Best Geteste Leidingszoeker

MAKA Digitale leidingzoeker - Koper, Metaal & Hout detectie tot 120mm review

MAKA Digitale leidingzoeker

Voor het vermijden van elektrische leidingen is de MAKA Digitale Leidingzoeker de perfecte tool. Met deze Leidingszoeker kun je, afhankelijk van het materiaal, tot wel 120mm diep scannen op leidingen of betonwapening. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is deze speciaal gemaakt om tegen een stootje te kunnen. 

Wil je dit apparaat gebruiken in een donkere ruimte? Geen enkel probleem. Door het verlichte LCD scherm zie je altijd waar je mee bezig bent. Dit is zonder twijfel de beste leidingzoeker van dit moment!

Ben jij een echte doe-het-zelf klusser en vind je het heerlijk om in en rondom het huis bezig te zijn? Of ben je een professional en klus je regelmatig voor je werk? Let dan goed op! het kan voorkomen dat je tijdens je werkzaamheden stuit op bedradingen, leidingen of andere metalen objecten achter de muren of rondom het plafond, heel onveilig dus. Door gebruik te maken van de beste leidingszoeker 2024 weet je zeker dat je altijd veilig te werk kunt gaan.

Steeds vaker krijgen wij van Gardini vragen binnen ter betrekking tot de beste leidingszoeker. Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in jullie aankopen hebben hieronder een test uitgevoerd waarbij de verschillende soorten leidingszoeker uitgebreid en nauwkeurig hebben getest zodat je in de toekomst de meest geschikte leidingszoeker direct kunt aanschaffen. 

De uitkomsten van onze leidingszoeker test 2024 hebben we gebaseerd op een aantal criteria en eigenschappen. Hierbij kijken we per type klusser wat de meest geschikte leidingszoeker is. Verder geven we aandacht aan enkele koopoverwegingen en wegen we enkele voor en nadelen tegenover elkaar af zodat jij antwoord kan geven op de vraag: welke leidingszoeker past het best bij mij? We hopen het zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat jij in de toekomst gegarandeerd de beste keuze maakt. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Leidingszoeker

MAKA Digitale leidingzoeker - Koper, Metaal & Hout detectie tot 120mm review

Beste koop Leidingszoeker
1.  MAKA Digitale leidingzoeker

beste-leidingzoeker

Beste professionele Leidingszoeker
2. Lomvum Leidingszoeker

beste-leidingzoeker

Beste doe-het-zelf-klusser Leidingszoeker
3. Dekko Tools Leidingszoeker

beste-leidingzoeker

Beste universele Leidingszoeker
4. Laserliner MultiFinder Plus Leidingszoeker

beste-leidingzoeker

Beste budget Leidingszoeker
5. JACKMEND LED Leidingszoeker

Top 10 Beste Leidingzoekers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste leidingszoeker. Het enige nadeel hiervan is dat je onze ultieme leidingszoeker test 2022 hierdoor mist. Als een van je collega's of medeklussers morgen aan jou vraagt welke leidingszoeker is het beste? Zou je hier niet geheel eerlijk antwoord op kunnen geven. Dus scrol gauw verder!


Waar op letten bij het kopen van een Leidingszoeker?

Waar moet je vooral op letten bij het kopen van een leidingszoeker en welke aspecten spelen een grote rol bij het kopen van een goede leidingszoeker? Hieronder staan een aantal criteria punten weergegeven die sterk lijken op de beste leidingszoeker volgens de consumenten bond. Bijna alle consumenten verschillen in zijn of haar behoeftes, de onderstaande punten zijn algemeen samenvattend en bieden een goede begeleiding zodat je een miskoop voorkomt.

Type constructie

Vaak variëren constructies waardoor je in verschillende situaties terecht kunt komen. Veel gebouwen in Nederland zijn voorzien van een gemetselde constructie. In deze type constructies worden voornamelijk metalen stroomkabels in de muren verwerkt. Hierbij raden wij aan om de traditionele leidingzoekers te gebruiken. Ook is het handig om in je achterhoofd te houden dat waterleiding tegenwoordig worden gemaakt van kunststof, let hier dus goed op!

Kalibratie

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de mate van kalibratie op een leidingzoeker die je wenst aan te schaffen. Door middel van kalibratie meet de leidingzoeker de breedte van de muur, analyseert de leidingzoeker het oppervlak, houdt de leidingzoeker rekening met de verwachte temperatuur en geeft zelfs een indicatie ten aanzien van eventuele vochtigheid.

Type detectie

De detectie modus is een cruciaal aspect van een goede leidingzoeker en zeker iets waar je rekening mee moet houden bij een eventuele toekomstige aankoop. Als consument maak je hiermee een eenvoudige selectie van je gewenste metingen. Leidingzoekers kunnen verschillen in het soort meting dat ze kunnen uitvoeren. Leidingzoekers variëren in een detectie van (water)leidingen, houten balken, koper, elektrische bedradingen en overige metalen objecten etc.

