Gardini.nl

Voor iedereen een mooie tuin

Heerlijk, het is Herfst!

Gepubliceerd: Donderdag , 17 october 2019 00:00

Gepubliceerd door: Gardini.nl

De herfst is weer gearriveerd en laat steeds meer van zich horen. De dagen worden korter en kouder, de bomen sieren ons landschap met hun zachte, geelbruine herfstkleuren en de krakende afgevallen bladeren zorgen voor een voldoening gevend geluid bij een wandeling door het bos.


Toch hebben deze afgevallen bladeren ook nadelen, vooral voor je tuin. Wanneer de bladeren zich verspreiden over je gazon is het belangrijk deze weg te halen. De bladeren blokkeren het licht die het gras van je gazon nodig heeft. Hierdoor kan er op korte termijn een gele verkleuring optreden. Laat je de bladeren voor een langere periode liggen dan kan je gazon afsterven en vullen de kale plekken zich in het voorjaar met onkruid. Het is dus belangrijk dat je de bladeren weghaalt en dit bijhoudt.

Het voordeel van afgevallen bladeren
De afgevallen bladeren kunnen jouw tuin echter ook zeker dienen. Deze bladeren kan je namelijk in de borders en tussen struiken leggen. De dikke laag bladeren heeft een isolerende werking, wat ideaal is tegen de vorst die de winter meebrengt. De vorst heeft zo minder invloed op de wortels van de planten en die komen dan sterker de winter door. Bovendien zijn egels en andere ‘tuindieren’ erg dankbaar voor de dikke laag bladeren. Zij kunnen zich hierin nestelen en genieten van een lange, zwaar verdiende winterslaap. Mens, plant en dier hebben er zo allemaal baat bij.

Wil je meer weten en in contact komen met Gardini? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je met plezier alles over je nieuwe tuin.  

Derek

Neem contact met mij op

Wij werken onder andere samen met