Wat is de beste muggenlamp?

V-tac VT-3216 Insectenlamp - 2x8W - 50m bereik - UV licht - Grijs

V-tac VT-3216 Insectenlamp

Uit onze test is gebleken dat de V-tac VT-3216 Insectenlamp de beste muggenlamp is van 2024. Met 2x8W en 50 m² bereik heeft dit uv-licht alles in zich om insecten op grote afstand te houden en je een zorgeloze avond in je tuin te bieden. Daarnaast is de lamp gemakkelijk aan en uit te schakelen, waardoor je dus niet te veel energie verspild.

Ben je op zoek naar de beste muggenlamp? Wil je op een zonnige zomeravond met een gerust hart in je tuin zitten na een gezellige barbecue? 

Een goede muggenlamp is een essentieel in de zomer, maar hoe kies je er een die 100% aan je eisen voldoet? Wij hebben de muggenlampen uitvoerig getest op alle belangrijke criteria. We kozen de vijf beste lampen.

Of je nu een muggenlamp bij de Action koopt. Of een muggenlamp van het Kruidvat jouw voorkeur heeft. Of je liever online je aankopen doet. In dit artikel zetten we de allerbeste muggenlampen voor je op een rij. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste muggenlampen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Muggenlampen

V-tac VT-3216 Insectenlamp - 2x8W - 50m bereik - UV licht - Grijs review

Beste Koop Muggenlamp
1. V-tac VT-3216 Insectenlamp

Vliegenlamp LED - Flystopper HV200 L - 10W - 4000 Volt review

Beste Muggenlamp Slaapkamer
2. Flystopper Vliegenlamp LED

Eurom Fly Away metal 30-2 Insectenlamp 150 m² - hangen of staan review

Beste Muggenlamp Voor Buiten
3. Eurom Fly Away metal 30-2 Insectenlamp

Muggenlamp Flystopper HV6 - 6 Watt review

Beste Muggenlamp Hangend
4. Muggenlamp Flystopper HV6

Wonact - Elektrische 2-in-1 vliegenmepper en muggenlamp - Voor vliegen, muggen, fruitvliegjes, motten en meer - Snel oplaadbaar - 3000 volt review

Beste Muggenlamp Mepper
5. Wonact - Elektrische 2-in-1 vliegenmepper

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste muggenlampen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ muggenlampen vergeleken

35+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke muggenlamp is het beste?

Uitvinden of een product werkt en aan je eisen voldoet, is enorm ingewikkeld in een markt waarin zoveel keuze is. We maken het jou graag makkelijk om de beste keuze te maken.

Daarom hebben we een breed scala aan muggenlampen voor je getest op essentiële criteria, zoals effectiviteit, lichtsterkte, uiterlijk en functionaliteit.

De 5 beste vijf muggenlampen hebben wij voor jou op een rij gezet, zodat je geen moeite zult hebben de beste muggenlamp te kiezen.

1. V-tac VT-3216 Insectenlamp

V-tac VT-3216 Insectenlamp - 2x8W - 50m bereik - UV licht - Grijs
 • De lamp is volledig geurloos en makkelijk schoon te maken door het opvangbakje
 • De lamp heeft een prima bereik van maar liefst 50m2
 • Je kunt verschillende wattages kiezen, 16, 20 of 30
 • Er zijn lampen met een groter bereik

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het product dat het allerbeste uit de test komt is de V-tac VT-3216 Insectenlamp. In het algemeen werkt een muggenlamp goed als er gebruik wordt gemaakt van het juiste wattage lampen.

Dit gebeurt ook als de lamp een goed bereik heeft. Dat is bij deze V-Tac helemaal prima in orde. De lamp biedt keuzemogelijkheden in het instellen van het wattage en is ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Daarbij is hij geschikt om opgehangen te worden in een binnenruimte of buiten. Met deze lampen zijn alle muggen verleden tijd en zal je er dus geen last meer van hebben.

2. Flystopper Vliegenlamp LED

Vliegenlamp LED - Flystopper HV200 L - 10W - 4000 Volt
 • Sterkte van de lampen (4000 Volt magnetische transformator)
 • Lange levensduur van de lampen
 • Makkelijk te plaatsen dankzij de bijgeleverde ketting
 • Hij zit in de iets hogere prijsklasse maar aangezien het een krachtpatser is

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Flystopper Vliegenlamp LED is een zeer geschikt apparaat om jou te bevrijden van vliegende insecten. Hij maakt gebruik van krachtige ledlampen. Geen bromvlieg of grote mug is tegen de flystopper bestand. 

Dit product is makkelijk te plaatsen, zowel hangend als staand als de insecten kunnen er van meerdere kant invliegen, waardoor de pakkans groter is.

Je kan er zelf voor kiezen waar je de Flystopper Vliegenlamp LED wilt plaatsen. Wij raden aan om het in de slaapkamer te doen, zodat je niet wakker wordt met allemaal muggenbulten. 

3. Eurom Fly Away metal 30-2 Insectenlamp

Eurom Fly Away metal 30-2 Insectenlamp 150 m² - hangen of staan
 • Groot bereik (150m2)
 • Zowel voor binnen als buitengebruik
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Het formaat is aan de grote kant

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Eurom Fly Away metal 30-2 Insectenlamp staat op een mooie derde plaats. Muggen, motjes en vliegen komen op de ultraviolette lamp af en worden door het insecten rooster binnen 1 seconde geëlimineerd.