Er zijn zelfs functies waarmee je metselwerk, kunststof en gips kan detecteren. Lees de product specificaties altijd goed door en maak aan de hand van jouw eigen toekomstige gebruik de juiste keuze.

Detectie diepte

De voornamelijk focus van een leidingzoeker ligt bij de detectie van verbogen objecten achter muren of het plafond. Maar de diepte van deze detectie is ook zeker van cruciaal belang. Leidingzoekers variëren in de diepte van de maximale detectie dat uitgevoerd kan worden.

Het is dus belangrijk om niet alleen te kijken naar de type detectie die de leidingzoeker kan uitvoeren maar ook om te kijken naar de maximale diepte die leidingzoeker kan bereiken. Zo voorkom je de aankoop van een leidingzoeker die niet geschikt is om te gebruiken voor de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. 


Wat is de beste leidingzoeker van 2024? 

Je denkt nu vast maar Gardini wat is de beste leidingzoeker? We zijn nu eindelijk bij de eindresultaten aangebroken! Uit onze leidingzoeker test hebben we een top 5 beste opties van dit moment geselecteerd die hieronder worden toegelicht. Iedere leidingzoeker wordt kort toegelicht waarna de voor en nadelen tegen over elkaar worden afgewogen, rechts kan je de beoordeling criteria en de eindbeoordelingen zien. Scrol gauw naar beneden en ontdek de meest geschikte opties voor jou!

1. MAKA Digitale leidingzoeker

MAKA Digitale leidingzoeker - Koper, Metaal & Hout detectie tot 120mm review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.3

De MAKA Digitale leidingzoeker is een absolute aanrader voor de klussers onder ons. Met deze Leidingszoeker kun je nu nog accurater en dieper boren zonder elektrische leidingen te raken.

Met deze geavanceerde leidingzoeker van MAKA kun je de volgende materialen kan scannen:

 • metaal (tot 120mm)
 • koper (tot 100mm)
 • stoomdraden (tot 50mm)
 • hout (tot 38mm)

Naast het feit dat het apparaat gewoon heel erg goed werkt, zijn er nog meer punten die ervoor zorgen dat dit product zo goed beoordeeld wordt door zowel ons als de consument zelf. Deze leidingzoeker werkt 6 uur lang op een volle batterij. Om nog meer accu te besparen schakelt het apparaat zich om de 5 minuten automatisch uit. In het donker zal het LCD scherm automatisch oplichten, zodat je ook daar goed kunt meten en aflezen.

Goed om te weten; MAKA heeft ook multidetectors in het assortiment, deze zijn voor nog meer toepassingen (zoals vocht metingen) te gebruiken.

Voordelen MAKA Digitale leidingzoeker

 • Optimale scandiepte tot 120mm
 • Accuduur van 6 uur lang
 • Ook in het donker goed af te lezen

Nadelen MAKA Digitale leidingzoeker

 • Kost eventueel tijd om goed in te stellen

2. Lomvum Leidingzoeker

beste-leidingzoeker

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek als beste geteste leidingszoeker van 2024 is de Lomvum leidingszoeker geëindigd!

Beschouw jij jezelf als een echte professional? Klus je vaak tijdens je werk en wil je veilig en nauwkeurig verborgen materialen achter muren en plafonds detecteren? Dan is de Lomvum leidingszoeker zeer geschikt voor jou! 

De Lomvum leidingszoeker beschikt over een multifunctionele detectie modi wat je tijdens al je professionele werkzaamheden veilig kunt gebruiken. Ook beschikt deze leidingszoeker over een automatische kalibratie waardoor je nooit met opstarting problemen komt te zitten. de multifunctionele detectie modi komt met een "Deep Modus" waarmee je een diepte van wel 120 mm kunt bereiken en een "Exact Modus" waarmee je zelfs randen tot millimeter nauwkeurigheid in kaart kunt brengen. Tevens komt deze leidingszoeker in een compact en comfortabel design.

De Lomvum leidingszoeker komt met bijgeleverde batterijen en die gaan niet heel lang mee. Zorg dat je altijd extra batterij bij de hand hebt, het zou zonde zijn als je tijdens het klussen de leidingszoeker niet kunt gebruiken.

Voordelen Lomvum Leidingszoeker

 • Millimeter nauwkeurige metingen
 • Multifunctionele detectie modi
 • Compact en comfortabel design
 • Zeer geschikt voor professionele klussers

Nadelen Lomvum Leidingszoeker

 • Bijgeleverde batterijen gaan niet heel lang mee

3. Dekko Tools Leidingzoeker

beste-leidingzoeker

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben we de Dekko Tools Leidingzoeker

Veruit de meeste mannen en tegenwoordig ook veel vrouwen klussen wel eens in en rondom het huis. Het zou grote gevolgen kunnen hebben als je zonder indicatie gaat boren in een muur of in een plafond. Voor deze echte doe-het-zelf klussers is de Dekko Tools Leidingzoeker een perfecte match! 

