Een echte blikvanger in het najaar - Pampasgras

Gepubliceerd: Monday , 18 september 2017 18:06

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Onno

Neem contact met mij op onno@gardini.nl


Indrukwekkend siergras met wuivende pluimen, een wonderschone tuinplant die ook in herfst en winter zorgt voor kleur en beweging in de tuin en op het terras.


Hieronder willen we je aan de hand van 6 vragen je alles laten weten of dit prachtige product uit ons .

1. Wat is de beste standplaats voor dit Pampasgras?
In de natuurlijke omgeving groeit dit Pampasgras vooral in droogtegebieden, maar wel aan rivierkanten. Hij gedijt in ons Nederlandse klimaat dan ook prima. Plant dit gras in goed doorlatende, voedzame grond. Het liefst op een zonnig plekje. Bij aanhoudende droogte heeft dit gras wel extra water nodig!

2. Zijn de pluimen van dit gras ook geschikt om af te snijden?
De lange pluimen worden vaak gebruikt in boeketten. Je kunt ze zelf dan ook afsnijden en in een grote vaas zetten. Doe wel voorzichtig: de bladeren zijn scherp!

3. Waar komt het Pampasgras vandaan?
Deze soort vindt zijn herkomst in Zuid-Amerika: Argentinië, Uruguay en Brazilië. Pampas verwijst naar de grasvlaktes waar ze in groeien. De geslachtsnaam Cortaderia komt van het oud-Spaanse woord voor beitel, wat verwijst naar de scherpe bladeren van het pampasgras.

4. Hoe bescherm ik dit siergras tijdens de winter?
Dit is een subtropische plant, dus gevoelig voor de vorst. Voor de winter kun je de afgestorven bloempluimen wegsnoeien, maar de verdere afgestorven bladmassa kun je beter nog even laten zitten. Om het Pampasgras te beschermen tegen de vorst kun je het beste alle stengels samenbinden rond de kluit van de plant. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat de plant niet teveel water krijgt in de winter. Bij strenge vorst is extra afdekking aan te raden.

5. Wanneer bloeit het palmgras?
Van augustus tot oktober zijn de prachtige witte pluimen zichtbaar, waarbij de hoofdbloei plaatsvindt in september. Er is verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke bloemen. De mannelijke zijn grauw/roze van kleur, terwijl de vrouwelijke varianten lichter kleuren.

6. Kan ik de Cortaderia snoeien?
Je kunt het oude blad het beste in het vroege voorjaar terugsnoeien tot dertig cm. Pas op voor de scherpe bladranden en draag goede handschoenen!

Pampas Trivia

- Goed om te weten: uit de vrouwelijke plant groeien zachte, zilverwitte pluimen. Mannelijke planten zijn wat stugger, minder sierlijk en bloeien grijs-roze.
- De Latijnse naam Cortaderia zegt iets over het blad. 'Cortar' betekent 'snijden' in het Spaans. Het blad is vrij scherp, dus draag handschoenen bij het planten of snoeien.
- 's Winters vormen de gele bladeren een fijne overwinterplaats voor kleine tuindieren.
- Laat de gesnoeide droge pluimen en stengels uit het zicht in je tuin liggen, vogels bouwen er graag hun nestjes mee.
- De gedroogde pluimen staan mooi in een vaas, binnen of op de tuintafel.
- Volgens een broodje-aap-verhaal is pampasgras in de voortuin hebben een manier om aan swingers in de buurt te laten weten dat je in bent voor partnerruil. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket
  • Onze klantenservice is open

  • Bel 0172 - 891141

    Ma - Vr. 08:00 - 17:00

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.