Best Geteste kunstgras

Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt

Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt

Na meer dan 26 kunstgras soorten getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat het Egrass RAINBOW Kunstgras momenteel de beste geteste optie van 2024 is. Het kunstgras is bovendien kind- en diervriendelijk. Bij de vervaardiging is gebruik gemaakt van PE als gras en PP als gekrulde ondergrond. Hierdoor blijft dit kunstgras niet plat liggen wanneer er op gelopen is. Wanneer de zon erop heeft geschenen, blijft dit gras toch heerlijk koel. De onderzijde van dit tapijt is stevig en goed waterdoorlatend.

Wanneer je wel een mooi en strak gazon wilt hebben, maar geen tijd of zin hebt in het maaien, onkruidvrij houden en bemesten ervan, dan is goede kunstgras natuurlijk een geweldige uitkomst. De vraag is alleen: wat is het beste kunstgras voor jouw tuin?

Dat vroegen wij bij Gardini onszelf ook af. Daarom hebben we een kunstgras test gedaan met een flink aantal soorten om erachter te komen wat de beste koop is voor kunstgras in de tuin of op het balkon.

Er zijn namelijk vele soorten kunstgras en er zijn grote verschillen in materialen, kleuren en prijzen. Ook hangt de keuze voor een kunstgras tapijt af van wat je ermee wilt gaan doen. Een voetbalveld vraagt om een heel andere soort dan kunstgras waarop je speeltoestellen of je tuinset neer wilt zetten


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

17

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kunstgras

Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt

Beste koop van 2024:
1.Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt
DOHA ziet eruit als een natuurlijk gazon dat juist werd gemaaid.

Beste Stokparasol
2. Kunstgras Roermond 22 mm
Parasol neemt niet veel opbergruimte in, vooral omdat de stok uit twee delen bestaat

Beste Kunstgras met kunstgras met hogere en dichte vezels
3. Kunstgras Genemuiden 32 mm
Het gras is sterk en heeft een natuurlijke uitstraling.

Beste Kunstgras voor kinderen en huisdieren
4. Kunstgras Emmen 30 mm
Volop spelen en rennen in het gras, hierna direct weer zijn oorspronkelijke vorm.

Beste Kunstgras voor balkon of terras
5.Grastapijt met noppen
Voor dit grastapijt is een mix van kleuren gebruikt om het een natuurlijke uitstraling te geven.


Top 10 Beste kunstgras

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken word je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte kunstgras bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Het lijkt lastig om het goede kunstgras voor jouw tuin of dakterras uit te kiezen. Je moet rekening houden met waar je het voor gaat gebruiken en onder andere met de vezeldichtheid, de lengte van de vezels en de kleur.
Het duurste is niet per definitie het beste kunstgras volgens de Consumentenbond. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Wij hebben een onafhankelijke test gedaan om te weten te komen wat het beste kunstgras van 2024 is. Daarvoor hebben wij een aantal criteria opgesteld die wij je niet willen onthouden.

Ondergrond

Waar ga je het kunstgras plaatsen? Kunstgras op een zanderige ondergrond vraagt om een heel andere voorbereiding dan kunstgras op een betonnen vloer of rondom een zwembad.

Gebruik

Wordt er veel over het kunstgras gelopen of juist weinig? Wordt er veel overheen gelopen dan zal je eerder moeten kiezen voor hoogwaardig kunstgras van goede, stevige kwaliteit.

Dichtheid van de vezel

Ook hier speelt de intensiteit van het gebruik van het kunstgras een rol. Hoe dichter de vezel, hoe sterker het kunstgras.

Hoogte

Kunstgras dat heel veel belopen wordt, kan beter wat korter zijn. In tuinen staat hoger kunstgras juist weer wat mooier.

Kleur

Kunstgras dat is samengesteld uit bruine en groene vezels geeft de meest realistische beeld.

Formaat

Kunstgras wordt meestal verkocht op rollen en soms per vierkante meter.


Wat is het beste kunstgras?

Wanneer je bovenstaande criteria voor ogen houdt, uitgebreid natuurlijk met je eigen wensen en eisen, dan kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van kunstgras voor je tuin, patio of balkon. Wij helpen je daarbij, met onze Top 5 Beste kwaliteit kunstgras.

De soorten kunstgras die volgens ons de kwalificatie Beste kunstgras verdienen, voldoen allemaal aan de kwaliteitseisen die wij bij aanvang van de test voor ogen hadden. Bovendien vonden wij de prijs/kwaliteit verhouding een belangrijk punt bij het samenstellen van deze Top 5.

Bekijk en vergelijk onze favoriete soorten kunstgras. Heb je een keuze kunnen maken, dan word je met één klik op de Beste prijs button doorverwezen naar de webshop die op dit moment dat kunstgras voor de laagste prijs aanbiedt.

1. Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt - 100x200cm - 19mm - Doha Groen

Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De natuurlijke uitstraling, het gebruik van ecologisch materiaal en het makkelijke onderhoud zijn slechts enkele kwalificaties waarom wij dit Rainbow kunstgras van Ergrass de eerste plek hebben toegekend in onze Top 5 van beste soorten kunstgras.

