Best Geteste Decoupeerzaag

Bosch PST 650 Decoupeerzaag review

Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W

Op zoek naar de beste decoupeerzaag van dit moment? De Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W is overduidelijk als beste uit de test gekomen. De decoupeerzaag wordt namelijk geleverd inclusief kunststof koffer en 1 decoupeerzaagblad voor hout. De decoupeerzaag is daarnaast bestemd voor het zagen in hout, kunststof, metaal, keramiekplaten en rubber.

Deze decoupeerzaag weegt slechts 1,6 kilo wat hem super licht maakt en het gebruiksgemak dus flink vergroot. Daarnaast zit er een aansluiting voor een stofafzuiging op. De beste prijs van deze decoupeerzaag vind je via de onderstaande button!

Met een decoupeerzaag kun je eenvoudig willekeurige vormen uitzagen in diverse plaatmaterialen, zoals hout, metaal, kunststof of steenachtige platen zoals wandtegels. Maar waar moet je zoal op letten met het kopen van een decoupeerzaag? En wat is de beste decoupeerzaag van dit moment?

Er zijn tal van verschillende decoupeerzaag modellen, en elk type heeft vaak andere eigenschappen en voor- en nadelen. Bekijk welk type zaag het meest geschikt is voor jouw klus en ga voor een apparaat waarmee je nauwkeurig en professioneel aan de slag kunt. Om het makkelijker te maken hebben wij voor jou een uitgebreide test uitgevoerd en een top 5 opgesteld.

Benieuwd naar welke top decoupeerzagen er allemaal zijn? Je ontdekt het in dit artikel. Lees gauw verder om er achter te komen wat de beste decoupeerzagen  zijn van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Decoupeerzagen

Bosch PST 650 Decoupeerzaag review

Beste koop decoupeerzaag
1. Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W

Beste decoupeerzaag

Beste decoupeerzaag op accu
2. Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body

Beste decoupeerzaag

Beste decoupeerzaag voor laminaat
3. Powerplus POWESET3 Decoupeerzaag - 710 W - incl. 20 accessoires

Beste decoupeerzaag

Beste prijs-/kwaliteit decoupeerzaag
4. VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen

Beste decoupeerzaag

Beste budget decoupeerzaag
5. FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

Top 10 beste Decoupeerzagen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste decoupeerzagen!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een decoupeerzaag?

Wanneer je een decoupeerzaag wilt kopen zijn er diverse specificaties waarmee je rekening kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het vermogen, het design, de meegeleverde accessoires, de verschillende snelheden, het geluidsniveau en kun je bekijken of het apparaat beschikt over een stofafzuiging.

Niet gek dus dat wij vaak de vraag kregen: Welke decoupeerzaag past het beste bij mij. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij een beste decoupeerzaag test uitgevoerd. Hierbij hebben wij onderstaande criteria uitgebreid getest. Dit zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste decoupeerzaag volgens de consumentenbond test.

Vermogen

Het vermogen van een decoupeerzaag wordt uitgedrukt in de hoeveelheid Watt. Dit is vaak bij elk apparaat verschillend. Hoe hoger het vermogen is, hoe krachtiger het apparaat kan zagen. Gemiddeld ligt dit vaak tussen de 500w. en de 700w.

Design

Bekijk of de decoupeerzaag een ergonomisch en comfortabel design heeft. Houdt hierbij rekening met het type grip en het gewicht van het apparaat. Vaak geldt dat hoe zwaarder het apparaat is, hoe lastiger het apparaat te bedienen is. Een zwaarder apparaat is daarnaast wel stabieler en eenvoudiger in gebruik voor rechte lijnen.

Accessoires

Bekijk of er eventueel accessoires worden mee geleverd, zoals bijvoorbeeld een handige opbergkoffer, een parallelgeleider of diverse zaagbladen. Vaak komen deze accessoires uitstekend van pas als je het apparaat voor diverse klussen wilt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende zaagbladen afwisselen en voor elke klus het juiste blad gebruiken.

Snelheden

Uiteraard is het handig om te beschikken over verschillende snelheden. Hiermee kun je bij elke klus een geschikte snelheid kiezen en elke klus nauwkeurig uitvoeren. Niet elke decoupeerzaag is in snelheid verstelbaar. Bekijk daarom of je het apparaat beschikt over een toerentalinstelling of verschillende snelheidniveaus. Ook kun je bij de verschillende snelheden kijken naar het aantal zaagbewegingen per minuut.

Geluidsniveau

Wanneer je langdurig van het apparaat gebruikt maakt, of werkt in een omgeving met andere, is het belangrijk dat apparaat niet te veel lawaai maakt. Bekijk daarom het geluidsniveau van de zaag. Dit wordt vaak uitgedrukt in dB. Over het algemeen ligt het aantal dB voor decoupeerzagen rond de 80 en 95dB. Overigens is het altijd aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van een decoupeerzaag, ongeacht het geluidsniveau.

Stofafzuiging

Met een handig stofafzuigsysteem zorg je ervoor dat zaagsel en ander afval tijdens het zagen, eenvoudig wordt afgezogen. Hierdoor kun je meer nauwkeurig te werk gaan en heb je geen last van het afval dat tijdens het zagen ontstaat. Sommige systemen worden geleverd met een ingebouwd afzuigsysteem. Ook zijn er systemen waarbij je deze los erbij kunt bestellen.


Wat is de beste decoupeerzaag van 2024? 

