Best Geteste Invalzaag

Scheppach Invalzaag 160mm PL55 review

Scheppach Invalzaag 160mm PL55

De absolute winnaar van dit jaar is geworden: de Scheppach Invalzaag 160mm PL55! Deze zaag hebben we niet zomaar uitgekozen; de Scheppach Invalzaag 160mm PL55 wordt geleverd met een kantelbeveiliger, twee 700mm geleide rails en een railconnector, waarmee alles goed op de plaats blijft zitten. De motor van deze goede invalzaag is een hele krachtige, met maar liefst 1200 Watt. En door de 24 tanden van het zaagblad werk je alle soorten laminaat, hout en wat voor materiaal dan ook keurig netjes af zonder dat er enige afbraak plaats vindt van het materiaal. Mede door deze redenen is de Scheppach Invalzaag 160mm PL55 als best getest.

Wat is de beste invalzaag volgens de consumentenbond? Die vraag hebben we vaak langs zien komen de laatste weken, en eindelijk hebben we op Gardini de beste invalzaag producten getest en een ultieme top 5 opgesteld.

Een invalzaag is een voorbeeld van zo’n soort zaag. Deze invalzaag is een gemotoriseerde machine, met een cirkelvormig zaagblad. Deze zaag is speciaal ontworpen om staafvormige voorwerpen van bijvoorbeeld hout, kunststof, metalen balken/buizen in te kunnen korten. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede invalzaag in huis haalt. Een zaag is namelijk vaak een lange termijn aankoop, dus is het wel belangrijk dat deze goed werkt!

Daarom hebben wij gekeken naar veel verschillende factoren bij een invalzaag. Denk hierbij aan de garantie, het aantal opties, formaat en de prijs- kwaliteitverhouding.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Invalzagen

Scheppach Invalzaag 160mm PL55 review

Beste koop
1.  Scheppach Invalzaag 160mm PL55

Beste betaalbare invalzaag
2. Powerplus POWX1365MB Invalzaag

Beste invalzaag voor professionals
3. Makita Invalcirkelzaag 165 mm - 230 V

Beste Luxe optie
4. TS 55 REBQ-Plus Invalzaag | SYS3 M 337 – 576000

Beste mini invalzaag
5. Powerplus POWX1420 Invalzaag

Top 10 beste invalzagen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste invalzagen!


Waar op letten bij het kopen van een invalzagen?

Een invalzaag is best een lastig product om uit te kiezen en in te delen. Ze komen natuurlijk in vele verschillende soorten en maten, waardoor het kiezen er niet makkelijker op wordt. Waar je zo al op moet letten bij het kopen van de beste invalzaag, en waar onze test ook deels op gebaseerd is – dat zetten we graag voor je op een rijtje.

Kijk ook naar websites als de consumentenbond.

De hoek van de inval

Een invalzaag is er natuurlijk voor gemaakt om vanuit meerdere hoeken en standen te kunnen zagen. De hoek waarmee hij kan zagen, wordt bepaald door de invalshoek. Deze hoek wordt uiteraard aangegeven in graden, en bij een hogere invalshoek is het bij sommige zagen zo dat de invalzaag minder diep kan snijden.

Sneepdiepte

De sneden die een invalzaag kan maken, hebben een bepaalde maximale diepte. De invalshoek beperkt soms de snedediepte een klein beetje, maar die maximale diepte kan erg belangrijk zijn voor sommige klussers – het hangt er maar net vanaf wat je gaat bewerken!

Stofafzuigsysteem

Niet alle zagen komen standaard met een stofafzuigsysteem inbegrepen, ook al kan dit wel heel erg handig zijn bij het zagen. Door het opwaaiende stof zie je soms niet meer wat je zo al aan het zagen bent, en waar de aftekenlijn zich bevindt. Bij sommige invalzagen zit zo’n systeem er niet standaard in, maar kan je wel een externe stofafzuiger aansluiten.

Afstand tussen de muur en zaag

Bij een invalzaag is het grootste voordeel dat je ook midden op een stuk hout of laminaat gewoon een snede kunt maken, en dit kan worden beperkt door een te grote afstand tussen de muur en de zaag. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe groot die afstand minimaal is, en of dat voldoet aan je behoeftes.

Veiligheid systemen

Bij een goede cirkelzaag of invalzaag is veiligheid natuurlijk erg belangrijk, omdat een zaag nogal gevaarlijk kan zijn om mee te werken. Daarom raden we aan om goed te kijken naar de veiligheidsopties die bij de zaag zijn inbegrepen. Zowel op het gebied van afvallend stof en gruis, als gevaar voor je vingers.


Wat is de beste invalzagen van 2024? 

Onder ander op basis van bovenstaande specificaties aan een invalzaag, hebben we de volgende top 5 opgesteld van de allerbeste invalzagen van 2024. Ook hebben we goed gekeken naar reviews van mensen die de invalzagen hebben gekocht, en de algehele kwaliteit van deze producten volgens experts en gebruikers.

1. Scheppach PL55

Scheppach Invalzaag 160mm PL55 review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Scheppach PL55 invalzaag is uitermate geschikt voor de gemiddelde klusser, die af en toe als hobbyist een grote houten plaat moet afwerken met veel precisie. Dit komt onder andere door de hele degelijke prijs, de veiligheidssystemen die er bij inbegrepen zitten, en de krachtige motor die niet onder doet voor een invalzaag van de industriële klasse. 

Ook de mogelijkheid van parallelle inval, waarmee je met een constante handpositie allerlei materialen spekglad kunt zagen, is een hele prettige bijkomstigheid, ongeacht waar je de invalzaag voor gaat gebruiken.

