Best Geteste Kamado Barbecue 2024

The Bastard Urban Large Complete

The Bastard Urban Large Complete

Uit onze test is gebleken dat de The Bastard Large Complete de beste kamado BBQ van 2024 is. Je kunt met deze BBQ eigenlijk alles: slowcooken, koken, bakken, roken en natuurlijk grillen. Verder wordt hij compleet geleverd met zijtafels, RVS houtskoolmand, filter en onderstel.  Met de gietijzeren precisie-top is de temperatuur in de kamado nauwkeurig en eenvoudig te regelen. Het scharniersysteem zorgt ervoor dat The Bastard super makkelijk is te openen, en te sluiten.  The Bastard is een Dutch design van hoogwaardig cordieriet keramiek met 20 jaar garantie. 

Wat is de beste Kamado Barbecue? Welke Kamado Barbecue moet ik kopen?

Zijn dit vragen die jou bezig houden? Goed nieuws! In dit artikel gaan we antwoorden geven op deze vragen. 

Met de kamado BBQ bereid je op een heerlijke manier de meest lekkere gerechten. Echter zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende BBQ's op de markt. Dit maakt de keuze natuurlijk ontzettend lastig.

Om deze reden hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben we de meest populaire en bekende kamado's op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we deze vergeleken op criteria als de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en duurzaamheid.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de beste kamado's op dit moment. Kortom, benieuwd welke kamado jij moet kopen? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de top 5 uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kamado Barbecue's

The Bastard Urban Large Complete

Beste koop Kamado BBQ
1. The Bastard Large Complete

Beste kleine kamado bbq

Beste Kleine Kamado
2. BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch

Big Green Egg Large + Onderstel + Zijtafels

Beste Luxe Kamado Barbecue
3. Big Green Egg Large

Beste Medium Keuze
4Big Green Egg Medium

Beste Betaalbare Kamado BBQ
5. BergHOFF Barbecue

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kamado barbecue is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

18+ kamado barbecueën vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

28+ uur onderzoek


Welke Kamado Barbecue is het beste?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een Kamado barbecue is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de test resultaten.

Wij hebben meer dan 18 verschillende barbecue's vergeleken op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de beste prijs / kwaliteit, het gebruiksgemak en de duurzaamheid van de barbecue's.

Uiteraard hebben we ook hamburgers, kip en andere vleesgerechten op de barbecues bereid om te zien welke kamado barbecue het lekkerste vlees realiseerde.

Genoeg gepraat! Lees gauw verder om de top 5 beste kamado barbecue's van 2024 te ontdekken. Door op de knop 'Bekijk Beste Prijs' te klikken, word je direct doorverwezen naar de goedkoopste aanbieder.

1. The Bastard Urban Large Complete

The Bastard Urban Large Complete
 • Geschikt voor gezelschappen tot 15 personen
 • Wieltjes zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen
 • Temperatuur blijft ontzettend constant
 • Geschikt voor grillen, roken, koken, stomen of slowcooken
 • Geen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De The Bastard Large Complete is wat ons de best geteste kamado barbecue van 2024. Met deze grill kun je barbecueën voor gezelschappen tot maximaal 8 personen. 

Verder is de Big Green Egg grill gemaakt van keramiek waardoor hij bestand is tegen temperaturen tot 350 graden, een groot voordeel van deze grill is dat de barbecue ontzettend constant blijft in temperatuur. Hierdoor krijg je supermals vlees. 

De luchtcirculatie en slowcooking functionaliteiten van deze kamado barbecue zorgen ervoor dat je snel en makkelijk kunt grillen, roken, koken, stomen of slowcooken.

Laatste voordeel van dit model? Hij is vorstbestendig, hierdoor kun je de kamado gemakkelijk het hele jaar buiten laten staan. Ook heeft dit model veel mogelijkheden om uit te breiden, denk hierbij aan zijtafels en pizza platen.

Deze Kamado barbecue wordt standaard geleverd met verschillende accessoires waardoor je in 1 klap klaar bent en kunt beginnen met het gillen en koken op je eigen Kamado BBQ.

2. BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch

BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch
 • Wordt geleverd met food thermometer
 • Weegt slechts 18 kilogram waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is
 • Beste kamado BBQ voor kleine tuinen of een balkon
 • Niet geschikt voor grote groepen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb jij een kleine kamado barbecue nodig? Kies dan voor de BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch. Dit is een kamado bbq die eigenlijk alles kan wat een normale kamado BBQ ook kan.

Het enige verschil? Deze is slechts 13 inch groot!

Dit maakt deze kamado de ideale optie voor mensen met een kleine tuin of balkon die wel willen genieten van het heerlijke eten afkomstig uit de Kamado BBQ.

De BluMill Kamado BBQ Egg - Kamado 13 Inch is een goed te betalen mini kamado-bbq die geschikt is voort het stomen, koken, bakken en slow cooken van je gerechten.

Dankzij het compacte en draagbare formaat kun je deze BBQ bovendien gemakkelijk meenemen.  Kortom, als jij een kleine kamado BBQ zoekt dan is dit een absolute aanrader!

3. Big Green Egg Large

Big Green Egg Large
 • Meest bekende en populaire kamado BBQ van Nederland
 • Mogelijkheid om te koken voor grote groepen
 • Levenslange garantie
 • Zeer prijzig

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wie aan een Kamado Barbecue denkt, denkt waarschijnlijk aan de term Big Green Egg. De Big Green Egg is in Nederland de meest populaire BBQ op het gebied van Kamado's en mocht daarom niet ontbreken aan deze lijst.

