Best Geteste Spijkerpistool

Parkside Tacker - Nietpistool - Spijkerpistool - Elektrisch spijkerpistool - Handtacker - Nagelpistool - Oplaadbare accu - 2000 nietjes - 500 spijkers - nietpistool met nietjes review

Parkside PAT 4 D5

Door de Parkside PAT 4 D5 gaat het klussen een stuk sneller en makkelijker. Door het automatisch "schieten" van de spijkers of nietjes hoef jij amper wat te doen. Door de smalle punt kun je overal bij. Met het ergonomisch ontwerp kun je uren blijven klussen zonder een vermoeide arm. Ideaal voor lange klus. Met het 3 voudig beveiligingsysteem schiet er niet opeens een spijker af. Kortom is dit het beste spijkerpistool van dit moment!

Tijdens het klussen moet je altijd scherp en goed blijven opletten want alles moet goed in elkaar zitten en het moet er mooi uit zien. Want als je even niet oplet met het timmeren kan je zo op je eigen hand slaan. Dat wilt niemand.

Om je te helpen met het timmeren van spijkers is er een spijkerpistool. Als je hier eenmaal van gebruikt maakt wil je niet meer zonder. Alle professionele bouwvakkers maken gebruik van zo'n pistool. Het scheelt niet alleen veel gemak, maar het is ook nog eens sneller.

Er zijn veel verschillende soorten spijkerpistolen en je vraagt je dan vast af: wat is het beste spijkerpistool? Wij hebben meerdere producten getest en uiteindelijk hebben we een ultieme Top 5 gevormd. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Spijkerpistool

Parkside Tacker - Nietpistool - Spijkerpistool - Elektrisch spijkerpistool - Handtacker - Nagelpistool - Oplaadbare accu - 2000 nietjes - 500 spijkers - nietpistool met nietjes review

Beste Koop Spijkerpistool
1. Parkside PAT 4 D5

Parkside PET 25 C3

Beste Spijkerpistool voor Grote Spijkers
2. Parkside PET 25 C3

Fred Spijkerpistool

Beste Draadloze Spijkerpistool
3. Fred Spijkerpistool

HBM machines Spijkerpistool

Beste Luxe Spijkerpistool
4. HBM machines Spijkerpistool

Kibani Spijkerpistool
     Beste Alternatief Spijkerpistool
5. Kibani Spijkerpistool

Top 10 Beste Spijkerpistool

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen probleem! Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste spijkerpistolen. Ben jij benieuwd naar de producten van het spijkerpistool test 2024? Bekijk ze dan onderaan dit artikel!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Spijkerpistool?

Een spijkerpistool maakt het klussen een stuk makkelijker doordat hij al het werk voor je doet. Het is dus niet gek als je er eentje wilt hebben. Maar waar moet je nu allemaal op letten bij de aanschaf van een spijkerpistool?

En wat is het beste spijkerpistool volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die we vaak te horen krijgen. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Hieronder hebben we in ieder geval een aantal belangrijke punten omschreven.

Dit zijn punten die je zeker mee moet nemen als je een aankoop gaat doen. Het zorgt er namelijk voor dat de kans op een miskoop wordt verkleind.

Accu

De accu speelt een belangrijke rol bij een spijkerpistool. Doordat het apparaat stroom nodig heeft om te werken heb je een stroom bron nodig. Dit kan door middel van een batterij of een stopcontact. Deze hebben allebei voor- en nadelen.

Het grote voordeel van een batterij is dat je hem overal en draadloos kan gebruiken. Dat is natuurlijk zeer fijn als je niet weet waar je van tevoren gaat klussen. Wij raden aan om te kijken wat jouw voorkeur heeft en daar een beslissing op te maken.

Afmetingen

Spijker en nietjes zijn er in veel formaten. Voor elke klus kun je een andere afmeting nodig hebben. Het is dus belangrijk dat een spijkerpistool meerdere afmeting kan afschieten. 

Bepaalde spijkerpistolen zijn gericht op de kleinere spijkers en nietjes terwijl andere bijna elke maat kunnen afschieten. Welke afmeting je nodig hebt is verschillend per klus, maar je weet ongeveer welke maten je het meest gebruikt.

