Best Geteste Kleine BBQ

Weber Go-Anywhere
Weber Go-Anywhere

De Weber Go-Anywhere BBQ is geschikt voor maar liefst 5 personen, ook al heeft het een klein- en compact formaat. Dit kleine formaat zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kan meenemen. De deksel erop zorgt voor een oven- en grill effect op het eten. Hierdoor zal alles nog lekkerder smaken! Verder is het nog makkelijk in gebruik en iedereen kan dus de 'grillmeister' van de dag worden. 

Wij hopen natuurlijk dat we deze zomer flink kunnen barbecueën. Toch heeft niet iedere Nederlander een barbecue in huis, dit omdat de meeste barbecues best wat ruimte in beslag nemen. 

Gelukkig zijn er ook goede kleine barbecues. Deze barbecues nemen niet al te veel ruimte in beslag en zijn daardoor ideaal voor mensen met een kleine tuin of balkon. 

Maar wat is nou een goede kleine BBQ? Om daar achter te komen hebben wij van Gardini een kleine BBQ test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste kleine BBQ's.

Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleine BBQ's

Weber Go-Anywhere

Beste koop Kleine Bbq
1. Weber Go-Anywhere

Weber Compact Kettle

Beste Verplaatsbare Kleine Bbq
2. Weber Compact Kettle

Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue

Beste Elektrische Kleine Bbq
3. Cadac Safari Chef 30 HP Lite


Beste Kleine Bbq voor de Camping
4. Everdure Cube Oranje

Beste Luxe Kleine Bbq
5. Big Green Egg MiniMax

Top 10 Beste Kleine Bbq 

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleine bbq bij een van de grootste webshops van Nederland! 


Waar moet je op letten bij het kopen van een kleine BBQ?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een kleine BBQ kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een mini BBQ is moeilijker dan het lijkt.

Geen zorgen wij gaan je helpen met het versimpelen van je keuze. Wij hebben namelijk een aantal belangrijke punten op een rijtje getest die je kunnen helpen met het vinden van de beste kleine BBQ.

De onderstaande punten zijn namelijk de punten waarop wij de kleine barbecues op hebben getest. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten en niet om meteen te kiezen voor een kleine BBQ aanbieding. 

Type barbecue 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het type barbecue. Ja het klopt, dit artikel gaat over kleine barbecue, maar ook deze soort barbecues is onder te verdelen in verschillende soorten. 

Zo zijn er kleine houtskoolbarbecues, kleine elektrische barbecues en kleine gasbarbecues. Afhankelijk van jouw voorkeur voor een bepaalde barbecue kun je een kleine barbecue uitkiezen. 

Aantal personen 

Als tweede is het handig om te kijken voor hoeveel personen de kleine barbecue geschikt is. Zo zijn er barbecues waarop je eten kunt bakken/grillen voor maximaal 3 personen, maar er zijn ook barbecues met een capaciteit voor 6 personen.

Kijk dus goed naar het aantal personen in het huishouden of het aantal personen waarmee je de barbecue gaat gebruiken. Het zou zonde zijn als je niet genoeg eten tegelijk kunt maken. De capaciteit van de barbecue staat altijd aangegeven in de productomschrijving 

Let op: Het aantal personen is een indicatie en is afhankelijk van hoeveel je eet. 

Materiaal rooster 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het rooster van de barbecue. Het rooster van de barbecue kan gemaakt zijn van RVS (roestvrij staal) of van verchroomd staal. Roestvrij staal heeft als eigenschappen dat het niet roest en slijt, maar dit materiaal is wel prijzig.

Verchroomd staal heeft als eigenschappen dat het niet roest en relatief goedkoop is. Wel kan de chroomlaag kan afbladderen. Afhankelijk van je budget en je voorkeur voor een bepaald materiaal kun je voor een rooster kiezen. 

Fabrieksgarantie

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het belangrijk om de fabrieksgarantie van de kleine barbecue te controleren. Hierbij is het belangrijk dat je controleert wat er onder deze garantie valt en hoe lang de garantietermijn is.

Bij de meeste kleine barbecues is de garantie termijn 2 jaar, maar wat er allemaal onder de garantie valt kan sterk verschillen. Kijk hier dus goed naar in de productomschrijving. Ook adviseren wij je om het aankoopbewijs van de kleine barbecue goed te bewaren, dit is namelijk je garantiebewijs. 


Wat is de beste kleine BBQ van 2024?

Welke kleine BBQ is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze beste kleine BBQ test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste kleine BBQ's van dit moment.

In onze onderstaande uitgebreide top 5 komen de door ons geselecteerde barbecues nog een keer langs. Dit keer zijn zij voorzien van een korte productomschrijving en een aantal voor- en nadelen.

Ben jij benieuwd naar de uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en ontdek welke kleine BBQ het beste bij jou past! 

1. Weber Go-Anywhere

Weber Go-Anywhere

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Weber Go-Anywhere is uit onze test komen als beste kleine BBQ 2024! Dit komt natuurlijk niet geheel als een verrassing en voor de echte barbecue fanaten waarschijnlijk ook niet.

Het merk Weber staat al jaren bekend als een van de vooraanstaande merken als het gaat om barbecues. Deze kleine barbecue van het merk Weber is zeer geschikt voor het barbecueën in een kleine tuin of op het balkon.

Het grilloppervlak van de kleine barbecue is geschikt voor het grillen van eten voor 5 personen. De kleine barbecue beschikt ook over een deksel, de deksel zorgt ervoor dat het vlees nog sneller en beter door gaart.

Ook is deze barbecue zeer geschikt als tafelbarbecue. Het rooster van de barbecue is gemaakt van verchroomd staal. 

