Beste multitool

Makita DTM51ZJX3 review

Makita DTM51ZJX3

Met de Makita DTM51ZJX3 kun je het jezelf alleen maar makkelijker maken tijdens het klussen. De Makita DTM51ZJX3 beschikt namelijk over maar liefst 41 meegeleverde accessoires die ten allen tijde van pas kunnen komen bij je werkzaamheden.

De Makita DTM51ZJX3 werkt op een accu, waardoor je hem overal kunt gebruiken en je geen last hebt van snoeren die in de weg liggen.

Dankzij de oscillerende beweging van de Makita DTM51ZJX3 kun je er onder andere mee schuren, slijpen en schrapen, maar natuurlijk nog veel meer.

Daarom is de Makita DTM51ZJX3 de beste koop multitool 2024 volgens Gardini! Benieuwd naar de beste prijs op dit moment? Check de knop hieronder!

Klussen is een ontzettend populaire, maar natuurlijk ook broodnodige bezigheid. Voor sommigen is het hun passie, voor anderen is het een hobby en soms is het gewoon nodig om even wat te schuren, zagen of boren.

Allerlei verschillende werkzaamheden vereisen weer bepaalde tools die je er het beste voor kunt gebruiken. Zo kun je zagen met een zaag, schuren met een schuurmachine en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zou het niet veel makkelijker zijn als je al die tools gewoon in 1 product zou kunnen kopen, waarmee je allerlei verschillende soorten klusjes kunt uitvoeren zonder dat je telkens een ander apparaat of gereedschap hoeft te pakken vanuit de schuur?

Dat bestaat gelukkig ook! Met een goede multitool kun je de helft van je arsenaal aan gereedschap wel weggooien. Een multitool is een apparaatje waar je verschillende kopstukjes op kunt zetten, bijvoorbeed een zaag, een schuurstuk of een invalzaagblad.

Dit is voor velen van ons een ideale uitkomst. Maar daarnaast is het lastig om de beste multitool te kiezen, omdat er steeds meer multitools op de markt zijn die allemaal anders beoordeeld zijn. Voor jou is er maar 1 de beste multitool van 2024, maar welke moet je kopen? De beste multitools van 2024 gaan we bijlangs in dit artikel! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 multitools

Makita DTM51ZJX3 review

Beste koop Multitool
1.  Makita DTM51ZJX3

Beste premium
2. Fein Multimaster MM500 Top

Beste multitool metaccessoires
3. Dremel 4000 Platinum Editie

Beste op netstroom
4. Bosch PMF 350 CES

Beste goedkope multitool
5. Dremel 4000 + 45-delige accessoireset


Top 10 beste multitools

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste multitools.


Waar op letten bij het kopen van een multitool?

Bij het kopen van een multitool heb je vaak veel twijfels, omdat je niet zeker weet welke multitool het meest geschikt voor jou is. Met een multitool vervang je in sommige gevallen heel veel andere tools, en daarom is het wel zo prettig dat je zeker weet dat je een goede koopt. 

Zo kun je kijken naar de beste multitool volgens de consumentenbond, maar je kunt beter zelf beoordelen wat de beste multitool is voor wat jij dan ook maar van plan bent. Zo weet je zeker dat je een multitool koopt die bij jou past. Check de kopjes hieronder om de belangrijkste kenmerken van een goede multitool te lezen!

Opzetstukjes

Natuurlijk belangrijk: Wat voor opzetstukjes je mee krijgt met de multitool, en hoeveel. Dit hangt natuurlijk af van wat je zo al doet bij het klussen, en daarom raden we je aan om de lijst van opzetstukjes altijd even goed door te lezen voor je een multitool koopt. Als je bijvoorbeeld wilt schuren zonder schuurmachine, dan is het goed als je hier een opzetstukje voor hebt. 

Stroomvoorziening

Sommige multitools werken op een accu, maar anderen moet je in het stopcontact doen. Als je alleen thuis klust kan dit laatste geen probleem zijn, zo heb je immers ook nooit last van een lege accu. Maar als je wel eens op een afgelegen locatie iets in elkaar moet zetten kan je beter een multitool kopen die op accu werkt.

Gereedschapswissel

Een multitool is vooral handig als je zonder gereedschap nodig te hebben, het nodige gereedschap kunt vervangen. Daar bedoelen we mee: Je moet geen sleutel nodig hebben om het opzetstukje op de multitool te vervangen voor een andere.

Type klusser

Ben je een echte pro klusser, of heb je nog niet zoveel ervaring? Koop je de multitool misschien voor iemand anders? Let dan op de ervaring en kennis die de gebruiker heeft met klussen, om ongelukjes en onbegrip te voorkomen!


Wat is de beste multitool van 2024? 

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "wat is de beste multitool?". Na meer dan 10 verschillende multitools getest te hebben kunnen we niet anders dan concluderen dat dit de beste opties van dit moment zijn.


1. Makita DTM51ZJX3

Makita DTM51ZJX3 review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Door de Makita DTM51ZJX3 te kopen kun je het jezelf alleen maar makkelijker maken tijdens het klussen. De Makita DTM51ZJX3 beschikt namelijk over maar liefst 41 meegeleverde accessoires die ten allen tijde van pas kunnen komen bij je werkzaamheden.

De Makita DTM51ZJX3 werkt op een accu, waardoor je hem overal kunt gebruiken en je geen last hebt van snoeren die in de weg liggen.

