Best Geteste Tuinaarde

PLAGRON LIGHTMIX MET PERLIET 50 LITER

Plagron Lightmix

Met Plagron Lightmix haal jij de beste tuinaarde van dit moment in huis. Met deze tuinaarde zorg je ervoor dat je grond van zeer goede kwaliteit is voor je planten. Doordat deze tuinaarde gemixt is met perliet heeft hij extra hoog zuurstofgehalte. Dit is ideaal voor planten om mooi te kunnen groeien. Door een lage EC waarde wortelt de tuinaarde zich snel. Deze tuinaarde is in een zak van 50 Liter beschikbaar. Zodat je hele tuin mooi kan bloeien!

Wat is de beste tuinaarde van dit moment en wat is de beste tuinaardige voor in jouw tuin? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen en worden er nog ontzettend veel andere vragen beantwoord. Wij van Gardini hebben namelijk een volledig artikel gewijd aan de beste tuinaarde opties van dit moment.

Om er achter te komen wat de beste tuinaarde van dit moment is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste tuinaarde opties van dit moment. Hierbij hebben wij tientallen soorten tuinaarde met elkaar vergeleken om zo de beste opties op te kunnen nemen in onze top 5 beste tuinaarde. Deze handige top 5 vind je verderop in dit artikel.

Ook hebben wij de belangrijkste opties bij het kiezen van een goede soort tuinaarde op een rijtje gezet. Niet alle soorten tuinaarde zijn uiteraard het zelfde en ook kan het bij iedereen verschillen welke soort tuinaarde het beste voor hun tuin is. Ook de belangrijkste criteria uit onze beste tuinaarde test vind je dus verderop in dit artikel. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

24

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinaarde

PLAGRON LIGHTMIX MET PERLIET 50 LITER

Beste koop tuinaarde
1. Plagron Lightmix

greenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

Beste tuinaarde ophogen
2. GreenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

Amica plantaardige tuinaarde 40l

Beste bemeste tuinaarde
3. Amica plantaardige tuinaarde 40l

Kokos Potgrond Compact 50 Liter

Beste kwaliteit tuinaarde
4. Kokos Potgrond Compact 50 Liter

Florentus Turfstrooisel 50L

Beste goedkope tuinaarde
5. Florentus Turfstrooisel 50L

Top 10 Beste Tuinaarde

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar het meest populaire tuinaarde bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de beste opties bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Tuinaarde?

Bij het aanschaffen van tuinaarde zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten tuinaarde maar niet alle opties zijn perse de beste optie voor jou. Zo is de ene soort tuinaarde alleen geschikt voor het ophogen van de tuin en de andere juist voor het aanplanten van planten of het beste voor het inzaaien van graszaad.

Om een miskoop te voorkomen hebben wij hieronder de belangrijkste punten om rekening mee te houden op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je de beste tuinaarde voor in jouw tuin aanschaft. Daarnaast zorg je er voor dat je geen verkeerde tuinaarde koop of veel te veel betaald voor een lage kwaliteit.

De criteria hieronder hebben wij ook getest in onze beste tuinaarde test en zijn tevens dezelfde punten als getest in de beste tuinaarde consumentenbond test. 

Gazon ophogen of tuin aanvullen

Allereerst is het belangrijk om naar het doel te kijken waarvoor je de tuinaarde gaat gebruiken. Ga jij de tuinaarde gebruiken voor het ophogen van je gazon of het aanvullen van je tuin? Besteed dan zeker niet te veel geld aan de tuinaarde. Tuinaarde is er namelijk in dure en goedkope varianten.

Bij de dure varianten tuinaarde zitten er vaak van allerlei andere organische stoffen doorheen. Hier betaal je dan vaak ook meer voor. Dit is bij het ophogen of aanvullen niet nodig. Wel kan het verstandig zijn om de bovenste laag of de plek waar beplanting komt te voorzien van potgrond. Potgrond bevat namelijk een stuk meer voedingsstoffen.

Tuinaarde dat samengesteld is, is dus duurder. Dit wordt onder andere gebruikt om de bovenste laag te voorzien van een voeding rijkere laag bijvoorbeeld bij het inzaaien van gras.

Tuinaarde voor aanplanting

Zoals eerder benoemd kunnen verschillende soorten tuinaarde geschikt zijn voor verschillende werkzaamheden. De beste tuinaarde voor het aanplanten van planten kan namelijk flink verschillen. Tuinaarde beschikt over veel minder voedingsstoffen dan bijvoorbeeld potgrond.

Toch zijn er genoeg planten die genoeg voeding halen uit bemeste tuinaarde. Bedenk je wel dat niet alle tuinaarde bemest is en dus vaak de duurdere varianten nodig zijn om de juiste voedingstoffen te halen. Daarnaast is het vaak de beste optie om potgrond te halen als het gaat om het aanplanten van planten.

