Best Geteste Rookoven

Monanza Barbecue ROKER Grill Oven

Gardini heeft dit jaar weer de beste rookovens bij elkaar verzameld, en beoordeeld op basis van de belangrijkste aspecten van een rookoven. Op basis daarvan hebben we van de beste koop rook oven voor buiten een top 5 opgesteld, en daarin is de Monanza Barbecue ROKER Grill Oven als beste koop rookoven naar buiten gekomen! Deze ontzettend goede rookoven beschikt onder andere over een duidelijke temperatuurmeter aan de buitenkant, is makkelijk groot genoeg om voor zo’n 8 personen tegelijk te kunnen koken, en bovenal is de Monanza Barbecue ROKER Grill Oven makkelijk mee te nemen en te verplaatsen dankzij de handige handvaten! Al met al is dit de beste koop rookoven van 2024!

Een goede rookoven in 2024 vinden, dat wordt door veel mensen als een lastige opgave gezien. Je hebt zeker in de laatste jaren te maken met een enorm groot aanbod van rookovens, en ze zijn er ook in vele verschillende soorten en maten. De ene rookoven kan weer andere dingen goed dan een andere goede rookoven. 

Naast een heerlijke gerookte smaak, kun je met de beste rookovens ook gewoon koken, en een lekkere grill smaak aan je eten geven. Dankzij de lagere temperatuur duurt het allemaal wat langer, maar echte chefs wachten graag op de over heerlijke smaak van een langzaam gerookt stukje vis of vlees.

Maar weet een echte chef ook welke rookoven nu het beste werkt voor zijn situatie? Hoe moet je een rookoven uitkiezen, en wat is er allemaal belangrijk bij het uitkiezen van de beste rookoven voor jouw situatie?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

3

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rookovens

Beste koop
1. Monzana Barbecue ROKER Grill Oven

Beste Compacte rookoven
2. Rookoven Deluxe van KitchenBasics

Beste Rookoven voor professioneel gebruik
3. Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden

Beste rookoven voor buiten
4. Weber Smokey Mountain Rookoven - Ø 37 cm

Beste grote rookoven
5. Barbecook XL Rookoven

Top 10 beste Rookovens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Rookovens!


Waar op letten bij het kopen van een Rookovens?

We hebben bij Gardini een aantal van de best beoordeelde rookovens bij elkaar verzameld. Daarna heeft ieder product een strenge test moeten doorstaan die gebaseerd is op een aantal van de belangrijkste specificaties van een goede rookoven. Wat maakt nu dat zo’n product de beste koop rookoven voor jouw situatie is? En waar moet je bij een rookoven kopen nu op letten? Dat lees je in de kopjes hieronder!

Ook kun je kijken naar externe websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste rookoven volgens de consumentenbond is.

Capaciteit

Natuurlijk is het belangrijk bij een rookoven kopen, dat je er een koopt waarmee je voor het hele gezin genoeg avondeten kunt grillen of roken. Over het algemeen staat het aanbevolen maximum aantal mensen wel goed aangegeven op de verkooppagina van een rookoven, maar zo niet, kun je kijken naar het oppervlakte van het rooster waar je op rookt. Bij ronde rookovens wordt dit vaak in diameters aangegeven.

Grill functie

Wil je naast alleen roken ook graag kunnen grillen met je nieuwe rookoven? Dan moet je goed op letten of dit wel mogelijk is met het model wat je op ogen hebt. Vaak zijn rookovens met een afneembare deksel geschikt om ook op te grillen, door gewoon het deksel er af te halen – echter kan het in dit geval wel langer duren voor je eten goed door gegrilld is! Gelukkig gaat dit bij de rookovens in deze top 5 goed met behulp van de beste aanmaakblokjes voor een BBQ. 

Reinigen

Een probleem dat vaak voorkomt bij rookovens, maar bijvoorbeeld ook bij barbecues, is het reinigen van de grillplaat en het rooster. Doordat er veel vetten van het vlees overal op de rookoven terechtkomen, wordt het schoonmaken daarvan soms lastig. Een goede rookoven heeft bijvoorbeeld een uitneembaar rooster en is daardoor makkelijker schoon te krijgen.

Anti kleef laag

Iets anders wat het schoonhouden van een rookoven makkelijker maakt, is een antikleeflaag op het rooster. Zo’n laag zorgt er voor dat de grillplaat of het rooster van de rookoven niet te makkelijk aan plakt op het gebied van vleesvetten.

