Beste geteste steekwagen

Profeco steekwagen opvouwbaar review

Profeco steekwagen opvouwbaar

Op zoek naar een handige steekwagen voor bij een verhuizing, of gewoon voor overige logistieke klusjes? Waar je hem ook voor nodig hebt, we zijn er bij Gardini van overtuigd dat de Profeco steekwagen opvouwbaar een passende oplossing voor je zal zijn!

De Profeco steekwagen is namelijk een all-round oplossing voor logistieke klusjes. Met de dunne drager aan de voorkant hoef je je materialen niet hoog op te tillen om ze vervolgens moeiteloos mee te kunnen nemen.

De wieltjes zijn van hoge kwaliteit en kunnen met gemak tegen een stootje. En alsof dat nog niet mooi genoeg was, is het handvat ook nog eens opvouwbaar, zodat je hem in een kleine ruimte op kunt bergen! Dat maakt de Profeco steekwagen een uitstekende oplossing voor iedereen die een steekwagen nodig heeft!

Logistieke klusjes zijn vrijwel onmogelijk zonder het juiste materiaal daarvoor. Denk aan hoe een verhuizing zal verlopen zonder verhuisbus of verhuislift, en hoe je in een magazijn zou moeten werken zonder een pompkar of heftruck.

Hetzelfde geldt ook voor minder grootschalige logistieke operaties. In bijvoorbeeld winkels waar zware spullen vaak in kleinere dozen zitten, is een steekwagen eigenlijk onmisbaar. Ook bij een verhuizing kan een steekwagen een ontzettend handige oplossing zijn.

Daarom raden we je ook van harte aan, ongeacht wat voor klusje je voor de boeg hebt, om een goede steekwagen te kopen. Dat zal je enorm helpen bij je logistieke inspanningen.

Maar hoe kies je nou de beste steekwagen uit voor jouw situatie? Wat heb je nodig, wat is je budget en hoe kies je de beste koop steekwagen nou uit?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste steekwagens

Profeco steekwagen opvouwbaar review

Beste koop
1.  Profeco steekwagen opvouwbaar

Beste steekwagen voor buiten
2. T4ALL steekwagen ERRO1830

Beste draagvermogen
3. Kreator KRT670303 Steekwagen

Beste compacte steekwagen
4. Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582

Beste compacte draagvermogen
5. Kreator KRT670204 Steekwagen

Top 10 beste steekwagens

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste steekwagens.


Waar op letten bij het kopen van een steekwagen?

De beste steekwagen kopen is lastiger dan je denkt. Je kan zoals bij bijna alle producten altijd kijken naar wat de beste steekwagen volgens de consumentenbond is, maar meestal is het gewoon het fijnst om zelf te beslissen wat voor steekwagen je moet kopen.

Een goede steekwagen vind je door te letten op de onderstaande specificaties en kenmerken, die de beste steekwagens zo goed maken!

Gewicht

Als je met een steekwagen al zware objecten gaat vervoeren, raden we aan om een steekwagen te kopen die zo licht mogelijk is. Dit verkleint uiteindelijk de moeite die je moet stoppen om de dozen of andere objecten van A naar B te krijgen.

Wielen

Een steekwagen heeft altijd wielen natuurlijk. Maar we bedoelen de kwaliteit en de grootte van de wielen. Net als bij een gereedschapskar is dit belangrijk. Gebruik je een steekwagen bijvoorbeeld alleen binnenshuis, of in een gymzaal? Dan is een steekwagen met kleine wielen geen enkel probleem; moet je echter over ruigere terreinen heenrijden met je steekwagen, kun je beter stevige en grotere wielen kiezen.

Gewicht (draagkracht)

Een steekwagen is niets waard als hij niet sterk is! Daarom moet je altijd goed letten op de draagkracht van een steekwagen, om te verzekeren dat je niet halverwege de rit moet stoppen omdat hij is doorgezakt.

Inklapbaarheid

Een ander nuttig ding om op te letten is de inklapbaarheid van de steekwagen. Een inklapbare of opvouwbare steekwagen is soms iets duurder, maar het kan wel ontzettend veel ruimte besparen in je schuur of huis. Als dat een groot voordeel voor je is raden we zeker aan om hier goed op te letten voor je aankoop!

Meegeleverde accessoires

Een steekwagen kan nog praktischer zijn als er accessoires worden meegeleverd, zoals elastische banden die de dozen of andere objecten goed in plaats houden. Dit kan rugpijn voorkomen omdat je niet de hele tijd hoeft te bukken om de doos in plaats te houden.


Wat is de beste steekwagen van 2024? 

De beste steekwagen 2024 hebben we inbegrepen in onze top 5 beste steekwagens lijst, die je hieronder nog eens uitgebreid kunt bekijken. Naast dat we de beste koop steekwagens hebben uitgekozen, hebben we de steekwagens verdeeld over verschillende categorieën, omdat we natuurlijk ook wel weten dat iedereen andere behoeften heeft. De beste steekwagens van 2024 vind je hieronder!

1. Profeco steekwagen opvouwbaar

Profeco steekwagen opvouwbaar review

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Profeco steekwagen is een all-round oplossing voor logistieke klusjes. Met de dunne drager aan de voorkant hoef je je materialen niet hoog op te tillen om ze vervolgens moeiteloos mee te kunnen nemen.

De wieltjes zijn van hoge kwaliteit en kunnen met gemak tegen een stootje. En alsof dat nog niet mooi genoeg was, is het handvat ook nog eens opvouwbaar, zodat je hem in een kleine ruimte op kunt bergen!

