Best Geteste Gaatjestang

SolidStock Professionele Gaatjestang voor riem review

SolidStock Professionele Gaatjestang 

De SolidStock Professionele Gaatjestang is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige en betrouwbare gaatjestang. Met deze tang kun je gaten maken in veel verschillende materialen, zoals leer, stof, canvas, karton en zelfs plastic wat de meeste tangen niet kunnen! De tang is enorm nauwkeurig heeft een comfortabele grip en maakt het maken van een gaatje enorm eenvoudig.

Als je van plan bent om een gaatjestang aan te schaffen, wil je natuurlijk de beste tang die nodig is voor jouw situatie. In dit artikel vind je alleen de beste gaatjestangen, wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste gaatjestang van 2024. Bij een gaatjestang test moet je uitgaan van wat jij belangrijk vindt bij een gaatjestang.

Wij hebben een uitgebreide test gedaan en op basis van 4 verschillende criteria hebben we een top 5 samengesteld. Het testen van een gaatjestang hoef jij dus niet meer te doen! Vraag jij je af welke gaatjestang is het beste in jouw situatie? Lees dan snel verder en maak jouw keuze.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gaatjestangen

SolidStock Professionele Gaatjestang voor riem review

Beste koop Gaatjestang
1.  SolidStock Professionele Gaatjestang 

Beste gaatjestang

Beste ergonomische Gaatjestang 
2. JACKMEND - Revolver Gaatjestang

Beste gaatjestang

Beste Gaatjestang set
3. Solvere Gaatjestang voor Riem

 

Beste gaatjestang

Beste goedkope Gaatjestang
4. Benson Gaatjestang / revolvertang 

Beste gaatjestang

Beste premium Gaatjestang
5. Ponstang - gatentang 

 

Top 10 beste Gaatjestangen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Gaatjestangen.


Waar op letten bij het kopen van een Gaatjestang?

Als je een gaatjestang gaat kopen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk goed na over waar jij de gaatjestang voor wilt gebruiken, welk materiaal of welk product moet er voorzien worden van gaatjes.

Ook is het belangrijk om na te denken of je dit vaker wilt gaan doen of komt het alleen af en toe voor. Hieronder kun je lezen wat belangrijke criteria zijn voor een gaatjestang.

Kracht

Bij het maken van een gaatje is het belangrijk dat je niet te veel kracht hoeft te gebruiken. Dit vergroot het gebruiksgemak en komt het uiteindelijke resultaat ten goede, net als bij een goede kloofmachine. Een gaatjestang waarbij je minder kracht hoeft te gebruiken is ook geschikt als je niet zoveel kracht in je handen hebt.

Afwerking

Het gemaakte gaatje moet er netjes uitzien, de gaatjestang moet snel door het materiaal gaan om rafels en rare randjes te voorkomen. Mocht er wel iets niet helemaal netjes zijn, dan is het fijn als er een accessoire bij de tang zit om oneffenheden bij te werken.

Verschillende maten

Een smalle riem vraagt om een ander gaatje dan een brede riem, maar een horlogebandje heeft natuurlijk weer een veel kleinere maatvoering. Daarom hebben we gekeken naar de mogelijkheid om diverse maten gaatjes te maken. Zo kun je de gaatjestang multifunctioneel inzetten.


Wat zijn de beste Gaatjestangen van 2024? 

Om te bepalen wat de top 5 beste Gaatjestangen van 2024 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze Gaatjestang test 2024 hebben we de voorgaande criteria aangehouden en de meningen van andere consumenten vergeleken.

Vervolgens hebben we de meest populaire opties op een rijtje gezet. Alleen de aller beste producten van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste Gaatjestang zoekt, lees dan gauw verder.

1. SolidStock Professionele Gaatjestang 

SolidStock Professionele Gaatjestang voor riem review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.3

Met stip bovenaan staat de professionele gaatjestang van Solidstock. De naam zegt het al, een tang die ook geschikt is voor professioneel gebruik.

Dit betekent dan ook dat de thuisgebruiker er jarenlang plezier van zal hebben. De tang past prima bij een gezin waar bijvoorbeeld een horlogebandje of riem geregeld een gaatje nodig heeft of waar iemand vaak labels maakt voor bij een product.

Er hoeft weinig kracht gezet te worden om in leer, canvas, karton en zelfs kleding een gaatje te maken. De gaatjes kunnen bijna altijd in een beweging gemaakt worden en daardoor is er geen sprake van rafels of oneffenheden. Er zit wel een vijl bij om het gaatje eventueel nog strakker af te werken.

De tang biedt de mogelijkheid om 6 verschillende maten gaatjes te maken. Van horlogebandje tot brede riem, precies wat er nodig is in de thuissituatie! Om de tang op te bergen moet je het wieltje helemaal terugdraaien, daardoor ben je de maat van je laatste project kwijt. Dit is vooral lastig als je de tang meestal voor hetzelfde doel gebruikt.

