Best Geteste Kattenriempje

Zootic Kattentuigje met Leiband Riem

Als je op zoek bent naar het beste kattenriempje voor jouw niet-zo-trouwe viervoeter, kunnen we het Zootic Kattentuigje met Leiband Riem aanraden! Dit enorm goede kattenriempje is bewezen comfortabel voor je kat, en hij of zij zal zich tijdens een wandeling dan ook niet oncomfortabel voelen. 

Door de slim ontworpen vorm zit de riem niet alleen bij de nek van de kat, maar ook bij de rug en buik. Dit verspreidt de trekkracht van de riem over het hele lichaam van de kat en zorgt dus voor een veiligere wandeling met je snorharige vriendje!

Woon je in een drukke stad en durf je je kat niet alleen naar buiten te laten? Toch is frisse lucht erg belangrijk voor je kat, en daarom is het een verstandig idee om een kattenriempje aan te schaffen voor je kleine huisdiertje.

Met een goed kattenriempje kun je je kat uitlaten zodat risico dat hij of zij zichzelf bezeert, door toedoen van een auto of misschien een hond. Ook loopt hij niet zomaar weg, wat vooral bij oudere katten met een minder goed geheugen vaak voorkomt.

Maar welk kattenriempje is het beste voor jouw katje?

In onze kattenriempje test hebben onze huisdieren specialisten uitgezocht wat het beste kattenriempje volgens de consumentenbond zo goed maakt, en waarom je ook prima andere kattenriempjes kunt bestellen via het internet. Al deze producten zijn voorzien van een korte review, waardoor je precies weet welke je het beste kunt kopen voor jouw kat.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kattenriempjes

Beste Koop kattenriempje
1. Zootic Kattentuigje met Leiband Riem

Beste stijlvolle kattenriempje
2. Make Me Purr Kattentuigje met Looplijn

Beste kattenriempje met looplijn
3. Kattentuigje met looplijn

Beste kleine kattenriempje met looplijn
4. Kattentuigje met looplijn (Klein)

Beste grote kattenriempje met looplijn
5. Kattentuigje met looplijn (Groot)

Misschien ook interessant:

Top 10 beste Kattenriempjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Kattenriempjes.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kattenriempje?

Als je een goede kattenriempje aanbieding tegenkomt, vind je het vast lastig om te zien of het betrouwbaar is. Omdat je ongelofelijk veel van je kat houdt is het dan ook een goed idee om het beste kattenriempje te zoeken. Dit vereist echter veel kennis, die wij al voor je hebben verzameld. Hieronder lees je de belangrijkste punten om op te letten als je een kattenriempje kopen wil!

Karakter van je kat

Als je een hele drukke kat hebt die gauw achter andere katten of dieren aan rent, is een iets flexibeler kattenriempje handig om te hebben. Dit voorkomt dat je kat impulsief probeert weg te rennen en zichzelf bezeert door de trekkracht van het riempje. Wel zo prettig voor zowel jou als je poes.

Bevestiging

Een goed kattenriempje maak je vast met een ringetje, net als een hondenriem. Deze verschillen wel eens van formaat. Probeer dus altijd te checken of dit kattenriempje compatibel is met jouw uitlaatriem (mits je die al hebt).

Uiterlijk

Ook je kat wil er natuurlijk fashionable uitzien als hij of zij over straat loopt. Er zijn veel verschillende looks waar je voor kunt kiezen, zoals roze strikjes of juist een stoer, mannelijk uiterlijk. Koop altijd een stijlvol kattenriempje als je dit net zo belangrijk vindt als de meeste mensen! 

Materiaal

Niet elke kat is fan van plastic of leer, en ze kunnen sommige materialen ook makkelijk kapotkrabben. Als ze dat doen kom je niet ver met je kattenriempje. We raden dus aan om een stevig materiaal, zoals nylon, te gebruiken om ongelukken te voorkomen.


Wat is het beste Kattenriempje van 2024? 

Het beste kattenriempje 2024 kopen? Dan raden we aan om verder te lezen in deze kattenriempje test. Onze experts hebben met uiterste precisie de onderstaande producten geselecteerd.

Dat deden we op basis van prijs-kwaliteitverhouding, maar natuurlijk houden we ook rekening met het uiterlijk en gebruiksgemak. Neem altijd je eigen persoonlijke voorkeur mee in je afweging. Hopelijk zit er een leuk kattenriempje voor jou bij - je vindt de beste prijs via de rode knop!

1. Zootic Kattentuigje met Leiband Riem

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je op zoek bent naar het beste kattenriempje voor jouw niet-zo-trouwe viervoeter, kunnen we het Zootic Kattentuigje met Leiband Riem aanraden! 

Dit enorm goede kattenriempje is bewezen comfortabel voor je kat, en hij of zij zal zich tijdens een wandeling dan ook niet oncomfortabel voelen. Door de slim ontworpen vorm zit de riem niet alleen bij de nek van de kat, maar ook bij de rug en buik. Dit verspreidt de trekkracht van de riem over het hele lichaam van de kat en zorgt dus voor een veiligere wandeling met je snorharige vriendje.

Als je ineens aan het koord moet trekken omdat er een hond of auto aankomt, weet je dus zeker dat je kat zich niet zal bezeren. Daarnaast is het nylon dat is gebruikt erg stevig en kan je kat hier met zijn nagels of tanden niet doorheen komen.

Voordelen Zootic Kattentuigje met Leiband Riem

 • Stevig materiaal
 • Flexibel
 • Voor elke levensfase
 • Comfortabel voor je kat

Nadelen Zootic Kattentuigje met Leiband Riem

 • Saai uiterlijk

2.  Make Me Purr Kattentuigje met Looplijn

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je naast een kattentuigje ook nog een looplijn nodig om je kat mee uit te laten? In de drukte van veel Nederlandse steden is dit natuurlijk altijd een verstandig idee. Hoewel de meeste katten het niet fijn vinden om uitgelaten te worden zal daar gauw verandering in komen met dit ontzettend schattige Make Me Purr Kattentuigje!

