Feestje in de herfst

Gepubliceerd: Donderdag , 28 september 2017 08:18

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Onno

Neem contact met mij op onno@gardini.nl


De herfst lijkt misschien een beetje saai en nat seizoen, maar de herfst kan juist veel positiefs brengen! Het meest positieve is het genieten van de wonderschone natuur tijdens dit seizoen.


Je tuin in de herfst
In de herfstperiode gebeurt er veel in de natuur. De bladeren aan de bomen verkleuren, paddenstoelen schieten de grond uit en het wordt wat frisser buiten. Een goede tijd om van je tuin te genieten. Er zijn veel vaste planten die in de herfst op hun mooist zijn. Op je terras of balkon kun je lekker los gaan, je hebt niet perse een tuin nodig om van deze natuur te kunnen genieten.

Feest in de tuin
Vooral de varens en siergrassen krijgen mooie kleuren in de herfst en ze staan naast de vaste planten zonder blad verrassend leuk. Vaste planten als purperklokjes (Heuchera), herfstanemonen (Anemone) en herfstasters (Aster novi-belgii) zijn top om hiervoor te gebruiken. De siergrassen zoals Japans bloedgras (Imperata), Vedergras (Stipa) en varens als schildvaren (Polystichum) en de eikvaren (Polypodium) maken er, samen met deze vaste planten, een oogstrelend tuinfeestje van!

Lange tijd plezier!
Vaste planten, siergrassen en varens zijn erg sterk en vinden het prima om naast in de tuin, ook in potten te groeien. Ze gaan jaren mee omdat het meerjarige planten zijn. Gebruik verse potgrond in potten of plantenbakken zodat de planten het fijn hebben op hun plekje. Zorg ook voor gaten aan de onderkant van de potten en bakken, zo voorkom je dat planten verdrinken als het veel regent. Met het regenachtige herfstweer is water geven niet nodig. Alleen bij heel droog weer vinden de planten het fijn om water te krijgen.

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.