Wat is de beste muggenspray?

Care Plus Anti-Insect - Natural Spray - Anti-insect middel review

Care Plus Anti-Insect Natural Spray, 60 ml

Uit onze test is gebleken dat de Care Plus Anti-Insect de beste muggenspray is van 2024. Het is een natuurlijke muggenspray waarbij je tot wel 6 uur beschermd bent tegen muggen, teken en knutten. Deze spray beschermt tegen alle bekende ziektes zoals malaria, gele koorts, dengue en Zika. De spray bevat natuurlijke middelen in plaats van DEET, waardoor hij ook te gebruiken is voor kinderen onder de 13 jaar en zwangere vrouwen. In tegenstelling tot producten met DEET, tast deze spray gelukkig ook geen kunststoffen zoals brilmonturen aan.

Een muggenbeet of een andere insectenbeet is niet alleen vervelend, maar kan ook slecht zijn voor de gezondheid. Zo kunnen muggen beten bijvoorbeeld ziekten veroorzaken, zoals malaria, knokkelkoorts (dengue) en gele koorts.

Reken daarom effectief af met gevaarlijke en vervelende jeukende muggenbeten en bekijk de verschillende soorten muggensprays. Kies voor een optimale bescherming en bekijk de beste muggenspray producten van dit moment.

In de onderstaande tekst lees je waaraan een goede muggenspray zoal moet voldoen en wat op dit moment de best geteste muggensprays zijn die je kan gebruiken om jezelf te beschermen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste muggensprays uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Muggensprays

Care Plus Anti-Insect - Natural Spray - Anti-insect middel review
Beste Koop muggenspray

1. Care Plus Anti-Insect Natural Spray, 60 ml

Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml review
Beste grote muggenspray

2. Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml

Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml review
Beste anti-muggen roller

3. Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml

2X Care Plus Deet 50% lotion 50 ml review
Beste anti-muggen lotion

4. Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion

Calmiderm Creme 40g + Geschenk Promo review
Beste verzachtende anti-muggen creme

5. Calmiderm Creme 40ml

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste muggenspray is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ muggensprays vergeleken

24+ ervaringen gecheckt

9+ uur onderzoek


Welke muggenspray is het beste?

Nu vraag je je misschien af: ''Welke muggenspray is het beste?''. Het antwoord op deze vraag ontdek je in de onderstaande sectie. De beste optie kan namelijk per persoon verschillen.

Hieronder heeft ons team bij Gardini verschillende muggensprays geselecteerd voor in onze top 5. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende criteria zoals effectiviteit, gebruiksgemak, prijs-/kwaliteit etc.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Care Plus Anti-Insect Natural Spray, 60 ml

Care Plus Anti-Insect - Natural Spray - Anti-insect middel review
 • Biedt volledige bescherming tegen insecten
 • Het product tast geen kunststoffen aan die je gebruikt
 • Ook te gebruiken door zwangere vrouwen en jonge kinderen vanaf 3 maanden
 • De werking is korter in tegenstelling tot producten met DEET

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Care Plus Anti-Insect Natural Spray is volgens ons echt het beste muggenwerende middel van 2024! De muggenspray is gemakkelijk toe te dienen op de huid en beschermt je maximaal 6 uur lang tegen insecten zoals muggen, teken of knutten.

De muggenspray is op basis van natuurlijke middelen gemaakt zoals Citriodiol en lemon-eucalyptus. Muggenwerende middelen met DEET kunnen namelijk niet gebruikt worden door zwangere vrouwen en kinderen onder de 13 jaar, maar deze variant van Care Plus kan dus wel gebruikt worden! Ben je zwanger? Overleg het dan nog wel altijd met een arts.

DEET staat er ook om bekend dat het kunststoffen langzaamaan aantast door zijn vretende werking. Zo kan het bijvoorbeeld je bril of fototoestel aantasten. Dit product bevat geen DEET, waardoor je hier geen last van zult hebben!

2. Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml

Mouskito Tropical 50% Deet Spray 100ml review
 • Werkt lange tijd
 • Zeer effectieve preventie van beten
 • Eenvoudig te verspreiding over het hele lichaam
 • Bevat deet

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Mouskito Tropical spray is een zeer effectieve insectenwerende spray en is op dit moment de beste muggenspray met deet. De spray bevat maar liefst 50% DEET. Hiermee biedt de muggenspray een effect ter preventie van vliegen, muggen en diverse andere insecten.

De spray werkt ongeveer 8 tot 10 uur en kan gebruikt worden vanaf 2 jaar. Zorg ervoor dat je de spray herhaaldelijk op spuit voor een zo effectief mogelijk effect.

3. Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml

Mouskito Tropical 50% Deet Roller 75ml review
 • Werkt lange tijd
 • Biedt een goede bescherming tegen diverse soorten insecten
 • Minder eenvoudig te verspreiden over het hele lichaam

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Mouskito Tropical roller is net als de Mouskito Tropical muggenspray een effectief insectenwerend middel. De roller bevat 50% deet en is daarmee effectief tegen vliegen, muggen, dazen, vlooien, teken (4 uur) en tal van andere tropische insecten.

