Best Geteste textielverf

Tie Dye kit verf

Het was ontzettend spannend. Wat is nou de beste textielverf? Na een spannende wedstrijd is er uiteindelijk toch een echte winnaar naar voren gekomen: namelijk de Tie Dye Kit Verf! 

En hoe: deze Tie Dye set is niet alleen tegenwoordig supertrendy maar je krijgt maar liefst 12 (!) verschillende kleuren bijgeleverd om de mooiste creaties mee te maken! 

Ook krijg je 100 elastiekjes bijgeleverd en 5 plastic wegwerpwerkschorten, zodat je kleding niet onder de verf komt te zitten. Dit is dus echt álles in één: je krijgt zelfs nog handschoenen en tafelbescherming!

 

Wat is de beste textielverf? Gelukkig kan je tegenwoordig op veel leuke manieren je kleding weer een tweede leven geven door bijvoorbeeld het in te korten, of van die ene leuke broek een korte broek te maken! 

Om jou te helpen hebben wij alle informatie die jij nodig hebt om de beste textielverf te vinden zo overzichtelijk mogelijk op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook nog veel verschillende textiel verven met elkaar vergeleken, om jou zo te verzekeren van de beste resultaten. 

In dit artikel ontdek jij alles wat je moet weten én nodig hebt voor het vinden van de beste textielverf. Daarnaast hebben we in de ultieme review de top 5 allerbeste textielverf op een rijtje gezet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Textielverven

Beste textielverf
1.  Tie Dye Kit verf

Simplicol Textielverf Intens - Wasmachine Textielverf - Safari Khaki - 2 stuks - 0,3L Totaal

Beste budget textielverf
2. Simplicol textielverf intens

Ideal textielverf bruin - 350 gram - Wasmachine - Alles in 1 - 30ºC - Handwas - Tie Dye - Eenvoudig en milieuvriendelijk in gebruik

Beste milieuvriendelijke textielverf
3. Ideal textielverf

Crafts&Co Tie Dye Set /Tie Dye Kit -Tie Dye Verf - 15 Kleuren - Textielverf - Hobbyverf - DIY Knutselen

Beste hobby textielverf
4. Tie Dye Kit 15 kleuren

QBIX Tie Dye Kit - Set van 15 kleuren - Complete textielverf tie dye kit met elastiek en knijpflesjes

Beste prijs- kwaliteitverhouding textielverf
5. Qbix Tie Dye textielverf set

Top 10 beste Textielverf

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste textielverf opties , dit zijn direct de meest verkochte producten bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van textielverf?

Waar op letten bij het kopen van textielverf?

Zoals eerder besproken is textielverf een leuke manier om je oude kleding een nieuw leven in te blazen of juist net wat spannender te maken. Omdat de hobbywereld erg groot is zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders van deze verf. 

Veel aanbod is natuurlijk fijn, maar het kan ook ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat snappen wij maar al te goed. En omdat wij dit zo goed begrijpen, willen we je graag een stukje op weg helpen.

Hoe dan? Nou, speciaal voor jou hebben wij uitgezocht met welke punten je het meeste rekening mee moet houden bij het kopen van de beste textielverf. Superfijn toch?

Garantie

Het eerste punt dat we willen bespreken in dit artikel is de garantie. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer je van plan bent iets te kopen, hoe groot of klein het ook is!

Garantie is namelijk een indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het product ten minste mee moet gaan. Dit geeft jou als consument naast rust ook een stukje zekerheid. Wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn na de aankoop, kan je altijd nog terugvallen op de garantie.

Wanneer een product dat je op oog hebt geen garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je wil kopen?

Daarom is het verstandig om dit even goed te controleren wanneer je textielverf wil gaan kopen. Ons advies hierbij is om te gaan voor een garantietermijn van ten minste zes maanden, zodat jij met een gerust hart kan gaan verven!

Kleur(en)

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de kleuren die je van plan bent te kopen. Textielverf kan namelijk vrij duur zijn, en het is zonde als je dan teveel geld uitgeeft aan kleuren die je niet van plan bent te gebruiken. 

