiders

Nadelen Powerplus POWX0562 Invalzaag - Incl. geleiderails - 1200 W -165 mm

 • Beschikt niet over een accu

4. BLACK+DECKER CS1250L-QS Cirkelzaag - 1250W - diepte instelling - geïntegreerde laser

beste cirkelzaag

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met gemak kun je de BLACK+DECKER CS1250L-QS cirkelzaag de beste cirkelzaag met geïntegreerde laser noemen. Dit model is zeer economisch en de kwaliteit doet er niet aan onder. Ook is het met deze zaag mogelijk om schuine hoeken tot 45 graden te zagen en nauwkeurige sneden te maken. 

De BLACK+DECKER beschikt niet over een accu, maar wel over een  lange kabel. Hiermee heb je alsnog de benodigde bewegingsvrijheid. Ook beschikt de zaag over softgrip handgreep wat extra comfort en controle biedt. De integrale lastlijn zorgt er voor dat jij extra nauwkeurig te werk kan gaan.

Ge diepte instelling is gemakkelijk instelbaar en kan tot 66mm diepte ingesteld worden dankzij een hendel. De cirkelzaag beschikt ook over een stof afzuigaansluiting om zuiver te werk te gaan.

Voordelen BLACK+DECKER CS1250L-QS Cirkelzaag - 1250W - diepte instelling - geïntegreerde laser

 • Veiligheidsschakelaar voorkomt dat je de machine onbedoeld kan inschakelen
 • Stofafzuigaansluiting voor zuiver werken
 • Afschuinmogelijkheid van 0-45° voor veelzijdig gebruik

Nadelen BLACK+DECKER CS1250L-QS Cirkelzaag - 1250W - diepte instelling - geïntegreerde laser

 • Beperkte bewegingsruimte door snoer

5. Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm - met laser en parallelgeleider - incl. 24T zaagblad

beste cirkelzaag

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het laatste model is tegelijkertijd de beste goedkope cirkelzaag. Het model beschikt over 1200 watt, weinig gewicht en een speciaal softgrip handvat. Je kunt tot maximaal 6,5 centimeter diep zagen en je kunt dat gemakkelijk aanpassen als je een andere diepte nodig hebt.

Opvallend voordeel van dit model is dat hij beschikt over een laser en parallelgeleider. De cirkelzaag beschikt over een lang snoer waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Verder beschikt de zaag over een snelheidscontrole waardoor je gelijkmatig zaagt.

Met de Hyundai cirkelzaag kun je zelfs zagen met weinig licht, door de LED-verlichting die van een snijlijn voorziet. Daarnaast is de zaag voorzien van een adapter voor stofafzuiging. 

Voordelen Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm - met laser en parallelgeleider - incl. 24T zaagblad

 • Krachtige 1200W Hyundai motor
 • Traploos verstelbare zaagdiepte en zaaghoek
 • Nauwkeurig zagen door lasergeleiding en parrelgeleider
 • Inclusief zaagblad geleverd

Nadelen Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm - met laser en parallelgeleider - incl. 24T zaagblad

 • Werkt op netstroom, dus niet geschikt voor klusjes op afstand

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cirkelzagen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten cirkelzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de cirkelzagen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste cirkelzagen op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>