Best Geteste Houtlijm

Bison Houtlijm Extra review

Bison Houtlijm Extra 

Met de Bison Houtlijm Extra haal jij de beste houtlijm van dit moment in huis. Deze waterbestendige houtlijm is geschikt voor binnen en buiten waardoor je deze lijm overal kan gebruiken. De lijm droogt snel en transparant op waardoor je snel en efficiënt aan het werk kan gaan. De houtlijm zeer geschikt voor laminaatparket. Ook kun je hem gebruiken voor raamkozijnen of zelfs deuren.

Ben jij van plan hout te lijmen omdat je bijvoorbeeld iets wilt repareren of maken? Dan is het belangrijk om gebruik te maken van een goede houtlijm. Houtlijm is namelijk speciaal om verschillende houten objecten aan elkaar vast te lijmen. Als jij dacht dat alle normale- en seconde lijmen dit werk ook voor elkaar zouden krijgen dan heb je het namelijk fout.

Een goede houtlijm is dus belangrijk om houten objecten goed aan elkaar te kunnen lijmen, maar welke lijm heb jij dan nodig? Wij van Gardini hebben een onderzoek uitgevoerd naar de beste houtlijmen van dit moment. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een top 5 beste houtlijm van 2024 opgesteld.

Benieuwd naar de artikelen? Lees dan gouw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Houtlijmen

Bison Houtlijm Extra review

Beste koop houtlijm
1. Bison Houtlijm Extra - 75 gr

Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

Beste houtlijm voor buiten
2. Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

3BMT - Secondenlijm

Beste houtlijm meubels
3. 3BMT - Secondenlijm

MMOBIEL 50 ML E-6000

Beste houtlijm voor mdf
4. MMOBIEL 50 ML E-6000

Houtlijm 250 gram

Beste houtlijm voor tafelblad
5. Houtlijm 250 gram

Top 10 Beste Houtlijmen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste houtlijmen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van houtlijm?

Wil jij houtlijm kopen? Kijk dan niet alleen naar een houtlijm aanbieding maar kijk ook naar de onderstaande criteria. Niet iedere houtlijm verricht namelijk hetzelfde resultaat en het laatste wat je wil is een miskoop doen. De criteria hieronder hebben wij namelijk ook getest in onze beste houtlijm test van dit moment.

Wij hebben namelijk heel vaak de vraag: ''welke houtlijm past het beste bij mij'' voorbij zien komen. Om die reden hebben wij deze criteria voor je op een rijtje gezet zodat jij er makkelijk achter komt welke houtlijm voor jou het meeste geschikt is. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste houtlijm volgens de consumentenbond test.

Voor welk materiaal geschikt?

Allereerst is het belangrijk om te kijken voor welke materialen de houtlijm geschikt is. Sommige houtlijmen zijn namelijk alleen geschikt voor kaal hout terwijl andere houtlijmen ook geschikt zijn voor bewerkt hout. Het is dus belangrijk om te bedenken voor welk soort materiaal jij de houtlijm gaat gebruiken.

Op de verpakking van de houtlijm staat altijd aangegeven voor welke soorten materialen deze geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan houtlijmen die ook geschikt zijn voor rubber, metaal, glas, kunststof en geschilderd hout.

Waterbestendig

Een ander belangrijk punt om naar te kijken is de waterbestendigheid van de houtlijm. Zo is de ene houtlijm bestand tegen vochtige oppervlaktes en werkt hij alsnog erg goed terwijl andere houtlijmen alleen effectief zijn wanneer het te lijmen oppervlak volledig droog is.

Ga jij bijvoorbeeld buiten aan de slag, bedenk dan goed dat dit erg vochtige plekken kunnen zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dus een bepaalde houtlijm met een bepaalde waterbestendigheid de beste optie zijn.

