Best Geteste Rolmaat

STANLEY Tylon 1-30-657 - Rolbandmaat review

STANLEY 1-30-657

Als je aan het klussen bent is het altijd handig om een rolmaat bij je te hebben. De meeste rolmaten lijken op elkaar maar er zijn wel degelijk verschillen. Daarom hebben wij de rolmaat test uitgevoerd. De STANLEY 1-30-657 is als best getest eruit gekomen! Dit komt omdat het leesbare cijfers heeft.

Daarnaast is het heel erg makkelijk in gebruik. De rolmaat blijft goed zitten en het heeft een matte uitstraling. Daardoor is er geen weerspiegeling waardoor je goed aan het werk kan. Met dit product kan je dus heel goed klussen!

Ben jij benieuwd naar dit product? Klik dan op de button hieronder!

Tijdens het klussen is het heel belangrijk om de juiste afmetingen te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat alles goed op elkaar aansluit. Dit kan soms moeilijk gaan, aangezien de afmetingen precies moeten kloppen. Daarom worden er altijd rolmaten gebruikt voor dit werk.

De meeste rolmaten zijn hetzelfde, maar het is belangrijk om de goede van de slechte te onderscheiden. Maar wat is de beste rolmaat? Dit is een vraag die we vaak voorbij zien komen. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. We hebben meerdere rolmaten getest.

Uiteindelijk hebben we een ultieme Top 5 gemaakt. Dit zijn de beste rolmaten van dit moment! Elk product wordt omschreven met een korte review (ieder product heeft ook z'n eigen categorie). Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier is het makkelijk om een goede rolmaat te vinden!

Ben jij benieuwd naar de beste rolmaten van 2024? Lees dan gauw verder!

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

96

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rolmaten

STANLEY Tylon 1-30-657 - Rolbandmaat review

Beste Koop Rolmaat
1. STANLEY 1-30-657

Rolmaat - STANLEY 0-30-657 Rolbandmaat Tylon 8m - 25mm

Beste Rolmaat 8 Meter
2. STANLEY 0-30-657

STANLEY FATMAX XTHT0-33671 Pro Autolock Rolmaat - 5m - 32mm

Beste Rolmaat 5 Meter
3. STANLEY FATMAX XTHT0-33671

Rolmaat - Rolbandmaat 5meter Auto-lock Werckmann

Beste Compacte Rolmaat
4. Wreckmann Rolmaat

Rolmaat met broekklem - 10 meter - 25 mm - meetgereedschap

Beste Rolmaat 10 Meter
5. Ben Tools Rolmaat

Top 10 Beste Rolmaten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 rolmaten. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de rolmaten test 2024. Het is toch aan te raden om onze Top 5 door te nemen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Rolmaat?

We hebben het al eerder gezegd maar de meeste rolmaten lijken heel erg op elkaar. Maar er zitten wel degelijk verschillen in en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste rolmaat volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die we vaak voorbij zien komen en daarom hebben we dit artikel geschreven. Hieronder hebben we een aantal criteria omschreven. Dit zijn belangrijke punten die je zeker mee moet nemen bij het koopproces. Op deze manier voorkom je een miskoop!

Lengte

Het meest voor de hand liggende belangrijke punt is natuurlijk de lengte van een rolmaat. Dit kan variëren van 5 tot wel 10 meter. Het is dan ook slim om na te gaan waarvoor je de rolmaat gaat gebruiken. Voor welke klussen neem je de rolmaat mee? Dit kan voor kleine maar ook grote klussen zijn. Als je daar vaak grote oppervlaktes moet opnemen is het slim om voor een langere rolmaat te gaan.

Cijfers

Een rolmaat kopen kan soms lastig zijn aangezien ze vaak verschillende cijfers hebben. Het kunnen hele kleine cijfers zijn maar sommige producten hebben hele grote cijfers. Daardoor zijn de millimeters weer minder goed zichtbaar. Het is dan ook handig om van te voren goed je eigen voorkeuren door te nemen. Dit kan voor iedereen verschillen. Als je nauwkeurige klussen hebt raden we aan om een rolmaat aan te schaffen met kleinere cijfers.

Eindhaak

Het belangrijkste punt is misschien wel de eindhaak van een rolmaat. Hiermee zet je het lint vast en kan je meten hoe lang iets is. Daarom is het belangrijk dat de eindhaak goed vast blijft zitten. Sommige rolmaten hebben een magnetische eindhaak. Deze blijven extra goed vastzitten aan stalen materialen. Wij raden het aan om hier goed naar te kijken aangezien je dan ook extra grip hebt.

