• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dier
 • /
 • Beste zelfreinigende kattenbak [Test 2024]

Best Geteste Zelfreinigende Kattenbak

Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe

Ben jij nu zoekende naar een goede zelfreinigende kattenbak? Dan hebben wij goed nieuws! Deze Omega Paw kattenbak is verkozen tot de beste zelfreinigende kattenbak 2024. 

Dus als jij denkt aan een zelfreinigende kattenbak kopen kunnen wij je deze absoluut aanraden. Maar waarom dan? Nou, deze kattenbak heeft een verbeterde zeef en de schuif aansluitingen zijn aangepast voor meer gebruiksgemak.

En er is zelfs een speciale opvang aanwezig bij de in- en uitgang voor korrels! Zo liggen deze niet door het hele huis verspreid, wat iedere katteneigenaar waarschijnlijk wel herkent. En wist je dat deze zelfreinigende kattenbak zelfs geschikt is voor twee of meer katten?

Wat zijn de beste zelfreinigende kattenbakken? Katten: we vinden ze hartstikke lief en liggen er het liefste de hele dag mee te knuffelen. Het zijn (over het algemeen) rustige beestjes die maar weinig zorg nodig hebben en erg onafhankelijk zijn. 

Echter is er toch één ding waar iedere kattenliefhebber minder fan van is: de kattenbak. Een ideale manier om af te zijn van dit probleem is met behulp van de zelfreinigende kattenbak. Deze kattenbak maakt zichzelf schoon waardoor jij niks hebt om nog naar om te kijken!

In dit artikel hebben wij een paar puntjes voor je op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een zelf schoonmakende kattenbak. Tevens hebben wij ook een zelfreinigende kattenbak test gedaan.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zelfreinigende Kattenbakken

Beste koop zelfreinigende kattenbak
1. Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe

Beste design zelfreinigende kattenbak
2. Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

Beste luxe zelfreinigende kattenbak
3. Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak L

Beste budget zelfreinigende kattenbak
4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak Startpakket

Beste prijs-kwaliteitverhouding zelfreinigende kattenbak
5. Scoopfree - Kattenbak Original Zelfreinigend

Top 10 beste zelfreinigende kattenbakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zelfreinigende kattenbakken. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een zelfreinigende kattenbak?

Hieronder hebben wij speciaal voor jou een paar tips uitgewerkt die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste kattenbak. Want een zelfreinigende kattenbak kopen kan nog best een opgave zijn door het grote aanbod.

Met deze tips vind jij binnen no-time zo'n speciale kattenbak. Let hierbij vooral ook op wat jij belangrijk vindt en hoe jouw kat(ten) zijn van zichzelf. De beste zelfreinigende kattenbak volgens de consumentenbond hoeft bijvoorbeeld niet de beste te zijn voor jouw huisdier. Daarom hebben wij in onze review bijvoorbeeld meerdere opties staan!

Formaat

Ten eerste is het formaat natuurlijk redelijk belangrijk bij een automatische kattenbak. Je hebt namelijk katten letterlijk in allerlei soorten en maten.

En wanneer jij een grote of juist wat dikke (of beide) kat hebt moet je huisdier wel goed in de kattenbak passen. Anders gaan ze deze zeer waarschijnlijk ook niet gebruiken.

Bekijk dus daarom voor je zo'n kattenbak gaat kopen altijd goed of het formaat wel geschikt is voor je kat(ten). Anders is het weggegooid geld, en dat is zonde!

Elektrisch of niet?

Als tweede is het ook goed om je van tevoren te bedenken of je een elektrische zelfreinigende kattenbak wil of juist niet. Een elektrische kattenbak doet eigenlijk nóg meer zelf en zorgt voor nog meer gemak. 

Maar daar tegenover staat wel dat er vaak een duurder prijskaartje aan hangt dan een niet- elektrische kattenbak. Spreek dus van tevoren een budget met jezelf af en bekijk of een elektrische kattenbak binnen dit budget past.

Garantie

Het laatste punt dat wij in dit artikel nog willen aankaarten én willen meegeven als tip is de garantie. En dan specifieker de garantietermijn.

Wanneer jij zo'n speciale kattenbak koopt wil je hier wel een tijdje mee doen. Het is immers een investering waar je wel meer dan een paar tientjes aan kwijt bent (meestal).

Het is dan zonde als deze na twee maand al kapot is. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe kattenbak ten minste twee jaar is. Zo weet je zeker dat je geholpen wordt als er iets niet goed is!


Wat is de beste zelfreinigende kattenbak van 2024? 

Wij hebben aan de hand van veel verschillende factoren zoals de prijs-kwaliteit, design en een eventuele zelfreinigende kattenbak aanbieding een uitgebreide test gedaan. In deze test kwamen tientallen verschillende speciale kattenbakken voorbij.

Aan de hand van deze test wisten een paar kattenbakken zich te onderscheiden van de concurrentie. En hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze top vijf. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar deze kattenbakken? Dan presenteren wij je de top vijf beste zelfreinigende kattenbakken van 2024!

1.  Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Uiteindelijk wist de Omega Paw zelfreinigende kattenbak large deluxe als beste te scoren in de test. En hierdoor is dit ook de nummer één geworden in deze review!

Wat maakt deze kattenbak nu zo bijzonder? Nou ja, deze kattenbak reinigt zichzelf uiteraard. Maar dat is niet alles. Zo heeft de bak een speciale extra opvang bij de ingang van de bak.

