Gardini.nl

Voor iedereen een mooie tuin

De mooiste voorjaarsbloeiers

Gepubliceerd: Woensdag , 20 february 2019 09:46

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Wil jij in het voorjaar kunnen genieten van mooi bloeiende vaste planten? Kies voor deze vijf voorjaarsbloeiers en je tuin zal er prachtig gekleurd bij staan!


  Aubrieta ‘Hamburger Stadtpark’ - Blauwkussen

In de voorjaarsperiode bloeit de blauwkussen volop! Deze bodembedekker zorgt voor een groen en kleurrijk geheel. Bij de Aubrieta is het belangrijk om te zorgen voor een goed waterdoorlatende bodem. Plaats deze plant ook in de zon en je zult er jaren plezier van beleven.

 

Helleborus ‘Orientalis’ - Lenteroos

De prachtige lenteroos gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Een kruidachtige plant die een voedingsrijke bodem erg zal waarderen.

 

Allium ‘Purple Sensation’ - Sierui

De Allium ‘Purple Sensation’, een hoge, vaste plant, past goed op een zonnige plek in een wat drogere grond. Een sierui geeft een bijzonder aanzicht, wat haast sprookjesachtig te noemen is. Voor een tropisch effect in de tuin!

 

Bergenia Cordifolia - Schoenlappersplant

Dit is een echte overlever: zelfs in de winter blijven de bladeren groen. Deze plant groeit werkelijk overal, je kunt hem in de schaduw maar ook zeker in de zon plaatsen. In april begint de bloei van deze plant en zul je de mooie paars-roze bloemen op lange stengels zien opkomen.

 

Alchemilla Mollis - Vrouwenmantel

De vrouwenmantel is een bodembedekker met een vrolijke geelgroene kleur. De waterafstotende bladeren zorgen ervoor dat er ‘s ochtends dauwdruppeltjes op de plant liggen. In de oudheid werd dit door alchemisten gezien als ‘hemelwater’ en werd het op geneeskundige wijze gebruikt voor het maken van elixers. Tegenwoordig is deze plant nog steeds befaamd, maar dan om zijn mooie vorm en lang groenblijvende eigenschappen.

 

 

Wij werken onder andere samen met