Je kan kiezen uit vier kleuren en verschillende patronen, zodat je kat er altijd net zo modieus bij zal lopen als jijzelf. Misschien nog wel iets mooier. Het strikje bij de nek maakt het helemaal af! Denk je dat je kat dit niet fijn vindt? De materialen van het Make Me Purr Kattentuigje zijn door specialisten uitgekozen en dus niet schadelijk of irriterend voor je kat.

Het tuigje is geschikt voor iedere levensfase van je kat. Je kan hem makkelijk verstellen en dus gebruiken voor kittens, maar ook volwassen katten. Ook krijg je er dus een looplijn bij voor als je je kat wil uitlaten.

Voordelen Make Me Purr Kattentuigje met Looplijn

 • Looplijn inbegrepen
 • Ontzettend schattig uiterlijk
 • Vier kleurtjes
 • Past altijd (verstelbaar)

Nadelen Make Me Purr Kattentuigje met Looplijn

 • Geen ondersteuning bij de rug of buik

3. Kattentuigje met looplijn

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het volgende Kattentuigje met looplijn is een ontzettend voordelige optie die we vonden op Bol.com. Voor een tientje kun je gebruik maken van dit handige kattentuigje, die er enorm stoer uitziet en tevens erg veilig is voor je kat. Dat laatste leggen we even uit.

Door het flexibele polyester kan je best stevig aan het lijntje trekken, en je kan zal hier geen pijn of irritatie van ondervinden. Het materiaal rekt net genoeg mee om je kat een zacht duwtje in de juiste richting te geven, maar kan niet makkelijk kapot gaan. Helaas voor je kat is ontsnappen ook niet mogelijk!

De polyester mesh is tevens erg ademend. Daardoor kan je kat nog steeds vrij bewegen en zal zijn of haar vacht niet verdrukt raken tussen het materiaal. Ook wrijft het polyester veel minder dan andere materialen, waardoor je kat geen jeuk krijgt. Door dit materiaal is dit product geen one size fits all - als je een kleinere of grotere kat hebt raden we de twee tuigjes hieronder aan.

Voordelen Kattentuigje met looplijn

 • Geen jeuk of irritatie door polyester materiaal
 • Ademt erg goed
 • Flexibel, maar toch stevig
 • Ontsnappen niet mogelijk

Nadelen Kattentuigje met looplijn

 • Niet geschikt voor alle katten

4. Kattentuigje met looplijn (Klein)

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Lijkt het bovenstaande kattentuigje met looplijn je wel wat, maar is je kat net te dun of te jong voor de M-maat? Dan raden we aan om een maatje kleiner te nemen. Let wel goed op de aangegeven afmetingen bij het product - deze moeten echt kloppen om de veiligheid van je kat te garanderen.

Door het flexibele polyester kan je best stevig aan het lijntje trekken, en je kan zal hier geen pijn of irritatie van ondervinden. Het materiaal rekt net genoeg mee om je kat een zacht duwtje in de juiste richting te geven, maar kan niet makkelijk kapot gaan. Helaas voor je kat is ontsnappen ook niet mogelijk!

Het polyester mesh is tevens erg ademend. Daardoor kan je kat nog steeds vrij bewegen en zal zijn of haar vacht niet verdrukt raken tussen het materiaal. Ook wrijft het polyester veel minder dan andere materialen, waardoor je kat geen jeuk krijgt. Door dit materiaal is dit product geen one size fits all - als je een kleinere of grotere kat hebt raden aan om de M variant (hierboven) of juist de grotere variant (hieronder) te kopen.

Voordelen Kattentuigje met looplijn (Klein)

 • Geen jeuk of irritatie door polyester materiaal
 • Kleiner model sluit beter aan op jonge of kleine katjes
 • Ademt erg goed

Nadelen Kattentuigje met looplijn (Klein)

 • Te klein voor de meeste volwassen katten

5. Kattentuigje met looplijn (Groot)

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot willen we graag een groot kattentuigje inclusief looplijn aanbevelen. Dit product is geschikt voor katten die aan de grote kant zijn, of misschien wel iets te dik zijn geworden. Met dit kattentuigje kun je hem of haar extra stimuleren om te bewegen, zonder bang te zijn dat je kat stikt of gevaar loopt in de buitenwereld. Zo kan je kat gelijk afvallen en heb je binnenkort geen tuigje meer nodig!

Door het flexibele polyester kan je best stevig aan het lijntje trekken, en je kan zal hier geen pijn of irritatie van ondervinden. Het materiaal rekt net genoeg mee om je kat een zacht duwtje in de juiste richting te geven, maar kan niet makkelijk kapot gaan. Helaas voor je kat is ontsnappen ook niet mogelijk!

Het polyester mesh is tevens erg ademend. Daardoor kan je kat nog steeds vrij bewegen en zal zijn of haar vacht niet verdrukt raken tussen het materiaal. Ook wrijft het polyester veel minder dan andere materialen, waardoor je kat geen jeuk krijgt. Door dit materiaal is dit kattentuigje te groot voor de meeste regulier gevormde katten. Heb je een kleinere kat? Neem dan de M of S variant van dit tuigje.

Voordelen Kattentuigje met looplijn (Groot)

 • Ademend materiaal
 • Geschikt voor iets dikkere of grote katten
 • Geen irritatie of jeuk

Nadelen Kattentuigje met looplijn (Groot)

 • Niet voor de meeste katten geschikt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kattenriempjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kattenriempjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de kattenriempjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenriempjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>