Beste Schuurmachine

Powerplus POWE40020 Elektrische schuurmachine - Handpalmschuurmachine - Multischuurschuurmachine - 140W - Incl. stofopvangbox en 5x schuurpapier review

Powerplus POWE40020

Met de Powerplus POWE40020 is elke schuur klus een eitje. Doordat hij bij de lastige hoekjes kan is hij overal voor te gebruiken. Er zit een stofzuigaansluiting waardoor je niks hoeft op te ruimen na gebruik. Door de softgrip zit hij erg comfortabel in je hand. Je kunt uren klussen zonder last te krijgen. Het lichte en compacte design is perfect zodat jij hem met een hand kan gebruiken. Kortom, je kunt deze schuurmachine bij elke klus gebruiken!

Hou je van klussen en doe je regelmatig verbouwingsprojecten, dan weet je dat een schuurmachine een must have is. Schuren is nodig als je hout of ander materiaal wilt gaan bewerken of verven. 

De bovenste laag wegschuren, zorgt voor een mooier resultaat en met een schuurmachine werk je nu eenmaal een stuk sneller dan wanneer je met de hand een gewoon velletje schuurpapier gebruikt.

Als je erover nadenkt om een schuurmachine te kopen, dan heb je vast iets aan onderstaande tips over waar je op moet letten en wat de top vijf beste professionele schuurmachine is. Ook hebben wij de beste 5 schuurmachines van moment handig op een rijtje gezet. Zo weet jij precies welke schuurmachine de beste zijn!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Schuurmachines

Powerplus POWE40020

Beste koop schuurmachine
1.  Powerplus POWE40020

beste schuurmachine

Beste schuurmachine voor kozijnen
2. Bosch PSM 100 A Multischuurmachine - 100 W

beste schuurmachine

Beste schuurmachine voor deuren
3. FERM ESM1010 Excentrische Schuurmachine - 430W - Variabele snelheid

beste schuurmachine

Beste schuurmachine met stofafzuiging
4. BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag

beste schuurmachine

Beste goedkope schuurmachine
5. VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine

Top 10 beste schuurmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste schuurmachines. 


Waar op letten bij het kopen van een schuurmachine?

Als je je afvraagt: wat is de beste schuurmachine, dan zul je naar een aantal verschillende kenmerken moeten kijken. Bedenk je als eerste dat een schuurmachine voor meerdere type materialen kan worden gebruikt. Ook hebben de verschillende schuurmachines een andere efficiëntie door bijvoorbeeld de kracht en accu van het apparaat.

Daarnaast zijn er schuurmachines met snoer en schuurmachines op accu, dit is ook een belangrijk punt om naar te kijken. Sommige schuurmachines beschikken ook over stofopvangzakken. Dit kan erg handig zijn voor het schuren van oppervlakken in bijvoorbeeld je huis. 

Wil jij weten welke schuurmachine het beste bij jou past? Wij hebben speciaal voor jou een onderzoek gestart naar de beste schuurmachine van het moment. Bij dit onderzoek hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond.

Benieuwd waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een schuurmachine? Lees dan de onderstaande kopjes!

Vermogen

Het vermogen van de schuurmachine bepaalt hoe snel de schuurmachine daadwerkelijk schuurt. Dit kan per schuurmachine flink verschillen doordat zij andere vermogens hebben. Ook kan dit te maken hebben met het oppervlak of dat het apparaat een accu heeft of op snoer functioneert.

Het is dus belangrijk om voor het aanschaffen van een schuurmachine goed te kijken of deze beschikt over genoeg vermogen. Dit staat vaak duidelijk aangegeven bij de productomschrijving.

Snoer of accu?

Sommige schuurmachines functioneren op accu en sommige op snoer. Dit verschil is soms duidelijk te merken in het schuurvermogen van de machine. Toch weten producenten van schuurmachines de effecientie van accu schuurmachines steeds beter te maken.

