Best Geteste Honden Koelmat

Koeling mat voor huisdieren

Koeling mat voor huisdieren

De Koeling mat voor huisdieren is de best geteste honden koelmat van 2024! Dit is uit onze ultieme test gebleken. De hete zomers kunnen niet alleen voor ons als mensen heel warm zijn, ook je hond kan in deze temperaturen wel wat verkoeling gebruiken. 

De koelmat helpt je hond om af te koelen. Er zit verkoelende gel in die daarvoor zorgt. Het werkt door het gebruik van druk en beweging. Op deze manier is je hond nooit meer onrustig.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste koelmat voor honden? Wanneer de temperatuur buiten stijgt, gaan we zweten om de warmte kwijt te kunnen raken. Honden kunnen niet zweten, zoals mensen. Zij hijgen om hun lichaamstemperatuur weer op het goede niveau te krijgen.

Via de buik, liezen, oksel en de onderkant van de poten kunnen honden het snelst afkoelen. Daarom zoeken zij het liefst de schaduw of een koele vloer op om op te liggen en zo de warmte kwijt te raken.

Een koelmat is voor je viervoeter een van de beste manieren om sneller af te koelen. Maar hoe vind je de beste koelmat? Om daar achter te komen hebben we gekeken naar de specificaties voor de best geteste koelmat voor honden. Alleen de beste producten zijn naar voren gekomen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Honden Koelmatten

Koeling mat voor huisdieren

Beste Koop Honden Koelmat
1. Koeling mat voor huisdieren

Pets Collection Koelmat - 50x40 cm - M - Blauw

Beste Comfortabele Honden Koelmat
2. Pets Collection Koelmat

Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi - Hondenmat - Blauw - 95x75 cm

Beste Gebruiksvriendelijke Honden Koelmat
3. Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi

Koelmat Hond - XXL - Blauw - 120 x 80 cm

Beste Multifunctionele Honden Koelmat
4. @Pet Koelmat Hond

Pawise Koelmat - Hondenverkoeling - 50x40 cm Blauw M

Beste Kleine Honden Koelmat
5. Pawise Koelmat

Top 10 Beste Honden Koelmatten

Wil je direct weten hoe de top 10 koelmatten voor honden eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Honden Koelmat?

Het kopen van een goede koelmat is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. De meeste lijken ook heel erg op elkaar. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste honden koelmatten. 

Voordat je een honden koelmat koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Afmeting

In de eerste plaats is het belangrijk dat de koelmat groot genoeg is. Gelukkig is een verkoelingsmat voor je hond in verschillende groottes verkrijgbaar. Heb je nog een pup, dan doe je er goed aan om een mat te kopen in een formaat waar je hond ook op volwassen leeftijd nog op kan liggen.

Schoonmaken

Daarnaast wil je waarschijnlijk dat de mat goed schoon te maken is. Honden kunnen natuurlijk best wat haren achter laten of vies zijn. De materialen van de matten die wij voor je hebben uitgezocht zijn eenvoudig met een natte doek te reinigen.

Snelle Werking

Ook wil je dat je hond snel afkoelt. Deze matten hoef je alleen maar even in de schaduw te leggen. Na enkele minuten in de schaduw zijn de koelmatten alweer klaar voor gebruik. Het verschilt per koelmat hoe snel ze werken. Kijk daar dus goed naar.

Gebruikssituatie

Tot slot is het belangrijk om te gebruikssituatie van de honden koelmat. Zo zijn sommige geschikt alleen voor binnenplaatsen en niet buiten. Bekijk dus altijd waar je de koelmat wil gebruiken. Het is dus altijd handig om hier goed naar te kijken voordat je een aankoop doet.


Wat is de beste Honden Koelmat van 2024? 

Wat is de beste honden koelmat van 2024? Diverse merken hebben een koelmat voor honden in het assortiment. Gebleken is, dat honden op warme dagen graag verkoeling zoeken op zo’n fijne mat. Wij hebben voor jou een Top 5 samengesteld die voldoen aan de eisen voor de beste koelmat voor de hond.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke koelmatten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Koeling mat voor huisdieren

Koeling mat voor huisdieren

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We starten deze lijst met de best geteste honden koelmat van 2024! Dat is de Koeling mat voor huisdieren. Hiermee haal je de beste koop voor je hond in huis.

Deze koelmat zorgt ervoor dat je het lekker koel krijgt in een warme omgeving. Hiernaast heeft deze mat een mooi design en ziet het er trendy uit. De gel in de mat verkoelt het lichaam van je huisdier. Dit wordt gedaan door een combinatie van druk en beweging

Deze mat is in 1 formaat beschikbaar. Met de afmetingen 60 x 80 cm kunnen de meeste honden erop. De trendy koelmat is geschikt honden, maar er kunnen ook katten op. Voor deze koelmat heb je ook geen vriezer, koelkast, water of elektriciteit nodig.