Gebruiksvriendelijkheid

Rolmaten zijn over het algemeen redelijk kleine producten. Je kan het makkelijk meenemen en gebruiken. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid. Het product moet snel en effectief gebruikt kunnen worden, net als een kruislijnlaser of een leidingzoeker. Kijk dus extra goed naar de grootte van de rolmaat. Daarnaast moet het niet te zwaar zijn waardoor je het makkelijk kan meenemen. 


Wat is de beste Rolmaat van 2024? 

Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten geven we antwoord op de vragen: welke rolmaat is het beste? En welke rolmaat past het beste bij mij? Dit doen we aan de hand van onze top 5 lijst waarin iedere rolmaat onder de loop wordt genomen. De producten zijn geplaatst in verschillende categorieën zodat niemand wordt teleurgesteld.  

Verder trappen we ieder artikel af met een korte product omschrijving waarna de voor en nadelen om een rijtje worden gezet, zo behoud je een goed overzicht en hopen we dat jij de meest geschikte rolmaat kunt aanschaffen. Tevens hebben we iedere rolmaat een eindbeoordeling gegeven aan de hand van de testresultaten en externe reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voorgingen.

1. STANLEY 1-30-657

STANLEY Tylon 1-30-657 - Rolbandmaat review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste rolmaat van 2024? Dan zit je hier goed! De STANLEY 1-30-657 is de beste koop van dit moment en hiermee kan je alles perfect opmeten.

De STANLEY 1-30-657 is heel erg makkelijk in gebruik. Zo heeft het een zachte greep waardoor je alles goed kan opmeten. Je kan de rolmaat heel erg lang in je hand houden zonder dat je er last van hebt. De rolmaat kan je ook makkelijk meenemen aangezien het een klein product is. Het beschikt over een niet-reflecterende band. Daardoor kan je het ook goed in de zon gebruiken aangezien het licht niet weerkaatst. 

Verder heeft het nog hele duidelijke cijfers. Je kan het makkelijk aflezen en de millimeters zijn duidelijk zichtbaar. Daardoor kan je de juiste afmetingen opschrijven. De blokkeerknop zorgt er dan ook voor dat je het makkelijk naar je toe kan brengen. Zo hoef je niet helemaal naar het uiteinde te gaan om de afmetingen te lezen. Deze blokkeerknop is heel erg stevig en de band schiet niet zomaar terug.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen STANLEY 1-30-657

 • De band reflecteert niet
 • Makkelijk mee te nemen
 • Heeft een blokkeerknop
 • Duidelijk leesbare cijfers (zelfs van een afstand)

Nadelen STANLEY 1-30-657

 • Geen

2. STANLEY 0-30-657

Rolmaat - STANLEY 0-30-657 Rolbandmaat Tylon 8m - 25mm

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Moet jij vaak een rolmaat gebruiken bij grotere klussen en zoek je de geschikte rolmaat? Neem dan een kijkje bij de STANLEY 0-30-657! Dit is namelijk een rolmaat van 8 meter.

Met een rolmaat van 8 meter kan je redelijk grote klussen doen. Zo kan je het gebruiken in keukens maar is het ook goed te gebruiken in grotere woonkamers. Je kan dan ook met de STANLEY 0-30-657 alles nauwkeurig afmeten. Dit komt omdat het een stevige rolmaat is. De band blijft goed op de juiste plek zitten en het is heel erg simpel te gebruiken. Hiernaast beschikt het ook nog over een broekklem.

Je kan de rolmaat makkelijk aan de broek hangen zodat je het snel en effectief kan gebruiken. Daarnaast kan je het ook aan een tas hangen. Verder beschikt het over een speciale Tylon beschermlaag. Daardoor is het niet gevoelig voor slijtage en gaat het langer mee dan de gemiddelde rolmaat. Je hoeft het product maar 1 keer te kopen en het gaat meerdere jaren mee. Wie wil dat nou niet? 

Voordelen STANLEY 0-30-657

 • In meerdere varianten te verkrijgen (lengtes)
 • Licht in gebruik
 • Heeft een broekklem waardoor je het overal aan kan hangen

Nadelen STANLEY 0-30-657

 • Alleen in het zwart

3. STANLEY FATMAX XTHT0-33671

STANLEY FATMAX XTHT0-33671 Pro Autolock Rolmaat - 5m - 32mm

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Niet alle rolmaten hebben een lengte van 8 meter of langer. Ben jij op zoek naar een korte rolmaat? Bekijk dan de STANLEY FATMAX XTHT0-33671!

