Best Geteste laminaatsnijder

wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 I 6937000 review

Wolfcraft LC laminaatsnijder

Het was een ontzettend spannende strijd, maar uiteindelijk kon er maar één de beste zijn. En in dit geval was dat de overduidelijke de Wolfcraft LC laminaatsnijder. Deze is verkozen tot de beste laminaatsnijder van 2024 en is daarmee ook de beste koop laminaatsnijder.

En daar waren wij ook totaal niet verrast over. Zo is deze laminaatsnijder te koop voor een scherp prijsje en krijg je er een goede kwaliteit voor terug. De snijder is geschikt voor laminaat tot maar liefst 11 mm dik en 465 mm breed.

En dat is nog niet alles: deze laminaatsnijder kan je gebruiken voor hoeksneden tussen de 0 en 180 graden, en voor exacte sneden van 90 graden met aanslag. Een perfecte laminaatsnijder dus!

Verhuizen brengt veel klussen met zich mee, vooral vloerleggen. Laminaat is populair, maar vereist vaak snijwerk. Gelukkig zijn er veel laminaatsnijders op de markt, wat keuzes biedt. We helpen met tips voor de beste keuze en hebben tientallen snijders getest voor betrouwbare resultaten.

Wij hebben de top 5 beste laminaatsnijders op een rij gezet. Aan het einde van dit artikel vind je onze ultieme review van de beste laminaatsnijders.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste laminaatsnijders

wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 I 6937000 review

Beste koop
1. WolfCraft LC 600

VITREX Laminaatsnijder - 200MM -

Beste budget laminaatsnijder
2.Vitrex laminaatsnijder

HBM 325 mm. Professionele Laminaatknipper

Beste luxe laminaatsnijder
3. HBM machines laminaatknipper

Roughneck laminaatsnijder

Beste prijs- kwaliteitverhouding laminaatsnijder
4. Roughneck laminaatsnijder

Professionele Laminaatknipper / Snijder 325 mm

Beste design laminaatsnijder
5. Lemato professionele laminaatknipper

Top 10 beste laminaatsnijders

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste laminaatsnijders , dit zijn direct de meest verkochte laminaatsnijders bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een laminaatsnijder? 

Een laminaatsnijder is dus het ideale apparaat om jouw laminaat zeer specifiek te kunnen snijden. Zo maak jij de vloer volledig passend naar de oppervlakte van je huis!

Omdat het een geliefd product is zijn er ontzettend veel verschillende laminaatsnijders op de markt. Hoe kies je dan de beste laminaatsnijder uit?

Omdat wij je hierbij graag willen helpen, hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste laminaatsnijder. Zo voorkom je een miskoop en wordt de zoektocht een stuk makkelijker!

Maximumbreedte

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is de maximumbreedte die je in één keer door kunt snijden. Er zijn namelijk speciale laminaatsnijders voor brede planken op de markt! Wanneer jij extra brede laminaatplanken wil leggen kan je dus beter deze gebruiken.

Bekijk sowieso even goed in de product omschrijving wat de maximale snijbreedte van de laminaatsnijder is, en vergelijk dit met de breedte van het laminaat dat je gekocht hebt. Zo voorkom je teleurstellingen en kan je direct beginnen aan de klus zonder moeilijkheden.

Dikte van het laminaat

Naast de breedte is het ook belangrijk om te kijken naar de dikte van het laminaat. Elke laminaatsnijder heeft zijn specifieke eigenschappen voor het bewerken van vloerbekleding. Met sommige toestellen kan je enkel door laminaat met een dikte van 8mm snijden. Net als bij een accuboormachine wil je de juiste kracht kunnen gebruiken.

Bij andere laminaatsnijder kun je meer kracht op de hefboom geven. Het mes is dan doorgaans óók sterker. Dan kan je zonder problemen door een dikte van 11 mm heen snijden.

Hierbij geldt dus ook dat je dit van tevoren even goed moet bekijken in de productomschrijving. Vergelijk dit vervolgens ook met je laminaat zodat je teleurstellingen kan voorkomen.

Garantie

Het laatste belangrijke punt dat wij willen aankaarten is de garantie. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Mocht er binnen deze gestelde garantietermijn iets mis zijn met je nieuwe product, dan kan je terugvallen op de garantie. De fabrikant is dan verplicht jou hierbij te helpen en om samen op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Dit wil je voorkomen. Wanneer het artikel dan niet goed blijkt te zijn kan je ook nergens op terug vallen. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe laminaatsnijder ten minste twee jaar is. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop en kan je met een gerust hart de vloer verbouwen!