Ook heeft de Profeco steekwagen opvouwbaar een draagkracht van liefst 75 kg, wat ruim genoeg is voor 99% van de toepassingen. Dat maakt de Profeco steekwagen een uitstekende oplossing voor iedereen die een steekwagen nodig heeft!

Voordelen Profeco steekwagen opvouwbaar

 • De Profeco steekwagen opvouwbaar is geschikt voor tot wel 75 kg draagkracht
 • Wieltjes zijn van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje
 • Opvouwbaar, dus makkelijk en compact op te bergen buiten gebruik

Nadelen Profeco steekwagen opvouwbaar

 • Handvat heeft alleen horizontale grip, niet ideaal om mee te lopen

2.  T4ALL steekwagen ERRO1830

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Voor iets ruigere terreinen heb je ook een ruige steekwagen nodig. Met de T4ALL steekwagen ERRO1830 krijg je precies dat. De T4ALL steekwagen ERRO1830 heeft namelijk extra sterke wielen, die niet zouden misstaan onder het chassis van een grasmaaier.

Door deze sterke wielen en het roestvrij stalen materiaal dat gebruikt is voor het frame, kun je er gerust op zijn dat de T4ALL steekwagen ERRO1830 geschikt is voor alle klusjes, of het nou in je woonkamer is of zelfs op de maan!

Voordelen T4ALL steekwagen ERRO1830

 • Erg sterke wieltjes die geschikt zijn voor buitengebruik
 • Draagkracht van tot wel 150 kg
 • Stevige, diagonale handvaten geven extra veel grip
 • Metalen frame is ontzettend sterk en zal lang mee gaan

Nadelen T4ALL steekwagen ERRO1830

 • Niet opvouwbaar of opklapbaar
 • Wieltjes kunnen vies worden, waarna je hem liever niet meer binnen gebruikt

3. Kreator KRT670303 Steekwagen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Leuk, die steekwagens. Maar voor zware gewichten, kun je dan niet beter een heftruck gaan inhuren? Nee hoor! De Kreator KRT670303 Steekwagen heeft namelijk een maximum draagvermogen van 200 kg. Misschien wel volledig overbodig, want wat weegt nou überhaupt zoveel?

Wat wel zeker is, is dat je met de Kreator KRT670303 Steekwagen dus geen miskoop kunt doen als het gaat om zware gewichten tillen. De wielen zijn daarnaast ook erg stevig en bieden genoeg grip om ook in ruigere omstandigheden (bijvoorbeeld in de tuin) je logistieke operaties met gemak uit te kunnen voeren.

Voordelen Kreator KRT670303 Steekwagen

 • Erg sterke wieltjes die geschikt zijn voor buitengebruik
 • Draagkracht van tot wel 200 kg
 • Stevige, diagonale handvaten en een horizontale ligger geven extra veel grip

Nadelen Kreator KRT670303 Steekwagen

 • Het metaal wat gebruikt is is niet roestvrij, waardoor de Kreator KRT670303 Steekwagen niet buiten bewaard kan worden

4. Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582 is de volgende gelukkige winnaar, en dan wel in de categorie ‘compact’. Je kan de Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582 namelijk zo ver opklappen dat hij zelfs in het keukenpastje zou passen, door de dunne wieltjes en het ontwerp dat precies in elkaar kan vallen.

Mede dankzij dit super praktische ontwerp is de Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582 enorm populair als accessoire voor in huis. Je kan hem immers overal opbergen waar je wil. En dan toch nog ruim 90 KG er mee kunnen dragen!

Tot slot wordt de Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582 geleverd met elastische banden, die het te dragen object makkelijk in de plaats houden. Dit voorkomt een hoop hoofdpijn en rugpijn tijdens het tillen.

Voordelen Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582

 • Draaggewicht van 90 kilo ondanks het compacte formaat
 • Duurzaam, aluminium frame dat erg weinig weegt
 • Extreem compact opvouwbaar, zonder de wieltjes te hoeven verwijderen

Nadelen Stanley Inklapbare Steekwagen SXWTD-FT582

 • De wielen zijn door de opklapbare vorm niet al te stevig, dus buitenshuis gebruik is niet aan te raden

5. Kreator KRT670204 Steekwagen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We hebben opvouwbare en opklapbare steekwagens gezien, en ze kwamen in allerlei soorten gewichten en draagvermogens. Maar geen één vond zo’n goede balans tussen kracht en compactheid, dan de Kreator KRT670204 Steekwagen!

Deze topper kan namelijk 120 kg tillen zonder enige problemen, en dat terwijl hij bijna volledig opklapbaar is. Je kan hem in principe overal kwijt en toch is de Kreator KRT670204 Steekwagen een stevige optie, die zelfs buitenshuis prima gebruikt kan worden.

Voordelen Kreator KRT670204 Steekwagen

 • Draaggewicht van 90 kilo ondanks het compacte formaat
 • Stevige metalen gebruikt voor het frame
 • Kan prima buitenshuis gebruikt worden door de stevige rubberen wielen
 • Erg compact dankzij de opvouwbare wielen, handvat en het inkapbare laadvak

Nadelen Kreator KRT670204 Steekwagen

 • De stevige wielen dien je zelf op te pompen (en er wordt geen pomp bij de steekwagen geleverd)

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel steekwagens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten steekwagens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de steekwagens op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste steekwagens op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>