• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dier
 • /
 • Beste Ontwormingsmiddel voor je Kat [Test 2024]

Best Geteste Ontwormingsmiddel voor je Kat

Beaphar Milquestra Kat

Op zoek naar het best geteste ontwormingsmiddel voor jouw kat? Deze wormtabletten van Beaphar Milquestra werken het beste tegen wormpjes. De tabletten zijn geschikt voor katten ouder dan 6 weken met een minimaal gewicht van 0,5kg. Deze tabletten werken tegen spoel- haak- en lintworm en hartwormziekte. 

Doordat de tabletten smaken naar rundvlees worden de pillen sneller geaccepteerd door jouw kat. Dit vergemakkelijkt het inbrengproces wat soms erg lastig kan zijn. De tabletten zijn klein, breed werkend en makkelijk toe te dienen. Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is het beste ontwormingsmiddel voor katten? Wanneer je kat of kitten veel in de buitenlucht komt en regelmatig vogels en muizen eet, is het van belang om voor een goed ontwormingsmiddel te zorgen voor je huisdier.

Het gebruik van ontwormingsmiddel verschilt per kat. . Voeg de tabletjes (in gestampte vorm of in het geheel) toe aan de voeding van je kat en herhaal de behandeling indien nodig. Hoe vaak je het product moet toedienen verschilt echter per ontwormingskuur.

In dit artikel zetten we voor jou de beste ontwormingsmiddelen voor katten op een rijtje!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ontwormingsmiddelen voor je kat

Beste koop ontwormingsmiddel
1. Beaphar Milquestra Kat

beste ontwormingsmiddel kat

Beste ontwormingsmiddel Milbactor
2. Milbactor Kat

beste ontwormings

Beste ontwormingsmiddel vleessmaak
3. No Worm Pro Kat

beste ontwormings

Beste ontwormingsmiddel Milprazon
4. Milprazon Kat

beste ontwormings

Beste goedkope ontwormingsmiddel
5. No Worm Exitel Kat

Top 10 Beste ontwormingsmiddelen voor je kat

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire ontwormingsmiddelen voor katten bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top ontwormingsmiddelen voor jouw kat bij deze webshop.


Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een ontwormingsmiddel voor je kat?

Vaak krijgen wij de vraag: Welk ontwormingsmiddel is nu het beste voor mijn kat? Speciaal daarom hebben wij een beste ontwormingsmiddel voor katten test uitgevoerd om de beste ontwormingsmiddelen in een top 5 te kunnen selecteren. Wanneer jou kat last heeft van wormen of hem graag preventief hiertegen wil beschermen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten.

Ontwormingsmiddelen worden namelijk in verschillende hoeveelheden en doseringen geleverd. Daarnaast zijn er verschillende soorten wormen die katten kunnen oplopen. Ook is het belangrijk om te kijken naar hoe vaak je je kat moet ontwormen om hem en jezelf hier goed tegen te beschermen. Als laatste zijn er ook verschillende ontwormingskuren, ga dus vooraf goed na bij welke kuur jouw kat baat heeft.

Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uitgeschreven. Deze criteria hebben wij ook bij de ontwormingsmiddelen getest om zo alleen de beste producten te selecteren in onze top 5. Bij deze test hebben wij dezelfde criteria getest als het beste ontwormingsmiddel volgens de consumentenbond.

Doseringen

Er zijn bijvoorbeeld verschillende tabletten en doseringen voor het gewicht van je kat. Stem de dosis dus zorgvuldig af op het juiste gewicht van je kat of kitten. Kijk hierbij goed of de producten beschikken over de juiste doseringen voor jou kat en bekijk de handleiding goed voordat je je kat de medicijnen toedient.

Verschillende soorten wormen

Daarnaast zijn er verschillende soorten wormen die katten kunnen oplopen. Zo heb je bijvoorbeeld kleine lintwormpjes, of spoelwormen, en zijn er verschillende kuren beschikbaar per soort. Let bij het kopen van het middel op de diverse specificaties en koop een product dat effectief voor de worm soort van jouw kat past. Weet je niet goed welke worm je kat heeft? Zorg er dan voor dat je een algemeen middel koopt dat voor verschillende soorten wormen effectief is.

Hoe vaak ontwormen?

Gemiddeld is het aan te raden om je kat ongeveer 4 keer per jaar te ontwormen, voor een optimale gezondheid van je kat en bescherming van jezelf. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende ontwormingsmiddelen op voorraad hebt om keer op keer weer voor een goede bescherming en preventie te zorgen.

Verschillende ontwormingskuren

Er zijn verschillende soorten ontwormingskuren. Zo zijn er verschillende tabletten voor eenmalig gebruik, en ontwormingsmiddelen die je eenmalig of meerdere malen moet herhalen voor een effectieve werking. Daarnaast zijn er specifieke middelen voor katten van bepaalde levensfase, zoals jongere katten en katten op leeftijd.

Ontwormingskuren worden meestal verkocht in tablet vorm, maar zijn ook beschikbaar in vloeibare vorm of in poeder vorm. Ook kun je uiteraard de tabletten zelf tot poeder stampen om zo de wormtabletten onopgemerkt door het eten te verspreiden.

Er zijn ook ontwormingsmiddelen die zowel bescherming bieden voor honden als katten. Vergelijk welk middel het beste bij jouw huisdier past en ga voor een effectieve oplossing.