Montage

Sommige rookovens moeten nog in elkaar gezet worden voor aankoop. Het is wel zo handig om hier rekening mee te houden, omdat je met een rookoven soms voor veel mensen moet koken – als je vlak van tevoren nog een heel apparaat in elkaar moet zetten, is dat misschien niet zo handig!


Wat is de beste Rookoven van 2024? 

Wat voor rookoven moet ik kopen? Nu we een paar van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij een rookoven kopen, op een rijtje hebben gezet, heb je een makkelijk overzicht van de belangrijke aspecten van een goede rookoven. Zo kun je zelf ook oordelen wat de beste rookoven is voor jouw situatie.

Om de keuze voor jou al helemaal makkelijk te maken, hebben we de beste koop rookovens van 2024 voor je in een handige top 5 gezet, en we hebben deze goede rookovens verdeeld over verschillende categorieën en prijsklassen. Zo hebben we voor ieder budget en voor iedere toepassing, precies de juiste rookoven uitgekozen voor jou!

1. Monzana Barbecue ROKER Grill Oven

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.2

De beste rookoven volgens onze rookovens test is geworden: de Monzana Barbecue ROKER Grill Oven! De Monzana Barbecue ROKER Grill Oven is een ontzettend handig te gebruiken apparaat, waar je nooit problemen mee zult hebben tijdens het gebruiken er van. 

De Monzana Barbecue ROKER Grill Oven is makkelijk te bedienen, doordat je de temperatuur makkelijk kunt regelen via de ontluchtingsschuif op de afvoerbuis. Voor een exacte temperatuuraanduiding is de Rookoven uitgerust met een thermometer.

Om het vuur aan te steken, kan je de onderste deur openen tijdens het grillen, en met de deur daarboven kun je de barbecue zelf bedienen. Met een waterbak kun je de temperatuur volledig naar jouw wensen aanpassen en door het vochtige klimaat van de Monzana Barbecue ROKER Grill Oven blijft je vlees heerlijk sappig.

Voordelen Monzana Barbecue ROKER Grill Oven

 • Je kan zowel grillen en roken als koken op deze rookoven, voor zo’n 8 mensen tegelijk
 • Handige thermometer waardoor je altijd op de hoogte bent van de temperatuur in de rookoven
 • De Monzana Barbecue ROKER Grill Oven beschikt over een waterbakje en een deksel waardoor je makkelijk vissen kunt roken, en je vlees lekker lang sappig en smaakvol blijft
 • Ook de luchttoevoer van deze rookoven is makkelijk te reguleren voor meer controle over de temperatuur en luchtvochtigheid in de oven

Nadelen Monzana Barbecue ROKER Grill Oven

 • De Monzana Barbecue ROKER Grill Oven moet je van te voren nog wel in elkaar zetten, en er wordt geen handleiding meegegeven

2. Rookoven Deluxe van KitchenBasics

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je nou niet vastzitten aan zo’n gigantisch apparaat dat je helemaal zelf in elkaar moet zetten iedere keer als je hem wil gebruiken, en heb je ook niet zo veel behoefte aan een megarookoven die voor 8 mensen bedoeld is? De Rookoven Deluxe van KitchenBasics is een kleinere soort rookoven, waarmee je ook zowel kunt grillen als roken. 

Door de 2 branders en een mooi, ruim grillrooster kun je voor zo’n vier mensen tegelijk een lekkere rookmaaltijd bereiden. Dankzij de afneembare grillplaat en het deksel kun je de grill makkelijk schoonmaken. Zonder enige last te hebben van de rook die van het apparaat af komt, heb je binnen een uur een lekker gerookte vis of biefstuk op tafel – en dat allemaal in een redelijk klein formaat die niet veel plek opneemt op je aanrecht!

Voordelen Rookoven Deluxe van KitchenBasics

 • Makkelijk roken van vis en vlees voor vier personen, ook grillen is mogelijk
 • Twee spiritusbranders die net als de ventilatie nauwkeurig regelbaar zijn, voor maximale controle over de temperatuur
 • Erg compact en draagbaar formaat, zodat je hem ook mee kunt nemen naar een camping of op vakantie
 • Gemaakt van roestvrij staal, waardoor de Rookoven Deluxe van KitchenBasics lekker lang mee gaat

Nadelen Rookoven Deluxe van KitchenBasics

 • Niet geschikt voor hele grote gezinnen

3. Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je in plaats van af en toe thuis even een visje roken, de rookoven voor wat grotere capaciteiten wilt inzetten, raden we de Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden enorm aan! De Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden is een flink staaltje werk, gemaakt van verzinkt staal. 

De Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden wordt geleverd met heel veel accessoires en heeft een enorme capaciteit, zodat je in principe zelfs in een restaurant gebruik zou kunnen maken van deze rookoven. Met de meegeleverde vuurkorf kan je zelfs een vuurtje stoken of barbecueën, en ondanks het grote formaat is de Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden toch makkelijk om te verplaatsen. 

Voordelen Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden

 • Geschikt voor grootste toepassingen, zelfs restaurants dankzij de grote capaciteit van de rookoven en grill
 • Ondanks het grote formaat kan je hem makkelijk verplaatsen om bijvoorbeeld buiten neer te zetten
 • Geleverd met veel verschillende accessoires
 • Beschikt over een professionele thermometer die automatisch aan geeft wat de beste temperatuur is voor verschillende etenswaren

Nadelen Rookoven XL – Zink van 2-L Home & Garden

 • Geen speelgoed; niet iedereen zal deze rookoven makkelijk tot zijn of haar hand nemen

4. Weber Smokey Mountain Rookoven - Ø 37 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Voor echte liefhebbers van gerookt vlees en vis, die geen heel restaurant hoeven te voeden, maar wel echt hun best willen doen om een lekker gerecht voor de mensen om hen heen te maken – de Weber Smokey Mountain Rookoven - Ø 37 cm is een ideale optie voor premium rookoven ervaringen. 

Weber is natuurlijk de absolute marktleider wanneer het aan komt op premium barbecuegrill en rooktoepassingen, en dat laten ze blijken met de Weber Smokey Mountain Rookoven. Een prettig grilloppervlak, makkelijk in gebruik en genoeg om voor tot zo’n 8 personen te roken maakt dat de Weber Smokey Mountain Rookoven een geschikte optie is voor echte liefhebbers die de kwaliteit belangrijker vinden dan de prijs. Daarom is de Weber Smokey Mountain Rookoven de beste koop rook oven voor buiten volgens onze rook oven voor buiten test!

Voordelen Weber Smokey Mountain Rookoven - Ø 37 cm

 • Makkelijk in gebruik, niet lastig om in elkaar te zetten
 • Twee spiritusbranders die net als de ventilatie nauwkeurig regelbaar zijn, voor maximale controle over de temperatuur
 • Handige thermometer waardoor je altijd op de hoogte bent van de temperatuur in de rookoven
 • Een echte eye catcher voor iedereen waar je voor gaat koken dankzij het mooie en elegante design

Nadelen Weber Smokey Mountain Rookoven - Ø 37 cm

 • Niet zo makkelijk mee te nemen dankzij de grote onderdelen en gebrek aan goede handvaten

5. Barbecook XL Rookoven

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wat als je niet zo veel wil besteden aan een rookoven, maar toch een keer een echte rookmaaltijd wil bereiden voor veel personen tegelijk? Dan is er de Barbecook XL Rookoven die perfect past bij deze situatie. De naam XL is niet voor niets gekozen, want deze rookoven is maar liefst 105 cm hoog en heeft een diameter van 52 centimeter. 

Dankzij de ronde vorm is dit ook meteen de oppervlakte van de grill, waar je dus een behoorlijke hoeveelheid vlees en vis tegelijkertijd op kunt bereiden. De zijdeurtjes maken het makkelijk om tijdens het roken de maaltijd even goed te controleren, en de temperatuur wordt makkelijk geregeld via de makkelijk regelbare luchtafvoer.

Voordelen Barbecook XL Rookoven

 • Lekker groot, waardoor je nooit te weinig capaciteit hebt (je kan voor 9 tot 12 personen tegelijk koken)
 • Twee spiritusbranders die net als de ventilatie nauwkeurig regelbaar zijn, voor maximale controle over de temperatuur
 • Handige thermometer waardoor je altijd op de hoogte bent van de temperatuur in de rookoven
 • Voor de capaciteit en kwaliteit niet gek duur

Nadelen Barbecook XL Rookoven

 • Dankzij het formaat wordt het lastig om deze rookoven mee te nemen op vakantie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Rookovens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten rookovens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Rookovens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rookovens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste rookoven zijn.

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>