Daarnaast scheidt de gepatenteerde zeef van Omega Paw het samengeklonterde afval en wordt dit netjes gedeponeerd in de lade. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de kattenbak op zijn kop te zetten en terug te draaien. Het schone grit ligt dan weer op zijn plek en klaar ben je al! 

Voordelen Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe

 • De kattenbak heeft een speciale extra opvang bij de in- en uitgang
 • Het enige wat jij hoeft te doen is de bak op zijn kop te zetten en terug te draaien
 • Heeft een gepatenteerde zeef die het samengeklonterde afval heel makkelijk kan scheiden

Nadelen Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe

 • Bij het omkiepen kan er wat kattengrit uit de bak vallen

2.  Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wij zijn in de test ook op zoek gegaan naar de kattenbak met het beste design. En al gauw werd duidelijk dat dit de Eyzo zelfreinigende kattenbak is.

Deze wist zichzelf te onderscheiden dankzij het erg slimme design. Je merkt aan alles dat er goed over is nagedacht. Jij hoeft in principe alleen het toilet naar boven te draaien.

Het kattengrit valt dan naar beneden. Vervolgens draai je de bak weer terug en kan je het opvangbakje legen. Veel makkelijker dan dit wordt het niet! En ook leuk: de bak is verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren.

Voordelen Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

 • De bak is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren
 • Binnen een handomdraai kan je de kattenbak legen
 • Is te gebruiken voor zowel kittens als volwassen katten

Nadelen Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

 • Heeft een relatief korte garantietermijn, iets om rekening mee te houden

3. Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak L

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij een iets ruimer budget? En wil je je geld uitgeven aan een goede kwaliteit kattenbak? Dan is de Scoopfree Ultra zelfreinigende kattenbak L een zeer goede aankoop.

En ja, deze is wat aan de prijzige kant. Maar je krijgt dan wel echt waar voor je geld. Zo is scheppen verleden tijd met de automatische kattenbak.

Ook begint het harkje automatisch; hier hoef jij niks voor te doen. De bak is volledig elektrisch en werkt simpel met behulp van een stopcontact. En ook mooi: vocht wordt snel geabsorbeerd waardoor dit een geurloze kattenbak is.

Voordelen Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak L

 • De kattenbak is volledig geurloos doordat vocht snel wordt geabsorbeerd 
 • Het harkje begint automatisch waardoor jij hier niet naar om hoeft te kijken
 • De wegwerp lade kan in zijn geheel weggegooid worden

Nadelen Scoopfree Ultra Zelfreinigende Kattenbak L

 • Vrij prijzig in verhouding met de andere kattenbakken in dit rijtje

4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak Startpakket

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een betaalbare zelfreinigende kattenbak? Wij hebben 'm voor je gevonden: deze andere kattenbak van Omega Paw is een speciaal startpakket. Je krijgt hierbij dus alles wat je nodig hebt.

Dit is zeker handig wanneer je net een kat in huis hebt genomen. Zo krijg je een speciale kattenbak mat waar grit dat onder de voetjes van je kat zit in blijft liggen.

Hierdoor ligt dit niet verspreid door het hele huis. Daarnaast krijg je ook een zak kattenbakvulling van maar liefst 7 kilo. Daar kan je wel een tijdje mee vooruit! Dit vinden wij dan ook een echte budget topper.

Voordelen Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak Startpakket

 • Bij de bestelling krijg je een zak kattenbakvulling van maar liefst 7 kilo
 • Het enige wat je zelf hoeft te doen is de kattenbak kantelen
 • Wordt geleverd met een handige kattenbak mat tegen rondslingerend kattengrit

Nadelen Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak Startpakket

 • De geur is soms nog wel erg duidelijk aanwezig

5. Scoopfree - Kattenbak Original Zelfreinigend

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste kattenbak die een plekje wist te bemachtigen in deze top vijf: de Scoopfree kattenbak! Deze wist als beste te scoren op de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Want voor de prijs krijg je echt een ongelooflijk goede kwaliteit kattenbak in huis! Zo is het bij de bak niet meer nodig om nog om te scheppen, omdat de hark automatisch van start gaat.

Ook kan je de wegwerp lade volledig weggooien. En vocht wordt ook nog eens razendsnel geabsorbeerd door de kattenbakvulling. Hierdoor voorkom je vieze en/of nare geurtjes in je huis. Deze kattenbak heeft en verdiende vijfde plek gekregen.

Voordelen Scoopfree - Kattenbak Original Zelfreinigend

 • Vieze geurtjes worden voorkomen dankzij de speciale silica kristallen
 • Het systeem veegt automatisch na 5, 10 of 20 minuten het vuil in een dicht en afgesloten gedeelte
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Scoopfree - Kattenbak Original Zelfreinigend

 • Toch vrij prijzig in verhouding met de andere kattenbakken

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel zelfreinigende kattenbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten zelfreinigende kattenbakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de zelfreinigende kattenbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste zelfreinigende kattenbakken dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Andere bekeken ook:

Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.330

56 reviews

€151,-
Primeplus Hondenmand - XXL

16 reviews

€55,-
LifeGoods Acapulco Stoel Bistroset

24 reviews

€124,-
Lanterfant® Loungebank Liv 

16 reviews

€399,-

Veilig betalen

Voor 17:00 Besteld = Morgen In Huis

Bereikbaar Via Mail, Chat Of Whatsapp

30 Dagen Bedenktijd

>