Blauwe regen - Wisteria

Gepubliceerd: Dinsdag , 29 augustus 2017 12:26

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Onno

Neem contact met mij op onno@gardini.nl


De prachtige blauwe bloemtrossen zijn de voornaamste reden om de blauweregen (Wisteria, ook in roze en wit) in je tuin te plaatsen. Maar Wisteria's bloeien toch pas na jaren?! Er bestaat veel misverstand hierover.


Geënte cultivars bloeien veel vlugger dan wilde of gewone blauwe regen om deze rede dan ook verkopen wij enkel de geënte cultivars. Neemt u een wortelscheut af van een geënte wisteria dan heeft u een gewone soort. Door de krachtigere groei bloeien zij veel later dan geënte cultivars. Gemiddeld beginnen deze pas na 8-10 jaar rijkelijk te bloeien. Voor een bloeirijke tuin binnen een paar jaar raden wij dan ook aan iets meer te besteden aan de geënte cultivars.

Om te zorgen dat de plant optimaal bloeit, moet je de blauweregen snoeien. Wisteria's snoeien is eigenlijk vrij eenvoudig. De te volgen raad is om de lange zijscheuten in de zomer te snoeien tot 3 à 4 internodiën de stukjes tak tussen de ogen. Blauwe regens bloeien aan deze meerjarige korte takjes die aan de hoofdtakken groeien. Het zijn deze ogen die zich zullen ontwikkelen tot bloemknopen. Dit kan je in het vroege voorjaar doen voordat de plant uitloopt. Daarnaast kan je de sterke groei kan in toom houden door midden in de zomer de steeds de overtollige zijtwijgen tot op enkele bladeren in te korten. Ook hierdoor ga je weer de vorming van bloemknoppen bevorderen.

Snoei alle grondscheuten (vooral bij jonge planten, de recht opschietende takken) steeds weg, behalve als je deze natuurlijk zou nodig hebben om nog je muur of klimrek mee te bedekken. Beperk het aantal takken. Beter minder takken maar wel een paar goede hoofdtakken dit geeft een hoop bloem.
Wisteria's kunnen op verschillende manieren geleid worden wat ook wel de manier van snoeien beïnvloed. De meest bloeirijke vorm is de spaliervorm tegen een muur. De meest toegepaste vorm is echter rechtop geleid aan muren en pergola's.

Bij het leiden aan draden of pergola's probeer je de horizontale takken in een sterke hoek van 45 ° af te buigen. Dit remt de groei en draagt daarom bij tot een betere bloemvorming.

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket
  • Onze klantenservice is open

  • Bel 0172 - 891141

    Ma - Vr. 08:00 - 17:00

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.