Best Geteste Schommelbank

LifeGoods Schommelbank - 3-zits - tot 250KG - Kantelbaar Dak - UV-bestendig Zonnescherm - 172x104x162cm - Grijs

LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs

De LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs bestaat uit duurzame materialen waardoor deze Schommelbank jaren mee gaat. De luifel is 45 graden kantelbaar waardoor je zelf bepaald of je in de zon of schaduw zit. Hij is stevig en stabiel waardoor die voor 3 personen (maximaal 250 kg) geschikt is. En dat voor een fantastische prijs.

Of je nu groene vingers hebt of niet, iedereen wilt natuurlijk een gezellige sfeer hebben in zijn of haar tuin. Een mooie Schommelbank kan je tuin een boost geven die die nodig heeft. 

Een Schommelbank is een mooie en praktische oplossing om je familie en vrienden te ontvangen in je tuin. Of natuurlijk om zelf heerlijk te ontspannen met bijvoorbeeld een goed boek.

Maar wat is nu de Beste Schommelbank? In dit artikel gaan we voor jou de top 5 beste Schommelbanken van dit moment bespreken. Ook geven we aan waar je op moet letten bij het kopen van een Schommelbank. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Schommelbanken

LifeGoods Schommelbank - 3-zits - tot 250KG - Kantelbaar Dak - UV-bestendig Zonnescherm - 172x104x162cm - Grijs

Beste koop Schommelbank
1. LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs

R&S Design Serta schommelbank 235x118cm

Beste Houten Schommelbank 
2. R&S Design Serta schommelbank 235x118cm

Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

Beste Schommelbank voor kinderen
3. Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

Beste Schommelbank - ligbed
4. Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

Beste Budget Schommelbank
5.  Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

Top 10 beste Schommelbanken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Schommelbanken, dit zijn direct de meest verkochte Schommelbanken bij een van de grootste webshops van Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Schommelbank?

Een Schommelbank kopen doe je niet elke dag. Je wilt dat hij mooi bij je tuin past en dat die meerdere jaren mee gaat. Hiervoor zal een goede Schommelbank aan verschillende criteria moeten doen.

Helaas bestaat er geen beste Schommelbank volgens de Consumentenbond. Daarom hebben wij drie criteria opgesomd voor jou. Door erop te klikken kan je de uitwerking zien zodat je hierna precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een Schommelbank.

Materiaal

Schommelbanken zijn beschikbaar in verschillende materialen. Denk hierbij aan hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft op zijn beurt verschillende voor- en nadelen.

Zo zal een houten schommelbank meer onderhoud nodig hebben als deze het hele jaar door buiten staat. Een metalen schommelbank is daarin beter tegen het weer bestand, maar zal door de zon weer warmer worden. Kunststof banken zijn ook goed bestand tegen het weer maar zijn vaak weer minder duurzaam dan de eerdere keuzes. 

Grootte en comfort

De grootte van de schommelbank is erg belangrijk om rekening mee te houden. Hoeveel ruimte heb je in je tuin om de Schommelbank te plaatsen? En met hoeveel mensen wil je op de Schommelbank passen? Houd hier rekening mee als je een Schommelbank aanschaft.

Gewichtscapaciteit

Controleer de gewichtscapaciteit van de schommelbank om te zorgen dat deze geschikt is voor het aantal personen dat erop gaat zitten. Een schommelbank met een lagere gewichtscapaciteit kan instabiel worden en kan ook sneller slijten als er teveel gewicht op rust.


Wat is de beste Schommelbank van 2024? 

We zijn beland bij het laatste, maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van dit artikel. Hier zullen wij onze top 5 van beste schommelbanken aan je voorstellen.

Hierin staan alleen de allerbeste schommelbanken. Hiervoor hebben we onder andere gekeken naar bovenstaande criteria, prijs / kwaliteit en ervaringen van anderen. 

1. LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs

LifeGoods Schommelbank - 3-zits - tot 250KG - Kantelbaar Dak - UV-bestendig Zonnescherm - 172x104x162cm - Grijs

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

De LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs komt als beste uit onze test. Zo heeft deze schommelbank een 45° kantelbare luifel zodat je zelf kan bepalen of je in de zon of schaduw wilt zitten. Deze luifel is ook nog eens UV-resistent.

De bank is makkelijk in elkaar te zitten en gaat dankzij zijn duurzame materialen jarenlang mee. De luifel is gemaakt van hoogwaardig polyester wat weerbestendig is en niet scheurt. Het frame bestaat uit een zeer stevig gepoedercoate dikke buizen die ook jarenlang mee gaan.