De Dekko Tools Leidingzoeker beschikt over een automatische kalibratie en verschillende scanstanden waardoor je deze gemakkelijk in elke situatie kan gebruiken. Blijf goed op de hoogde door de signalen op het LCD beeldscherm en de geïntegreerde lichtindicator. Ook de Dekko Tools Leidingzoeker kan een nauwkeurige meting tot wel 120 mm uitvoeren. Verder beschikt deze leidingzoeker over een opberghoes, 9V batterij en een uitgebreide handleiding.

Helaas is de bijgeleverde handleiding alleen beschikbaar in het Engels wat nadelig is voor klusser die de Engelse taal niet goed beheersen.

Voordelen Dekko Tools Leidingzoeker

 • Zeer geschikt voor doe-het-zelf-klussers
 • Multifunctionele detectie modi
 • Automatische kalibratie
 • Millimeter nauwkeurige metingen

Nadelen Dekko Tools Leidingzoeker

 • Bijgeleverde handleiding alleen beschikbaar in het Engels

4. Ultra Slim Draadloos Toetsenbord

beste-leidingzoeker

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Respectievelijk op de vierde plek is de Laserliner MultiFinder Plus Leidingzoeker geëindigd!

Eerder heb je al gelezen dat leidingzoekers verschillende soorten objecten kunnen detecteren en dat ze hierin variëren. Speciaal voor de klussers die niet goed weten met wat voor soort constructie ze te maken hebben en welke leidingzoeker hier het meest geschikt voor is hebben we op plek vier een allround universele leidingzoeker die gemakkelijk in verschillende situaties te gebruiken is. 

De Laserliner MultiFinder Plus Leidingzoeker is geschikt om hout, metaal, koper, ijzer, spanning voerende leidingen en veel overige objecten nauwkeurig te detecteren. Het LC display is eenvoudig en beschikt over een knop waarmee je tussen de verschillende detectie modi kan schakelen. De Laserliner MultiFinder Plus Leidingzoeker past zich aan de ondergrond aan wat het gebruiksgemak bevorderd. Verder detecteert deze leidingzoeker nauwkeurig of er een voorwerp vast zit in de desbetreffende muur. Tevens zijn de leidingen in metaal-modus onder secuur pleister werk nog altijd zeer goed vindbaar met deze leidingzoeker

Helaas gaan de bijgeleverde batterijen niet voor heel lang mee en zal je deze na enige tijd moeten vervangen.

Voordelen Laserliner MultiFinder Plus Leidingzoeker 

 • Zeer geschikt voor universeel gebruik
 • Het LC display bedien je eenvoudig
 • Past zich direct aan de ondergrond aan 
 • Leidingen onder secuur pleisterwerk zijn in de metaal- modus zeer goed vindbaar

Nadelen Laserliner MultiFinder Plus Leidingzoeker 

 • Bijgeleverde batterijen gaan niet heel lang mee

5. JACKMEND LED Leidingzoeker

beste-leidingzoeker

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste leidingzoeker hebben de JACKMEND LED Leidingzoeker op plek 5!

Klus je niet al te vaak of zit je gebonden aan een beperkt budget? Goed nieuws! de JACKMEND LED Leidingzoeker is de goedkoopste leidingzoeker die ook nog eens is voorzien van een uitstekende kwaliteit. Speciaal voor de consumenten die dit artikel door lezen en erachter komen dat een leidingzoeker eigenlijk wel heel handig is om in huis te hebben is de JACKMEND LED Leidingzoeker de beste koop die je in huis kan halen. Zo verspil je geen onnodig geld en kan je altijd veilig te werk gaan in en rondom het huis!

De JACKMEND LED Leidingzoeker beschikt over een ingebouwde waterpas en een high performance chip waarmee je wel tot 120 mm diep in de muur zeer nauwkeurige metingen kunt uitvoeren. Verder is de JACKMED LED Leidingzoeker gemaakt van industrieel ABS-kunststof en voorzien van een handvat met een anti-slip gripcover zodat je tijdens je werkzaamheden geen veiligheid handschoenen hoeft aan te doen.  

Wie wilt er nou dat de werkzaamheden gestaakt worden door een paar lege batterijen? Niemand! Gelukkig komt de JACKMED LED Leidingzoeker met een duurzame set baterijen waardoor je lang en veilig te werk kunt gaan.

Helaas kan je bij gebruik van de leidingzoeker geen sieraden dragen omdat deze de nauwkeurigheid van de metingen kunnen vervalsen, let hier dus goed op!

Voordelen JACKMEND LED Leidingzoeker

 • Zeer voordelige prijs
 • Beschikt over een ingebouwde waterpas en een high performance chip
 • Duurzame batterijen 
 • Voorzien van een anti-slip gripcover

Nadelen JACKMEND LED Leidingzoeker

 • Bij gebruik kan je geen sieraden dragen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel leidingzoekers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten leidingzoekers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de leidingzoekers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste leidingzoekers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>