Veiligheid

De veiligheid van een spijkerpistool is zeer belangrijk. Dit omdat je bezig bent met spijkers en nietjes. Deze wil je niet per ongeluk in je lichaam hebben. Daarom zitten er allemaal veiligheidsfuncties op de apparaten. Van veiligheidsknop tot 3 voudig beveiligsystemen.

Het is daarom zeer belangrijk om te kijken welke veiligheidsfunctie op het apparaat zitten en of je daarbij veilig voelt. Want veiligheid is zeer belangrijk tijdens het klussen. 


Wat is het beste Spijkerpistool van 2024? 

Je wilt natuurlijk altijd het beste spijkerpistool kopen, maar hoe weet je wat het beste spijkerpistool van dit moment is? Wij helpen je daarbij om 5 verschillende spijkerpistolen uit te lichten. 

Omdat er een groot aanbod aan spijkerpistolen zijn is het best lastig om een goed spijkerpistool te vinden. In elke situatie is een ander spijkerpistool beter. 

Wil jij het beste spijkerpistool vinden voor jouw situatie? Kijk dan snel welke spijkerpistolen er zijn geselecteerd! 

1. Parkside PAT 4 D5

Parkside Tacker - Nietpistool - Spijkerpistool - Elektrisch spijkerpistool - Handtacker - Nagelpistool - Oplaadbare accu - 2000 nietjes - 500 spijkers - nietpistool met nietjes review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Hygiëne

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plaats staat de Parkside PAT 4 D5. Dit model is uitermate geschikt voor alle klussers. Doordat spijkers en nieten gebruikt kunnen worden is hij de beste koop van dit moment.

Tijdens het klussen kun je te maken krijgen met verschillende materialen en breedtes. Als je iets moet vast maken op een smal stuk heb je een spijkerpistool nodig die een smalle punt heeft. Dit model heeft een slanke punt zodat je overal alles kan vastmaken.

Met het klussen moet je altijd een goede grip hebben want anders kan je op de verkeerde plek iets vast zetten of het komt er niet mooi uit te zien. Door de slipvaste softgreep op de Parkside PAT 4 D5 blijft hij altijd goed vast zitten in je hand. Het heeft niet alleen veel grip, maar zit ook lekker in de hand. Niet onbelangrijk natuurlijk.

Tijdens het werken met spijkers of nieten kan het gevaarlijk zijn. Je wilt deze dingen niet in je lichaam krijgen. Door het 3 voddig beveiligingsysteem is de kans zeer klein dat er iets gebeurt.

In dit spijkerpistool zit een handig vulsysteem. Zo kan je makkelijk weer nieuwe nieten of spijker toevoegen en kan je door met het werk. Doordat er een vulpeilweergave zit weet je precies hoeveel je nog over hebt. Zo kom je niet voor een verrassing te staan.

Voordelen Parkside PAT 4 D5

 • Geschikt voor smalle elementen
 • Slipvaste softgreep
 • Beschikt over een 3 voudig beveiligingsysteem
 • Handig vulsysteem

Nadelen Parkside PAT 4 D5

 • Geen

2. Parkside PET 25 C3

Parkside PET 25 C3

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Hygiëne

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar een spijkerpistool die grotere nieten of spijker kan doen? Neem dan eens een kijkje naar de Parkside PET 25 C3. Dit model is zeer geschikt voor de grote spijkers.

Het handige van dit model is dat je precies kan instellen om de hoeveel cm er een spijker of niet moet komen. Want elke klusser kent het probleem wel dat je bezig bent met een liniaal, maar hem per ongeluk aantikt waardoor hij niet precies goed ligt. Dat kan zeer frustrerend zijn.

In de Parkside PET 25 C3 kunnen de volgende nietjes en spijkers:

 • Nietjes tussen de 15 en 25 millimeter
 • Spijkers van 15, 20, 25 en 32 millimeter

Er komt natuurlijk een kracht bij tijdens het vastmaken. Door zo'n schok kan je arm naar achter gaan, maar door het stelwiel wordt de kracht zeer goed tegengehouden. Waardoor jij rustig door kan blijven gaan. 

Voordelen Parkside PET 25 C3

 • Je kan precies instellen hoeveel cm er tussen de spijkers moet zitten
 • Geschikt voor de grotere nietjes en spijkers
 • Stelwiel voor een traploze slagkrachtinstelling 
 • Een eenhandsbediening

Nadelen Parkside PET 25 C3

 • Niet draadloos te gebruiken

3. Fred Spijkerpistool

Fred Spijkerpistool

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Hygiëne

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een spijkerpistool waar je over kan klussen zonder dat je hoeft na te denken over een stroomcontact. Dan is de Fred Spijkerpistool een zeer goede optie. Hij kan overal gebruikt worden.