De bank is stevig en stabiel waardoor je er met drie personen (maximaal 250 kg) op kan zitten. Kortom, een echte aanwinst voor in je tuin! En dat met een fantastische prijs / kwaliteitsverhouding.

Voordelen LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs

 • Zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • 45° UV-resistent kantelbare luifel 
 • Geschikt voor 3 personen, tot 250 kg
 • Gaat jarenlang mee duur de duurzame materialen
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen LifeGoods Schommelbank - 3-zits - Grijs

 • Exclusief kussens

2. R&S Design Serta schommelbank 235x118cm


R&S Design Serta schommelbank 235x118cm

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

De R&S Design Serta schommelbank 235x118cm is de beste keuze als je op zoek bent naar een houten schommelbank. De bank is gemaakt van hoog kwaliteit Meranti hout. Dit hout heeft het voordeel dat het onderhoudsarm is en lang mee gaat. 

Het mooie aan deze houtsoort is dat het je bank echt uniek maakt. Zo kan die enige kleurvariatie geven en het hout gaat werken. Hierdoor wordt jou bank in de loop van de seizoenen alleen maar stoerder.

De bank zelf is maar liefst 164 cm breed. Hierdoor biedt hij royaal ruimte voor drie personen en kan je zelfs met vier personen op deze bank plaats nemen.  

Voordelen R&S Design Serta schommelbank 235x118cm

 • Hoge kwaliteit
 • Onderhoudsarm en uniek door Meranti hout
 • Inclusief kussens
 • Voor drie tot vier personen

Nadelen R&S Design Serta schommelbank 235x118cm

 • Iets duurder

3. Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

De Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin is de beste optie als je op zoek bent naar een schommelbank voor je kind(eren). De schommelbank is beschikbaar in vier verschillende kleuren / dieren waardoor er zeker eentje voor jou tussen zit.

De bank is zeer sterk en stabiel door het robuuste stalen frame. Hierdoor is hij zeer veilig en geschikt voor je kind(eren). Ook heeft de schommelbank nog een extra veiligheid. Hij beschikt namelijk over twee gordels waardoor je kind(eren) stevig op de bank kan / kunnen zitten.

Voordelen Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

 • Beschikbaar in vier verschillende kleuren / dieren
 • Sterk en stabiel door robuuste stalen frame
 • Veilig voor kinderen

Nadelen Kinderschommelbank 115x75x110 cm stof bruin

 • Niet geschikt voor volwassenen

4. Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Misschien had je er helemaal niet over nagedacht, maar een schommellig bed kan een mooie variant zijn van de schommelbank. Daarom hebben wij de Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak voor jou geselecteerd.

Op dit alleen al super chique uitziend ligbed kan je heerlijk ontspannen. De zachte schommelende bewegingen zorgen ervoor dat je tot rust komt en eventueel zelfs relaxt even kan slapen.

Het dak is gemaakt van waterafstotend polyester waardoor je zelfs bij regen nog droog kan liggen. Dit zorgt er ook voor dat hij makkelijk schoon te maken is. Verder is hij ook nog zeer stevig en stabiel en komt die inclusief hoofdkussens.

Voordelen Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

 • Heerlijk ontspannen liggen
 • Waterafstotend gecoat polyester
 • Inclusief hoofdkussens

Nadelen Blumfeldt Palermo schommelbank - Hollywoodschommel 130 x 207 cm - Ligbed met dak

 • Voor twee personen

5. Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap is de goedkoopste optie uit de lijst. De Schommelbank is gemaakt van een robuust en gecoat stalen frame. Hierdoor is hij zeer sterk, weerbestendig, krasvast en beschermd tegen corrosie.

De zonnekap is verstelbaar en waterafstotend waardoor je zelf kan bepalen hoeveel zon je wilt. Ook is het hierdoor makkelijker om de schommelbank schoon te houden. 

De bank bestaat uit een stabiele rugleuning en zitkussens doordat deze vast zitten aan het frame. Ook deze zijn waterafstotend waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn.

Voordelen Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

 • Goedkoopste optie
 • Verstelbare & waterafstotende zonnekap
 • Zeer sterk frame
 • Waterafstotende bekledingsstof met stabiele rugleuning en zitkussens

Nadelen Casaria Hollywood Schommel - Antraciet - Incl. zonnekap

 • De zitting is wat aan de korte kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Schommelbanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Schommelbanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Schommelbanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Schommelbanken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>