We hebben het merk STANLEY al 2 keer eerder in deze lijst gezien. Dat komt omdat het een betrouwbaar merk is die hele goede rolmaten maakt. De STANLEY FATMAX XTHT0-33671 valt daar ook zeker onder! Dit is namelijk een hele stevige rolmaat. Het heeft een Blade Armor-coating waardoor het 2 keer zolang meegaat. Het heeft ook een redelijk brede band waardoor je alles makkelijk kan opmeten.

Deze rolmaat is ook wel geschikt voor professioneel gebruik. De lengte van 8 meter zorgt ervoor dat de band niet te lang is maar dat het ook geschikt is voor kleinere afmetingen. Verder is het nog makkelijk te gebruiken. Zo heeft het een automatische blokkering waardoor je alles goed kan opmeten. Hierdoor kan je zelfs in je eentje klussen. Met deze rolmaat kan je er dus voor zorgen dat je huis er perfect uitziet!

Voordelen STANLEY FATMAX XTHT0-33671

 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Voor professioneel gebruik

Nadelen STANLEY FATMAX XTHT0-33671

 • Duurste optie uit de lijst

4. Wreckmann Rolmaat

Rolmaat - Rolbandmaat 5meter Auto-lock Werckmann

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een rolmaat die je gemakkelijk kan meenemen? Neem dan de Wreckmann Rolmaat! Dit is de beste rolmaat van dit moment op gebruiksvriendelijkheid.

De Wreckmann Rolmaat weegt slechts 0,15 kilogram. Hierdoor kan je het makkelijk meenemen in je rugzak. Je kan het zelfs in de broekzak plaatsen en het voelt niet zwaar aan. Het heeft een lengte van 5 meter waardoor het geschikt is voor de wat kleinere klussen. Al kan je de meeste objecten en vloeren hiermee wel opmeten. Hiernaast heeft het een blokkeersysteem. Met dit blokkeersysteem kan je alles nauwkeurig opmeten.

Verder is de Wreckmann Rolmaat dus nog heel erg gebruiksvriendelijk. Het ligt makkelijk in de hand en het is niet zo'n groot product. Hierdoor kunnen ook andere mensen er gemakkelijk gebruik van maken. Het heeft een andere kleur dan de meeste rolmaten. De oranje kleur zorgt ervoor dat de rolmaat goed opvalt. Op deze manier kan je de rolmaat nooit kwijtraken. Een gereedschap bak ziet er vaak rommelig uit!

Voordelen Wreckmann Rolmaat

 • Heeft een koord
 • Ligt goed in de hand
 • Weeg slechts 0,15 kilogram

Nadelen Wreckmann Rolmaat

 • Alleen in het grijs/oranje te verkrijgen

5. Ben Tools Rolmaat

Rolmaat met broekklem - 10 meter - 25 mm - meetgereedschap

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de laatste plek in de lijst. Deze is weggelegd voor de Ben Tools Rolmaat! Dit is een rolmaat van 10 meter waardoor het geschikt is voor grotere klussen.

Deze rolmaat heeft een broekklem. Hierdoor kan je het makkelijk meenemen en gebruiken. De Ben Tools Rolmaat kan bijna alles goed opmeten (door de lengte). Daardoor is het zo goed geschikt voor alle klussen. Het is ook gemaakt van stevig materiaal. Hierdoor gaat het lang mee en kan je er vaak gebruik van maken. Daardoor is het product wel wat zwaarder maar de kwaliteit is zeer goed.

Verder is het nog een hele simpele rolmaat. Het heeft een simpel design en het is makkelijk in gebruik. De rolmaat heeft een stevige eindhaak waardoor het goed blijft zitten. Deze eindhaak schiet niet zomaar los en je kan alles heel nauwkeurig aflezen (de cijfers zijn goed leesbaar). Al met al is dit de beste rolmaat aanbieding van deze lijst aangezien het een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Voordelen Ben Tools Rolmaat

 • Heeft een broekklem
 • Goedkoopste optie uit de llijst
 • Geschikt voor grote klussen

Nadelen Ben Tools Rolmaat

 • Zwaarder dan de gemiddelde dolmaat

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rolmaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten rolmaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de rolmaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rolmaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>