Best Geteste Slakkenkorrels

ECOstyle Escar-Go Bestrijdingsmiddel tegen Slakken - Regenvaste Slakkenkorrels

ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken

De ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken zorgt ervoor dat slakken terug naar hun schuilplaats gaan en niet meer terug komen. Hierdoor vind je geen slijmerige resten van de slakken. En deze slakken zijn veilig voor mens, milieu en voor je huisdier! Met dit bestrijdingsmiddel ben je direct van slakken af!

Je kent dit beeld vast wel. Na een dag regen stikt het ineens van de slakken in de tuin en het allerergste ze eten je planten op! Om maar te zwijgen over het slijmspoor dat ze achterlaten in de tuin. Een manier om slakken uit je tuin te krijgen is het gebruiken van slakkenkorrels. 

Om antwoord te geven op de vraag: 'Wat zijn goede slakkenkorrels?' hebben wij van Gardini slakkenkorrel test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste slakkenkorrels zijn.

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de beste slakkenkorrels uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slakkenkorrels

ECOstyle Escar-Go Bestrijdingsmiddel tegen Slakken - Regenvaste Slakkenkorrels

Beste koop slakkenkorrels
1. ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken

Beste budget slakkenkorrels
2. Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes

Beste waterbestendige slakkenkorrels
3. Edialux Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

Beste gifvrije slakkenkorrels
4. VerminBuster Gifvrije Slakkenkorrels 1,2 kg

Beste ruwe slakkenkorrels
5. Ecokuur - Slakkenvraat ruwe strooikorrels

Top 10 Beste Slakkenkorrels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste slakkenkorrels. 


Waar moet je op letten bij het kopen van slakkenkorrels?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel slakkenkorrels kopen. Toch zul je op een aantal dingen moeten letten als je slakkenkorrels wilt kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste slakkenkorrels test. Wij raden je aan om deze punten in je achterhoofd te houden als je slakkenkorrels gaat kopen. 

Kijk dus niet alleen naar slakkenkorrels van action en kruidvat slakkenkorrels. Laat je ook niet verleiden door een slakkenkorrel aanbieding maar kijk ook naar de beste slakkenkorrels volgens de consumentenbond. Door op deze punten te letten koop jij gegarandeerd de beste slakkenkorrels en nog belangrijker je voorkomt een miskoop! 

Ingrediënten 

Als eerste is het belangrijk dat je controleert of er natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt om deze slakkenkorrels te maken. Als de slakkenkorrels gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten zijn deze onschadelijk voor (huis)dieren, egels, vogels en mensen. Ook is het gebruik van deze slakkenkorrels toegestaan in de biologische land- en tuinbouw. 

Werking 

Als tweede is het belangrijk om de werking van de slakkenkorrels te controleren. De meeste slakkenkorrels werken binnen enkele minuten. Je strooit de slakkenkorrels rond de plant die aangetast is door slakkenvraat. De rand met de korrels rond de plant moet tussen de 2 en 4 centimeter dik zijn. De werking van de slakkenkorrels duurt ongeveer 4 weken. Het wordt geadviseerd om na weken een nabehandeling te doen met de slakkenkorrels. Zo krijg je het beste resultaat.             

Benodigde hoeveelheid 

Als derde is het belangrijk om de benodigde hoeveelheid per behandeling te controleren. De benodigde hoeveelheid per behandeling verschilt namelijk per slakkenkorrel merk. Lees daarom altijd goed de benodigde hoeveelheid door als je slakkenkorrels gaat gebruiken. Ook kun je de benodigde hoeveelheid zelf uitrekenen aan de hand van de volgende regel:
- Bij normale aantasting 2,5 gram per m2 rondom de voet van de plant strooien. 
- Bij zware aantasting 5 gram rondom de voet van de plant strooien. 

Waterbestendig

Als laatste is het handig om te controleren of de slakkenkorrels waterbestendig zijn. Zo weet je zeker dat de slakkenkorrels hun werk blijven doen na een regenbui. Wel raden wij je aan een kijkje te nemen bij je slakkenkorrels na een zware regenbui. Het kan altijd voorkomen dat de slakkenkorrels wegspoelen. 


Wat zijn de beste slakkenkorrels van 2024? 

Welke slakkenkorrels passen het beste bij mij? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van dit artikel beantwoorden. Aan de hand van onze slakkenkorrels test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste slakkenkorrels van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij de slakkenkorrels voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten slakkenkorrels geselecteerd zodat er voor iedereen een zak beste slakkenkorrels tussen zit. 

1. ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken

ECOstyle Escar-Go Bestrijdingsmiddel tegen Slakken - Regenvaste Slakkenkorrels

9.3

Eindbeoordeling

Werking 

8.8

Gebruiksgemak 

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Gardini hebben een slakkenkorrel test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de beste slakkenkorrels van dit moment zijn. De ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken is uit onze test gekomen als beste slakkenkorrels 2024! Dit op basis van zijn snelle werking en natuurlijke ingrediënten.

Deze slakkenkorrels werken direct en zorgen ervoor dat de slakken ook niet meer terugkomen! Ook zijn deze slakkenkorrels onschadelijk voor (huis)dieren, egels en vogels. Hierdoor mogen deze korrels gebruikt worden in de biologische land- en tuinbouw. Deze slakkenkorrels dienen rond de plantvoet te worden gestrooid als de plant wordt aangetast door slakkenvraat. De slakkenkorrels werken vrijwel direct en zijn 4 weken werkzaam.  

