Best Geteste Laser Afstandsmeter

MAKA Digitale Laser Afstandsmeter 60 m review

MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m

Met de MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m meet jij altijd de juiste afstand op. Doordat deze laser over 5 verschillende meetstanden beschikt hoef jij geen ingewikkelde berekeningen te maken. Dit scheelt een hoop rekenwerk. Dit apparaat slaat automatisch de laatste 20 metingen op waardoor jij alles rustig terug kan bekijken. Met een goede batterij kun jij de hele dag alles rustig meten. Kortom, onze favoriet van 2024!

Werk jij in de bouw of ben jij een gepassioneerde klusjesman? Dan ben jij vast vaak genoeg bezig met het meten van een grote afstand. Hierbij komt er wel eens het probleem voor waarbij je rolmaat te klein is om de te meten afstand te meten. Ook kan het zo zijn dat jij de afstand hebt proberen te meten maar de meting uiteindelijk onnauwkeurig blijkt te zijn.

De laser afstandsmeter is hier de oplossing op. Met een laser afstandsmeter is het namelijk mogelijk om kleine en grote afstanden heel nauwkeurig te meten. Deze professionele apparaten beschikken namelijk over uiterste nauwkeurigheid en zijn daarnaast heel makkelijk in te stellen. Vaak is het ook nog mogelijk om deze apparaten te verbinden met jouw telefoon of laptop.

Het geklooi met meetlinten of het 10 keer opnieuw moeten meten van een bepaalde afstand is hiermee verleden tijd. Wel zijn er ontzettend veel verschillende modellen. Om die reden hebben wij van Gardini een onderzoek gedaan naar de beste laser afstandsmeters van dit moment. Benieuwd? Lees gauw verder en kom er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Laser Afstandsmeters

MAKA Digitale Laser Afstandsmeter 60 m review

Beste koop laser afstandsmeter
1. MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m

Bosch PLR 50 C

Beste laser afstandsmeter Bosch
2. Bosch PLR 50 C

Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

Beste professionele laser afstandsmeter
3. Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

Beste Korte afstandsmeter
4. MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

Beste budget laser afstandsmeter
5. FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

Top 10 beste laser afstandsmeters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste laser afstandsmeters!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een laser afstandsmeter?

Bij het kopen van een goede laser afstandsmeter zijn er verschillende criteria waar naar gekeken moet worden. Door hier rekening mee te houden beantwoord jij de vraag: Welke laser afstandsmeter past het beste bij mij? Er is namelijk voor elk type klusser een geschikte laser afstandsmeter. 

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van de beste laser afstandsmeter op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij ook getest op de afstandsmeters uit onze beste laser afstandsmeter test. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste laser afstandsmeter volgens de consumentenbond test. 

Maximaal te meten afstand

Allereerst is het belangrijk om naar de maximaal te meten afstand te kijken. Dit kan namelijk per afstandsmeter flink verschillen. Zo zijn de goedkopere modellen vaak geschikt voor een maximale afstand van 30 meter teerwijl duurdere varianten tot 100 á 120 meter ver kunnen meten.

Het kan dus flink verschillen welke meter het beste bij jou past. Dit is volledig afhankelijk van de afstanden die jij wilt gaan meten. Bedenk dus vooraf goed welke afstanden jij vaak meet en of deze afstandsmeter hiervoor geschikt is.

Nauwkeurigheid

Daarnaast is de nauwkeurigheid van het apparaat een belangrijke factor. Duurdere varianten beschikken uiteraard over betere specificaties waardoor zij vaak nauwkeuriger zijn in de berekeningen. Goedkopere varianten zijn vaak ook erg nauwkeurig maar verliezen hun nauwkeurigheid bij een grotere afstand.

Dit is in eerste instantie vaak minimaal waardoor je er geen last van zult ondervinden. Meet jij echter meerdere berekeningen en combineer jij deze? Dan kan het nauwkeurigheidsprobleem een stuk groter worden.

Oppervlaktes berekenen

Naast het meten van een afstand beschikken sommige laser afstandsmeters ook over de functie om oppervlakken te berekenen. Hierbij worden meerdere metingen gecombineerd om zo bijvoorbeeld het oppervlak van een kamer te berekenen. Heb jij behoefte aan deze functie, bekijk dan vooraf goed of de gewenste laser afstandsmeter ook over deze functie beschikt.

Prijsklassen

Als laatste zijn er de verschillende prijsklassen van de laser afstandsmeters. Ze zijn er namelijk in goedkope en veel duurdere varianten. Afhankelijk van de wensen en eisen aan een goede laser afstandsmeter is er voor ieder een ander model geschikt. 

Geef niet te veel geld uit als de laser afstandsmeter slechts sporadisch gebruikt wordt. Aan de andere kant is het niet handig om te besparen wanneer de laser afstandsmeter regelmatig gebruikt wordt voor bijvoorbeeld werk.


Wat is de beste laser afstandsmeter van 2024? 

Maar wat is dan de beste laser afstandsmeter van 2024? Wij hebben het onderzocht in onze beste laser afstandsmeter test. Hierbij hebben wij tientallen modellen onderworpen aan de ultieme test. Hierbij hebben wij de bovenstaande criteria getest en reviews van andere consumenten vergeleken om zo onze ultieme top 5 beste laser afstandsmeters op te stellen.