Voordelen Scheppach PL55

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Motor heeft een krachtig vermogen, met maar liefst 1200 Watt
 • Sneden tot 55 millimeter diep bij een rechte invalshoek en 45 mm diep bij een invalshoek van 45 graden
 • Geschikt voor dunner plaatwerk, maar ook voor massief hout

Nadelen Scheppach PL55

 • De onderkant van de rail heeft bij veel gebruikers een kleine bolling, waardoor de zaag soms niet perfect recht snijdt

2.  Powerplus POWX1365MB Invalzaag

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je nou een beginnende klusser bent en het liefst niet al te veel geld uit geeft aan het beste van het beste materiaal wat klussen betreft, dan is de Powerplus POWX1365MB Invalzaag een geweldige mogelijkheid voor jou. Ook merk je in kwaliteit weinig verschil met de wat duurdere varianten van de invalzaag. 

Deze invalzaag is multifunctioneel, waardoor je er zowel recht, schuin, met een invalshoek of verstek mee kan zagen – en dat allemaal met de hoogst mogelijke precisie! Deze invalzaag heeft een maximale sneediepte van 28,5 millimeter, die gelijk is ongeacht de invalshoek

Voordelen Powerplus POWX1365MB Invalzaag

 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding
 • Makkelijk de zaagdiepte in te stellen
 • Een veilig systeem waarmee je met geen mogelijkheid pijn krijgt aan je ogen of vingers
 • Ingebouwde laser, waardoor je er extreem precies mee kunt zagen

Nadelen Powerplus POWX1365MB Invalzaag

 • Vermogen van de zaagmotor is maar 600 Watt, wat niet heel veel is
 • Zaagdiepte is met 28,5 millimeter niet echt optimaal te noemen voor dikkere materialen

3. Makita Invalcirkelzaag 165 mm - 230 V

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een echte professional neemt met de hierboven genoemde invalzagen geen genoegen. En juist daarom hebben we de Makita invalzaag ook aan de lijst toegevoegd, want met deze krachtpatser komt iedere professional tevreden terug van de winkel. 

Deze invalzaag is ideaal om een opening in het midden van een houten plaat of een stuk laminaat te creëren, en dat doet hij moet een kracht van maar liefst 1300 Watt. De zaaglijn die je hebt ingesteld blijft bij deze invalzaag altijd gelijk, ongeacht wat voor invalshoek je nodig hebt. Door de voorzaagfunctie splintert je materiaal veel minder snel, waardoor al je werken mooi en schoon blijven. 

Voordelen Makita Invalcirkelzaag 165 mm - 230 V

 • Kantelt niet van de rails af als je per ongeluk de zaag op een te grote invalshoek neer zet
 • Sneden tot 55 millimeter diep bij een rechte invalshoek en 45 mm bij een hoek van 45 graden
 • Voorzaagfunctie waardoor je werk veel minder snel versplintert
 • Motor heeft een krachtig vermogen, met maar liefst 1200 Watt

Nadelen Makita Invalcirkelzaag 165 mm - 230 V

 • Geen lasergeleider, waardoor je een handige visueel hulpmiddel mist

Misschien ook interessant:


4.   TS 55 REBQ-Plus Invalzaag | SYS3 M 337 – 576000

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze invalzaag heeft een lastige naam, maar heeft dan ook een hele goede reputatie onder professionals aangezien Festool een van de beste bedrijven is als het aankomt op het maken van cirkelzagen. Voor een iets meer premium prijs krijg je een ontzettend fijn werkende zaag waarmee je zelfs de dikste materialen van alle hoeken kunt zagen. 

En dat allemaal met de maximale precisie waar een echte vakman op rekent. De behuizing van deze invalzaag is erg vlak, waardoor hij nog dichter bij de wand kan komen te staan, en de hoek kun je zelf instellen.

Voordelen TS 55 REBQ-Plus Invalzaag | SYS3 M 337 – 576000

 • Geleiderails zitten op meerdere plekken vast, waardoor je verzekerd bent van stabiliteit
 • Geleiderails zitten bij deze zaag inbegrepen
 • Goede diepte van de sneden, vanuit elke hoek
 • Vermogen van 1200 Watt zorgt voor een rappe zaagklus

Nadelen TS 55 REBQ-Plus Invalzaag | SYS3 M 337 – 576000

 • Op dit prijspunt zal de zaag niet voor iedereen de meest voordelige optie zijn

5. Powerplus POWX1420 Invalzaag

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Powerplus POWX1420 Invalzaag is beschreven als een mini cirkelzaag, doordat de behuizing van deze zaag erg compact is. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij erg dicht bij de muur kan staan voor maximale precisie, ook kan je met een compactere zaag veel makkelijker mee nemen naar waar je dan ook maar wilt gaan klussen. 

Het kleine formaat is niet terug te zien in de prestaties, want de Powerplus POWX1420 heeft een vermogen van maar liefst 1500 Watt! De zaagdiepte is maar liefst 42,8 mm bij een rechte invalshoek en bij een hoek van 45 graden heb je te maken met een zaagdiepte van 28 millimeter. 

Voordelen Powerplus POWX1420 Invalzaag

 • De zijgeleider maakt perfect rechte zaagsneden erg makkelijk om te maken
 • Groot verschil in de invalshoek, makkelijk in te stellen
 • Erg krachtige motor die maar liefst 64 mm diep kan zagen bij een rechte hoek
 • Compact design is niet alleen handig, maar zorgt ook voor extra mogelijkheden

Nadelen Powerplus POWX1420 Invalzaag

 • Geleider zit maar op 1 punt vast, waardoor hij onder druk soms wat kan buigen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel invalzagen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten invalzagen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de invalzagen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste invalzaag op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>