Best Geteste Tuinverlichting

HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

De HEKO Solar® Tuinverlichting Torch zorgt ervoor dat je tuin heel mooi verlicht wordt! Het bestaat namelijk uit 4 LED solar lampen die je overal gemakkelijk kan neerzetten. Je kan het de solar fakkels namelijk gemakkelijk in een pad of in de tuin prikken. De fakkels zorgen voor een leuke sfeer en daarom zijn ze ook een echte toevoeging aan de tuin. Geen gerommel met stroomkabels, aangezien deze zichzelf opladen middels zonlicht.

Verder zijn de lampen stofdicht en waterproof (IP65 certificering!). Met deze gedachtegang is dit de beste tuinverlichting van 2024!

Het is weer lente en zodra het weer een beetje mee zit zullen veel van jullie vast weer de tuin in gaan. Misschien is je tuin nog niet helemaal klaar voor het tuinseizoen. 

Om de reden hebben wijden wij dit artikel aan tuinverlichting. Met tuinverlichting kan je 's avonds langer genieten van de avonden in de tuin en het zorgt ook nog eens voor extra sfeer. 

Maar wat is nou goede tuinverlichting? Wij zien deze vraag geregeld voorbij komen en daarom hebben wij een uitgebreide tuinverlichting test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de top 5? Lees dan snel verder!  


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tuinverlichtingen

HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

Beste Koop Tuinverlichting
1. HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

Beste Tuinverlichting voor de Schutting
2. Nince Solar Tuinverlichting 4-Pack - Wandlamp Schutting

Beste Grondspot Tuinverlichting
3. Q-Mate 4 x LED Solar Grondspot Zilver 

Beste Gekleurde Tuinverlichting
4. Bolt Electronics ® Grondspots

Beste Budget Tuinverlichting
5. Gadgy Solar Lantaarn Craquelé Glas met 20 fairy lights

Top 10 Beste Tuinverlichtingen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire tuinverlichtingen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top tuinverlichtingen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van tuinverlichting?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel tuinverlichting kopen, maar het kopen van tuinverlichting is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk veel verschillende opties. 

Om jou te helpen met het vinden van de juiste verlichting voor jouw tuin hebben wij een aantal criteria opgesteld. Deze criteria kunnen jou helpen om een product te kiezen dat goed bij jou past. 

Wij raden je aan om deze criteria goed door te nemen, want zo kun je een miskoop voorkomen. Ook lijken deze criteria sterk op die van de beste tuinverlichting volgens de consumentenbond. 

Aantal lichtpunten 

Als eerste is het belangrijk om het aantal lichtpunten van de tuinverlichting te controleren. Het aantal lichtpunten staat voor het aantal lampen die aan de tuinverlichting zijn gekoppeld. Het aantal lichtpunten kan namelijk verschillen per soort tuinverlichting. Het aantal lichtpunten kan bij tuinverlichting variëren van 1 tot 208.

Bediening

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de bediening van de tuinverlichting. Tuinverlichting kan te bedienen door middel van een app of afstandsbediening. De tuinverlichting die werkt op basis van zonne-energie hoeft niet bediend te worden, deze gaan namelijk automatisch aan zodra het schemering wordt, ook gaan de lampen automatisch weer uit als de zon weer opkomt. 

Voedingstype 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar het voedingstype van de tuinverlichting. De verschillende soorten voedingstype zijn: netstroom, batterijen en zonne-energie. Denk dus goed na welk voedingstype het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. 

Dimfunctie

Als laatste is het handig om te controleren of de tuinverlichting beschikt over een dimfunctie. Met een dimfunctie kan je gemakkelijk en snel het licht feller of minder fel maken.


Wat is de beste tuinverlichting van 2024? 

Welke tuinverlichting is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Dit doen wij door middel van onze uitgebreide top 5! 

In de onderstaande uitgebreide top 5 komen alle door ons geselecteerde opties nog een keer voorbij. Ditmaal is elk product voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten tuinverlichting geselecteerd voor onze top van 5 zodat er voor iedere tuin een beste verlichting set tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan gauw verder en wie weet ontdek je nog een goede tuinverlichting aanbieding! 

1. HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We hebben het product net al geïntroduceerd, maar HEKO Solar heeft de beste tuinverlichting van 2024. Met deze solar tuinverlichting haal je dus de beste koop binnen.

De HEKO Solar® Tuinverlichting Torch werkt op zonne-energie. Dit betekent dat je geen stroompunten hoeft te gebruiken. Deze lampen kunnen ook maar liefst 15 uur achter elkaar branden. Dat is dus genoeg voor de hele nacht.

Overdag worden de lampen weer opgeladen. In Nederland kan het hard regenen, maar aangezien dit product is gemaakt van een hoge kwaliteit is dat geen enkel probleem. Zo heeft het een IP65 rating waardoor het geschikt is tegen slechte weersomstandigheden en stof.

Het is dan ook stofdicht en waterdicht. Naast de goede werking zijn het ook prachtige lampen. De fakkels zorgen ervoor dat jouw tuin er nog mooier uit gaat zien in de avond. De slimme sensoren zorgen er weer voor dat de lampen automatisch op dimstand gaan. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Voordelen HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

 • Gaat automatisch aan bij schemering
 • Heeft 15 branduren
 • De lampen zijn gemakkelijk te installeren
 • Deze lampen hebben een prachtig design

Nadelen HEKO Solar® Tuinverlichting Torch

 • Niet geschikt voor binnen

2. Nince Solar Tuinverlichting 4-Pack - Wandlamp Schutting

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag tuinverlichting aanschaffen, maar wil je deze liever niet aan de buitenmuur monteren? Dan is het handig om te controleren of de verlichting aan de schutting gemonteerd kan worden. 