Kracht

Als laatste is de kracht van de houtlijm ontzettend belangrijk. Niet alle houtlijmen beschikken namelijk over dezelfde kracht. Zo is de ene geschikt voor het aan elkaar lijmen van kleine objecten waar geen druk op komt te staan terwijl andere houtlijmen grote zware objecten voor altijd aan elkaar vast kunnen zetten.

Bedenk dus goed wat voor objecten jij aan elkaar wilt lijmen en hoe sterk je verwacht dat de lijm is. Vaak staat in de product omschrijving namelijk aangegeven hoe sterk de lijm is en wat hij aan kan.


Wat is de beste houtlijm van 2024? 

Welke houtlijm is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij hebben namelijk een top 5 beste houtlijmen van dit moment opgesteld. Dit hebben wij gedaan aan de hand van onze beste houtlijmen test. Je kan dus wel stellen dat elke houtlijm uit onze top 5 uitvoerig getest is en over de kwaliteiten beschikt die jij verwacht van een goede houtlijm.

Om het vinden van de perfecte houtlijm voor jou te vergemakkelijken hebben wij voor elke houtlijm een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van alle houtlijmen voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies welke houtlijm de beste optie voor jou is. Benieuwd? Bekijk de 5 opties dan snel hieronder!

1. Bison Houtlijm Extra - 75 gr

Bison Houtlijm Extra review

9.4

Eindbeoordeling

Werking

8.8

Gebruiksgemak

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop houtlijm van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Bison Houtlijm Extra - 75 gr. Deze houtlijm beschikt namelijk over alles wat jij verwacht van een hele goede houtlijm. Ook beschikt deze houtlijm over een inhoud van 75 gram waardoor jij niet bang hoeft te zijn dat deze houtlijm snel opraakt.

De Bison Houtlijm Extra - 75 gr is waterbestendig voor binnen en buiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat objecten dankzij de vochtigheid niet goed aan elkaar blijven zitten nadat je deze aan elkaar gelijmd hebt. 

Verder droogt de Bison Houtlijm Extra erg snel en transparant op waardoor jij snel en effectief te werk kunt gaan. De Bison Houtlijm Extra - 75 gr is uitermate geschikt voor laminaatparketten en is ook geschikt voor houtconstructies zoals raamkozijnen en deuren.

Voordelen Bison Houtlijm Extra - 75 gr

 • Deze lijm is makkelijk corrigeerbaar
 • Extra sterke werking
 • Grote inhoud

Nadelen Bison Houtlijm Extra - 75 gr

 • Niet heel geschikt voor hele kleine onderdelen

2. Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

9.2

Eindbeoordeling

Werking

9.3

Gebruiksgemak

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste houtlijm voor binnen EN buiten? Dan ben je op zoek naar de Pattex Crocodile Houtlijm 225 g. Deze houtlijm scoorde namelijk als beste in onze test als het gaat om binnen en buiten prestaties. Dit komt doordat deze houtlijm een extra sterke werking heeft en ook nog eens waterbestendig is.

De Pattex Crocodile Houtlijm 225 g is volledig gebruiksklaar en heeft een hele sterke krachtige werking waarmee jij houtconstructies met gemak aan elkaar verbind. Verder kun je bepaalde constructies zoals veren, zwaluwstaarten pen- en gatverbindingen perfect met elkaar verbinden dankzij deze houtlijm.

De droogtijd van deze houtlijm is wel iets langer en bedraagt gemiddeld 5 minuten. Je moet dus iets meer geduld hebben maar bent er dan wel van verzekerd dat objecten niet makkelijk meer van elkaar gescheiden raken. Meer weten over deze beste houtijm buiten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

 • Voor binnen en buiten
 • Geschikt voor allerlei verbindingen
 • Geschikt voor alle houtsoorten

Nadelen Pattex Crocodile Houtlijm 225 g

 • 5 minuten droogtijd

3. 3BMT - Secondenlijm

3BMT - Secondenlijm

8.5

Eindbeoordeling

Werking

8.2

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De volgende houtlijm uit onze lijst is de 3BMT - Secondenlijm. Deze houtlijm is ook uitermate geschikt voor het aan elkaar lijmen van verschillende soorten materialen. Denk aan het lijmen van gebroken glas, een inlegzool of een plint die los is geraakt. Je verlijmt met deze houtlijm binnen seconde elk object dat weer vastgezet moet worden.

