Best Geteste Tekentang

Heltiq Steken en Beten Set

Wil je de allerbeste tekentang in huis halen om jou en je gezin te beschermen tegen deze kleine, maar gevaarlijke insecten?

De Heltiq steken en beten set is dan het perfecte product voor jou. Niet alleen zit er een geschikt stuk gereedschap in dit handige tasje om teken mee te verwijderen.

Ook krijg je in de Heltiq Steken en Beten Set een loep, om ze beter te kunnen zien - een paar reinigingsdoekjes, pleisterstrips, natuurlijk een pincet en nog zo, zo veel meer!

Als je dus een weekendje weg gaat in de natuur en bang bent dat je gestoken wordt, is het Heltiq Steken en Beten Set de perfecte remedie.

Op zoek naar de beste tekentang 2024? Bij Gardini maken we aankoopbeslissingen eenvoudig. Ook voor tekentangen.

Teken zijn namelijk ontzettend kleine, maar toch hele nare beestjes die meer schade aan kunnen richten dan hun grotere neef - de spin. Waar vrijwel alle spinnen in Nederland onschuldig zijn, kunnen teken een vervelende plaag zijn en zelfs ziektes met zich mee brengen.

Wij onderzochten voor jou de beste tekentang. Als je dus op zoek bent naar een goede tekentang, dan zul je vast een hoop vragen hebben. Wat is de beste tekentang voor kinderen, of welke tekentang is het beste voor volwassenen? Al deze vragen beantwoorden we in onze tekentang test 2024!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tekentangen

Beste koop tekentang
1.  Heltiq Steken en Beten Set

Beste metalen tekentang
2. Tekentang RVS

Beste tekentang voor kinderen
3.Byebites Teken Pincet

Beste tekenverwijderaar dieren
4. Tekenhaakje

Beste goedkope tekentang
5. Plastic tekentang

Misschien ook interessant:

Top 10 beste tekentangen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste tekentangen.


Waar op letten bij het kopen van een tekentang?

De beste tekentang 2024 kopen doe je via Gardini! Wij maken het zo eenvoudig mogelijk om aankoopbeslissingen te maken. Maar wat onderscheidt de beste tekentang nu van een minder goede tekentang?

We raden je aan om zo goed mogelijk te letten op de onderstaande dingen bij het kopen van een tekentang. Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten als je een tekentang wil gaan kopen. Ook zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste tekentang volgens de consumentenbond test.

Materiaal

Het materiaal van een tekentang is belangrijk - niet alleen voor de bouwkwaliteit en duurzaamheid. Het verwijderen van een tekenbeet komt dicht in de buurt van je huid en je aderen. Daarom moet de tekentang zo steriel mogelijk zijn (we raden ook aan om hem te wassen alvorens gebruik!)

Dieren

Een tekentang kan ook gebruikt worden op dieren, maar niet allemaal. Kleinere tekentangen zullen bijvoorbeeld niet goed langs de lange haren van een hond of paard kunnen komen.

Groot of klein?

Het liefst wil je er zo snel mogelijk bij zijn, zodat de teek nog niet kan groeien en er geen schade aan je huid ontstaat. Maar mocht het gebeuren - wat bij dieren vaker voorkomt dan bij mensen - dat de teek groeit, werken kleinere pincetten vaak niet helemaal meer. Het is dan aan te raden om een tekentang voor grotere teken te gebruiken.

Duurzaamheid

Een tekentang van plastic zal doorgaans minder lang mee gaan dan een stevige metalen tang. Wel kan dit iets minder prettig aanvoelen om te gebruiken, maar bij 1 aankoop heb je de rest van je leven wel een betrouwbare tekentang in huis!


Wat is de beste tekentang van 2024? 

De beste tekentang 2024 kopen? Dan raden we de kandidaten uit onze top 5 beste tekentangen aan! 

We hebben deze tekentangen geselecteerd op basis van effectiviteit, kwaliteit en veiligheid. Ook houden we bij ieder product rekening met de prijs, zodat er een goede tekentang bij zit voor iedereen.

1. Heltiq Steken en Beten Set

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je de aller beste tekentang in huis halen om jou en je gezin te beschermen tegen deze kleine, maar gevaarlijke insecten? Naast teken zijn er nog veel meer gevaarlijke insecten en diertjes die schade kunnen aanrichten aan jou en misschien je kinderen. Denk aan mieren, muggen, horzels en zelfs kwallen.

De Heltiq steken en beten set is dan het perfecte product voor jou. Niet alleen zit er een geschikt stuk gereedschap in dit handige tasje om teken mee te verwijderen.

Ook krijg je in de Heltiq Steken en Beten Set een loep, om ze beter te kunnen zien - een paar reinigingsdoekjes, pleisterstrips, natuurlijk een pincet en nog zo, zo veel meer!

Als je dus een weekendje weg gaat in de natuur en bang bent dat je gestoken wordt, is het Heltiq Steken en Beten Set de perfecte remedie. Er zit een passende oplossing tegen allerlei soorten steken, van verschillende diersoorten. Veilig op pad met de Heltiq Steken en Beten Set!