Voordelen Weber Go-Anywhere

 • Heeft een capaciteit voor 5 personen 
 • Zeer geschikt om te gebruiken als tafelbarbecue 
 • Inclusief grillrooster en lekbakje 
 • De kleine barbecue is een houtskoolbarbecue 

Nadelen Weber Go-Anywhere

 • Het grillrooster is niet verstelbaar 

2. Weber Compact Kettle

Weber Compact Kettle

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een kleine barbecue die perfect is voor een feest? Dan zit je met de Weber Compact Kettle barbecue goed. Door het slimme design is je barbecue gegarandeerd een succes!

Doro de wieltjes aan de onderkant van de barbecue kan hij makkelijk verplaatst worden naar een andere plek. Heb je toevallig een barbecue met de straat dan kan je hem makkelijk in de straat neerzetten zonder te tillen.

Doordat de kolen aan de onderkant zitten en er een deksel op de barbecue kan wordt het vlees of groente aan alle kanten heet. Hierdoor wordt alle kanten gelijktijdig warm en wordt je vlees malser en sappiger.

Ondanks het kleine formaat kunnen er 7 stukken vlees er tegelijkertijd op. Hierdoor kunnen meerdere mensen eten terwijl je het andere vlees erop legt.

Voordelen Weber Compact Kettle

 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Vlees wordt aan alle kanten heet
 • 7 stukken vlees tegelijkertijd 
 • Maakt gebruik van kolen

Nadelen Weber Compact Kettle

 • Je moet kolen erbij kopen

3.  Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue

Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een kleine BBQ kopen, maar ben je geen fan van houtskool- of gasbarbecues? Daarom hebben wij de Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue geselecteerd als beste elektrische kleine barbecue.

Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te stoppen en de barbecue aan te zetten met een druk op de knop kan de barbecue beginnen! 

Deze kleine barbecue is voorzien van een zeer krachtige brander, door deze brander wordt de grillplaat binnen een mum van tijd gloeiend heet. De barbecue staat ook heel stabiel op een versterkt frame.

Ook heeft deze kleine barbecue twee zijtafeltjes. Door deze zijtafeltjes kan je heel snel een extra werkplek creëren. Verder kan je de kleine BBQ overal gemakkelijk mee naar toe nemen en is deze ideaal voor mensen met een kleine tuin en/of balkon. 

Voordelen Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue

 • Elektrische barbecue 
 • Voorzien van twee zijtafeltjes 
 • Staat zeer stabiel door het versterkte frame 
 • Gemakkelijk overal mee naar toe te nemen

Nadelen Outdoorchef P-420 E Minichef Elektrische Barbecue

 • Niet geschikt als tafelbarbecue 

4. Cadac Safari Chef 30 HP Lite

Cadac Safari Chef 30 HP Lite

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je al vast op zoek naar een goede kleine barbecue ter voorbereiding op de zomervakantie? Wij hebben daarom de Cadac Safari Chef 30 HP Lite geselecteerd als beste kleine BBQ voor de camping.

Deze kleine barbecue is door zijn compacte formaat ideaal om mee te nemen naar de camping of een andere vakantiebestemming. De Cadac Safari Chef 30 HP Lite is een kleine gasbarbecue.

Voor een grote gasbarbecue heb je natuurlijk naast een gasfles ook een slang en drukregelaar nodig. Dat is bij deze kleine barbecue niet het geval. 

Deze kleine gasbarbecue werkt namelijk op basis van een gas cartridge. Ook is deze barbecue multifunctioneel, dit komt namelijk door de deksel. Door de deksel te gebruiken kan je de barbecue namelijk gebruiken als oven, om zo het eten langzaam te laten garen. 

Voordelen Cadac Safari Chef 30 HP Lite

 • Zeer geschikt om mee te nemen op vakantie 
 • Werkt op basis van een gas cartridge 
 • De barbecue kan ook gebruikt worden als oven 
 • Beschikt over inklapbare poten  

Nadelen Cadac Safari Chef 30 HP Lite

 • Deze barbecue is minder geschikt om te grillen voor grote gezelschappen

5. Big Green Egg MiniMax

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je een echte barbecue fan en sta je altijd te kwijlen bij de Big Green Egg barbecues? Deze barbecue is voor veel barbecue fans de ultieme barbecue, maar de Big Green Egg barbecues zijn er groot en nemen daardoor veel ruimte in beslag.

Geen zorgen ook als je niet te veel ruimte hebt kan je een Big Green Erg barbecue aanschaffen. Wij hebben namelijk de Big Green Egg MiniMax geselecteerd als beste luxe kleine barbecue! 

Ook voor de echte barbecue fan met een kleine tuin is er tegenwoordig een Big Green Egg. De Big Green Egg Minimax is net zo compact als de Big Green Egg mini en heeft het ruime grilloppervlak van de Big Green Egg Small.

De barbecue heeft namelijk een grill oppervlak voor 4 personen. De keramische kuip van deze barbecue is bestand tegen temperaturen tot wel 350 graden. Ook blijft de warmte van de barbecue constant. Met deze alleskunner kan je de beste gerechten op tafel zetten. 

Voordelen Big Green Egg MiniMax

 • Heeft een roestvrij staal rooster 
 • De keramiek is bestand tegen hoge temperaturen waardoor je kunt grillen, roken, stomen en bakken 
 • Wordt geleverd met grillrooster en onderstel 
 • Heeft een deksel met ingebouwde thermometer 

Nadelen Big Green Egg MiniMax

 • Deze kleine BBQ is zwaarder dan de andere opties uit onze top 5

Hoeveel soorten kleine BBQ's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 kleine BBQ's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de kleine BBQ's op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste kleine BBQ's is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>