Prijs

Een derde punt is de prijs van de tuinaarde. Dit kan dus flink verschillen per soort en per merk tuinaarde. Bedenk daarom goed wat voor soort tuinaarde je nodig hebt en of de tuinaarde beschikt over de voedingsstoffen en samenstelling die jij nodig hebt.

Zo voorkom je namelijk dat je de tuinaarde terug moet sturen en bespaar je jezelf tijd en geld. Door goed de product omschrijving van de soorten tuinaarde te lezen ontdek je vaak gemakkelijk of de tuinaarde geschikt is voor jouw tuin.

Hoeveelheid

Als laatste is het belangrijk om naar de hoeveelheid van de tuinaarde te kijken. Tuinaarde is er namelijk in allerlei hoeveelheden te verkrijgen. Het inschatten van hoeveel tuinaarde je nodig hebt en hoeveel tuinaarde er in een zak zit kan best lastig zijn. Vooral voor de tuiniers die niet vaak met zakken tuinaarde gewerkt hebben.

Bij het ophogen of aanvullen van een tuin kan het verstandig zijn om uit te rekenen hoeveel liter je ongeveer nodig hebt. Het kan dan verstandiger zijn om grond te laten brengen als het om grote hoeveelheden gaat. Ga jij aanplanten? Dan kan je gerust wat meer meenemen. Zakken kunnen vaak lang blijven liggen en het overschot kan altijd over de rest van de tuin verdeeld worden.


Wat is de beste Tuinaarde van 2024? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor de beste opties tuinaarde van 2024. Want welke tuinaarde is het beste en wat moet goede tuinaarde bevatten?  Hieronder hebben wij de beste opties van 2024 op een rijtje gezet. Wij van Gardini hebben namelijk een handig overzicht gecreëerd van de 5 beste opties van dit moment.

Hierbij hebben wij elke soort tuinaarde voorzien van een korte product omschrijving en hebben wij de voor- en nadelen van alle opties op een rijtje gezet. Zo kom jij er gemakkelijker achter welke tuinaarde het meest geschikt is voor jouw tuin. Ook hebben wij elke optie voorzien van een eindbeoordeling.

Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde beste tuinaarde test en reviews van andere consumenten. Zo weet je zeker dat alleen de allerbeste opties in onze top 5 beste tuinaarde zijn beland.

1. Plagron Lightmix

PLAGRON LIGHTMIX MET PERLIET 50 LITER

9.2

Eindbeoordeling

Samenstelling

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zuurstofniveau

9.3

Op de eerste plek hebben wij de Plagron Lightmix uitgeroepen als beste tuinaarde van dit moment. Deze tuinaarde beschikt namelijk over onder andere perliet wat deze tuinaarde extra luchtig maakt. Hierdoor is het zuurstofgehalte van deze tuinaarde erg hoog wat erg gunstig is voor het groeien van gewassen en grassen.

Daarnaast wordt de Plagron Lightmix geleverd in een zak van 50 liter waardoor jij meteen een goede hoeveelheid tuinaarde in huis haalt. Heb jij veel tuinaarde nodig? Dan kun je gemakkelijk meer zakken aanschaffen. Ze bevatten veel tuinaarde, maar zijn licht van gewicht. 

Het merk Plagron staat bekend om de hoge kwaliteit die zij leveren. Niet voor niets is deze tuinaarde daarom de nummer 1 geworden. Meer weten of de beste prijs ontdekken kan door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen Plagron Lightmix

 • Bevat perliet
 • Hoog zuurstofniveau
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen Plagron Lightmix

 • Te zwaar volgens sommige mensen

2. GreenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

greenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

9.0

Eindbeoordeling

Samenstelling

9.3

Functionaliteiten

9.6

Zuurstofniveau

8.8

Op de tweede plek hebben wij de GreenSand Tuinaarde 2 x 25 liter uitgeroepen als beste ophoog tuinaarde. Deze tuinaarde wordt geleverd in 2x 25 liter verpakking waardoor vrijwel iedereen de zak gemakkelijk kan tillen. Daarnaast is de prijs van deze tuinaarde vrij laag waardoor je voor relatief weinig geld goede kwaliteit tuinaarde in huis haalt.

De greenSand Tuinaarde 2 x 25 liter is geschikt om gazonnetjes op te hogen en borders te egaliseren. Ook bevat deze tuinaarde toegevoegde voedingswaarden waardoor de PH waarde van de tuinaarde wordt gestabiliseerd. 

Andere voedingswaarden die deze tuinaarde bevat zijn bijvoorbeeld het leveren van voedingsstoffen zoals magnesium, mangaan en ijzer. Hierdoor wordt verzuring van de grond tegen gegaan en hoef jij geen kalk meer te strooien. Dit houdt je gazonnetje een stuk gezonder en biologischer.