Voordelen SolidStock Professionele Gaatjestang 

 • Weinig kracht nodig
 • 6 verschillende maten
 • Geschikt voor meerdere materialen

Nadelen SolidStock Professionele Gaatjestang 

 • Geen

2. JACKMEND - Revolver Gaatjestang

Beste gaatjestang

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

8.8

De gaatjestang van Jackmend is een tang die licht in gebruik is en extra grip heeft op de handvaten. Hierdoor kun je makkelijk gaatjes maken in diverse materialen, ideaal voor de thuisgebruiker.

De gaatjestang is veilig op te bergen door een stalen gesp die ervoor zorgt dat de tang bij elkaar blijft en er geen risico op verwonding is bij het pakken.

Er hoeft weinig kracht gezet te worden om door de diverse materialen te gaan. Doordat de tang voorzien is van een dubbel hefboommechanisme kun je de tang ook gebruiken als je minder kracht in je handen hebt. De afwerking van de gaatjes is prima, er zitten ook hulpmiddelen bij de tang om de gaatjes eventueel nog netter te maken. 

De grootte van de gaatjes is te verstellen van 2 tot 4,5 mm. De handvaten staan vrij ver uit elkaar, als je kleinere handen hebt is het daarom niet mogelijk om de tang te gebruiken.

Voordelen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen 

 • Weinig kracht nodig
 • Extra hulpmiddelen voor afwerking
 • Van 2 tot 4,5mm gaatjes

Nadelen Suite sheets Ondersteunend Lichaamskussen 

 • Lastig voor kleine handen 

3. Solvere Gaatjestang voor Riem

Beste gaatjestang

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De gaatjestang van Solvere is een tang die geleverd wordt in een handig etui. Hierdoor is het makkelijk om de tang met alle accessoires bij elkaar op te bergen. Er zit zelfs een schoonmaaksetje bij om de tang schoon te maken na gebruik. Denk hierbij aan restjes leer of karton die na gebruik blijven zitten.

De tang is vooral geschikt voor gebruik in de thuissituatie. Deze tang zorgt voor een nette afwerking, waarbij het niet uitmaakt door welke je materiaal je een gaatje maakt. Draaischijf voor de maat is wel een beetje stroef, waardoor het kost moeite om deze te verstellen.

Voordelen Solvere Gaatjestang voor Riem

 • Makkelijk op te bergen 
 • Geleverd als set
 • Nette afwerking

Nadelen Solvere Gaatjestang voor Riem

 • Draaischijf voor de maat is stroef

4. Benson Gaatjestang / revolvertang 

Beste gaatjestang

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.6

De Benson Gaatjestang is de metalen gaatjestang zoals we hem altijd kenden. Een no-nonsense gaatjestang zonder extra poespas. De tang is geschikt voor de gebruiker die heel af en toe een gaatje maakt.

De tang maakt gaatjes van 2 tot 4,5 mm en is hierdoor geschikt voor bijvoorbeeld verschillende soorten riemen. Geschikt om door diverse materialen heen te snijden, denk aan leer of karton. De prijs is laag en daardoor uitermate geschikt voor incidenteel gebruik.

Een nadeel is dat er veel kracht moet worden gezet om het gaatje te maken. Hierdoor is deze tang niet geschikt als je niet zoveel handkracht hebt. 

Voordelen Benson Gaatjestang / revolvertang 

 • Geschikt voor verschillende riemen
 • Voor diverse materialen
 • Goedkoopste optie in deze lijst

Nadelen Benson Gaatjestang / revolvertang 

 • Veel kracht voor nodig

5. Ponstang - gatentang 

Beste gaatjestang

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.3

Dit is een tang die geschikt is voor professioneel gebruik, maar ook bij jou thuis prima zijn werk zal kunnen doen. Deze Ponstang gaatjestang zorgt voor scherpe gaten, die met weinig moeite gemaakt kunnen worden. Er is weinig kracht nodig om door dikkere materialen heen te gaan.

Deze gaatjestang maakt het je zelfs makkelijk om gaten te maken in dikke leren riemen. Doordat deze gaatjestang qua prijs een echte middenklasser is, is hij geschikt voor iedereen die incidenteel tot regelmatig een gaatje moet maken. Het is een scherpe tang die daardoor snel een gaatje maakt. De gemaakte gaten zien er daardoor goed afgewerkt uit. Helaas worden er geen extra accessoires meegeleverd. 

Voordelen Ponstang - gatentang 

 • Ook voor dikke riemen 
 • Geschikt voor veelvuldig gebruik

Nadelen Ponstang - gatentang 

 • Geen extra accesoires meegeleverd.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Gaatjestangen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Gaatjestangen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Gaatjestangen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Gaatjestangen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>