Wat is de beste laminaatsnijder van 2024? 

Op basis van bovenstaande punten, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende laminaatsnijders. Zo kunnen wij jou garanderen van de allerbeste kwaliteit en daarmee ook de allerbeste testresultaten.

Het was dan ook een erg spannende test. Veel van de laminaatsnijders gingen gelijk aan elkaar op en scoorden allemaal ook erg goed. Uiteindelijk hebben een paar van deze laminaatsnijders een plekje in de felbegeerde top vijf kunnen bemachtigen.

Hierbij blinkt iedere snijder uit in een andere categorie, zoals bijvoorbeeld het beste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke laminaatsnijders in deze felbegeerde top vijf zijn beland?

Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste laminaatsnijders 2024!

1. Wolfcraft LC 600

wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 I 6937000 review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste is deze van het merk Wolfcraft. En deze is ook verkozen tot de beste laminaatsnijders volgens de consumentenbond! Hier zijn we dan ook totaal niet verrast over. De snijder is te koop voor een goede prijs en doet alles wat je ervan verwacht.

Daarnaast is deze geschikt voor zelfs het dikkere laminaat tot 11 mm. Ook is de snijbreedte 465 mm, waardoor vrijwel alle laminaatplanken op deze snijder gebruikt kunnen worden!

Voordelen Wolfcraft LC 600

 • Geschikt voor diktes tot maar liefst 11 mm
 • Snijbreedte van 465 mm
 • Goede prijs

Nadelen Wolfcraft LC 600

 • Hoeksneden van 0 tot 180, dus niet meer dan dat

2. VITREX laminaatsnijder

VITREX Laminaatsnijder - 200MM -

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Een vloer verbouwen is al duur genoeg natuurlijk. Wij snappen dat je dan graag een goedkope laminaatsnijder wil, maar wél met een goede kwaliteit. En dan is deze laminaatsnijder perfect!

Deze goede laminaatsnijder is te koop voor een scherpe prijs en je krijgt er een goede kwaliteit voor terug. Zo kan je deze gebruiken voor alle soorten laminaat en PVC vloeren! Ook krijg je een speciaal hulpblok bijgeleverd om het laminaat recht te houden.

Voordelen VITREX laminaatsnijder

 • Speciaal hulpblok
 • Goedkoop in verhouding met andere laminaatsnijders
 • Stevig rubberen handvat

Nadelen VITREX laminaatsnijder

 • Voor planken tot 200 mm breed, dat is wel enigszins smal

3. HBM machines laminaatknipper

HBM 325 mm. Professionele Laminaatknipper

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je een eigen bouwbedrijf hebt of regelmatig aan het klussen bent wil je natuurlijk investeren in een goede kwaliteit laminaatsnijder. En dan is deze een échte topper! Je betaalt er misschien net wat meer voor, maar je krijgt er een uitzonderlijke kwaliteit voor terug.

Zo is de maximale knipcapaciteit maar liefst 15mm en snijdt deze dus zelfs door het dikste laminaat heen. Ook is de knipbreedte bij 30 graden tot wel 305 mm! Deze is dus geschikt voor (vrijwel) iedere klus.

Voordelen HBM machines laminaatknipper

 • Knipcapaciteit van 15mm
 • Knipbreedte van 305mm
 • Erg goede kwaliteit

Nadelen HBM machines laminaatknipper

 • Duurder dan gemiddelde laminaatsnijder

4. Roughneck laminaatsnijder

Roughneck laminaatsnijder

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over de laminaatsnijder van Roughneck. Zo is de snijbreedte maar liefst 200mm en de snijdikte 12mm. Prima geschikt voor veel verschillende laminaatplanken dus.

Daarnaast is deze te koop voor een erg scherp prijsje, en krijg je er dus een goede kwaliteit voor terug!

Voordelen Roughneck laminaatsnijder

 • Snijbreedte 200 mm
 • Snijdikte 12mm
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding

Nadelen Roughneck laminaatsnijder

 • Niet geschikt voor brede planken

5. Lemato professionele laminaatknipper


Professionele Laminaatknipper / Snijder 325 mm

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een echt professionele laminaatknipper is deze van Lemato. Daarnaast heeft deze ook veruit het beste en daarmee ook het slimste design. De laminaatknipper is ontzettend handig in gebruik en doet precies wat je ervan verwacht.

Voordelen Lemato professionele laminaatknipper

 • Slim design
 • Goede garantie
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen Lemato professionele laminaatknipper

 • Redelijk prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel laminaatsnijders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten laminaatsnijders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de laminaatsnijders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laminaatsnijders op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>