Gelukkig hebben wij een set lampen gevonden die gemonteerd kunnen worden aan de schutting, namelijk de Nince Solar Tuinverlichting 4-Pack - Wandlamp Schutting. Dit is de beste tuinverlichting voor de schutting. 

Deze lampen zijn gemaakt van kunststof, hierdoor zijn ze zeer licht van gewicht. Ook zijn de lampen volledig waterproef, je kan ze dus het gehele jaar door aan de schutting laten hangen. 

Ook is dit product erg praktisch want het werkt volledig op zonne-energie. De lampen laden overdag op en gaan als het donker wordt automatisch aan door middel van de dag/nacht sensor. 

Voordelen Nince Solar Tuinverlichting 4-Pack - Wandlamp Schutting

 • Werken op zonne-energie
 • Voorzien van een automatische dag/nacht functie
 • Schroeven en pluggen worden meegeleverd met de lampen
 • Heeft een verlichtingstijd van 8 tot 12 uur

Nadelen Nince Solar Tuinverlichting 4-Pack - Wandlamp Schutting

 • Beschikt niet over een dimfunctie 

3. Q-Mate 4 x LED Solar Grondspot Zilver 

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Natuurlijk kan het voorkomen dat je de buitenlampen niet kan ophangen. Dit kan het geval zijn als de erfgrens afscheiding bestaat uit heggen. Gelukkig zijn er ook lampen die je niet hoeft op te hangen. 

Wij hebben daarom de Q-Mate 4 x LED Solar Grondspot Zilver geselecteerd als beste grondspot tuinverlichting. Deze lampen hoef je namelijk niet op te hangen want je kan ze in de grond steken. 

Deze grondspot zijn van het merk Q-mate en zijn voorzien van een helder warm wit licht. Dit zorgt er niet alleen voor dat de tuin goed verlicht is, maar het zorgt ook nog eens voor extra sfeer. 

Geen zorgen, ook met deze lampen hoef jij je niet druk te maken over snoeren in je tuin. Net als de eerste lampen werkt ook deze set op basis van zonne-energie. 

Leestip: Dit is de beste tuinbank voor in jouw tuin!

Voordelen Q-Mate 4 x LED Solar Grondspot Zilver 

 • Werkt op zonne-energie
 • De grondspots tegen alle weersinvloeden bestendig 
 • Zeer energie vriendelijk 
 • De spots branden tot wel 10 uur.

Nadelen Q-Mate 4 x LED Solar Grondspot Zilver 

 • Niet voorzien van een bewegingsensor 

4. Bolt Electronics ® Grondspots

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Kan je niet wachten om deze zomer feesten te geven in je tuin, maar is het je nog steeds niet gelukt om de juiste verlichting te vinden? Dan hebben wij misschien wel de perfecte verlichting voor je gevonden. 

Wij hebben de Bolt Electronics ® Grondspots namelijk geselecteerd als beste gekleurde tuinverlichting. Deze tuinverlichting is namelijk in te stellen in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren! 

Hoe verander je dan de kleuren van de lampen? Het veranderen van de kleuren is veel makkelijker dan je denkt. Door middel van een handige app kan je met een druk op de knop een andere kleur instellen. 

Ook kun je kleuren instellen door middel van een timer en als je een feestje heb kun je de lampen synchroniseren met je favoriete muziek! Kortom, deze lampen zijn de must-have voor je volgende tuin feestje. 

Voordelen Bolt Electronics ® Grondspots

 • De grondspots hebben tot wel 50.000 branduren 
 • Keuze uit 16 miljoen RGB kleuren
 • Gemakkelijk te bedienen door middel van een app
 • Voorzien van een stevige aluminium behuizing

Nadelen Bolt Electronics ® Grondspots

 • De spots zitten aan elkaar vast door middel van een kabel

5. Gadgy Solar Lantaarn Craquelé Glas met 20 fairy lights

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag tuinverlichting kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? We snappen dat niet iedereen even veel geld kan of wil uitgeven aan verlichting. 

Geen zorgen, ook voor iedereen met een wat kleiner budget is er goede tuinverlichting te vinden. Wij hebben namelijk de Gadgy Solar Lantaarn Craquelé Glas met 20 fairy lights geselecteerd als beste budget tuinverlichting. 

Met deze lampen breng je wat extra sfeer aan op de tuintafel. De lampen beschikken ieder over een snoer met 20 fairy lights, wat zorgt voor een sfeervol effect op tafel. 

En ja ook deze lampen werken op basis van zonne-energie, wat ervoor zorgt dat jij geen extra kosten kwijt bent aan stroom. Ideaal dus als je al flink probeert te besparen op elektriciteit. 

Voordelen Gadgy Solar Lantaarn Craquelé Glas met 20 fairy lights

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Iedere lamp is voorzien van een snoer met 20 fairy lights
 • Zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin 
 • Gemaakt van duurzame materialen 

Nadelen Gadgy Solar Lantaarn Craquelé Glas met 20 fairy lights

 • Spatwater dicht

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel tuinverlichtingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten tuinverlichtingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de tuinverlichtingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste tuinverlichtingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>