Ook moet er hierbij gekeken worden of het wel mogelijk is om altijd met snoer te schuren. Soms is het veel efficiënter om met een accu te schuren omdat het niet overal mogelijk is om een stroompunt te vinden. 

Met of zonder stofopvang box?

Ook is het belangrijk om te kijken of de schuurmachine een stofopvang box bevat of niet. Sommige schuurmachines hebben er namelijk wel een en andere niet. Voor binnenruimtes is het erg handig om een stofopvang box te hebben maar voor buiten schuurwerk is dat vaak niet nodig.

Geschikt voor alle oppervlakken?

Als laatste zijn niet alle schuurmachines geschikt voor alle oppervlakken. Dit heeft vaak te maken met de meegeleverde schuurpapieren. Deze zijn soms wel en soms niet voor alle oppervlakken geschikt.

Ga dus van te voren goed na of de schuurmachine geleverd wordt met de juiste schuurpapieren. Anders is het handig om eerst goed schuurpapier aan te schaffen voor dat de schuurmachine beschadigd raakt.


Wat is de Beste schuurmachine van 2024? 

Om antwoord te geven op de vraag: Wat is de beste schuurmachine van 2024? Hebben wij een mooie top 5 opgesteld aan de hand van onder beste schuurmachine test. Hierbij hebben wij voor verschillende categorieën de beste schuurmachines opgesteld. Denk hierbij aan schuurmachines met of zonder snoer, vermogen en prijs-/kwaliteit verhouding.

Hieronder lees je meer over de 5 beste schuurmachines van dit moment. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met reviews van klanten die deze schuurmachine al aangekocht hebben. Dit hebben wij verwerkt in onze eindscores. Benieuwd naar de 5 beste schuurmachines? Lees snel verder!


1. Powerplus POWE40020

Powerplus POWE40020

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de best geteste schuurmachine van dit moment? De Powerplus POWE40020 is als beste uit de test gekomen in onze schuurmachine test. Hij is erg gemakkelijk in gebruik en je komt bij de moeilijkste plekjes.

De schuurmachine beschikt over 140 Watt en wordt geleverd met stofzuigaansluiting en meegeleverde stofzak. Waardoor je niet na het schuren alles schoon hoeft te maken. Het schuurpapier is makkelijk te verwisselen doordat het met klittenband vastzit aan de machine. 

Ook is de schuurmachine geschikt voor middelgrote oppervlakken, maar ook voor kleine hoeken en randen. Dit maakt de schuurmachine ideaal voor elke schuur klus.

Door de soft grip zit hij ideaal in je handen waardoor je langere tijd kunt schuren. Daarnaast is de machine zeer compact en licht van gewicht waardoor je hem makkelijk met 1 hand kan gebruiken.

Voordelen Powerplus POWE40020

 • Erg comfortabel 
 • Makkelijk te gebruiken met 1 hand
 • Je kunt makkelijk bij moeilijke hoekjes
 • Met stofzuigaansluiting met bijgeleverde stofzak

Nadelen Powerplus POWE40020

 • Moet bij intensief gebruik onderhouden worden

2.  Bosch PSM 100 A Multischuurmachine - 100 W

beste schuurmachine

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar de beste schuurmachine voor kleine hoekjes en randen? De Bosch PSM 100 A Multischuurmachine kan prima op alle kleine hoekjes en randen komen waardoor jij elk oppervlak kan schuren. Daar naast wordt de schuurmachine geleverd met een schuurpapier vellen die makkelijk te plaatsen zijn op de schuurmachine.

De schuurmachine werkt op stroom en vermindert het stof voor een schonere werkomgeving. De schuurmachine is geschikt voor hardhout en zacht hout. Ook is hij geschikt voor geverfde oppervlakken, metaal en steen. Dit maakt de schuurmachine perfect om meubels, deuren, kozijnen, planken en houten speelgoed.