Dankzij de oscillerende beweging van de Makita DTM51ZJX3 kun je er onder andere mee schuren, slijpen en schrapen, maar natuurlijk nog veel meer.

Voordelen Makita DTM51ZJX3

 • 41 accessoires mee geleverd
 • oscillerende beweging is goed voor schuren, slijpen en meer
 • Geheel snoerloos werken dankzij de accu
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen Makita DTM51ZJX3

 • Geen verlichting op het apparaat voor klussen in het donker

2.  Fein Multimaster MM500 Top

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je een echte professional die graag wat minder tools in z'n arsenaal heeft liggen, maar nog steeds even veel wil kunnen doen?

De Fein Multimaster MM500 Top is de perfecte oplossing in dit geval. Met de oscillerende beweging kan je er optimaal mee schuren, zagen en nog veel meer. Er zijn maar liefst 30 accessoires mee geleverd in de Fein Multimaster MM500 Top, en hij werkt op netstroom.

Hierdoor kom je niet zonder lege accu te zitten en kun je altijd rekenen op je nieuwe multitool, wat natuurlijk onmisbaar is voor echte pro's. De Fein Multimaster MM500 Top beschikt ook over een afzuiginstallatie voor werkzaamheden waar veel stof bij vrij komt.

Tevens hoef je geen sleutel te gebruiken om de opzetstukjes / tools van de Fein Multimaster MM500 Top te vervangen!

Voordelen Fein Multimaster MM500 Top

 • Netstroom is ideaal voor thuisklussers
 • 30 accessoires mee geleverd
 • oscillerende beweging is goed voor schuren, slijpen en meer
 • Geen sleutel nodig voor het vervangen van gereedschap

Nadelen Fein Multimaster MM500 Top

 • Accu zou praktischer zijn voor klusjes op afstand

3. Dremel 4000 Platinum Editie

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

30 opzetstukjes? 40? Nee, de Dremel 4000 Platinum Editie multitool komt gewoon rustig met 128 accessoires over je deurmat heen. Dat lees je goed: met 128 tools kun je eigenlijk niets meer bedenken wat je niet kunt doen met de Dremel 4000 Platinum Editie!

Wil je een deur dichtlassen? Hem weer open zagen? Je poedel scheren? Wereldvrede herstellen? Alles is mogelijk met de Dremel 4000 Platinum Editie.

De 128 (!!!) mee geleverde opzetstukjes kan je zonder gereedschap vervangen. Daarnaast weegt de Dremel 4000 Platinum Editie maar 600 gram, waardoor je niet snel last van je armen of benen zal krijgen tijdens het klussen met dit geniale apparaat! 

Voordelen Dremel 4000 Platinum Editie

 • maar liefst 128 accessoires mee geleverd
 • Accessoires te vervangen zonder gereedschap
 • Erg licht, dus ergonomisch gezien goed voor je handen en benen
 • Geschikt voor fanatieke doe-het-zelvers die veel variërende klusjes hebben

Nadelen Dremel 4000 Platinum Editie

 • Accu zou praktischer zijn voor klusjes op afstand

4. Bosch PMF 350 CES

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dan gaan we door naar de Bosch PMF 350 CES! Met deze slimme multitool van Bosch kun je ideaal schuren, zagen, slijpen, en nog veel meer. Het vermogen van 350 watt en de oscillerende beweging die daar bij komt kijken, zullen dit erg makkelijk voor je maken.

Ook beschikt de Bosch PMF 350 CES over een handige LED lichtband waardoor je altijd goed zicht hebt op datgeen je aan het bewerken bent. 

Zonder gereedschap kun je de opzetstukjes van de Bosch PMF 350 CES makkelijk en snel vervangen en je kan zelfs een alleszuiger op de multitool aansluiten, waardoor je geen last hebt van opvliegende stofjes bij het klussen.

Voordelen Bosch PMF 350 CES

 • Accessoires te vervangen zonder gereedschap
 • Geschikt voor fanatieke doe-het-zelvers die veel variërende klusjes hebben
 • vermogen van 350 watt en de oscillerende beweging zijn geschikt voor krachtbehoevende klusjes
 • Komt in een handige en goed georganiseerde koffer

Nadelen Bosch PMF 350 CES

 • Accu is handiger bij klussen op afstand

5. Dremel 4000 + 45-delige accessoireset

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Liever niet al te veel geld uitgeven aan een multitool? Dat begrijpen we volledig. Ook aan jou hebben we gedacht in onze multitool test, en daarom hebben we de Dremel 4000 nog een keer in deze  lijst gezet!

Dit keer pakken we de variant met 45 accessoires in de verpakking, waar een gemiddelde hobbymatige klusser genoeg aan zal hebben.

Voor verschillende werkzaamheden is de Dremel 4000 uitermate geschikt. Zo kun je zonder problemen graveren, schuren en frezen met de Dremel 4000.

Er wordt bij de Dremel 4000 ook een opbergtas geleverd, waarin je alles makkelijk kunt opbergen en organiseren. Zo heb je de juiste toolset altijd snel bij de hand.

Voordelen Dremel 4000 + 45-delige accessoireset

 • Licht gewicht, dus goed voor je armen
 • Zonder gereedschap opzetstukken om te wisselen
 • Roterende beweging is geschikt voor fijnere details afwerken
 • toerental varieert per tool, waardoor je altijd een optimale werking hebt

Nadelen Dremel 4000 + 45-delige accessoireset

 • Werkt op netstroom, dus niet geschikt voor klusjes op afstand

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Multitools hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Multitools getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de Multitools op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Multitool op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>