Voordelen ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken

 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Werken vrijwel direct 
 • Onschadelijk voor (huis)dieren, egels en vogels

Nadelen ECOstyle Escar-Go Natuurlijk Bestrijdingsmiddel tegen Slakken

 • Geen

2. Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes

9.0

Eindbeoordeling

Werking 

9.3

Gebruiksgemak 

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes geselecteerd als beste budget slakkenkorrels. Deze capsules van Pokon beschermen je planten tegen allerlei soorten bladinsecten en zijn niet giftig voor mens en dier. Dit maakt dat deze capsules ook geschikt zijn voor biologisch tuinieren. 

De kruiden die zijn toegevoegd aan deze capsules ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de plant. Ook werken deze capsules verzorgend, voedend en plant versterkend. Door middel van deze capsules kan de plant zich veel beter beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Kortom, de plant kan zichzelf veel beter beschermen tegen aanvallen van bladinsecten. De bladinsecten laten de plant met rust omdat ze deze niet meer lekker vinden. De capsules werken ongeveer vier weken.

Voordelen Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes

 • Niet giftig voor mens en dier
 • De capsules werken ongeveer 4 weken 
 • Beschermd je plant tegen verschillende soorten bladinsecten

Nadelen Pokon Aaltjes Tegen Rouwvliegjes

 • De kruidenmix heeft een onaangename geur

3. Edialux Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

8.7

Eindbeoordeling

Werking 

8.2

Gebruiksgemak 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Edialux Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels geselecteerd als beste waterbestendige slakkenkorrels. Deze slakkenkorrels hebben een vaste structuur waardoor deze korrels regenbestendig zijn. Gelukkig maar want in Nederland is regen eerder regel dan uitzondering. 

De werkzame stoffen van deze slakkenkorrels zijn metaldehyde 2,5% en Colzactive. Deze stoffen zorgen ervoor dat de korrels zeer langwerken en de korrels zijn zuinig in gebruik. Deze slakkenkorrels zijn verpak in een handige strooibus met een doseerdop. Ook heeft deze strooibus een kind veilige sluiting. Zo kunnen kleine kinderen niet zelf de strooibus openmaken. 

Voordelen Edialux Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

 • Specifieke maten
 • Werkzame stoffen zijn metaldehyde 2,5% en Colzactive
 • Verpakt in een handige strooibus met doseerdop

Nadelen Edialux Metarex M TDS 700 gram slakkenkorrels

 • Kan een allergische huidreactie veroorzaken

4. VerminBuster Gifvrije Slakkenkorrels 1,2 kg

8.6

Eindbeoordeling

Werking 

9.0

Gebruiksgemak 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de VerminBuster Gifvrije Slakkenkorrels 1,2 kg geselecteerd als beste gifvrije slakkenkorrels. De slakkenkorrels zijn dus goed voor je planten en goed voor het milieu. Deze slakkenkorrels zijn gifvrij en zorgen ervoor dat de slakken op afstand blijven. Deze slakkenkorrels werken dus als een soort barrière tegen de slakken. Slakken vinden het niet fijn om over deze korrels te kruipen, dit omdat de korrels een irriterend effect hebben op de slakkenhuid. 

De werkzame stoffen in deze gifvrije slakkenkorrels zijn kwarts en palygorskiet. Dit zijn natuurlijke mineralen die een uitdrogende werking hebben. Zodra slakken over de korrels kruipen, droogt de huid van het slakkenlijfje uit. Dit zorgt voor een irriterend effect. Geen zorgen dit irriterende effect gaat vanzelf weer weg bij de slakken en ze komen niet meer in de buurt van je planten. Ook zorgen de mineralen van de korrels ervoor dat de planten beter gaan groeien. 

Voordelen VerminBuster Gifvrije Slakkenkorrels 1,2 kg

 • Gemaakt van natuurlijke mineralen
 • De korrels hebben geen negatieve effecten op de gezondheid van de slak
 • Bevorderd de groei van de planten 

Nadelen VerminBuster Gifvrije Slakkenkorrels 1,2 kg

 • De korrels zijn niet waterbestendig

5. Ecokuur - Slakkenvraat ruwe strooikorrels

8.3

Eindbeoordeling

Werking 

8.4

Gebruiksgemak 

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Ecokuur - Slakkenvraat ruwe strooikorrels geselecteerd als beste ruwe slakkenkorrels. Deze slakkenkorrels hebben een ruwe structuur waardoor het voor slakken onaangenaam is om over de korrels heen te kruipen. Hierdoor kunnen en willend de slakken niet meer in de buurt komen van je planten. 

Deze slakkenkorrels kunnen worden opgenomen in de sapstromen van de plant. Op deze manier wordt de plant zelf ook onaantrekkelijk voor de slakken. Doordat deze slakkenkorrels worden opgenomen in de sapstromen veranderd de geur en de smaak van de plant.

Geen zorgen je planten gaan niet stinken! Deze geur verandering is alleen waarneembaar voor slakken. Ook zijn deze slakkenkorrels onschadelijk voor mensen en dieren. 

Voordelen Ecokuur - Slakkenvraat ruwe strooikorrels

 • De korrels hebben een ruwe structuur dit is onaangenaam voor slakken 
 • De korrels veranderen de geur en de smaak van de plant
 • Onschadelijk voor mensen en dieren 

Nadelen Ecokuur - Slakkenvraat ruwe strooikorrels

 • Regenachtig weer verkort de levensduur van de korrels, daarom moet je na 4 weken een nabehandeling doen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel slakkenkorrels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten slakkenkorrels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de slakkenkorrels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste slakkenkorrels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>