Best Geteste Kloofmachine

Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl review

Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl

De Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig hout kan kloven. Er hoeft ook geen gevaarlijke bijl gebruikt te worden aangezien je er een hamer bij geleverd krijgt. Dit is een groot voordeel. Hiernaast bespaart het je ook zeker tij waardoor je effectiever werkt. Je hoeft het hout alleen erin te plaatsen en je kan al gauw aan het werk gaan!

Het kan veel energie in beslag als je hout moet gaan kloven. Daarom zal het heel handig zijn om een hulpmiddel te hebben. Je hebt vast al je onderzoek gedaan maar dat is inderdaad een kloofmachine.

Hiermee kan je veilig en met precisie hout kloven. Je kan het op meerdere plekken gebruiken en je kan er effectief mee werken. Zo is het geschikt voor beginners maar ook voor professionals.

Wij van Gardini hebben naar verschillende kloofmachines gekeken. Zo hebben wij ze getest en de beste producten in een Top 5 lijst verwerkt. Dit zijn dus de beste kloofmachines van 2024!

Elk product heeft een eigen categorie gekregen en een eindcijfer. De beknopte review zal ervoor zorgen dat jij precies weet hoe het product werkt. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kloofmachine

Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl review

Beste Koop Kloofmachine
1. Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl

No-Axe houtklover, houtsplijter, houtsplitter, bijl, houtsplijter voor aanmaakhout

Beste Kloofmachine Aanmaakhout
2. No-Axe houtklover

Magma Houtklover excl. hamer

Beste Kloofmachine Grote Blokken
3. Magma Houtklover

Miseru Houtklover – Geen Bijl Nodig – Houtsplijter – Houtkliever – HANDMADE in Holland - Houtklover voor aanmaakhout – Metaal

Beste Kloofmachine Metaal
4. Miseru Houtklover

Westfalia Houtkloofmachine X-Split, SDS-Plus

Beste Budget Kloofmachine
5. Westfalia Houtkloofmachine X-Split

Top 10 Beste Kloofmachines

Wil je direct weten hoe de Top 10 beste kloofmachines eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de Top 10 meest verkochte kloofmachines op Bol.com. Deze zijn ook van zeer goede kwaliteit en zorgen ervoor dat je gerust de dag doorkomt. Een aantal van deze producten zijn dan ook in de kloofmachine test 2024 gekomen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kloofmachine?

Je hebt natuurlijk al een beetje onderzoek gedaan naar verschillende kloofmachines. Dan ben je er ook zeker achter gekomen dat een kloofmachine kopen ook heel lastig is. Er zijn namelijk veel verschillende opties.

Om deze reden hebben we ook dit artikel geschreven. Met onze Top 5 willen we jullie op weg helpen. Daarom raden we ook aan om dit gedeelte nog goed door te lezen.

Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is slim om dit door te nemen om zo het aankoopproces makkelijker te maken en een miskoop te voorkomen.

Diameter

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kloofmachine is de diameter waarop je het hout kan plaatsen.

Dit moet namelijk wel groot genoeg zijn anders kan je niet goed kloven. Daarom moet je dit altijd goed doornemen. Je wilt zeker niet dat het te klein is maar ook niet te groot. Dan kan het niet meer de veiligheid waarborgen.

Veiligheid

We hebben het net al benoemd maar de veiligheid van de kloofmachine is zeer belangrijk. Zo moet het een stabiel product zijn zodat het stevig op de grond blijft staan.

Je moet er genoeg afstand van kunnen nemen en daarom moet het ook een redelijk groot product zijn. Het hout moet op de juiste plek blijven zitten. Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden.

Manier van kloven (kruis of wig)

Kloofmachines zijn te vinden met 2 verschillende uiteindes. Zo kan het een kruis hebben maar ook een wig. Met een kruis wordt het hout in 4 stukken geslagen.

Een wig wordt weer gebruikt om het hout in 2 stukken te slaan. Iedereen heeft zijn eigen voordeel maar het is goed om het door te nemen.

Soort hout

Het laatste belangrijke punt waar je goed op moet letten is het soort hout waarvoor de kloofmachine geschikt is. Zo is het product soms alleen geschikt voor bepaald soort hout. 

Maar als je bijvoorbeeld stevig hout wilt kloven, dan is het handig om naar een ander product te kijken. Ook dit ligt natuurlijk aan de persoonlijke voorkeuren.


Wat is het beste kloofmachine van 2024? 

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel! Er zullen hier 2 vragen centraal zijn. Welke kloofmachine is het beste? En welke kloofmachine past het beste bij mij?

In dit artikel zal hier dan ook antwoord op gegeven worden. Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Hieronder zijn dus de beste kloofmachines te vinden.

De kloofmachines zijn getest op verschillende criteria en hier is ook gekeken naar de consumentenbond. Daarbij hebben ze ook een categorie om onderscheid te maken. Lees gauw verder!

1. Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl

Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We hebben het product net al geintroduceerd maar de beste kloofmachine is de Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl! Hiermee haal je dus de beste koop in huis.

De Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl kan door iedereen gebruikt worden door de goede veiligheid van het product. Zo heeft het een stevige ondergrond en krijg je een goede hamer bij het product.