Hierbij is het ook slim om je te bedenken dat je met de primaire kleuren (blauw, geel en rood) al een heel eind kan komen. Wanneer je deze in een groter formaat koopt, kan je heel makkelijk hier andere kleuren van maken zoals groen of paars.

Weet je niet hoe je die kleuren moet mengen? Hieronder hebben we de standaard kleuren en hoe deze te mengen zijn even opgesomd, zodat je dit als extra tip mee kan nemen tijdens het schilderen.

Groen:  geel + blauw 

Paars:  blauw + rood 

Oranje: geel + rood

Hierbij is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat wit en zwart ook belangrijk zijn als kleuren verf. Met wit kan je bijvoorbeeld, samen met rood, roze maken. 

Ook kan je iedere kleur lichter maken door een beetje witte verf erbij te mengen, en alles donkerder te maken door juist een beetje zwart te gebruiken.

Uitdrogen

Wanneer je van plan bent bijvoorbeeld een hele ochtend of middag uit te besteden aan verven, is het belangrijk dat je rekening houdt met uitdroging van je verf.

Wanneer jij een klodder verf een tijdje niet gebruikt, droogt het namelijk op. Dit valt dan, wanneer dit eenmaal gebeurd is, lastig terug te draaien.

Het is daarom verstandig om alleen de verf uit de tube te halen die je in hetzelfde uur denkt te gebruiken. Blijft het langer dan een uur staan zonder het aan te raken met je penseel, ben je waarschijnlijk te laat.

Soort verf

En dan het laatste punt. Dit klinkt misschien gek, want het gaat hier natuurlijk om maar één soort textielverf: namelijk textielverf. Echter is het natuurlijk wel belangrijk dat je natuurlijk niet per ongeluk de verkeerde soort verf gaat bestellen. 

Er zijn ontzettend veel soorten verf verkrijgbaar en vaak hebben fabrikanten dezelfde soort verpakking voor verschillende soorten verf. Daardoor is het heel makkelijk om de verkeerde te bestellen of mee te nemen uit de winkel.

Zeker wanneer je van plan bent je verf fysiek te kopen en je geen bonnetje bij je hebt, is dit natuurlijk ontzettend balen. Bekijk dus even goed of het wel echt textielverf is dat je koopt!


Wat is de beste textielverf van 2024? 

Op basis van bovenstaande factoren en natuurlijk nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende soorten textielverf, zodat we verzekerd zijn van alleen de allerbeste testresultaten en dus de beste textielverf. 

Uiteindelijk is er na veel wikken en wegen een top vijf van de beste textielverf naar voren gekomen. Deze soorten verf gingen allemaal erg gelijk aan elkaar op en blinken allemaal uit in een andere categorie.

Ben jij net zo nieuwsgierig geworden als ons naar de textielverven in deze felbegeerde top vijf? Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste textielverven van 2024!

1.  Tie dye Kit 12 kleuren

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met alle soorten wedstrijden zo is kan er uiteindelijk, maar eentje de beste zijn. En wil je je kleding nu écht goed een nieuw leven in blazen? Dan zit je met deze tie dye kit helemaal goed!

Deze kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om de mooiste tie dye kits te maken: namelijk maar liefst twaalf verschillende kleuren, elastiekjes, handschoenen, een schort én een kleed om je tafel te kunnen beschermen tegen vlekken.

Ideaal toch? Zo kan je direct van start met het pimpen van je kleren! 

Voordelen Tie dye Kit 12 kleuren

 • Wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om direct van start te gaan
 • Twaalf verschillende kleuren om mee te werken
 • Handig spuitmondje voor op de verftube

Nadelen Tie dye Kit 12 kleuren

 • Kleur vervaagt een klein beetje na de eerste wasbeurt

2. Simplicol textielverf intens

Simplicol Textielverf Intens - Wasmachine Textielverf - Safari Khaki - 2 stuks - 0,3L Totaal

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je nou een minder groot budget om te besteden, maar wil je wel graag je kleding voorzien van een nieuw kleurtje? Dan is de Simplicol textielverf perfect!