Hieronder onder hebben wij de 5 beste modellen voor jou op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij elk model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model toegelicht zodat jij precies weet of hij geschikt is voor jouw werkzaamheden. 

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m

MAKA Digitale Laser Afstandsmeter 60 m review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op plek 1 hebben wij de MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m geselecteerd als beste koop laser afstandsmeter van dit moment. Deze afstandsmeter beschikt over 5 verschillende standen waardoor hij geschikt is voor elke situatie.

Door de 5 verschillende meetfuncties heb jij nooit meer een rekenmachine nodig om iets te berekenen. Dat scheelt je een hoop rekenwerk. Ook kun je met de continue stand de live afstand meten. Hierdoor weet je precies de afstand als je verplaatst.

Ben je pen en papier vergeten om al je metingen op te schrijven? Geen probleem met deze afstandsmeter. Hij slaat automatisch de laatste 20 metingen automatisch op. Hierdoor hoef jij niks meer te onthouden.

Doordat deze afstandsmeter over een goede batterij beschikt kan je tot wel 5000 metingen doen voordat hij leeg is. 

Voordelen MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m

 • Vijf verschillende meetfuncties
 • Zeer stevig
 • Slaat de laatste 20 metingen op
 • Goede batterij

Nadelen MAKA Digitale laser afstandmeter - 60 m

 • Geen

2. Bosch PLR 50 C

Bosch PLR 50 C

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op plek 2 hebben wij de Bosch PLR 50 C geselecteerd als beste goedkopere variant Bosch. Deze laser afstandsmeter beschikt namelijk ook over een bereik van 50 meter met een maximale afwijking van 2 mm. Daarnaast beschikt hij over vele functies waarmee jij meerdere manieren voor metingen en berekeningen kunt uitvoeren.

De Bosch PLR 50 C maakt het mogelijk om tot 10 metingen op te slaan in het geheugen. Ook kan er door middel van de ingebouwde bluetooth functie meetwaardes geëxporteerd worden naar jouw smartphone, tablet of laptop.

De beste prijs van deze laser afstandsmeter vind je via de bovenstaande button! 

Voordelen Bosch PLR 50 C

 • Maximaal bereik van 50 meter
 • Kan 10 metingen opslaan
 • Beschikt over bluetooth

Nadelen Bosch PLR 50 C

 • Batterij moet vervangen worden om zoveel tijd

3. Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste professionele laser afstandsmeter voor een lage prijs? Dan kan de Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P de beste optie voor jou zijn. Deze laser afstandsmeter heeft namelijk een bereik van 30 meter en beschikt over zeer nauwkeurigheid. 

De Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P is zeer compact en is IP54 stof- en waterdicht wat hem geschikt maakt voor elke werkomgeving. De functies waar deze laser afstandsmeter over beschikt zijn het nauwkeurig meten van afstanden en deze vervolgens duidelijk weergeven op het display.

Met de Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P zit jij nooit meer te klooien met een te korte duimstok of een rolmaat dat niet meewerkt. Meer weten over dit apparaat? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

 • Nauwkeurigheid: 2mm
 • Meetbereik van 30 meter
 • Handige display

Nadelen Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

 • Geen kleurendisplay

4. MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een laser afstandsmeter met een klein bereik? De MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m heeft een bereik van 30 meter en een nauwkeurigheid van 2 mm. Dit maakt deze laser een van de beste laserafstandsmeters op de korte afstand van dit moment.

Ook beschikt de MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m over een helder display waarop jij de gemeten afstand duidelijk kunt terugzien. De laser afstandsmeter werkt op batterijen welke gemakkelijk te vervangen zijn en ook nog eens lang mee gaan.

Door de vijf meetfuncties kun jij alles gemakkelijk meten zonder allemaal moeilijke berekeningen te doen. Dit scheelt een hoop tijd en minder fouten. Want een rekenfoutje maken zit in een klein hoekje. 

Door het zeer compacte design is hij makkelijk mee te nemen in je broekzak. Ideaal als je even snel iets moeten meten.

Voordelen MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

 • Vijf meetfuncties
 • Zeer compact design
 • 2 mm nauwkeurigheid

Nadelen MAKA Digitale laser afstandmeter - 30 m

 • Kan alleen korte afstanden meten

5. LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Met de LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel beschik jij over een laser afstandsmeter met een bereik van wel 40 meter. Daarnaast is dit de goedkoopste variant laser afstandsmeter uit onze beste laser afstandsmeter top 5. De afstandsmeter kan opgeladen worden via de USB kabel en heeft een nauwkeurigheid van 2 mm.

Aangezien deze laser afstandsmeter een stuk goedkoper is, is de kwaliteit van deze afstandsmeter ook wat minder. Dit mag de pret niet drukken omdat deze afstandsmeter alsnog over 5 verschillende meetfuncties beschikt. Hierdoor is iedere klus in no-time gedaan. De beste prijs vind je via de bovenstaande button!

Voordelen LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

 • Nauwkeurigheid van 2 mm
 • Meetbereik van 40 meter
 • Lage prijs
 • Geen batterijen nodig

Nadelen LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

 • Geen kleurendisplay

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel laser afstandsmeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten laser afstandsmeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de laser afstandsmeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laser afstandsmeters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>