Hiermee kan je goed het hout kloven maar kan je ook genoeg afstand bewaren. Dat is toch een fijn gevoel. Je kan kiezen uit 2 verschillende lengtes waardoor je zelf de juiste keuze kan maken. 

Het hout kan gemakkelijk gesplits worden en je kan genieten van een mooi kampvuur. Je kan er dus mooie herinneringen creëren en er jarenlang gebruik van maken.

Voordelen Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl

 • Beschikbaar in 2 verschillende lengtes
 • Staat stevig op de grond
 • Weegt slechts 5 kilogram
 • Veilig product

Nadelen Flowkey Houtklover - Houtsplijter Bijl

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

2. No-Axe houtklover

No-Axe houtklover, houtsplijter, houtsplitter, bijl, houtsplijter voor aanmaakhout

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek kunnen we de No-Axe houtklover vinden! Dit is een uitstekende kloofmachine die vooral gebruikt kan worden voor aanmaakhout.

Vroeger moest men veel meer moeite doen om hout te kloven. De kloofmachines hebben ervoor gezorgd dat dit verleden tijd is. Met de No-Axe houtklover kan je heel gemakkelijk aanmaakhout maken.

Zo kan je het hout gemakkelijk splitsen en later gebruiken. Het heeft een maximale diameter van 20 centimeter. Je kan dus redelijke blokken splitsen.

Vind je dit te groot? Dan is dit geen probleem aangezien het tot een diameter van 15 centimeter zeer goed werkt. Het is ook een redelijk klein product waardoor je het gemakkelijk in de tuin kan plaatsen.

Voordelen No-Axe houtklover

 • Na het uitpakken kan je het gelijk gebruiken
 • Kan harde klappen vangen
 • Is in de hoogte verstelbaar

Nadelen No-Axe houtklover

 • Werkt niet elektrisch

3. Magma Houtklover

Magma Houtklover excl. hamer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een kloofmachine waarmee je grote blokken hout kan kloven? Stop dan nu hier en neem dan een kijkje bij de Magma Houtklover!

De Magma Houtklover zorgt ervoor dat je hout snel kan splitsen om het vervolgens te gebruiken voor de tuinhaard maar het kan natuurlijk ook voor andere doeleindes gebruikt worden.

Het heeft een goed design waarin je gemakkelijk het hout kan plaatsen. Vervolgens kan je met een hamer het hout splitsen. Dit is dus eigenlijk heel simpel!

Je hoeft helemaal geen kracht achter de hamer te zetten aangezien het hout redelijk makkelijk splits. Daarom kan het dus door meerdere mensen gebruikt worden.

Voordelen Magma Houtklover

 • Werkt effectief
 • Gaat voor een lange tijd mee
 • Blijft goed op de juiste plek staan

Nadelen Magma Houtklover

 • Krijgt er geen hamer bij

4. Miseru Houtklover

Miseru Houtklover – Geen Bijl Nodig – Houtsplijter – Houtkliever – HANDMADE in Holland - Houtklover voor aanmaakhout – Metaal

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Met een metalen kloofmachine zorg je ervoor dat je lang van het product kan genieten. Dat is dan bij de Miseru Houtklover zeker ook het geval!

Met de Miseru Houtklover hoef je geen gebruik te maken van een bijl. Dit kan je gerust doen met een hamer aangezien dit product het hout gemakkelijk laat splitsen.

Bij het product krijg je ook 6 schroeven waarmee je de kloofmachine kan vastmaken. Dit zorgt voor een goede veiligheid aangezien het op de juiste plek blijft staan.

We hebben net ook al aangegeven dat het gemaakt is van hoogwaardig materiaal waarmee je er veel winters mee kan van genieten. Dit kleine design zorgt er voor dat het gemakkelijk op te bergen is. Dat is toch fijn na het intensieve gebruik.

Voordelen Miseru Houtklover

 • Door iedereen te gebruiken
 • Krijgt er 6 schroeven bij
 • Mooi en simpel design

Nadelen Miseru Houtklover

 • Heeft geen kruisvorm

5. Westfalia Houtkloofmachine X-Split

Westfalia Houtkloofmachine X-Split, SDS-Plus

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het is altijd fijn om een optie te hebben die niet zo duur is. Daarom hebben we in deze lijst de Westfalia Houtkloofmachine X-Split verwerkt. Dit is een uitstekende optie.

De Westfalia Houtkloofmachine X-Split is een beetje anders dan de andere producten in de lijst. Deze kloofmachine moet je namelijk vastmaken aan een boormachine om vervolgens het hout te splitsen.

Dit klinkt heel moeilijk maar hiermee kan je hele goed kleine blokken hout mee splitsen. Je kan het gemakkelijk erop plaatsen en je kan zelf bepalen hoe je het hout splitst.

Dit product verdient dus de mooie 5e plek in onze Top 5. Het is ook de goedkoopste optie uit de lijst en daarom is het de beste kloofmachine aanbieding van 2024!

Voordelen Westfalia Houtkloofmachine X-Split

 • USB-C kabel wordt erbij geleverd
 • Klein en compact product
 • Heeft een opslagruimte 32 GB

Nadelen Westfalia Houtkloofmachine X-Split

 • Slecht beschikbaar in 1 kleur

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kloofmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kloofmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de kloofmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kloofmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>