Deze verf komt in maar liefst tien verschillende kleuren, waardoor je ruim de keuze heb om te kiezen wat je het mooiste vindt. Daarnaast krijg je voor een erg goedkope prijs maar liefst twee doosjes meegeleverd.

Daar kan je weer een tijdje mee vooruit. Heel erg handig én goed voor de portemonnee.

Voordelen Simplicol textielverf intens

 • Je krijgt twee doosjes
 • Erg goedkoop in vergelijking met andere soorten textielverf
 • Vervaagt niet in de was

Nadelen Simplicol textielverf intens

 • Geen garantie

3. Ideal textielverf

Ideal textielverf bruin - 350 gram - Wasmachine - Alles in 1 - 30ºC - Handwas - Tie Dye - Eenvoudig en milieuvriendelijk in gebruik

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Verf is helaas niet altijd zo milieuvriendelijk. Er kunnen namelijk veel stoffen in zitten die schadelijk zijn voor het milieu. Als je dan graag je kleding wil verven op een manier die goed is voor het milieu, zit je goed met deze Ideal verf.

Deze verf bevat vrijwel geen schadelijke stoffen, waardoor het ook goed is voor het milieu. Daarnaast is de verf verkrijgbaar in meerdere kleuren tegen een erg fijn prijsje. Mooi voor je kleding, en mooi voor onze aarde.

Voordelen Ideal textielverf

 • Kleuren zien er mooi uit
 • Niet schadelijk voor het milieu
 • Handig in gebruik

Nadelen Ideal textielverf

 • Iets duurder

4. Tie Dye Kit 15 kleuren

Crafts&Co Tie Dye Set /Tie Dye Kit -Tie Dye Verf - 15 Kleuren - Textielverf - Hobbyverf - DIY Knutselen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij nu helemaal gek van textielverf en is het een uit de hand gelopen hobby geworden? Dan wil je natuurlijk graag uitgebreide keuze aan kleuren waar je een tijdje mee kan doen. Daarvoor is deze perfect!

Deze tie dye kit bestaat namelijk uit maar liefst 15 verschillende kleuren! En dat is nog niet alles: deze wordt bezorgd met een handige opbergbox om al je verftubes in te kunnen bewaren.

Ook krijg je er nog een inspiratieflyer bij, maar liefst 120 elastiekjes, 10 plastic handschoenen en zelfs twee plastic tafelkleden! Alles wat je nodig hebt dus.

Voordelen Tie Dye Kit 15 kleuren

 • Je krijgt maar liefst vijftien kleuren om te gebruiken
 • Komt met een handige opbergbox met handig handvat
 • In verhouding relatief goedkoop

Nadelen Tie Dye Kit 15 kleuren

 • Flesjes hebben allemaal een inhoud van 50ml en kunnen daardoor snel op raken

5. Qbix Tie Dye textielverf set

QBIX Tie Dye Kit - Set van 15 kleuren - Complete textielverf tie dye kit met elastiek en knijpflesjes

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan spreek je over de QBix Tie Dye set! Deze textielverf scoorde als veruit de beste uit de test op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

Je krijgt deze Tie Dye set namelijk voor een relatief goedkope prijs, zonder dat je ook maar enigszins hoeft in te leveren op de kwaliteit. Zo krijg je maar liefst 15 verschillende kleuren, een handige opbergdoos en alle extra’s die je nodig hebt om direct van start te gaan.

Voordelen Qbix Tie Dye textielverf set

 • Erg goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Vijftien verschillende tie dye kleuren
 • Alles wat je nodig hebt om direct te beginnen

Nadelen Qbix Tie Dye textielverf set

 • Kleur vervaagt een klein beetje na een paar keer wassen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel textielverf soorten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten textielverf soorten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de textielverf soorten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste textielverf dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>