Beste Impregneerspray

Nikwax Tech Wash & TX Direct voordeel set- impregneermiddel - wasmiddel - 2pack - 300 ml review

Nikwax Tech Wash & TX Direct

Met het Nikwax Tech Wash & TX Direct duo voordeel pakket was en impregneer je jouw waterafstotende kleding waaronder skikleding, regenjassen en outdoorkleding op veilige wijze. Dit pakket reinigt en revitaliseert het ademend en waterafstotend vermogen van de kleding. Voor zo'n lage prijs zijn wij geen beter deal tegen gekomen. 

Je kent het wel, kledingstukken die te veel water doorlaten in de stromende regen. Niet prettig om te dragen, maar wat doe je eraan? Een goede impregneerspray kopen is altijd een verstandige oplossing. Impregneerspray is een soort waterafstotende spray die je kan gebruiken om onder andere schoenen en kledingstukken waterdicht te maken.

Er zijn tientallen soorten impregneerspray aanbiedingen te vinden op het internet - wat is de beste impregneerspray 2024 dan? Als je niet uit zoveel producten kunt kiezen, raden we je aan om onze top 5 beste impregneersprays door te lezen. We vertellen je even kort wat de beste impregneerspray is en welke impregneerspray aanbieding het meest voordelig is voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste impregneersprays

Nikwax Tech Wash & TX Direct voordeel set- impregneermiddel - wasmiddel - 2pack - 300 ml review

Beste koop impregneerspray
1.  Nikwax Tech Wash & TX Direct

Beste 2-in-1 impregneerspray
2. Grangers Impregneermiddel

Beste siliconen impregneerspray 
3. Impregneermiddel - Atsko Waterproof

Beste impregneerspray meubels (Bank)
4. Hucil Impregneerspray meubelstof

Beste budget impregneerspray
5. Nikwax Tech Wash

Top 10 beste impregneersprays

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste impregneersprays.


Waar moet je op letten bij het kopen van impregneerspray?

We kunnen het ons voorstellen dat impregneerspray kopen niet iets is wat je dagelijks doet - waar moet je dan op letten als je echt goede impregneerspray in huis wil halen? 

De beste impregneersprays verschillen veel van elkaar, maar we weten zeker dat je een goede impregneerspray uit kiest als je rekening houdt met de specificaties hieronder. Zo voorkom je een miskoop!

Welke impregneerspray past bij jou?

Impregneerspray kopen doe je natuurlijk voor een bepaalde reden, zoals een kledingstuk waterdichter maken of je oude skikleding wat langer mee te laten gaan. Meestal staat er op de verpakking welke doeleinden de impregneerspray voor gebruikt kan worden.

Bedenk je van te voren goed waar je de impregneerspray voor gaat gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor:

 • Je bank impregneren
 • Schoenen
 • Skikleding
 • Textiel
 • Een tent
 • Kleding

Veiligheid

impregneerspray maakt gebruik van chemicaliën. Zorg altijd dat je impregneerspray koopt die goed afsluit zodat je deze chemicaliën niet overal in huis krijgt.

Hoeveelheid

De beste impregneersprays komen in bussen die groot genoeg zijn om enkele kledingstukken te kunnen impregneren. Let altijd op de hoeveelheid voor je impregneerspray koopt.

Ademende werking

Goede impregneerspray zorgt dat je kleding nog steeds 'ademt', zodat je huid genoeg zuurstof krijgt. Dat is belangrijk voor je gezondheid. De beste impregneersprays 2023 volgens onze test voldoen allemaal aan deze eis.

Waar impregneerspray kopen?

Waar kun je impregneerspray het beste kopen? Wat zijn de beste impregneerspray merken? Het zijn ook vragen die je kan hebben wanneer je van plan bent een goed impregneermiddel te kopen.

Een impregneerspray koop je tegenwoordig bijna overal. Denk hierbij aan de Gamma, Kruidvat of de Praxis. Je kunt er ook voor kiezen deze spray online te kopen. Het voordeel hiervan is dat je natuurlijk niet je huis uit hoeft. 

In onze top-5 met beste impregneersprays vind je een overzicht van onze favorieten opties. 


Wat is het beste impregneerspray van 2024? 

De beste impregneerspray 2024 is een belangrijke keuze, omdat het bepaalt hoe lang je kleding of schoenen mee kunnen gaan.

Deze impregneersprays hebben we allemaal getest en vergeleken op basis van hun kwaliteiten, maar ook houden we rekening met de prijs en duurzaamheid. Je mag zelf kiezen welke van deze beste impregneersprays bij jou past!

1. Nikwax Tech Wash & TX Direct

Nikwax Tech Wash & TX Direct voordeel set- impregneermiddel - wasmiddel - 2pack - 300 ml review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Nikwax Tech Wash & TX Direct is het beste impregneerspray product dat je in 2024 kunt vinden. Waarom? Leggen we voor je uit!

Ten eerste krijg je dus niet één, maar twee producten thuis gestuurd waar je je kleding mee kunt impregneren - de groene bus is een wasmiddel waarmee je waterafstotend textiel kunt wassen, en de paarse impregneerspray is wat je nodig hebt om je kleding te impregneren.

Met de wash-in Nikwax TX Direct spray kun je met al het gemak van de wereld je kleding en schoenen opspuiten om ze waterdicht te maken. Zonder risico dat ze kapot gaan in de was, want dankzij de meegeleverde groene Tech Wash spuitbus kun je alles makkelijk schoonmaken. 