Voordelen Bosch PSM 100 A Multischuurmachine - 100 W

 • Goede prijs-/kwaliteit
 • Duurzaam
 • Handig in gebruik

Nadelen Bosch PSM 100 A Multischuurmachine - 100 W

 • Iets minder vermogen

3. FERM ESM1010 Excentrische Schuurmachine - 430W - Variabele snelheid

beste schuurmachine

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een schuurmachine met aanbieding, dan is dit model voor jou. Voor maar 34,95 verkrijg je schuurmachine die uitermate geschikt is voor een grote schuuroppervlakte. Hij beschikt maar liefst over 430 watt en heeft verschillende programma’s waarbij er kan worden gewerkt met toeren tussen de 5000 en 13000 per minuut. 

Ideaal dus voor het schuren van deuren, vloeren en tafels. Het model beschikt daarnaast over een stofafzuigingssysteem waardoor je werkruimte zo schoon mogelijk blijft. Als je dit type bestelt, krijg je zes schuurvellen meegeleverd. 

Ook dit model beschikt over klittenband waarmee het papier gemakkelijk te bevestigen is en over een drie meter lang snoer waarmee je veel bewegingsvrijheid hebt. Het ontwerp van het handvat is zeer ergonomisch waarmee je lange tijd aan één stuk door en op een gemakkelijke manier kunt schuren.

Voordelen FERM ESM1010 Excentrische Schuurmachine - 430W - Variabele snelheid

 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
 • Goed voor zowel deuren als vloeren
 • 5000 tot 13000 toeren per minuut

Nadelen FERM ESM1010 Excentrische Schuurmachine - 430W - Variabele snelheid

 • Alleen op snoer

4. BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag

beste schuurmachine

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een schuurmachine die je kunt gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken? Dan is deze Black+Decker iets voor jou. Door het compacte ontwerp is de machine zeer handelbaar. Je kunt deze machine toepassen bij veel verschillende materialen. Zo kun je er glas mee reinigen en roest en vernis wegschuren. 

Tijdens een schuurmachine test kwam dit type als beste naar voren, mede omdat de excentrische bewegingen van 1 millimeter zorgen voor een zeer hoog afwerkingsniveau. De stofzak van het apparaat wordt meegeleverd. Een andere handigheid: het schuurpapier wordt met klittenband bevestigd, wat er voor zorgt dat je op een snelle manier het papier kunt verwisselen. 

Als je dit apparaat bestelt, krijgt je meerdere schuurvellen meegeleverd. Het vermogen van de Black+Decker is 120 watt en net als het vorige type maakt hij 14000 schuurbewegingen in 1 minuut. Het apparaat weegt maar 1,4 kilo, wat het erg goed manipuleerbaar maakt. Deze schuurmachine beschikt niet over een accu, maar heeft wel drie meter snoer.

Voordelen BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag

 • Compact ontwerp
 • Inzetbaar voor vele verschillende materialen
 • Veel vermogen

Nadelen BLACK+DECKER Mouse KA2000 Detailschuurmachine - 110W - incl. accessoires en softbag

 • Beschikt niet over een accu

5. VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine

beste schuurmachine

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de beste betaalbare schuurmachine? De VONROC PS501AC is de perfect goedkope schuurmachine. Met deze schuurmachine is het makkelijk om de kleinste hoekjes en randjes te schuren door de puntvormige schuurzool. Daarnaast wordt de schuurmachine geleverd met 6 schuurvellen.

Door de stofzuigaansluiting heb je minder last van stofvorming waardoor jouw werkplek goed schoon blijft. De machine is compact en weegt niet veel waardoor hij makkelijk handbaar is. Ook heeft de schuurmachine een goed vermogen doordat hij op netstroom werkt.

Voordelen VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine

 • Komt op alle plekken
 • Goedkope koop
 • Sterk vermogen

Nadelen VONROC PS501AC Multischuurmachine – Palmschuurmachine

 • Regelmatig onderhoud nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel schuurmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten schuurmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de schuurmachine op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste schuurmachine op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>