Gardini.nl

Voor iedereen een mooie tuin

Legbanden tips

Gepubliceerd: Monday , 17 juli 2017 15:19

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Tegels in de tuin kun je in een standaard patroon recht naast elkaar leggen, maar hier zijn nog veel meer mogelijkheden in. Met legpatronen kun je de tuin groter laten lijken en/of kun je diepte geven in de tuin waardoor deze veel langer lijkt. We hebben hieronder een aantal legpatronen opgesomd:


HALFSTEENSVERBAND

Het halfsteensverband is een van de meest toegepaste patronen in de tuin en eenvoudig zelf toe te passen. Door bij elke volgende rij tegels te beginnen in het hart van de volgende tegel, creëer je een levendig en speels terras. Dit legpatroon wordt voornamelijk gebruikt bij langwerpige tegels, maar is ook zeker goed mogelijk met vierkante tegels, zoals de 60x60 varianten.


ELLEBOOGVERBAND

Het elleboogverband zie je voornamelijk terug bij terrassen en paden van klinkers. Door de klinkers zo te leggen maak je de tuin landelijk en geeft het toch net iets speciaals met zich mee.


WILDVERBAND

Bij een wilverband worden tegels van verschillend formaat gebruikt die in een bepaald patroon worden gelegd. Er zijn meerdere soorten wilverbandpatronen en ze worden vaak toegepast in landelijke tuinen. Het geeft wel een unieke uitstraling in je tuin en voegt echt dat wow-effect toe.


EFFECT VAN LEGPATRONEN IN DE TUIN

Heb je een kleine tuin? Kies dan voor wat grotere tegels. De tuin lijkt dan één geheel en oogt veel ruimtelijker. Maak voor dit effect ook gebruik van een licht gekleurde tegel. Wil je een tuin dieper laten lijken? Leg dan bijvoorbeeld de klinkers in een pad naar achteren, in lengte mee.

Stef

Neem contact met mij op steffen@gardini.nl

Wij werken onder andere samen met