Maar wat is nou de beste decoupeerzaag van dit moment? Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij aan de hand van onze beste decoupeerzagen test een handige top 5 opgesteld. Bij het opstellen van deze top 5 hebben wij de modellen in verschillende categorieën en prijsklassen ingedeeld. Zo zit er voor iedereen de perfecte decoupeerzaag tussen.

Ook hebben wij criteria zoals gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs-/kwaliteitsverhouding getest. Daarnaast hebben wij verschillende reviews van andere consumenten met elkaar vergeleken om de beste testuitslag te creëren. Als laatste hebben wij elk model voorzien van een eindbeoordeling zodat je precies weet welke decoupeerzaag het beste is.

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W

Bosch PST 650 Decoupeerzaag review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Bosch PST 650 zaag is een comfortabele en zeer goede decoupeerzaag. Met de Bosch PST 650 Decoupeerzaag kun je eenvoudig en soepel zagen tot een diepte van 65 mm. Naast hout kan het apparaat ook gebruikt worden voor zaagklussen met aluminium, laminaat, spaanplaat of andere verschillende kunststofmaterialen.

Het apparaat weegt slechts 1,6 kilo waardoor het gemakkelijk en comfortabel in de hand ligt. Ook zorgt het apparaat voor minimale trillingen waardoor je een uitstekende controle hebt tijdens het zagen.

Voordelen Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W

 • Zeer licht en compact
 • Vangt trillingen uitstekend op
 • Bevat stofafzuiging

Nadelen Bosch PST 650 Decoupeerzaag - 500 W

 • Geen toerentalinstelling 

2. Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body

Beste decoupeerzaag

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De professionele decoupeerzaag van het merk Makita is een gebruiksvriendelijke zaag met een fijne handgreep en ingebouwde verlichting. Hiermee wordt het werken met de decoupeerzaag zeer eenvoudig en zorg je telkens weer voor een nauwkeurig resultaat. De zaag is zeer geliefd onder vele professionele klussers en thuisklussers en is ook de beste decoupeerzaag volgens de consumentenbond.

Dankzij de unieke vierkante zaagas van de decoupeerzaag draait de zaag niet en zorg je altijd voor een precies zaag resultaat. Ook beschikt de zaag over gepatenteerde koelluchtkanalen. Hierdoor wordt het zaagsel keurig weggeblazen tijdens het zagen.

Voordelen Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body

 • Gepatenteerde koelluchtkanalen 
 • Ingebouwde verlichting
 • Op accu

Nadelen Makita DJV180Z Decoupeerzaag 18V Li-ion Losse Body

 • Niet op snoer dus raakt op een gegeven moment leeg

3. Powerplus POWESET3 Decoupeerzaag - 710 W - incl. 20 accessoires

Beste decoupeerzaag

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De POWESET3 Decoupeerzaag van het merk Powerplus is een robuuste en hoogwaardige zaag met handige eigenschappen. Het apparaat is compleet geleverd met handige accessoires, zoals maar liefst 20 verschillende zaagbladen, een handige zijgeleider en een praktische vervoerskoffer.

Met de 20 verschillende zaagbladen kun je het apparaat gebruiken om vrijwel elk materiaal te zagen, zoals hout, metaal of keramiek. Ook kun je eenvoudig de snelheid bepalen dankzij het snelwisselsysteem en kun je elke klus nauwkeurig uitvoeren.

Voordelen Powerplus POWESET3 Decoupeerzaag - 710 W - incl. 20 accessoires

 • Snelwisselsysteem
 • 20 verschillende zaagbladen
 • Met handige opbergkoffer

Nadelen Powerplus POWESET3 Decoupeerzaag - 710 W - incl. 20 accessoires

 • Geen stofafzuigingsysteem

4. VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen

Beste decoupeerzaag

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De VONROC decoupeerzaag is een zeer populaire zaag en biedt tal van handige functies en eigenschappen. Zo bevat de decoupeerzaag maar liefst 3 zaagbladen die zowel geschikt zijn voor het bewerken van hout als voor het bewerken van metaal. De zaagbladen zijn daarnaast voorzien van een handige T-schacht aansluiting, waardoor elke klus eenvoudig kan worden uitgevoerd.

De VONROC decoupeerzaag bevat een handige verstelbare bodemplaat waardoor je eenvoudig lastige hoeken kunt zagen. Ook kun je de snelheid handmatig instellen via het instelwiel en kun je voor elke klus de juiste snelheid kiezen.

Voordelen VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen

 • Licht van gewicht
 • Bevat 5 zaagbladen
 • Bevat stofafzuiging

Nadelen VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen

 • Geen blaasluchtfunctie

5. FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

Beste decoupeerzaag

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Ferm decoupeerzaag bevat maar liefst 3000 toeren per minuut en zaagt eenvoudig door tal van materialen. De decoupeerzaag heeft een ergonomisch ontwerp met comfortabele soft grip, en is voorzien van een handige stofzuigeraansluiting. Hiermee zorg je er altijd voor dat de klus schoon en hygiënisch wordt uitgevoerd.

De decoupeerzaag van Ferm is eenvoudig verstelbaar tot een hoek van 45 graden en beschikt over 3+1 pendelposities voor een verbeterde zaagprestatie. Ook is het apparaat uitgerust met een parallelgeleider voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat en een optimale stabiliteit.

Voordelen FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

 • Bevat stofafzuiging
 • Parallelgeleider
 • Lage prijs
 • 4 pendelposities

Nadelen FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

 • Geen snelwisselsysteem

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel decoupeerzagen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten decoupeerzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de decoupeerzagen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste decoupeerzagen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>