Voordelen Heltiq Steken en Beten Set

 • Niet alleen voor teken, maar allerlei soorten steken en beten van dieren
 • Kind vriendelijk
 • Veel waar voor je geld
 • Makkelijk mee te nemen bijvoorbeeld op scouting trips of naar de camping

Nadelen Heltiq Steken en Beten Set

 • Lastig uit te vogelen wat waarvoor is bedoeld (zit wel een hulpwijzer inbegrepen)

2.  Tekentang RVS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als het je puur gaat om de teken in  bijvoorbeeld je tuin, dan wil je graag een effectief maar simpel product in huis halen. Met de Tekentang RVS set krijg je dat. Namelijk 3 verschillende soorten tekentangen, allemaal net een beetje anders.

De ene is vooral geschikt voor verse beten, dus hele kleine teken die zich nog niet goed hebben ingebeten. De andere twee kunnen van pas komen bij teken die al langer aan je huid vast zitten. Met dit product heb je dus altijd een fijne oplossing voor je probleem in huis als je teken in je tuin hebt.

De Tekentang RVS set is natuurlijk gemaakt van RVS en zal dus lang mee gaan. RVS is tevens erg hygiënisch doordat er, zeker na een wasbeurtje, geen bacteriën aan het gereedschap kunnen blijven zitten. 

Al met al is de Tekentang RVS set dus een effectieve en veilige manier om allerlei soorten teken te kunnen verwijderen!

Voordelen Tekentang RVS

 • RVS is veilig en gaat lang mee
 • Simpel maar effectief
 • Voor allerlei soorten tekenbeten geschikt
 • Goed geprijsd

Nadelen Tekentang RVS

 • Kan wat eng overkomen voor kinderen

3. Byebites Teken Pincet

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vind je zo'n zware metalen look ook wat eng lijken? Kinderen vaak ook. Als je dus teken weg wil halen bij kinderen is de Byebites Teken Pincet misschien wat voor jou.

Over het algemeen draagt de kleur groen bij aan een rustige en veilige uitstraling en daardoor hebben kinderen weinig moeite om het Byebites Teken Pincet te laten gebruiken. Zeker omdat het zo makkelijk gaat!

Met de Byebites Teken Pincet kun je letterlijk met een druk op de knop teken verwijderen. En de Byebites Teken Pincet heeft zelfs een 2-in-1 werking. Aan de bovenkant kun je grotere teken verwijderen, ook van je huisdieren. En het pincetje aan de onderkant is geschikt voor verse, kleine tekenbeten!

Omdat de Byebites Teken Pincet zo makkelijk te gebruiken is is het niet per se nodig voor het slachtoffer om heel stil te blijven zitten. Vooral bij drukke hondjes en bange katten is dat natuurlijk wel zo handig.

Voordelen Byebites Teken Pincet

 • Geschikt voor kinderen door de wat vriendelijkere uitstraling
 • 2-in-1 functionaliteit voor zowel grote als kleine teken
 • Geschikter voor dieren dankzij het makkelijke gebruik waarbij het slachtoffer niet doodstil hoeft te zitten
 • Pijnloos

Nadelen Byebites Teken Pincet

 • Plastic kwaliteit is niet optimaal

4. Tekenhaakje

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een pincet is niet altijd de beste manier om teken te verwijderen. Bij dit Tekenhaakje krijg je dan ook geen knijpend pincet, maar gewoon een dubbele haak  van kunststof. Dit heeft een groot voordeel boven normale tekentangen.

Bij dit Tekenhaakje wordt geen druk op het lichaam van de teek uitgeoefend, waardoor er geen bacteriën in de huid komen. Dit haalt dus de hygiënische zorgen van het verwijderen van teken, grotendeels weg.

Bij tekentangen kan het gebeuren dat de teek zichzelf stevig heeft vastgezet in je huid, waardoor er een stukje van de teek blijft zitten als je hem weg probeert te halen. Dit kan infecties veroorzaken, wat natuurlijk niet fijn kan zijn. Met dit tekenhaakje is dat meestal geen gevaar!

Het tekenhaakje komt in 3 maten, en je raadt het al: 1 voor kleine en verse beten, de andere 2 voor wat grotere teken die al redelijk vast zitten. Uiteraard werkt het haakje ook bij dieren, ook al moet je wel verwachten dat het dier dan stil blijft zitten.

Voordelen Tekenhaakje

 • Werkt hygiënischer omdat de teek niet blijft zitten in je huid
 • In 3 maten voor allerlei soorten beten
 • Goed geprijsd
 • Heel makkelijk te gebruiken

Nadelen Tekenhaakje

 • Slachtoffer moet goed stil blijven zitten voor gebruik van de tekenhaak

5. Plastic tekentang

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dan tot slot een doodeenvoudige tekentang, vergelijkbaar met de voorganger maar dan iets goedkoper. Ook deze Plastic tekentang werkt met twee haakjes. Die gaan om de teek heen, een klein beetje draaien en voila, de teek is weg zonder dat er nog deeltjes in je huid blijven zitten - met alle gevaren van dien!

Deze haakjes zijn gemaakt van plastic en in plaats van 3 haken krijgt u er twee opgestuurd. Dit is echter meer dan genoeg voor de meeste gevallen en ze passen zelfs nog door de brievenbus, waardoor de verzending ook gratis is.

Om geld te besparen, maar alsnog een goede tekentang in huis te halen, kunt u dus kiezen voor deze Plastic tekentang!

Voordelen Plastic tekentang

 • Goed geprijsd
 • Werkt hygiënischer omdat de teek niet blijft zitten in je huid
 • Heel makkelijk te gebruiken

Nadelen Plastic tekentang

 • Maar in 2 maten geleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel tekentangen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tekentangen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de tekentangen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tekentangen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>