Rol de Mouskito Tropical roller gelijkmatig over je lichaam en zorg voor een goede en gelijkmatige verspreiding van het muggenmiddel. De roller werkt ongeveer 8 tot 10 uur en dient herhaaldelijk ingesmeerd worden.

4. Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion

2X Care Plus Deet 50% lotion 50 ml review
 • Biedt effectieve bescherming tegen muggen en teken
 • Vrij van parfum
 • Niet voor iedereen te gebruiken

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Care Plus insecten lotion is een zeer goede muggenspray die een effectieve bescherming biedt tegen zowel vervelende muggen als tegen teken en andere insecten. De Care Plus lotion bevat 50% deet en biedt een 10 uur durende bescherming tegen muggen en 5 uur bescherming tegen teken.

De Care Plus lotion beschermd onder andere tegen verschillende door muggen overdraagbare ziektes, zoals tegen malaria, dengue, chikungunya en zika. Het middel bevat geen parfum en is veilig te gebruiken voor volwassenen.

5. Calmiderm Creme 40ml

Calmiderm Creme 40g + Geschenk Promo review
 • Biedt uitstekende verzachting van beten
 • Veilig voor vele huidtypes
 • Werkt niet ter preventie van beten

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Calmiderm Crème verzacht effectief insectenbeten. Ook kan de crème gebruikt worden voor het verzachte van lichte zonnebrand, schrammen, huidirritaties en roodheid. De crème biedt een goede hydratatie en zorgt voor een goed herstel van de huid.

De crème is geschikt voor een droge en geïrriteerde huid en is volledig vrij van parabenen. De crème dringt snel in de huid en biedt een verfrissende menthol en aangenaam gevoel. 


Top 10 Beste Muggensprays


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste muggensprays. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Muggenspray kopen: hier moet je op letten

Een effectieve muggenspray is erg belangrijk. Maar waaraan moet een muggenspray zoal voldoen? En wat is de beste muggenspray van dit moment? Om de aankoop van muggenspray wat eenvoudiger te maken kun je letten op verschillende specificaties.

Bekijk bijvoorbeeld of je de voorkeur geeft aan een spray, roller of crème, en waarvoor het product precies bestand is. Let er ook op of het muggenmiddel wel of geen deet bevat. Bekijk daarnaast ook hoe lang het product bescherming biedt en hoeveel inhoud het product heeft.

Spray, roller of crème

Bij het kopen van het beste anti muggen middel of de beste muggenspray volgens de consumentenbond kun je natuurlijk kijken naar de vorm van de anti muggen spray. 

Er zijn tal van verschillende muggenmiddeltjes verkrijgbaar. Zo zijn er anti-muggenmiddeltjes in de vorm van een spray, een roller of in de vorm van crème. Elk product biedt zo zijn voor- en nadelen.

Over het algemeen zijn sprays vaak eenvoudiger te verspreiden over het lichaam. Rollers en crèmes zijn vaak specifiek voor minder grote oppervlakte van het lichaam.

Gebruiksdoel

Wanneer je een muggenmiddel koopt is het belangrijk dat je let op het gebruiksdoel. Bekijk bijvoorbeeld of het middel bescherming biedt tegen muggen, net als een vliegengordijn of dat het middel ontworpen is om een muggenbeet te verlichten.

Ook zijn er muggenmiddeltjes verkrijgbaar die voor beide doeleindes te gebruiken zijn. Bekijk daarnaast ook tegen welke soort insecten het middel beschermt. Zo zijn er muggensprays die ook effectief werken tegen teken of tegen tropische insecten.

Deet

Deet is een effectief bestanddeel in de preventie van muggen. Een muggenmiddel met deet zal daarom effectiever zijn dan een muggenspray zonder deet.

Deet kan echter niet door iedereen veilig gebruikt worden (bijvoorbeeld door zwangere vrouwen). Ga daarom eerst na of je deed veilig kunt gebruiken voordat je een middel met dit bestanddeel overweegt. Welke deet het beste is ontdek je in dit artikel. 

Werkingsduur

Uiteraard is het ook belangrijk dat je let op de werkingsduur van het product. Hoe langer het middel werkt, hoe minder vaak je het product hoeft op te smeren of sprayen.

Dit is met name ideaal wanneer je langdurig in een omgeving bent met muggen en andere insecten. Over het algemeen bieden de meeste muggensprays een werking van ongeveer 8 tot 10 uur.


Wat is de beste muggenspray volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over muggensprays en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Gardini heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Care Plus Anti-Insect Natural Spray, 60 ml uit gekomen als de beste muggenspray van 2024!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste muggenspray?

Care Plus Anti-Insect Natural Spray is als beste uit de muggenspray test van Gardini gekomen. Met deze muggenspray kun je naar buiten zonder last te hebben van muggen!

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>