Best Geteste Hondenföhn

LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn

Wil jij een goede hondenföhn kopen? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn is namelijk verkozen tot de beste hondenföhn van 2024. En dat dit de beste föhn is kwam ook eigenlijk niet als een verrassing. 

Allereerst droog én borstel je de vacht tegelijkertijd. Een win-win dus. En dat niet alleen. De föhn is namelijk gemaakt met low-noise technologie. Dit maakt 'm zeer stil. Niet alleen prettig voor jou, maar ook enorm fijn voor je trouwe viervoeter. En wist je dat je deze föhn ook kan gebruiken voor katten? Handig!

Een hondenföhn is één van die dingen die handig is om te hebben als hondeneigenaar. Honden kunnen namelijk, zoals je waarschijnlijk wel weet, enorm vies worden. Een wandeling in het bos kan al genoeg schade aanrichten. Gelukkig is dat met wat hondenshampoo en een fijne hondenföhn zo opgelost.

Maar welke hondenföhn is het beste? Je hebt immers enorm veel keuze! Om je een antwoord te geven op deze vraag staan er in dit artikel een aantal punten op een rijtje om op te letten tijdens een hondenföhn kopen. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken.

Wil je het al helemaal makkelijk maken voor jezelf? Mooi. Wij zijn zelf op onderzoek uitgegaan naar de beste hondenföhns van dit jaar. Dit door middel van een hondenföhn test. De resultaten kan je vinden onderin dit artikel. Dat is pas makkelijk. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hondenföhns

Beste koop Hondenföhn
1. LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Hondenföhn
2. Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

Beste Budget Hondenföhn
3. Gridbyt Professionele Hondenföhn

Beste Design Hondenföhn
4. Comfywise Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

Beste Luxe Hondenföhn
5. Nuvance - Hondenfohn met 4 Opzetstukken

Top 10 beste Hondenföhns

Heeft jouw hond als de wiedeweer een goede föhn nodig? Klik dan op onderstaande knop. Je ziet dan direct een overzicht van de beste hondenföhns. Dat is niet alleen enorm handig, maar ook super snel.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hondenföhn?

Het vinden van de beste hondenföhn kan best een uitdaging zijn. Op het internet heb je immers genoeg keuze. Precies daarom staan hieronder een aantal handige tips. Deze gaan jou helpen bij het scoren van de beste hondenföhn aanbieding. En hierbij is het ook goed dat je je bedenkt wat jij zelf belangrijk vindt aan zo'n föhn (en je hond).

Misschien is je hond wel heel erg bang aangelegd. Of houdt 'ie niet zo van onverwachte aanrakingen. Kijk dus goed naar wat het beste past bij je hond. Zo past bijvoorbeeld de beste hondenföhn volgens de consumentenbond helemaal niet bij jouw viervoeter.

Garantie

Allereerst is de garantie natuurlijk erg belangrijk. Wanneer je een product koopt krijg je hier vaak garantie bij. De ene keer is dit één jaar, en de andere keer vijf jaar of zelfs meer. Een hondenföhn is wel zo'n product waar je een paar jaar mee wil doen. 

Zorg daarom voor een goede garantietermijn van minstens twee jaar. Mocht er dan iets gebeuren, dan kan je altijd terug vallen op deze garantie. Vaak wordt er dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dat is wel zo geruststellend, toch?

Temperatuur

Ook de temperatuur is niet geheel belangrijk. Net als bij een normale föhn kan een hondenföhn best warm worden. De ene hond vindt dat erg fijn, en de ander juist niet. Gelukkig heb je ook hondenföhns waarbij je zelf de temperatuur kan aanpassen. Dan kan je dit afstellen naar wat jouw hond het fijnste vindt. 

Aantal dB (decibel)

Tot slot is het aantal decibel misschien ook nog iets om even goed te bekijken. Hoe lager de decibel, hoe minder geluid de föhn maakt. Bij bange honden kan een hondenföhn met een laag aantal decibel een echte uitkomst zijn. Deze maken namelijk amper lawaai. Bekijk dus ook dit even goed voor je overgaat op aankoop.


Wat is de beste Hondenföhn van 2024? 

Zoals beloofd zijn wij in een hondenföhn test op zoek gegaan naar de beste hondenföhns. Hiervoor zijn tientallen verschillende föhns uitgebreid met elkaar vergeleken. En dat heeft verbluffende resultaten opgeleverd. Zo hebben wij een top vijf samengesteld van de best scorende föhns. Deze hebben hierdoor een plekje gekregen in dit artikel. Wil je weten welke hondenföhns dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag bij deze de top vijf beste hondenföhns van 2024!

1. LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De hondenföhn die op de eerste plek wist te eindigen is de LifeGoods 2 in 1 hondenföhn. Deze scoorde op alle geteste vlakken als veruit de beste. En daar waren wij ook niet verrast over! Allereerst kan je bij de föhn kiezen uit twee temperaturen. Dit is dus perfect af te stellen naar wat jouw viervoeter het fijnste vindt. 

En daar houdt het niet op met de voordelen. De föhn kan zowel borstelen als föhnen tegelijk. Dat is pas handig! Ook is dit model ontworpen met een speciale low-noise technologie. Hierdoor maakt 'ie amper lawaai. Fijn voor jou, en al helemaal voor je hond. En je kan 'm overigens ook gewoon gebruiken voor je kat.