De Nikwax Tech Wash & TX Direct biedt superieure reiniging van je kledingstukken, zelfs als je een wasje draait op 30 graden. Nare geurtjes worden verdreven terwijl de ademende werking van je kledingstukken maximaal wordt behouden. Je levert dus niets in met deze goede impregneerspray, maar krijgt er wel een waterdichte jas of broek voor terug!

Voordelen Nikwax Tech Wash & TX Direct

 • Reinigt zelfs op 30 graden
 • Verwijdert geurtjes
 • Behoudt ademende werking van de stof
 • Inclusief wasmiddel voor geïmpregneerd materiaal

Nadelen Nikwax Tech Wash & TX Direct

 • Geen

2.  Grangers Impregneermiddel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Bij het vorige product waren we erg enthousiast, omdat je in één pakket twee spuitbussen kreeg om je kleding zowel schoon te maken als te impregneren. Maar wat als we je vertelden dat het met deze Grangers Impregneermiddel spuitbus beiden tegelijk kan?

Het Grangers Impregneermiddel is een vet product omdat het ruimte bespaart en tegelijkertijd je kleding veel langer mee laat gaan. Om je jas waterdichter te maken spuit je het Grangers Impregneermiddel gewoon over de jas heen.

De unieke formule maakt dat het Grangers Impregneermiddel zelfs werkt bij donsjassen en slaapzakken - ideaal voor outdoor gebruikers dus! Een ander voordeel is dat de fles wordt geleverd met inhoud van 1 liter, waar je het dus nog maanden - zo niet jaren - mee kunt doen. 

Dat maakt de Grangers Impregneermiddel één van de beste impregneersprays 2024!

Voordelen Grangers Impregneermiddel

 • 1L inhoud
 • Bespaart ruimte door 2 in 1 verpakking
 • Maar 1 spuitbus nodig voor zowel wassen als impregneren
 • Ook geschikt voor donsjassen, slaapzakken en andere dikke stoffen

Nadelen Grangers Impregneermiddel

 • Prijzig

3. Atsko Waterproof Impregneermiddel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je alleen op zoek bent naar de beste impregneerspray voor bijvoorbeeld een jas of outdoor tas, dan is deze Atsko Waterproof Impregneermiddel de beste keuze voor jou. De Atsko Waterproof Impregneermiddel is namelijk voorzien van een aantal gemakken die je leven - zelfs in heftige regenbuien - veel makkelijker maakt. 

De Atsko Waterproof Impregneermiddel bevat natuurlijke en synthetische fabricaten, zoals Gore-Tex en eVent. Deze stoffen staan bekend als zeer effectief als het gaat om hun waterafstotende werking.

Om het Atsko Waterproof Impregneermiddel beter te laten intrekken, bevat de spray nog 10% siliconen. Hierdoor blijft de impregneerspray nog maanden zitten en kun je er vanuit gaan dat het je maximaal beschermt tegen water en vuil.

Dankzij deze unieke formule presteerde de Atsko Waterproof Impregneermiddel als één van de beste impregneersprays uit onze tests. 

Voordelen Atsko Waterproof Impregneermiddel

 • Unieke formule blijft lang zitten
 • Zeer sterk waterafstotend
 • Veiligheidssluiting op de fles
 • Ademt goed

Nadelen Atsko Waterproof Impregneermiddel

 • Geen wasmiddel bijgeleverd

4. Hucil Impregneerspray meubelstof

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je een oude bank die je misschien buiten neer wilt gaan zetten, onder een afdakje of gewoon in de tuin? Buiten is de luchtvochtigheid meestal veel hoger en ook als het gaat regenen zal de bank nattigheid moeten doorstaan.

In zo'n geval kun je de Hucil Impregneerspray meubelstof gebruiken!

Deze Hucil Impregneerspray is geschikt voor meubelstoffen, zoals lederen banken en stoffen fateuils. Ook suède, katoen, linnen en canvas kun je bespuiten met de Hucil Impregneerspray, voor een vuil- en waterafstotend effect.

Zo lang je dit om de paar maanden blijft doen wordt je bank, stoel of stoffen poef zeer resistent voor water en ophopend vuil. Erg fijn dus als je je meubels buiten neer wilt zetten, of als je gewoon wil voorkomen dat ze kapot gaan door vocht of doordringend vuil!

Voordelen Hucil Impregneerspray meubelstof

 • Behoudt de staat van stoffen meubels
 • Ook te gebruiken op kleding
 • Onzichtbaar

Nadelen Hucil Impregneerspray meubelstof

 • Niet te goedkoop

5. Nikwax Tech Wash

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je een aantal kledingstukken in huis die van zichzelf al waterafstotend zijn? Dan is het niet nodig om een los impregneermiddel te kopen. Dit Nikwax Tech Wash wasmiddel is precies wat je nodig hebt als je een ski-jas of skibroek wil gaan wassen zonder dat de waterafstotende werking minder wordt.

Bij veel van dit soort kledingstukken (zoals skipakken of outdoor jassen) wordt aanbevolen om ze niet te wassen. Maar wat als er een vlek in je dure nieuwe skibroek is gekomen? Dan gebruik je deze Nikwax Tech Wash dus in de wasmachine, om de vlekken en stank er uit te halen én het water blijft afstoten.

Het Nikwax Tech Wash is erg goedkoop te scoren op Bol.com en daarom een sterke aanrader voor iedereen die graag zijn waterdichte kleding wil redden!

Voordelen Nikwax Tech Wash

 • Behoudt waterdichtheid
 • Verwijdert stank en vlekken
 • Goedkoop

Nadelen Nikwax Tech Wash

 • Niet voor impregneren zelf geschikt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel impregneersprays hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten impregneersprays getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de impregneersprays op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste impregneersprays op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>