Ja, regen kan ook positief zijn!

Gepubliceerd: Donderdag , 10 augustus 2017 17:19

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Onno

Neem contact met mij op onno@gardini.nl


Oké laten we eerlijk wezen, het weer zit deze zomer niet echt mee, maar je woont in Nederland dus 'deal with it'. We hebben natuurlijk niet allemaal het geld om een dik vakantiehuisje te kopen op de Caraïben (hoe chill zou dat zijn), dus als (schrale) troost hierbij een aantal voordelen die regen met zich meebrengt.


Planten groeien sneller
Een groot voordeel van regen en zeker voor je tuin is dat je planten sneller gaan groeien. Doordat de grond nat is kunnen de wortels van de planten sneller bij het water; want we weten, regen komt overal. Planten halen hun voedingsstoffen uit de grond/water, waar ze dus dankzij regen beter bij kunnen komen. Regen heeft daarnaast de perfecte temperatuur en is ook daarom aantrekkelijker voor planten. Vandaar dat ze dus sneller groeien.

Hoe de regen jou gewoon een beter persoon kan maken!
Regen spoelt alles schoon, van je auto tot de stoeptegels. Dit scheelt je dus weer een wasbeurt en daarnaast een sproeibeurt in de tuin. Het scheelt vooral water uit de kraan en dat is ook nog eens goed voor het milieu, dus je bent goed bezig (duim omhoog).

Gezonde lucht
Regen spoelt alle stof uit de lucht, dus de lucht is zuiverder. Daarnaast neemt het zuurstofgehalte in de lucht toe als het net geregend heeft. Dus kun je zeggen het perfecte moment om een rondje te gaan rennen; of ga ik nu te ver ;)?

Hooikoorts
Niet helemaal een voordeel voor je tuin maar toch een belangrijk gegeven; regen zorgt er ook voor dat de pollen uit de lucht 'gespoeld' worden. Eindelijk weer volop buiten kunnen ademhalen, en dat alles dankzij een regenbui. Weg met al die pillen!
Zo, die krijg je er gewoon gratis bij ;)

En last but not least, na regen komt zonneschijn (lekkere open deur ;), maar het is echt zo, meteorologisch bewezen) DUS embrace de regen!!

 

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.