Als geld geen rol speelt dan is deze bbq een absolute aanrader. Zo beschikt dit model over een gigantisch oppervlak waardoor je gemakkelijk voor grote groepen kunt koken.

Verder zorgt de perfecte luchtcirculatie en de temperatuurbeheersing ervoor dat je eigenlijk el gerecht wel kunt bereiden in deze Big Green egg. 

Deze BBQ is uitgerust met vier wieltjes waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen, de zijkanten geven je extra werkruimte en daarnaast zorgt het keramiek van de Big Green Egg ervoor dat de warmte goed binnen gehouden wordt.

4. Big Green Egg Medium

Big Green Egg Medium
 • Grillen voor gezelschappen tot 6 personen
 • Eenvoudig in onderhoud en beschikt over luxe uiterlijk
 • Prijs is aan de hoge kant

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je op zoek bent naar een goede middenklasse barbecue kies dan voor de Big Green Egg Medium. Deze variant van het merk Big Green Egg zit tussen optie 1 en optie 3 in kwa formaat. 

Hierdoor is hij iets minder groot, maar wel groot genoeg om te koken voor gezelschappen tot 6 personen. Deze big green egg is zeer makkelijk in gebruik en beschikt over een luxe uiterlijk.

Met deze barbecue grill je eenvoudig de lekkerste rokerige vlees gerechten. Ook op deze keramische barbecue wordt levenslange garantie gegeven.

5. Keramische Barbecue medium

Keramische Barbecue medium
 • Beste betaalbare optie
 • Grillen voor gezelschappen tussen 4 en 6 personen
 • Geen

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste goedkope kamado barbecue? Kies dan voor de Keramische Barbecue medium van BergHoff. Er is geen enkele barbecue die zo goed uit de test kwam in deze prijscategorie als dit model. 

Deze grill beschikt over een oppervlak van 33 centimeter waardoor je kunt grillen voor gezelschappen tussen 4 en 6 personen. Ook heeft dit model een ingebouwde thermometer waardoor je altijd de temperatuur in de gaten kunt houden.

De ventilatiekap op deze grill zorgt ervoor dat je de temperatuur makkelijk kunt instellen. Al met al een super goede barbecue voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar alternatief voor een kamado barbecue.


Top 10 Kamado Barbecueën 

Waar kun je het beste een kamado barbecue kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kamado barbecue van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht kamado barbecueën bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kamado barbecueën!


Kamado Barbecue kopen: hier moet je op letten?

In onze inbox krijgen we regelmatig de volgende twee vragen: "Welk merk Kamado moet ik kopen?" en "Welke Kamado is het best?".

Logische vragen in onze ogen.

Het kopen van een kamado barbecue is een stuk lastiger dan je op voorhand zou denken. Net als bij de beste barbecue zijn er een aantal criteria waar je op moet letten voor je overgaat tot een aankoop.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria opgenomen bij het aanschaffen van de perfecte kamado barbecue. Door te kijken naar onderstaande criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Met hoeveel mensen ga je eten?

In onze ogen begint het kopen van een kamado grill bij het aantal mensen voor wie je van plan bent te koken. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin? Dan is de keuze voor een grote Kamado BBQ wellicht het slimste idee voor jou.

Ben je juist van plan om in kleine gezelschappen te gaan grillen? Kies dan liever voor een tafel model of een kleine grill.

De roosters van Kamado barbecues variëren tussen een diameter van 25 centimeter (kleine kamado grill) en 75 centimeter (grote kamado grill).

Voor 3 tot 5 personen wordt aangeraden om te kiezen voor een rooster tussen de 38 en 46 centimeter. Wil je met meer personen eten? Kies dan voor een grill van meer dan 46 centimeter en zorg natuurlijk dat je beschikt over voldoende houtskool!

Waar komt de Kamado te staan?

Een kamado is best een flink apparaat, om die reden is het belangrijk om op voorhand na te denken over waar de grill komt te staan. Wil je de grill bijvoorbeeld op je balkon neerzetten of heb je voldoende ruimte in de tuin?

Accessoires

Kamado barbecues staan bekend aan de grote mogelijkheid aan accessoires. Er zijn tal van handige accessoires te koop die je kunt gebruiken om speciale gerechten te bereiden op de kamado grill. Denk hierbij aan een aspook, vleesthermometer, een rooster lifter, grill verhoger of een regenhoes.

Budget

Als laatste zouden we je willen adviseren om altijd goed rekening te houden met je budget. Een kamado barbecue is geen goedkope investering en de kosten kunnen flink oplopen.

Om die reden is het slim om op voorhand een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt en niet onnodig veel geld aangeeft aan de kamado barbecue.


Wat is de beste Kamado Barbecue volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas nog geen test gedaan voor kamado barbecues, en daarom kunnen wij ook moeilijk antwoord geven op deze vraag. Gelukkig hebben wij van Gardini.nl wel een test uitgevoerd.

Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Het beste product is namelijk de The Bastard Urban Large Complete. Als je naar boven scrolt, lees je een beknopte review van het product!


Veelgestelde vragen

Waarom is deze kamado barbecue test betrouwbaar?

Om te bepalen welke kamado barbecue het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende kamado barbecueën op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de allerbeste producten zijn terug te vinden in dit artikel. 

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij Gardini.nl werken we met complexe algoritmes. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst.  Alleen de allerbeste producten of diensten worden vervolgens verwerkt in onze artikelen.

Welke kamado barbecue is het beste?

De The Bastard Urban Large Complete is momenteel de beste kamado barbecue. In onze analyse scoorde geen enkele kamado barbecue zo goed als dit model. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>