Best Geteste Muurverf

Sigma Perfect Matt - Matte Muurverf en Plafondverf review

Sigma Perfect Matt

De Sigma Perfect Matt heeft een prachtige matte uitstraling en is gemakkelijk aan te brengen op muren. Uiteindelijk heb je dan ook een mooie streeploos resultaat. Je kan het ook weer makkelijk bijwerken als dit nodig is. Het kan dan ook voor verschillende kamers gebruikt worden (slaapkamer, woonkamer etc.) De mooie afwerking zorgt er dan ook voor dat je muren er als nieuw uitzien! 

Het uitkiezen van de meest geschikte muurverf kan best wel lastig zijn omdat er veel opties zijn. Om deze reden hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de beste muurverf van dit moment te vinden. 

Uit deze beste muurverf test zijn verschillende hele goede opties naar voren gekomen. In dit artikel behandelen wij enkele belangrijke criteria voor het kiezen van de juiste muurverf en benoemen wij de 5 opties die als beste uit de test zijn gekomen.

Benieuwd naar waar je op moet letten en welke 5 muurverf soorten in onze top 5 terecht zijn gekomen? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Muurverven

Sigma Perfect Matt - Matte Muurverf en Plafondverf review

Beste koop muurverf
1. Sigma Perfect Matt

Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

Beste muurverf badkamer
2. Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

Beste muurverf voor binnen
3. Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

Beste muurverf keuken
4. Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

Beste budget muurverf
5. Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

Top 10 beste muurverven

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste muurverven, dit zijn direct de meest verkochte muurverven bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van muurverf?

Bij het kopen van muurverf zijn er meerdere belangrijke punten waar je op moet letten. Zo zijn er ontzettend veel verschillende soorten verf met verschillende primaire functies.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste muurverven test op een rijtje gezet. 

De criteria die wij hebben getest zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste muurverf volgens de consumentenbond test. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij een miskoop. 

Hoeveelheid

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Zo zijn er verpakkingen waarin 5 of 10 liter zitten maar ook verpakkingen waar slechts 1 liter in zit.

Voorkom een miskoop door meteen de juiste hoeveelheid verf aan te schaffen of koop iets minder. Bijkopen is beter dan weggooien.

Dekking

Naast de hoeveelheid is de dekking ook een belangrijke criteria. Het is namelijk zonde als je precies genoeg verf koopt maar de verf blijkbaar niet genoeg dekt.

Hierdoor moet je dus alsnog meer verf aanschaffen dan je had verwacht. Hoe goed een bepaalde verf soort dekt staat vaak aangegeven in de productomschrijving.

Nog niet overtuigd? Overweeg dan ook even om enkele reviews te lezen. Hierin staat vaak aangegeven hoe goed de verf dekt en/of consumenten hier tevreden over zijn.

Soort verf

Als laatste zijn er verschillende soorten muurverf. Denk hierbij aan verschillende kleuren, dekkingen en functies. Om een miskoop te voorkomen is het belangrijk om goed na te denken over de soort verf die je nodig hebt.

Vervolgens is het belangrijk om goed in de productomschrijvingen te kijken naar de functies van de gewenste verf.


Wat is de beste muurverf van 2024? 

Maar wat is dan de beste muurverf van dit moment? Aan de hand van onze beste muurverven test hebben wij duidelijk kunnen achterhalen wat de beste opties van dit moment zijn. 

Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een handige top 5 opgesteld met de beste opties van dit moment. Hieronder hebben wij de 5 soorten muurverf voorzien van een korte product omschrijving.

Daarnaast hebben wij elke verf soort van een eindbeoordeling voorzien zodat jij precies weet welke verf het beste is van dit moment.

1. Sigma Perfect Matt

Sigma Perfect Matt - Matte Muurverf en Plafondverf review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Op nummer 1 hebben wij de Sigma Perfect Matt geselecteerd als beste muurverf van dit moment. Hiermee is het ook de beste koop die je momenteel binnen kan halen.