Het tuutje van de 3BMT - Secondenlijm is met een punaise te openen. Verder is de werking van deze secondelijm/houtlijm ontzettend sterk en hoef jij je geen zorgen te maken dat objecten weer snel van elkaar losraken. Het is wel verstandig om voordat je deze lijm gebruikt, altijd even het oppervlak stofvrij te maken en oneffenheden weg te werken.

De 3BMT - Secondenlijm is ook niet waterbestendig. Het is dus belangrijk om de ondergrond altijd even droog te maken om er voor te zorgen dat de secondelijm/houtlijm echt een krachtige werking heeft.

Voordelen 3BMT - Secondenlijm

 • Ultra sterke lijm
 • Bijgeleverde punaise
 • Geschikt voor meerdere materialen

Nadelen 3BMT - Secondenlijm

 • Niet waterbestendig

4. MMOBIEL 50 ML E-6000

MMOBIEL 50 ML E-6000

8.3

Eindbeoordeling

Werking

9.0

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De volgende houtlijm in onze lijst is de MMOBIEL 50 ML E-6000. Deze houtlijm is ook uitermate geschikt voor het aan elkaar lijmen van mdf. Verder is hij speciaal ontworpen om kleine druppels lijm aan te brengen. Hierdoor is hij dus ook erg geschikt voor het fijne en precies werk.

De droogtijd van de MMOBIEL 50 ML E-6000 bedraagt 4 minuten. Na deze 4 minuten weet jij wel zeker dat je de objecten super stevig aan elkaar hebt gelijmd. Verder is de inhoud van de MMOBIEL 50 ML E-6000 50 ml en kun jij dus redelijk lang met deze houtlijm aan de slag.

De MMOBIEL 50 ML E-6000 is ook watervast en wordt in verschillende hoeveelheden verkocht. Zo kun je hem aanschaffen met een inhoud van 15gram, 50 gram en 110 gram. Meer weten? Door op de bovenstaande button te drukken vind je meer informatie en tevens de laagste prijs van dit moment.

Voordelen MMOBIEL 50 ML E-6000

 • Transparante lijm
 • Extra sterk
 • Geschikt voor precisie werk

Nadelen MMOBIEL 50 ML E-6000

 • Niet heel effectief op plastic

5. Houtlijm 250 gram

Houtlijm 250 gram

8.0

Eindbeoordeling

Werking

8.4

Gebruiksgemak

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Houtlijm 250 gram verkozen tot beste houtlijm voor een tafelblad. Wij hebben namelijk vaak voorbij zien komen dat mensen hun tafelblad niet goed vast kregen, wat voor lijm zij ook gebruikten. Om die reden hebben wij ook getest welke houtlijmen geschikt zijn voor het lijmen van een tafelblad.

Uit deze test is gebleken dat de Houtlijm 250 gram heel effectief is bij het lijmen van een tafelblad. Verder is deze houtlijm waterbestendig en heeft hij een witte kleur. De droogtijd van deze houtlijm duurt wel wat langer. In 24 uur is deze lijm volledig opgedroogd en is zijn werking maximaal.

De Houtlijm 250 gram is makkelijk verwerkbaar en doet het ook prima in vochtige omgevingen. Al om al is deze goede houtlijm dus ook zeker een aanrader. Meer weten over deze houtlijm, druk dan op de bovenstaande button!

Voordelen Houtlijm 250 gram

 • Makkelijk verwerkbaar
 • Watervaste houtlijm
 • Veel inhoud

Nadelen Houtlijm 250 gram

 • Droogtijd duurt vrij lang

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel houtlijmen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten houtlijmen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de houtlijmen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste houtlijmen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>