Voordelen Koeling mat voor huisdieren

 • Redelijk groot formaat
 • Mooi design
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen Koeling mat voor huisdieren

 • Geen

2. Pets Collection Koelmat

Pets Collection Koelmat - 50x40 cm - M - Blauw

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Een huisdier moet zich wel op z'n gemak voelen op een koelmat. Dat is bij de Pets Collection Koelmat het geval! Dit is de best geteste comfortabele honden koelmat van 2024.

De Pets Collection Koelmat voor huisdieren houdt de hond of kat heerlijk koel op warme zomerse dagen. Het formaat van deze mat is 50 x 40 cm. Dit betekent dat er wel veel huisdieren op kunnen. In het begin is de mat fris, maar het wordt in een korte tijd al snel koel.

Dat maakt deze polyester mat geschikt voor kleine honden of katten. De binnenkant van deze mat is gevuld met koelgel. De mat is gemakkelijk op te rollen en mee te nemen, zodat uw hond overal heerlijk op de mat kan afkoelen. Dat is toch fijn als je het op meerdere locaties wil gebruiken.

Voordelen Pets Collection Koelmat

 • Klein formaat om gemakkelijk mee te nemen
 • Geschikt voor kleine honden en katten

Nadelen Pets Collection Koelmat

 • Slechts in 1 kleur verkrijgbaar

3. Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi

Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi - Hondenmat - Blauw - 95x75 cm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Honden moeten goed behandeld worden en daarom is het fijn om een betrouwbare koelmat te hebben. Dat is de Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi! Dit is de best geteste gebruiksvriendelijke honden koelmat van 2024.

Deze koelmat is een gemakkelijke koelmat, aangezien het zelf activerend. Dit betekent dat het een kant-en-klaar principe hanteert. De koelmat zorgt al gauw voor verkoeling en zorgt ervoor dat je hond ontspannen is. Het kan overal gebruikt worden dus je kan het makkelijk meenemen.

Verder is de Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi nog te verkrijgen in verschillende maten. Dit zorgt ervoor dat er voor elke hond een geschikte koelmat is. De honden koelmat is nog water dicht en makkelijk schoon te maken. Hierdoor kan je het vaker gebruiken en gaat het langer mee.

Voordelen Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi

 • In verschillende maten
 • Kan overal gebruikt worden

Nadelen Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi

 • Heeft geen afneembare hoes

4. @Pet Koelmat Hond

Koelmat Hond - XXL - Blauw - 120 x 80 cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij iemand die je hond overal naartoe neemt? Dan is de @Pet Koelmat Hond wat voor jou! Dit is de best geteste multifunctionele honden koelmat van 2024.

De @Pet Koelmat Hond is uiterst geschikt voor grote honden. Met de afmetingen 120 x 80 cm kunnen er zelfs meerdere honden op. Het zorgt ervoor dat je hond zich aangenaam gaat voelen in het warme weer. Hiervoor is geen stroom of water nodig.

Het is ook nog gebruiksvriendelijk aangezien je de mat gelijk kan gebruiken. De mat kan ook op verschillende locaties gebruikt worden. Denk hierbij aan binnenshuis, buitenactiviteiten en zelfs onderweg. De koelmat is ook nog van hoge kwaliteit en gaat niet snel kapot.

Voordelen @Pet Koelmat Hond

 • Na enkele minuten op een koele plek weer te gebruiken
 • Ook voor grote honden

Nadelen @Pet Koelmat Hond

 • Niet duurzaam

5. Pawise Koelmat

Pawise Koelmat - Hondenverkoeling - 50x40 cm Blauw M

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste op de lijst is de Pawise Koelmat. Deze heeft een wat kleiner formaat en is dan ook de best geteste kleine honden koelmat van 2024.

De Pawise Koelmat helpt jouw hond om bij hoge temperaturen snel af te koelen. Met een formaat van 50 x 40 cm is deze mat geschikt voor kleine honden. De mat is ook nog beschikbaar in verschillende maten. Hierdoor kan het ook geschikt zijn voor grotere honden.

Je neemt de mat overal gemakkelijk mee naar toe en legt hem op ieder gewenste plek neer. Een groot voordeel is, dat je deze koelmat niet hoeft te vullen met water. Bovendien is hij na korte tijd in de schaduw of een andere koele plaats weer goed afgekoeld.

Voordelen Pawise Koelmat

 • Na enkele minuten in de schaduw weer geschikt voor gebruik
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen Pawise Koelmat

 • Mat kan er kreukelig uitzien

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel honden koelmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koelmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de honden koelmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koelmatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>