De Sigma Perfect Matt zorgt ervoor dat je mooie matte uitstraling op je muur krijgt. Het kan dus streeploos aangebracht worden en dit kan door iedereen gedaan worden.

Zelfs als je een beginner bent! Het is verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren. Je kan er dus zelf voor kiezen hoe de muren eruit gaan zien.

Verder duurt het niet lang voordat het droog is en kan je genieten van de nieuwe sfeer in het huis. Met 1 liter heb je een grote hoeveelheid maar je kan ook voor een andere inhoud kiezen.

Voordelen Sigma Perfect Matt

 • Streeploos resultaat
 • Beschikbaar in alle kleuren
 • Droogt al in slechts 1 uur tijd

Nadelen Sigma Perfect Matt

 • Geen

2. Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer twee hebben wij de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter geselecteerd. Deze muurverf is namelijk geschikt voor elke muur in elke kamer.

Hierdoor is het ook mogelijk om deze verf te gebruiken in bijvoorbeeld de keuken maar ook in vochtige omgevingen zoals de badkamer. 

De prijs van deze verf is daarom ook iets hoger maar zorgt er daarom wel voor dat je de verf in elke omstandigheid kan gebruiken.

Daarnaast is deze verf schimmelbestendig waardoor het de moeite bespaart om constant alle hoekjes droog te maken om schimmel te voorkomen. 

Voordelen Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

 • Schimmelbestendig
 • Voor keuken en badkamer
 • Werkt goed

Nadelen Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf - Wit - 1 liter

 • Hoeveelheid misschien wat weinig

3. Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 hebben wij de Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L geselecteerd als beste muurverf voor binnen. 

Deze muurverf is namelijk een stuk goedkoper en zorgt daarnaast wel voor een goede dekking en mooie uitstraling. De kleur van deze verf is extra mat waardoor het niet nodig is om meerdere malen over hetzelfde oppervlak te schilderen.

Ook is de Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L leverbaar in hoeveelheden 2,5 liter en 5 liter waardoor hij geschikt is voor het schilderen van kleinere kamers maar ook grote kamers.

Op de verpakking en in de productomschrijving staat duidelijk aangegeven hoeveel vierkante meter er per liter geschilderd kan worden.

Voordelen Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

 • Extra mat
 • Meerdere hoeveelheden
 • Dekt goed

Nadelen Levis Ambiance Muurverf - Extra Mat - Leem - 2,5L

 • Minder geschikt voor badkamers

4. Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een nog grotere verpakking muurverf? Dan kan de Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit ideaal zijn voor jou.

Deze verf wordt namelijk geleverd in een 12,5 liter verpakking waardoor jij met gemak een grote kamer kunt schilderen. Daarnaast dekt deze verf ook ontzettend goed waardoor jij niet 4 keer hetzelfde oppervlak hoeft te schilderen.

Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit is ook volgens de consumenten reviews een van de beste opties voor het kiezen van een geschikte muurverf.

Je hoeft slechts één keer te schilderen om je volledige muur strak afgewerkt te hebben. De beste prijs vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

 • Hoeveelheid van 12,5 liter
 • Werkt op alle ondergornden
 • Slechts 1 laag nodig

Nadelen Histor Monodek Muurverf - 12,5 liter - Wit

 • Alleen grootverpakking

5. Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei geselecteerd als beste budget muurverf. Deze muurverf wordt namelijk geleverd in hoeveelheden van 2,5 liter.

Het heeft ook een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Wil jij niet al te veel geld uit geven maar wel een extra dekkende muurverf? Dan is dit de beste optie voor jou.

De witte matte kleur zorgt er voor dat jij niet 3 keer hetzelfde oppervlak hoeft te schilderen. Ook de reviews van de consumenten waren erg positief over de ervaringen met deze muurverf. 

Voordelen Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

 • Extra dekkend
 • Goedkope variant
 • Kleinere hoeveelheid

Nadelen Histor Perfect Finish Muurverf Mat - 2,5 liter - Klei

 • Mindere kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel muurverf soorten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten muurverf soorten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de muurverf soorten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste muurverf soorten dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>