Best Geteste Plintenschaar

MacLean Plinten knipschaar 2.0 review

Vloeren Expert Groep - Plinten knipschaar

Een goede plintenschaar scoren? Goed nieuws: deze vloeren expert groep plinten knipschaar is verkozen tot de beste knipschaar van 2024!

Hiermee zit je dus sowieso goed. Deze schaar heeft speciale softgrip handgrepen voor optimaal comfort. Daarnaast kan je plinten, zacht hout, rubber, kunststof én lintkabels knippen met de schaar.

De openingsveer heeft een speciale vergrendeling en je kan knippen met een hoek van 135 graden. Al met al is dit een terechte winnaar!

Een plintenschaar is zo'n stuk gereedschap dat altijd handig is om te hebben. Zeker wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen. En doordat deze scharen zo handig zijn is het aanbod ook super groot. Hierdoor vraag je je misschien wel af: welke plintenschaar is het beste?

Om jou te helpen antwoord te krijgen op deze vraag hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om goed op te letten tijdens een plintenschaar kopen. Op die manier maak je de zoektocht voor jezelf een stuk makkelijker én sneller.

Daarnaast hebben wij ook nog een plintenschaar test gedaan. In die test hebben wij heel erg veel verschillende scharen getest zoals bijvoorbeeld de beste plintenschaar volgens de consumentenbond. De resultaten van de test kan je vinden onderin dit artikel. Ben je al nieuwsgierig geworden? Laat je dan vooral inspireren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten vergeleken

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Plintenscharen

MacLean Plinten knipschaar 2.0 review

Beste koop Plintenschaar
1.  Vloeren Expert Groep - Plinten knipschaar 2.0

Professionele Plintenschaar / Verstekschaar 45°-135° - Verbeterd Model - RVS - Plintentang - Plintenknipper - Laminaatknipper

Beste luxe Plintenschaar
2.  Optimus - Professionele Plintenschaar

Mac Lean Plintenschaar Voor Plakplint - Verstektang - Verstekschaar - Plintenknipper - Verstekkniptang

Beste budget Plintenschaar
3.  Mac Lean Plintenschaar

Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint - Verstektang - Verstekschaar voor laminaat - Verstekkniptang

Beste prijs-kwaliteit verhouding Plintenschaar
4.   Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint

GS laminaatknipper 45°-120° - Plintenschaar - Verstekschaar

Beste design Plintenschaar
5.   GS Quality Products - GS plintenschaar

Top 10 beste Plintenscharen

Wil je een plintenschaar kopen maar lukt het je niet om dit hele artikel te lezen? Kan gebeuren. Als je dan toch een goede plintenschaar wil scoren kan je heel eenvoudig klikken op de knop hieronder. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste plintenscharen.


Waar op letten bij het kopen van een Plintenschaar?

Het aanbod in plintenscharen is super groot. Een logische vraag is dan: welke plintenschaar is het beste? Misschien zie je zelfs door de bomen het bos niet meer! Gelukkig zijn wij er om je te helpen.

Hoe we dat doen?: Nou, hieronder staan een aantal punten op een rijtje om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste plintenschaar. Wanneer je deze punten goed doorleest voorkom je een miskoop en scoor jij de beste plintenschaar aanbieding.

Hoek van de schaar

Ten eerste is het goed om te kijken naar de hoek van de schaar. Iedere plintenschaar kan namelijk knippen binnen een bepaalde hoek. Dit kan bijvoorbeeld tussen de 45 en 135 graden zijn.

Hoe groter de hoek, hoe beter jij in principe kan knippen. Zorg dus in ieder geval voor een schaar met een niet al te kleine hoek zodat je hier geen last van hebt tijdens het knippen van de plinten.

Stevig handvat

Een stevig handvat is het halve werk. Althans, net als bij een betonschaar en een gaatjestang is dit bij een plintenschaar absoluut het geval. Omdat het knippen van de plinten nog best een inspannend werkje kan zijn doe je er verstandig aan een schaar te kopen met een stevig handvat van goed materiaal. Hiermee maak je de klus een stuk makkelijker voor jezelf!

Garantie

Als laatste is de garantie ook nog iets om even een kritische blik op te werpen. Een goede garantietermijn is voor jou als consument namelijk erg voordelig. Als er binnen de gestelde termijn iets niet goed blijkt te zijn met de schaar kan je hierop terugvallen.

Vaak heb je dan recht op een vervangend product bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat de garantie op je nieuwe plintenschaar minstens één jaar is zodat je zeker weet dat je 'm zonder problemen kan gebruiken.


Wat is de beste Plintenschaar van 2024? 

Ondertussen ben je alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van dit artikel: de plintenschaar test! In deze zeer uitgebreide test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste plintenscharen van dit jaar. Dit hebben we gedaan door veel verschillende soorten scharen te vergelijken en te testen.

Na deze test hebben wij een selectie gemaakt van de plintenscharen die als beste wisten te scoren. Daardoor hebben zij een plaats geclaimd in onze top vijf! Wij zullen je dan ook niet langer in spanning laten afwachten. Bij deze presenteren wij je de top vijf beste plintenscharen van 2024!

1.  Vloeren Expert Groep - Plinten knipschaar 2.0

MacLean Plinten knipschaar 2.0 review

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Uiteindelijk wist de Vloeren Expert Groep Plinten knipschaar 2.0 onze harten te veroveren. Deze schaar scoorde op al onze criteria als de beste. En daardoor is 'ie dus ook verkozen tot de beste plintenschaar van 2024!

