Best Geteste Kruislijnlaser

MAKA Groene Kruislijnlaser Zelfnivellerend - USB-C oplaadbaar - 0,3 mm/m - 20 M - Magnetisch op te hangen - Bouwlaser review

MAKA Kruislijnlaser

Met de MAKA Kruislijnlaser heb je de ideale tool die nauwkeurigheid en gemak tijdens het klussen garandeert. Zo onderscheid deze Kruislijnlaser zich van de rest met haar heldere groene lasers. Verder is die zelf nivellerend tot 4 graden en is die daarnaast voorzien van 6 sterke magneten. Bovendien kun je met een volle accu tot wel 5 uur lang klussen, waarbij je geen zorgen hoeft te maken over eventuele beschadigingen dankzij de stevige behuizing en goede spatwater- en stofdichtheid.

Wil je een eigen kast maken, een plank snijden of kijken of het aanrecht wel recht staat? Dan is het wel belangrijk dat je specifiek kan werken. Ga je namelijk uit van je gevoel, dan heb je, tenzij je geluk hebt, waarschijnlijk verkeerd gewerkt en klopt er niks meer van de verhoudingen.

Een waterpas kan onhandig zijn en daarom is de kruislijnlaser in het leven geroepen!  Maar wat is nu eigenlijk de beste kruislijnlaser? & Welke laser moet je kopen?

In dit artikel zetten wij de 5 beste kruislijnlasers op een rijtje. Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kruislijnlasers

MAKA Groene Kruislijnlaser Zelfnivellerend - USB-C oplaadbaar - 0,3 mm/m - 20 M - Magnetisch op te hangen - Bouwlaser review

Beste koop Kruislijnlaser
1. MAKA Kruislijnlaser

Beste goedkope Kruislijnlaser
2. Stanley Cubix

Beste luxe kruislijnlaser
3. Laserline Autocross 360

Beste multifunctionele Kruislijnlaser
4. Laserline Smartcross

Beste prijs/kwaliteit Kruislijnlaser
5. Bosch Universal 360 graden

Top 10 beste Kruislijnlasers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Kruislijnlasers!


Waar op letten bij het kopen van een Kruislijnlaser?

Zoals eerder benoemd in dit artikel is een kruislijnlaser voor iedere soort klusser ideaal om zo precies mogelijk te kunnen werken. Je kan er gericht mee aan de slag en voorkomt zo kleine perfectie foutjes, zodat je optimaal kan genieten van je mooie bouwwerken. 

Zoals met veel andere producten is er binnen de kluswereld een groot aanbod aan verschillende kruislijnlasers. Wij kunnen goed begrijpen dat dit natuurlijk voor verwarring kan zorgen, en je dan de bomen door het bos niet meer kan zien.

Wij helpen je daarom graag goed op weg, zodat je geen spijt krijgt van je aankoop en je de juiste kruislijnlaser uitkiest. Waar moet je dan precies op letten bij het aanschaffen van een kruislijnlaser? De belangrijkste punten bespreken wij hieronder, dus lees gauw verder!

Garantie

Wanneer een product, zeker zo kwetsbaar als een kruislijnlaser, geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit dan zo is. Het is immers een indicatie van de minimale levensduur, en als er dan geen garantie is: is er dan wel een levensduur? Zorg er daarom voor dat wanneer je een kruislijnlaser aanschaft, de minimale garantieperiode hierop twee jaar is. 

Nauwkeurigheid van de laser

Ook al is tegenwoordig de technologie al hartstikke ver ontwikkeld, het is nog niet perfect. En dat geldt ook voor de kruislijnlaser. Hoe zit dat dan?

Nou, iedere kruislijnlaser heeft een kleine afwijking waar je rekening mee moet houden. Meestal geldt dan ook dat een afwijking tussen de 5 en 15 mm vrij normaal is. Is het dus belangrijk dat de laser op de millimeter precies staat? Dan moet je deze afwijking er bij in calculeren. 

Levensduur batterij

Het zal je maar gebeuren: je bent net begonnen met een klus, en ineens valt de laser uit. Dan moeten er eerst weer nieuwe batterijen in voordat je überhaupt verder kan. Super vervelend natuurlijk!

De kans is hierbij dan ook dat je de laser niet meer exact op dezelfde plek krijgt, en je dan weer van voor af aan kan beginnen. Enfin, het is dus belangrijk dat je een kruislijnlaser aanschaft waarvan de batterijen lang genoeg meegaan. Zo kan je zonder stress of haast je klusjes uitvoeren.

Maximale reikwijdte

Een kruislijnlaser is dus een straal die je ergens op kan richten. Zo’n straal kan, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, niet honderden meters vooruit richten. Als je dan een lang oppervlak hebt en een kruislijnlaser met een kleine reikwijdte, kan je niet handig werken. 

De meeste kruislijnlaser hebben een bereik tussen de 10 en 15 meter. Vaak is dat dan ook wel meer dan genoeg. Mocht je echt grote klussen hebben, kan je ook kiezen voor een 360 graden kruislijnlaser.


Wat is de beste Kruislijnlaser van 2024? 

Op basis van bovenstaande factoren en nog veel meer andere, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende kruislijnlaser. Zo weten wij zeker dat we de beste en meest betrouwbare resultaten aan kunnen leveren.

Ben je nou net zoals ons nieuwsgierig geworden naar de kruislijnlasers uit deze felbegeerde top vijf? Dan presenteren we je bij deze vol trots de top vijf beste kruislijnlasers van 2024!

