Een prachtige dag

Gepubliceerd: Dinsdag , 3 october 2017 12:28

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Martijn

Neem contact met mij op martijn@gardini.nl


Wát een schitterende nazomerdag vandaag! Een Indian Summer dag!


Maar wat is een Indian Summer nu eigenlijk? En waar komt het vandaan? Wij zochten het voor je uit.

De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor ene periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Oorspronkelijk werd alleen de periode in november zo genoemd, maar volgens klimatologen mag plotselinge warmte in september ook Indian Summer genoemd worden. Onze kwekers maken van dit fenomeen gebruik door een toepasselijk assortiment vaste planten onder deze naam te produceren.

Heuchera 'Indian Summer Series'

Heuchera 'Indian Summer Series' is een groep van vaste, winterharde, bladhoudende Heuchera-planten. De plant is uitstekend te combineren met tal van andere vaste planten in de tuin of op het terras. Maar ook geschikt als beplanting onder een licht doorlatende sierheester, in een groot plantvlak of als randbeplanting in of langs een border.
Door het bladbehoud heeft Heuchera een meerwaarde in de kale wintermaanden. De bladeren van Heuchera kennen verschillende variaties in grootte, kleur en vorm. Ook kan de Heuchera gebruikt worden als snijbloem!
Om de Heuchera vitaal te houden is het van belang de plant elke 3 jaar te verjongen, dit door het uithalen van en de lange wortelstok te verwijderen , de kleine aparte plantjes met kleine wortels en een beetje wortelstok herplanten. Zo behoud men een mooier compacte plant met grote bladeren. Deze gemakkelijke vaste plant groeit in elke niet te droge tuingrond en beter in lichte schaduw dan de volle zon.

Planten in deze Series zijn o.m.:
Heuchera 'Lime Marmelade'
Heuchera 'Marmelade'
Heuchera 'Plum Pudding'
Heuchera 'Silver Scrolls'
Heuchera 'Black Beauty'
Heuchera 'Cherry Cola'
Heuchera 'Green Spice'
Heuchera 'Tricolor'
Heuchera 'Boysenberry'
Heuchera 'Cranberry'
Heuchera 'Bilberry'
Heuchera 'Gojiberry'
Heuchera 'Coralberry'

Wij verkopen deze onder de ouderwetse naam purperklokje. Een compleet en leuk assortiment heuchera voor jouw Indian Summer tuin.

https://www.gardini.nl/planten-en-bomen/vaste-planten/indian-summer-6x-purperklokje-kleurenpakket.html

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.