Klussen kan heel zwaar voor je lichaam zijn. Daardoor moeten de gereedschappen zo fijn mogelijk zijn zodat je geen pijn of last krijgt tijdens het klussen. Daar is dit model op ontworpen. Het spijkerpistool moet voor meerdere uren gebruikt kunnen worden zonder last te krijgen. Door het ergonomisch ontwerp kun jij uren klussen.

Ben je bezig in een huis dat nog geen stroom heeft, maar je wilt wel de spijkerpistool gebruiken. Geen probleem met dit spijkerpistool. Doordat er een draadloze accu in zit kan je hem overal gebruiken. En is de accu op. Dan laad je hem snel weer op met de bijgeleverde snellader.

Het spijkerpistool is voor meerdere doeleinden te gebruiken van lijsten maken tot aan meubelmontage. Je kan veel kanten er mee op. Ideaal voor een doe-het-zelfklusser. 

Voordelen Fred Spijkerpistool

 • Beschikt over een ergonomisch ontwerp
 • Kan draadloos gebruikt worden
 • Kan voor veel dingen gebruikt worden

Nadelen Fred Spijkerpistool

 • In een kleur beschikbaar

4. HBM machines Spijkerpistool

HBM machines Spijkerpistool

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Hygiëne

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je een spijkerpistool die de professionals gebruiken? Dan is de HBM machines Spijkerpistool een zeer goede optie. Dit product is voor de klusser die een hoger niveau wilt bereiken.

Tijdens het klussen kan je te maken krijgen met verschillende soorten hout en spijkers. Voor dit spijkerpistool maakt dat niet uit hij kan spijker in brengen van 50 mm lang in elk type hout. 

Als je een groot paneel moet vast zetten kan het vermoeiden worden om elke keer de trekker over te halen. Daarvoor is er de "schiet" modus. Door deze modus hoef je allen de tip van het pistool aan te raken om een spijker in te brengen. 

Met een draaiknop aan de zijkant van het apparaat kan je instellen hoe diep de spijker erin moet. Ideaal als je een wat dunner stuk hout hebt.

Door het LED-lampje kun je precies zien wanneer hij oververhit raakt of de voorraad opraakt. Hierdoor weet je precies als er iets mis is. En de twee powerleds verlichten de plek waar de spijker in gebracht wordt. Hierdoor kan je ook blijven klussen, ook al is het donker. 

Voordelen HBM machines Spijkerpistool

 • Kan spijker in brengen van 50 mm lang
 • Een "schiet" modus
 • Met een draaiknop kan de diepte bepaalde worden
 • LEd lampje en twee powerleds

Nadelen HBM machines Spijkerpistool

 • Aan de dure kant vergeleken met de andere producten uit deze lijst

5. Kibani Spijkerpistool

Kibani Spijkerpistool

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Hygiëne

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Misschien ga je het spijkerpistool vooral gebruiken voor nietjes dan kan je ook een nietjespistool halen. Het Kibani Spijkerpistool is ideaal voor het gebruik van nietjes.

Dit spijkerpistool beschikt over een zeer goed design. Hij is overal draadloos te gebruiken en door het lichte gewicht is het geen blok aan je arm als je het de hele dag moet gebruiken. 

Er zit een aantal veiligheidsfuncties op het apparaat, maar de belangrijkste is de "veiligheidsneus". Door deze functie kan er geen nietje af geschoten worden als de neus nergens tegen aan staat. 

Wil je lekker snel doorwerken? Dat kan met het Kibani spijkerpistool. Je kunt tot wel 30 nietjes per minuut afschieten. Dat is zeer snel. Met het LED-lampje kan je precies zien waar het nietje komt in het donker. 

Voordelen Kibani Spijkerpistool

 • Goed design
 • Voorzien van "veiligheidsneus
 • 30 nietjes per minuut
 • Inclusief LED verlichting

Nadelen Kibani Spijkerpistool

 • niet geschikt voor spijkers

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel spijkerpistolen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten spijkerpistolen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de spijkerpistolen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste spijkerpistolen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>