Voordelen LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn

 • Je kan de temperatuur zelf instellen naar de voorkeur van je hond 
 • Maakt amper geluid en is daardoor erg fijn voor gevoelige huisdieren
 • Te gebruiken voor zowel je kat als hond voor extra gebruiksgemak

Nadelen LifeGoods 2 in 1 Hondenfohn

 • De borstel is niet enorm sterk

2.  Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Kijkend naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit werd al gauw duidelijk dat deze Qumax professionele hondenföhn de beste is. De föhn is relatief goedkoop maar biedt toch een erg hoogwaardige kwaliteit. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Ook krijg je bij de föhn maar liefst 4 verschillende opzetstukken. Hiermee kan je klitten verwijderen, de vacht zacht blazen en drogen. Eigenlijk alles in één. Erg praktisch! Verder komt het geluid van de hondenföhn niet boven de 60 dB. Dat is erg uniek. Vrijwel geen één hondenföhn is zo stil. Al met al kunnen we stellen dat deze föhn een terecht plekje heeft gekregen in deze top vijf.

Voordelen Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

 • Het geluid komt niet boven de 60 dB wat deze föhn muisstil maakt
 • Enorm goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Bij de föhn krijg je vier verschillende opzetstukken voor ontklitten, föhnen, drogen en borstelen

Nadelen Qumax Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

 • De slang kan maar beperkt gerekt worden waardoor je net iets minder bewegingsvrijheid hebt

3. Gridbyt Professionele Hondenföhn

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook voor een lagere prijs zijn er goede kwaliteit hondenföhns te vinden. Zo ook deze Gridbyt Professionele hondenföhn. Deze is relatief goedkoop in vergelijking met soortgelijke föhns. En daar krijg je een topkwaliteit voor terug. Zo kan je met behulp van een handige knop traploos de windsnelheid instellen.

En dat maakt 'm uniek. Ook is er een controlelamp voor de verwarming én kan je kiezen uit drie verschillende temperatuurstanden. Perfect af te stellen naar jouw lieve viervoeter. Overigens is de föhn ook erg makkelijk schoon te maken. Dit dankzij het aanzuigfilter die je eenvoudig zelf kan demonteren.

Voordelen Gridbyt Professionele Hondenföhn

 • Je kan de föhn dankzij het afneembare aanzuigfilter enorm makkelijk schoonmaken
 • Je hebt keuze tussen drie verschillende temperatuurstanden
 • Je kan de windsnelheid traploos instellen en afstellen naar wat je hond fijn vindt

Nadelen Gridbyt Professionele Hondenföhn

 • Niet het meest compacte model

4. Comfywise Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op het gebied van design werd al gauw duidelijk dat deze Comfywise Professionele hondenföhn de beste is. Allemaal toffe functies die ervoor zorgen dat jij zonder moeite je hond kan föhnen! Allereerst kan je zelf de temperatuur instellen tussen de 30 en 70 graden. Maar dat niet alleen. Je krijgt ook vier opzetstukken bij je föhn.

Hiermee kan je niet alleen drogen, maar bijvoorbeeld ook borstelen en ontklitten. Ook heb je dan ook nog enorm veel bewegingsvrijheid. De slang is zo gemaakt dat deze tot wel 2,7 meter kan uitrekken.  Dat maakt 'm uniek in zijn soort. Je merkt dat bij deze hondenföhn over alles goed is nagedacht!

Voordelen Comfywise Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

 • De temperatuur is in te stellen tussen de 30 en de 70 graden
 • Enorm veel bewegingsvrijheid dankzij de slang die 2,7 meter kan uitrekken
 • De föhn is zo ontworpen dat deze erg weinig geluid produceert

Nadelen Comfywise Professionele Hondenföhn met 4 Opzetstukken

 • Iets duurder dan gemiddeld voor een hondenföhn

5. Nuvance - Hondenfohn met 4 Opzetstukken

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan de laatste hondenföhn die nog een plekje weet te bemachtigen in deze top vijf. Deze Nuvance Hondenföhn wist nog op plek vijf te komen! Ondanks dat deze föhn misschien ietwat duur is verzekeren wij je: dit model is het geld zeker weten waard. En wij gaan je uitleggen waarom! Allereerst krijg je er 4 opzetstukken bij. Dat is al fijn.

Daarnaast is het geluid nog minder dan 50 dB. Dat is echt enorm laag! Hierdoor heeft je hond geen last van het lawaai. Ook is de föhn geschikt voor honden met lang én kort haar. Fijn wanneer je meerdere viervoeters hebt rondlopen in huis! En je kan zelf overigens ook de gewenste blaaskracht instellen.

Voordelen Nuvance - Hondenfohn met 4 Opzetstukken

 • Geschikt voor honden met lang en kort haar
 • Geluid nog minder dan 50 dB wat uitzonderlijk laag is voor een hondenföhn
 • De blaaskracht kan je zelf instellen

Nadelen Nuvance - Hondenfohn met 4 Opzetstukken

 • Ietwat prijzig in vergelijking met de andere hondenföhns in dit rijtje

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hondenföhns hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hondenföhns getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de hondenföhns op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hondenföhns op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste steelstofzuigers  zijn.

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>