1. MAKA Kruislaanlaser

MAKA Groene Kruislijnlaser Zelfnivellerend - USB-C oplaadbaar - 0,3 mm/m - 20 M - Magnetisch op te hangen - Bouwlaser review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De MAKA Kruislijnlaser is een absolute aanrader voor de klussers onder ons. Met deze tool kun je namelijk op zeer accurate wijze schilderijen ophangen, badkamer tegelen of kastjes bevestigen.

Maar wat maakt deze Kruislijnlaser dan zo ongeëvenaard? Allereerst onderscheid die zich van de rest door een groene laser te gebruiken in plaats van een rode. Daardoor is die zowel binnen als buiten bruikbaar.

Als tweede hoef je geen zorgen meer te maken over een ongelijke grond dankzij de combinatie van een automatisch corrigerende laser en een zelf nivellerende functie tot 4 graden.

Tenslotte is die voorzien van 6 sterke magneten die je kunt bevestigen aan het elk metalen oppervlak, een accuduur van 5 uur, goede spat- en waterdichtheid en wordt de veiligheid in hoge mate gewaarborgd.

Voordelen MAKA KRUISLIJNLASER

 • Automatisch corrigerende groene laser
 • Zelf nivellerende functie tot 4 graden
 • Accuduur van 5 uur lang

Nadelen MAKA KRUISLIJNLASER

 • Weinig meet functies

2.  Stanley Cubix

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wanneer je een kleiner budget hebt om te besteden is klussen vaak een handige manier om geld te besparen. In plaats van een dure kast te kopen, kan je deze dan ook net zo handig zelf in elkaar zetten! 

En gelukkig is er ook een goede budget kruislijnlaser die je hierbij kan helpen, zonder dat je er bakken met geld aan kwijt bent. Namelijk die van stanley!

Deze kruislijnlaser is super makkelijk aan diverse ondergronden vast te zetten door de bijgeleverde houder. Daarnaast heeft de laser ook een zogenaamde pendelvergrendeling. Dit houdt in dat het pendelsysteem wordt beschermd tijdens transport. Wel zo handig!

Voordelen Stanley Cubix

 • Heel makkelijk op te zetten, weinig poespas aan vooraf
 • Staat erg stabiel bij elke soort ondergrond door de houder
 • Beugel is op vele manieren verstelbaar

Nadelen Stanley Cubix

 • Er wordt geen statief meegeleverd, dat kost extra

3. Laser Liner Auto Cross 3c pLUS

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je nou een ruimer budget om te besteden, of heb je zelfs een eigen bedrijf? Dan zijn er ook luxere, uitgebreidere varianten te verkrijgen. En daardoor heb je dus ook meer handige opties. Deze kruislijnlaser van Auto Cross was hierbij de uitblinker.

De kruislijnlaser heeft een erg ruim werkbereik van maar liefst 20 meter. Ideaal voor grotere klussen. Ook is er een speciale pendel vergrendeling aanwezig. En dat is het niet: deze kruislijnlaser wordt zelfs geleverd met een speciale laserbril. 

Zo kan je extra goed werken en zie je de laser zo goed mogelijk. Je krijgt dus zeker weten waar voor je geld!

Voordelen Laser Liner Auto Cross 3c pLUS

 • Wordt geleverd met een hele handige laserbril waardoor je de lijn beter kan zien
 • Heel erg ruim werkbereik van maar liefst 20 meter
 • De pendelvergrendeling beschermt je laser optimaal tijdens transport

Nadelen Laser Liner Auto Cross 3c pLUS

 • Wordt niet geleverd met een statief, dat zal zelf bijgekocht moeten worden

4. Laserliner Smart Cross set 150 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je bezig met een raam, deur, tegels of regelwerk? Dan zit je goed met deze kruislijnlaser. Deze is namelijk als beste uit de test gekomen voor de multifunctionaliteit: je kan eigenlijk alles er mee uitlijnen.

Ook wordt deze kruislijnlaser geleverd mét een statief, wat bij heel veel vergelijkbare lasers niet het geval is. Hiermee positioneer je de laser op een stabiele manier op de gewenste plaats. 

Ook heeft deze laser vrijwel geen afwijking en een werkbereik van maar liefst 10 meter. Topper dus!

Voordelen Laserliner Smart Cross set 150 cm

 • Wordt geleverd met een super handig statief, zit bij de prijs in
 • Heeft een speciale hellingsfunctie waardoor je ook diagonale lijnen kan maken
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding

Nadelen Laserliner Smart Cross set 150 cm

 • Maximale bereik is 10 meter, mocht je grotere klussen hebben dan is deze laser dus niet goed geschikt

5. Bosch Universal Level 360

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je groot, goed en een goede prijs? Dan is deze topper perfect! Zoals de naam het al zegt is dit namelijk een 360 graden kruislijnlaser, wat betekent dat je op zelfs de grootste oppervlaktes aan de slag kan. Voor een statief betaal je ook vrijwel niks extra’s. 

En hoe ver is die reikwijdte dan? Ongeveer 24 meter! Ook projecteer deze laser diagonale lijnen voor een schuine uitlijning dankzij de speciale hellingsfunctie. De laatste, maar zeker niet de slechtste dus.

Voordelen Bosch Universal Level 360

 • Ruim werkbereik door de lijn van 360 graden, dit gaat op tot wel 24 meter
 • Meegeleverde statief zorgt ervoor dat de kruislijnlaser heel makkelijk te plaatsen én te stabiliseren is
 • Heeft een ingebouwde groene laser in plaats van rood, waardoor je de lijn nóg beter kan zien

Nadelen Bosch Universal Level 360

 • De batterijen moeten met enige regelmaat vervangen worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kruislijnlasers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kruislijnlaser getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de kruislijnlasers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kruislijnlaser op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>