Voordelen GreenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

 • Goed voor ophogen en egaliseren
 • Bevat voedingsstoffen

Nadelen GreenSand Tuinaarde 2 x 25 liter

 • Geen grootverpakking

3. Amica plantaardige tuinaarde 40l

Amica plantaardige tuinaarde 40l

8.4

Eindbeoordeling

Samenstelling

8.2

Functionaliteiten

8.3

Zuurstofniveau

8.7

Op plek 3 hebben wij de Amica plantaardige tuinaarde 40l geplaatst. Deze plantaardige tuinaarde wordt in een handige 40 liter zak geleverd. Hierdoor is hij vrij makkelijk te tillen en kun je met gemak een heleboel tuinaarde bestellen voor bijvoorbeeld het ophogen of egaliseren van je tuin.

Zoals gezegd is deze tuinaarde plantaardig wat zorgt voor een goede bodemverbetering. Dit bevordert die groeikracht van jouw sier- of moestuin. Voor de mensen die hun tuin graag biologisch en vrij van kunstmatige toevoegingen houden is deze tuinaarde dus de beste optie.

De 100% organische aarde stimuleert de groeikracht van gewassen en grassen en zorgt er voor dat het ecosysteem niet verstoord raak. Dit is voor zowel de planten als de dieren en insecten erg prettig.

Wil je meer weten over de Amica plantaardige tuinaarde 40l dan kun je op de bovenstaande button klikken. Hier vind je bovendien de beste prijs van deze tuinaarde van dit moment.

Voordelen Amica plantaardige tuinaarde 40l

 • Hoge kwaliteit tuinaarde
 • 100% organische tuinaarde

Nadelen Amica plantaardige tuinaarde 40l

 • Prijziger dan normale tuinaarde

4. Kokos Potgrond Compact 50 Liter

Kokos Potgrond Compact 50 Liter

8.3

Eindbeoordeling

Samenstelling

8.6

Functionaliteiten

8.7

Zuurstofniveau

8.0

Op zoek naar echte kwaliteit potgrond? Dan kan de Kokos Potgrond Compact 50 Liter de beste optie zijn voor jou. Deze potgrond is namelijk 100% gemaakt van kokos wat ervoor zorgt dat deze tuinaarde een fijne structuur heeft. Ook is deze tuinaarde vacuüm verpakt waardoor hij een erg kleine verpakking heeft, maar toch 50 liter tuinaarde bevat.

Andere consumenten raden de Kokos Potgrond Compact 50 Liter aan om de hoge kwaliteit tuinaarde en de positieve ervaringen die zij hebben met deze tuinaarde. Deze tuinaarde is door de vele voedingsstoffen die hij bevat een echte soort potgrond wat hem geschikt maakt voor het aanplanten van gewassen.

Zoals gezegd is deze potgrond tuinaarde dus wel duurder dan de meeste varianten tuinaarde. Hier krijg je dan wel voeding rijke tuinaarde voor. Meer weten? Dat kan door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen Kokos Potgrond Compact 50 Liter

 • Goed voor aanplanten van planten
 • Bevat veel voedingsstoffen

Nadelen Kokos Potgrond Compact 50 Liter

 • Onhandige verpakking

5. Florentus Turfstrooisel 50L

Florentus Turfstrooisel 50L

8.0

Eindbeoordeling

Samenstelling

8.2

Prijs / kwaliteit

7.1

Zuurstofniveau

8.0

De laatste optie in onze top 5 beste tuinaarde is de Florentus Turfstrooisel 50L. Florentus staat er om bekend goede kwaliteit te leveren. Om die reden is de Florentus Turfstrooisel 50L ook de beste goedkope optie tuinaarde. Je krijgt namelijk voor een relatief lage prijs een flinke hoeveelheid kwaliteit tuinaarde.

Zo heeft deze tuinaarde een goede bodemstructuur waardoor het opneembaar vermogen van water ontzettend hoog is. Hierdoor houdt het langer vocht vast wat weer erg prettig is voor de planten en gewassen.

Ook beschikt deze tuinaarde over een laag pH gehalte wat hem geschikt maakt voor het planten van zuurminnende planten zoals Heide en Rododendrons. Om de kwaliteit van deze tuinaarde te waarborgen is het verstandig om elk jaar een laag van 5 cm te strooien en deze licht aan te harken. 

Hierdoor kun je voor een vrij lage prijs je tuin goed onderhouden en zorg jij er voor dat alles goed groeit en mooi bloeit.

Voordelen Florentus Turfstrooisel 50L

 • Goedkoopste optie
 • Bevat veel voedingsstoffen

Nadelen Florentus Turfstrooisel 50L

 • Alleen in hoeveelheid van 50 liter verkrijgbaar

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tuinaarde hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinaarde getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de tuinaarde op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinaarde op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>