De schaar heeft een goede hoek tussen de 45 en 135 graden waardoor je goed kan knippen. Verder kan er geknipt worden in meerdere materialen zoals plinten, kunststof, rubber, zacht hout en kunststof tot 54 millimeter. 

Eigenlijk is de schaar dus multifunctioneel! Tevens is er ook een openingsveer met vergrendeling waardoor de schaar veilig is met kinderen in de buurt. 

Voordelen Vloeren Expert Groep - Plinten knipschaar 2.0

 • Heeft een hoek tussen de 45 en 135 graden
 • Er kan geknipt worden in plinten, kunststof, rubber, zacht hout, kunststof en lintkabels
 • Bevat een zeer comfortabel handvat voor makkelijk knippen

Nadelen Vloeren Expert Groep - Plinten knipschaar 2.0

 • Geen schuifertje voor het aantal graden

2. Optimus - Professionele Plintenschaar

Professionele Plintenschaar / Verstekschaar 45°-135° - Verbeterd Model - RVS - Plintentang - Plintenknipper - Laminaatknipper

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Heb je een iets groter budget om te besteden en/of wil je investeren in een goede kwaliteit plintenschaar? Dan kan de Optimus Professionele Plintenschaar wel wat voor jou zijn. Deze schaar is een verbeterd model en doet precies wat je ervan mag verwachten.

En dat maakt 'm het geld dubbel en dwars waard. Het mes is een extra SK5 stalen mes en daardoor erg sterk. Hierdoor knip jij zonder moeite door plinten heen. Tevens is er ook een verstelbare schuif waarmee je zelf de snijhoek kan aanpassen (tussen de 45 en 135 graden).

Voordelen Optimus - Professionele Plintenschaar

 • Heeft een verstelbare schuif waarmee je de snijhoek kan aanpassen
 • Het mes is een zeer sterk SK5 stalen mes die tevens ook roestvrij is 
 • De handgreep is gemaakt van aluminiumlegering en een PPC antislipafdekking wat zorgt voor extra grip en comfort

Nadelen Optimus - Professionele Plintenschaar

 • Enigszins prijzig in verhouding met de andere plintenscharen

3. Mac Lean Plintenschaar

Mac Lean Plintenschaar Voor Plakplint - Verstektang - Verstekschaar - Plintenknipper - Verstekkniptang

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je een iets minder ruim budget hebt om te besteden (of je wil gewoon niet zoveel uitgeven aan een plintenschaar) is deze Mac Lean plintenschaar misschien wel wat voor jou. De schaar is te koop voor een prima prijsje.

En voor dat prima prijsje krijg je een goede schaar. Zo kan je de schaar verstellen en beschikt deze over verstekhoek markeringen. Je kan 'm gebruiken voor plinten, maar ook voor kunststof profielen en houtlijsten. De schaar heeft tevens een comfortabele handgreep gemaakt van ruber.

Voordelen Mac Lean Plintenschaar

 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere plintenscharen
 • Comfortabele handgreep van rubber
 • Kan gebruikt worden voor zowel plinten als kunststof profielen en houtlijsten

Nadelen Mac Lean Plintenschaar

 • De hoek van de schaar gaat tot 120 graden

4. Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint

Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint - Verstektang - Verstekschaar voor laminaat - Verstekkniptang

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze andere Plintenschaar van MacLean wist ook nog een plekje te bemachtigen in de top vijf. En dat heeft alles te maken met de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo kan je met de schaar scherp, haaks of zelfs in verstek knippen.

Daarnaast beschikt de schaar over zeer ergonomische handgrepen waardoor jij comfortabel te werk kan gaan. Er is tevens voor de veiligheid ook nog een sluitmechanisme waarmee de schaar dicht blijft. En de schaar zelf is dan óók nog eens gemaakt van goede kwaliteit roestvrij staal. 

Voordelen Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Heeft een speciaal sluitmechanisme voor de veiligheid
 • De schaar is gemaakt van roestvrij staal 

Nadelen Plintenschaar - MacLean - Plintenknipper voor Plakplint

 • Geen schuiver voor het instellen van de gradenJe kan 

5. GS Quality Products - GS plintenschaar

GS laminaatknipper 45°-120° - Plintenschaar - Verstekschaar

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plintenschaar die nog een plek heeft verdiend in de top vijf is deze GS Quality Products plintenschaar. Deze wist nog de laatste plek te verdienen dankzij het slimme design. 

Je kan namelijk merken dat overal heel erg goed over na is gedacht! Je knipt super eenvoudig en snel je plinten dankzij de comfortabele handgrepen. Hierdoor krijg je ook geen last aan je handen. Verder kan je het aantal graden ook zelf instellen. Hierdoor kan je lekker specifiek te werk gaan.

Voordelen GS Quality Products - GS plintenschaar

 • Voorkomt pijn aan je handen
 • Snel en eenvoudig knippen dankzij de comfortabele handgrepen
 • Je kan het aantal graden zelf instellen

Nadelen GS Quality Products - GS plintenschaar

 • De hoek kan niet groter dan 120 graden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Plintenscharen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Plintenscharen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de Plintenscharen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Plintenschaar op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>