Het kunstgras is bovendien kind- en diervriendelijk. Bij de vervaardiging is gebruik gemaakt van PE als gras en PP als gekrulde ondergrond. Hierdoor blijft dit kunstgras niet plat liggen wanneer er op gelopen is. Wanneer de zon erop heeft geschenen, blijft dit gras toch heerlijk koel. De onderzijde van dit tapijt is stevig en goed waterdoorlatend.

Voordelen Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt - 100x200cm - 19mm - Doha Groen

 • Kleurrecht
 • Makkelijk te plaatsen.
 • Vriendelijke prijs

Nadelen Egrass RAINBOW Kunstgras tapijt - 100x200cm - 19mm - Doha Groen

 • Korte grasvezels

2. Kunstgras Roermond 22 mm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Omdat ook balkonbezitters op zoek zijn naar het goede kunstgras, hebben wij op plaats 2 Kunstgras Roermond 22 mm gezet. Dit kunstgras heeft een lage pool, waardoor het helemaal geschikt is voor balkons, dakterrassen en patio's. Natuurlijk kan dit kunstgras ook als gazon in de tuin of rondom een zwembad gelegd worden. Het gebruikte materiaal is een dicht geweven polypropyleen in combinatie met polyethyleen.

Kunstgras Roermond is ook heel geschikt wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Het gras voelt koel aan tijdens een warme zomerdag en de vezels gaan niet plat liggen wanneer er veel op wordt gespeeld of gelopen. Kunstgras Roermond is zeer goed bestand tegen zonlicht. Dankzij de dichtheid van de vezels is het niet nodig om bij de aanleg van dit tapijt strooi zand te gebruiken. 

Voordelen Kunstgras Roermond 22 mm

 • Kinde- en diervriendelijk kunstgras
 • UV-bestendig
 • Geschikt voor balkon, tuin en rondom zwembad

Nadelen Shadowline Aruba parasol ø 350cm

 • Korte grasvezels

3. Kunstgras Genemuiden 32 mm

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je op zoek bent naar een kunstgras met hogere en dichte vezels, dan is kunstgras Genemuiden een goede keuze. Door de mooie C-shape staat dit gras geweldig op in tuin en op het terras of een balkon. Door de hoge dichtheid van de vezels is het gebruik van instrooi-zand voor het plaatsen niet nodig. Het gras is gemaakt van polyethyleen.

Kunstgras wordt vaak gebruikt op beurzen en evenementen. Het gras is sterk en heeft een natuurlijke uitstraling. Kinderen en huisdieren kunnen gerust over dit kunstgras lopen of erop spelen, het gras wordt gezien als kind- en diervriendelijk. Dankzij de behandeling tegen UV stralen behoudt dit kunstgras zijn mooie kleur.

Voordelen  Kunstgras Genemuiden 32 mm

 • Hoge dichtheid van de vezels
 • Gebruik van instrooizand niet nodig
 • Kind- en diervriendelijk

Nadelen Kunstgras Genemuiden 32 mm

 • Hoge vezels

4. Kunstgras Emmen 30 mm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Omdat er door het kunstgras Emmen mosdraad is geweven, lijkt het precies op echt gras. Dit kunstgras tapijt is 30 mm hoog. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor kinderen en huisdieren. Zij kunnen er volop op spelen en rennen, want het gras krijgt hierna direct weer zijn oorspronkelijke vorm.

Ook kan kunstgras Emmen heel goed rondom bijvoorbeeld een zwembad, op een dakterras of op het balkon worden gelegd. Door de dichtheid van de vezels is het niet nodig om voor de aanleg van het tapijt instrooi zand te gebruiken. Kunstgras Emmen is gemaakt van polyethyleen en is goed bestand tegen daglicht en zonnestralen.

Voordelen Kunstgras Emmen 30 mm

 • Natuurlijke uitstraling door ingeweven mosdraad
 • Kind- en diervriendelijk
 • Gebruik instrooi zand niet nodig

Nadelen Kunstgras Emmen 30 mm

 • Niet geschikt als voetbalveld

5. Grastapijt met noppen 100x200cm per rol

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Dit naaldvilt grastapijt met noppen aan de onderzijde is bij uitstek geschikt voor het balkon, terras of op de camping. Het is de perfecte zachte ondergrond voor spelende kinderen of om je tuinmeubilair op te plaatsen.

Voor dit grastapijt is een mix van kleuren gebruikt om het een natuurlijke uitstraling te geven. Het tapijt is slecht 6 mm hoog en verkrijgbaar in rollen van 100 x 200 cm. Wordt er per ongeluk geknoeid op dit grastapijt, dan is een vochtige doek voldoende om het schoon te maken. Het grastapijt wordt ook veel binnenshuis gebruikt, bijvoorbeeld als ondergrond voor een treinspoorbaan.

Voordelen Grastapijt met noppen 100x200cm per rol

 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Ideaal voor balkon, terras of campingplaats

Nadelen  Grastapijt met noppen 100x200cm per rol

 • Blijft lang nat na een flinke regenbui

Hoeveel soorten kunstgras hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 26 kunstgras soorten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie het kunstgras op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste kunstgras is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>