Daarnaast zijn er verschillende worm problemen. Sommige ontwormingsmiddelen voor katten werken effectiever voor bepaalde wormen dan andere. Wanneer je weet welke wormsoort je hebt, is het kiezen van een specifiek middel eenvoudiger. Weet je niet welk type wormen je kat heeft, of wil je jouw kat effectief beschermen tegen verschillende soorten wormen, ga dan voor een ontwormingsmiddel dat voor verschillende type wormen geschikt is. Bekijk snel beste ontwormingsmiddel voor katten.


Wat is het beste ontwormingsmiddel van 2024? 

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een ontwormingsmiddel voor jouw kat, kunnen we doorgaan met het meer interessante deel van dit artikel. Hieronder hebben wij namelijk een top 5 geselecteerd met alleen de beste ontwormingsmiddelen voor katten van dit moment.

We hebben veel verschillende soorten ontwormingsmiddelen bekeken en hebben deze beoordeeld op verschillende criteria. Daarnaast hebben wij veel reviews met elkaar vergeleken om zo een duidelijk beeld te scheppen bij de kwaliteiten van deze producten. Benieuwd naar de middelen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. Beaphar Milquestra Kat

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar het beste ontwormingsmiddel van dit moment? Het ontwormingsmiddel van Beaphar Milquestra is volgens onze beste ontwormingsmiddelen test als beste uit de test gekomen. Zo is dit ontwormingsmiddel geschikt voor alle katten ouder dan 6 weken en zwaarder dan een halve kilo. 

Daarnaast werkt dit ontwormingsmiddel tegen spoel-, haak-, lintworm en hartwormziekte. Ook pakt dit ontwormingsmiddel de vossenlintworm, oog- en longworm aan. Doordat de tabletten smaken naar rundvlees accepteert je kat het snel wat het toebrengen van deze middelen extra makkelijk maakt. De beste prijs van dit product vind je hier!

Voordelen Beaphar Milquestra Kat

 • Makkelijk te geven door rundvleessmaak
 • Geschikt voor katten ouder dan 6 weken
 • Kleine tabletjes 

Nadelen Beaphar Milquestra Kat

 • Niet alle katten accepteren het middel even snel

2. Milbactor Kat

beste ontwormingsmiddel kat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een ontwormingsmiddel voor zowel grote als kleine katten? Dit ontwormingsmiddel van Milbactor is preventief tegen hartworminfecties, longwormen en ter behandeling van haakwormen, spoelwormen, linkwormen en zweepwormen. Dit product wordt in twee varianten geleverd, namelijk voor kleine en grote katten.

De kleine katten variant is geschikt voor katten en kittens met een minimaal gewicht van een halve kilo. De grote variant is geschikt voor katten met een gewicht van meer dan 2 kilo. De bijsluiter wordt niet bij de verpakking geleverd, maar is wel online terug te vinden.

Voordelen Milbactor Kat

 • Voor grote en kleine katten
 • Preventief tegen veel wormen

Nadelen Milbactor Kat

 • Wordt geleverd zonder bijsluiter

3. No Worm Pro Kat

beste ontwormings

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De No Worm Pro Kat Tabletten hebben een lekkere smaak en zijn voor alle soorten katten geschikt van minimaal 1kg en ouder dan 8 weken. Met de tabletten zorg je voor een effectieve bescherming tegen veelvoorkomende wormen, zoals spoelwormen en lintwormen.

De ontwormingskuur kat bestaat uit twee tabletten met belangrijke werkzame stoffen zoals Pyrantel en Praziquantel. Zorg ervoor dat je de kuur minimaal 4 keer per jaar gebruikt voor een goede gezondheid van je huisdier. 

Voordelen No Worm Pro Kat

 • Werkt tegen alle wormen
 • Slechts eenmaal toedienen

Nadelen No Worm Pro Kat

 • Zijn lastig te vermalen

4. Milprazon Kat

beste ontwormings

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Het ontwormingsmiddel van Milprazon is een ontwormingsmiddel dat helpt tegen verschillende wormsoorten. De werkzame stoffen in dit middel zijn Milbemycine Oxime en Praziquantel. Het middel kan in vier verschillende varianten gekocht worden, denk hierbij aan 2 of 4 tabletten voor kleine katten en 2 of 4 tabletten voor grote katten.

Het middel helpt tegen spoel-, haak- en zweepwormen. Ook wordt dit middel toegepast ter voorkoming van hartworm. De beste prijs van dit product vind je hier!

Voordelen Milprazon Kat

 • Ter behandeling van vele wormen
 • Werkt goed

Nadelen Milprazon Kat

 • Uitsluitend geschikt voor oraal gebruik

5. No Worm Exitel Kat

beste ontwormings

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goedkoop ontwormingsmiddel voor je kat? Dit No Worm Exitel ontwormingsmiddel zijn tabletvorming en bestrijden infecties zoals spoel,- lint en haakwormen. De tabletjes zijn in minivariant waardoor ze makkelijker in te brengen zijn. Daarnaast hoeft er bij je kat slechts één keer een tablet toegediend te worden.

Het middel is niet geschikt voor katten jonger dan 6 weken of met een gewicht van minder dan 1 kilo. De doseringen zijn online te vinden en op de verpakking. Benieuwd naar de beste prijs? Die vind je hier!

Voordelen No Worm Exitel Kat

 • Werkt goed
 • Goedkoop middel

Nadelen No Worm Exitel Kat

 • Minder effectief

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel ontwormingsmiddelen voor katten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ontwormingsmiddelen voor katten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de ontwormingsmiddelen voor katten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ontwormingsmiddelen voor katten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>