Daarna worden ze opgevangen en komen ze in de opvanglade onderaan de lamp. Hierna kun je het dus makkelijk schoonmaken en werkt de lamp dus goed.

Ook is deze lamp milieuvriendelijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën om de insecten te doden. Deze lamp is voor grote ruimte en oppervlakten geschikt. Of je hem in je woning, tuin of in een winkel ophangt, hij werkt overal.

4. Muggenlamp Flystopper HV6

Muggenlamp Flystopper HV6 - 6 Watt
 • Neem weinig ruimte in beslag
 • Aantrekkelijke prijs
 • Geschikt voor binnen
 • Kleiner bereik (35m2)

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Muggenlamp Flystopper HV6 Watt is een topper, zeker in de lagere budget categorie. Een groot voordeel is dat hij ook geschikt is voor binnen gebruik.

Dus het heel geschikt voor mensen die graag zomers deuren en ramen open hebben en dan niet lastiggevallen willen worden vliegende steekbeestjes. De Flystopper HV6 Vliegenlamp lokt en doodt alle soorten vliegende insecten.

Ook deze muggenlamp heeft een opvangbakje onderaan het apparaat. Je kunt het apparaat ophangen aan een ophangoogje, maar ook op een vlakke ondergrond staat hij goed.

5. Wonact - Elektrische 2-in-1 vliegenmepper

Wonact - Elektrische 2-in-1 vliegenmepper en muggenlamp - Voor vliegen, muggen, fruitvliegjes, motten en meer - Snel oplaadbaar - 3000 volt
 • Snel oplaadbaar
 • Handzaam, altijd in je buurt
 • Werk tegen vliegen, muggen, fruitvliegjes, motten en meer
 • Je moet zelf actief achter de muggen aan met de vliegenmepper

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Wonact - Elektrische 2-in-1 vliegenmepper! Dit product hoort dan ook zeker in onze Top 5 thuis.

Dit product valt buiten de categorie lampen, maar is wel een zeer handig product om de lastige muggen en vliegen in je bijzijn te weren. De Wonact Elektrische 2-in-1 vliegenmepper en muggenlamp.

Vooral als de muggen je om de oren zoemen is deze vliegenmepper supereffectief. Hij schakelt ook hele kleine vliegjes uit door het fijnmazige oppervlak. 


Top 10 Muggenlampen

Waar kun je het beste een muggenlamp kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste muggenlampen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte muggenlampen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 muggenlampen!


Muggenlamp kopen? Hier moet je op letten!

Wil jij een muggenlamp aanschaffen? Neem dan een kijkje op Gardini. Dit is een platform waar product reviews en analyses worden gedaan voor producten en diensten uit Nederland.

Wij hebben al het voorwerk voor je gedaan zodat jij verzekerd bent van de beste keuze voor de beste producten en geen miskoop doet.  Je kan ook een kijkje naar een insectenlamp, dat heeft namelijk hetzelfde doel als een muggenlamp.

Werking

Wil je een muggenlamp kopen die je het werk laat doen of vind je het juist prettiger om zelf de muggen aan te pakken met een zeer effectieve elektrische vliegenmepper.

Moeten de insecten worden opgevangen in een bakje of hangt het apparaat buiten op een plek waar dat niet uitmaakt? Van welke insecten heb je last? Zijn er vooral veel muggen of ook grote bromvliegen en hele kleine fruitvliegjes? Wil je wel wespen aanpakken maar geen bijen? Net als bij een onkruidverdelger wil je niet dat je oplossing te veel schade aanricht. Voor elk probleem is een product beschikbaar.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Heeft het product een goede prijs–kwaliteitsverhouding en kan ik erop vertrouwen dat ik er duurzaam plezier of nut van heb? Als je die vraag met ja kunt beantwoorden weet je zeker dat je een goede keuze maakt. 

Sterkte en reikwijdte

De juiste lichtsterkte en reikwijdte van de lamp is essentieel om het gewenste resultaat te krijgen. Hoe sterker de lamp en hoe verder de reikwijdte hoe groter de kans dat de insecten zich laten lokken. Je kunt er ook voor kiezen om een vliegenmepper aan te schaffen, hiermee bepaal je namelijk zelf de sterkte en reikwijdte.


Wat is de beste muggenlamp volgens de consumentenbond?

Maar wat is nou de beste muggenlamp volgens de consumentenbond? Het is een vraag die we vaak te horen krijgen. Helaas heeft de consumentenbond nog geen test gedaan voor dit product.

Gelukkig hebben wij het van Gardini.nl het wel gedaan. Het is namelijk de V-tac VT-3216 Insectenlamp! Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte uitleg van het product.


Veelgestelde vragen

Welke muggenlamp werkt echt?

Dat is een goede vraag! We hebben het ook beantwoord in dit artikel. De 5 beste producten die we meegenomen in onze lijst werken allemaal echt en zorgen ervoor dat de muggen weg blijven.

Waar moet je een muggenlamp neerzetten?

Dat verschilt natuurlijk voor iedereen maar het is vooral belangrijk om het ergens te plaatsen waar je er last van hebt. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer of een slaapkamer.

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>